Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on korjata tai jopa poistaa iän tuomia muutoksia kasvoista ja kaulasta.

Kasvojen kohotusleikkaus tarkoittaa lähtökohtaisesti alakasvojen kohotusleikkausta. Facelift voi toki ulottua myös muihin kasvonosiin. Facelift saattaa sisältää otsankohotuksen, keskikasvojen kohotuksen sekä alakasvojen ja kaulan kohotuksen tai vain jonkin näistä.

Kasvojen kohotusleikkaus voi olla myös ns. minifacelift, joka kohdistuu pääasiassa leukalinjaan ja kaulaan.

Asiakaskokemuksia

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Kaikki näyttää aivan mielettömän hyvältä ja toipuminen on menny todella hyvin.
Olen kuullut mahtavia kommentteja tekemistäsi leikkauksista, joten luotan täysin sinuun Riikka! Ja tottakai leikkaus ja toipuminen SUOMESSA...
Suuret kiitokset Susannalle konsultoinnista ja hyvästä yhteistyöstä Cityklinikan kanssa. Susanna ja Riikka Veltheim toteutitte mun unelmani. Huippukirurgi Riikka hyvää jälkeä tuli.
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Suuret kiitokset Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.
Asiantunteva, ystävällinen ja sujuva palvelu. Onneksi valitsin Tallinnan sijaan Cityklinikan, 5h klinikalla vietettyäni kotiuduin.
After this I’m loyal customer! 10 years is gone!

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
6990 €
Lue lisää

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
7990 €
Lue lisää

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
8490 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
9990 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
7990 €
Lue lisää

Palvelun saatavuus: Helsinki

Toimenpide nukutuksessa
kohotusleikkauksen hinta + 1500 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24%
3500 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
18 990 €
Lue lisää
 • Hinnat koskevat plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin tekemiä toimenpiteitä.
Toimenpide nukutuksessa
+1500 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Vain iho, sis. ALV 24 %
7990 €
Iho ja platysma, sis. ALV 24 %
8990 €
Toimenpide nukutuksessa
+1500 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
6490 €
toimenpide nukutuksessa
+1200 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mikä on facelift eli kasvojenkohotus?

Kasvojen kohotusleikkaus (myös kasvojenkohotus tai facelift) on kirurginen toimenpide, jossa korjataan kasvojen ja/tai kaulan ikääntymismuutoksia.

Leikkaus voidaan kohdistaa yhteen tai useampaan seuraavista alueista:

 • keskikasvot, posket
 • alakasvot ja leukalinja
 • kaula

Facelift ja muu kasvokirurgia

Yleensä perinteiset kasvojen kohotusleikkaukset erotetaan yläkasvoihin kohdistuvasta kirurgiasta, kuten otsan ja kulmakarvojen kohotusleikkauksista. Myös silmäluomikirurgia pidetään lähes aina erillään, kun käsitellään kasvojen kohotusleikkauksia. On kuitenkin tyypillistä yhdistää faceliftiin ylä- ja alaluomileikkauksia, kaulan kohotusleikkaus, otsankohotus tai kulmakarvojen kohotusleikkaus.

Myös kasvojen rasvansiirrot ovat oma taiteenlajinsa. Hyvin usein rasvansiirto ja kasvojen kohotusleikkaus yhdistetään. Tällöin facelift nostaa laskeutuneet kudokset ja rasvansiirrolla puolestaan parannetaan ihon laatua, tasoitetaan ryppyjä ja täyteläistetään piirteitä. Ihon laatua ja ulkonäköä voidaan parantaa myös erilaisilla laserkuorinnoilla.

 

Mitä facelift tekee ja mitä se ei tee?

Facelift eli kasvojen kohotusleikkaus ei pysäytä tulevia ikääntymisprosesseja. Se ei myöskään vaikuta ihon laatuun tai rakenteeseen. Sen sijaan kohotusleikkaus kohottaa nimensä mukaisesti laskeutuneita kasvonpiirteitä. Leikkauksessa voidaan nostaa ihoa, tai se voidaan kohdistaa sekä ihoon että ihonalaiskudoksiin. Piirteiden kohotessa kasvojen ääriviivat selkeytyvät. Posket kohoavat, ja leukalinjan hamsteripussit suoristuvat.

Kasvojen kohotusleikkauksella kelloa voidaan kääntää keskimäärin kymmenen vuotta taaksepäin. Uusimman tutkimuksen mukaan kasvojen kohotusleikkaus vie kasvoilta pois keskimäärin 12 vuotta. (Tutkimukseen osallistui 122 facelift-potilasta, joiden keski-ikä oli 57 vuotta.)

 

 

Nukutetaanko aina?

Kasvojenkohotus tehdään hyvin usein yleisanestesiassa eli nukutuksessa. Leikkaus on joissakin tilanteissa mahdollista tehdä myös paikallispuudutuksessa ja suonensisäisessä sedaatiossa. Anestesiamuotoa ei potilaan tarvitse tietenkään valita itse. Erilaisten anestesiamuotojen eroja käydään läpi konsultaatiossa.

 

Tuleeko arpia?

Kun ihon pinta lävistetään, syntyy aina jonkinasteinen arpi. Arpi voi olla näkyvä tai näkymätön. Kasvojen kohotusleikkauksessa leikkausavaukset tehdään näkymättömiin paikkoihin. Toipilasvaiheen jälkeen ulkopuolinen ei havaitse arpia tai muita merkkejä leikkauksesta.

 

Millaista elämä on leikkauksen jälkeen?

Kasvojen kohotusleikkauksen jälkeen potilas tarvitsee parin päivän ajan apua. On suositeltavaa järjestää kotiinpaluu valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Ensimmäinen yö leikkauksen jälkeen saattaa olla hiukan tukala, koska leikkausaluetta särkee ja päätä on pidettävä kohoasennossa tyynyjen avulla. Kasvoilla on turvotusta ja mustelmia. Ensimmäisinä päivinä myös mieli saattaa ailahdella.

Kipuja arvioitaessa asteikolla 1–10 kasvojenkohotuspotilaiden keskimääräinen arvosana on 5. Jonkinasteisia kipuja leikkauspotilailla on keskimäärin 10 vuorokauden ajan.

Liikkeelle kannattaa lähteä mahdollisimman pian. Rauhalliset kävelylenkit edistävät paranemista, mutta hikiliikuntaa on vältettävä useiden viikkojen ajan. Työhön ja muuhun arkeen voi palata noin kahden viikon päästä leikkauksesta. Yleensä leikkauspotilaat kokevat olevansa ”esiintymiskunnossa” kuukauden kuluttua leikkauksesta. Täydellinen paluu normaalielämän rientoihin alkaa leikkauspotilailla keskimäärin 2,5 kuukauden päästä leikkauspäivästä.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan lähes kaikki facelift-potilaat ovat erittäin tyytyväisiä leikkauksen lopputulosiin. Tutkittujen mukaan leikkaus nuorensi heidän ulkonäköään, kohotti itsetuntoa ja paransi elämänlaatua.

TUOTESUOSITUKSIA:

 

 

Liittyykö kasvojen kohotusleikkaukseen riskejä?

Kasvojen kohotusleikkauksen jälkeiset komplikaatiot ovat harvinaisia. On kuitenkin muistettava, että jokaiseen leikkaukseen liittyy riskejä. Mahdollisia komplikaatioita ovat seuraavat:

 • verenvuoto
 • arvenmuodostus
 • infektio
 • hidas toipuminen
 • hermovauriot

Riskit käydään läpi jo ennen leikkauspäätöksen tekemistä.

Onko leikkaustulos pysyvä?

On — ja ei ole.

Leikkaustulos on pysyvä, mutta ikääntyminen jatkuu täysin normaalisti myös leikkausta seuraavien vuosien aikana. Leikkauksen ansiosta potilas näyttää noin kymmenen vuotta todellista nuoremmalta. Tämä muutos kestää läpi elämän. Jos olet leikkauspäivänä 50-vuotias, näytät leikkauksen ja toipilasajan jälkeen noin 40-vuotiaalta itseltäsi. Kello on kääntynyt kymmenen vuotta taaksepäin, mutta kello jatkaa käymistään siirron jälkeenkin.

 

Facelift-wiki

Perustietoa

Ihmisen ikääntyessä hänen kasvonsa muuttuvat. Ikääntyminen näkyy ihon kuulauden ja napakkuuden häviämisenä ja ihonalaiskudoksen veltostumisena. Ihon alla oleva rasva vähenee iän myötä.

Kun iho veltostuu ja ihonalaiskudos ohenee, piirteet laskeutuvat. Muoto muuttuu ovaalista neliömäiseksi, kun leukalinja pehmenee. Puhutaan ns. hamsteripusseista, joita on vaikea häivyttää kosmetiikalla tai täyteaineilla. Myös kaulan alue veltostuu, samoin leuanalus. Leuan kaari häviää ja suupielet kääntyvät alaspäin.

Faceliftia suunniteltaessa yksi tärkeimmistä lähtökohdista on henkinen hyvinvointi. Uudet kasvot eivät takaa uutta elämää tai henkilökohtaisten ongelmien loppumista. Hyvään lopputulokseen pääsemiseen tarvitaan myös hyvä mieliala. Kasvojenkohotus voi parantaa ulkonäköä ja kohottaa itsetuntoa, mutta kaikki muu on henkilöstä itsestään kiinni.

Kasvojenkohotus ei paranna ihon ominaisuuksia, vaikka näin usein kuvitellaan. Usein kasvojenkohotus yhdistetään kutienkin rasvansiirtoon, joka kirkastaa ja korjaa ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta.


Kasvojenkohotusleikkaus – missä iässä?

Suositusikää ei ole. Jotkut hakeutuvat faceliftiin jo neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä, kun kasvojen ikääntyminen tai jokin yksittäinen kasvonpiirre häiritsee. Varhaisessa keski-iässä tehty leikkaus ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä.
Varhaisella iällä (l. ennen keski-ikää) kasvojenkohotukseen hakeudutaan joskus myös silloin, kun ulkoiset ikääntymismuutokset ilmaantuvat esimerkiksi perinnöllisten syiden takia normaalia aiemmin.

Yleensä kasvojenkohotus tulee ajankohtaiseksi, kun ihminen on 40–65-vuotias eikä kasvojen ulkonäkö enää vastaa mielen tai kehon ikää.


Kasvojenkohotus on plastiikkakirurginen toimenpide

Kasvojenkohotuksessa voidaan leikkauksen avulla korjata esimerkiksi kasvojen uurteita ja ryppyjä, kasvojen roikkuvaa ihoa tai ns. “kalkkunan kaulaa”. Leikkaustulos kestää potilaan loppuiän. On kuitenkin huomattava, että ikääntyminen jatkuu myös faceliftin jälkeen. Leikkauksen jälkeen ikääntymisen merkkejä voidaan hoitaa helpommin kuin ennen leikkausta kosmetiikkatuotteilla ja tarvittaessa myös pienkirurgisilla ja ei-kirurgisilla toimenpiteillä.

Kasvokirurgian jälkeen toipumisprosessi etenee yksilöllisesti. Turvotusta ja mustelmia saattaa olla 2–3 viikkoa. Iho on myös tunnoton noin kolmen kuukauden ajan toimenpiteestä. Meikkiä saa käyttää 7–10 päivän kuluttua leikkauksesta, ja ihoa täytyy muistaa suojata hyvin auringolta.

Kasvojenkohotuksesta toivutaan melko nopeasti. Turvotus kasvoissa voi kestää useita viikkoja. Lopputulos on arvioitavissa aikaisintaan noin kolmen – kuuden kuukauden kuluttua. Mustelmia, turvotusta ja muita sivuoireita voidaan hoitaa Arnizen™-voiteella. Turvotuksen ehkäisemiseen ja poistamiseen suosittelemme lymfahoitoa ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen.

Sairauslomaa tarvitaan ainakin kaksi viikkoa.


Koko kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojenkohotus eli facelift kohdistuu sekä kasvojen että kaulan kudoksiin.
Leikkausviilto kulkee korvalehden etupuolelta hiusrajaan ja edelleen korvan taakse. Kokonaisvaltainen kasvojenkohotus sopii parhaiten 45–70-vuotiaille. Joissakin tilanteissa leikkaus tehdään jo ennen keski-ikää.
Kasvojenkohotuksen aikana nostetaan myös kaulan ihonalaiskudoksia. Näin saadaan kohotettua kasvojen kudosten lisäksi myös kaulan ja leuan aluetta.
Faceliftissa käytettävä tekniikka riippuu tavoitteista ja leikkaavan lääkärin metodeista. Suurimmassa osassa tapauksista hiuksia joudutaan ajamaan noin kuuden senttimetrin verran korvan yläpuolelta ohimosta korvan taakse. Sen jälkeen viilto tehdään hiusrajan tuntumassa ohimosta jatkuen korvan nipukan ympäri ja korvan takaa loppuen hiusrajaan. Kirurgi voi tämän jälkeen käsitellä ihon alla olevat rasvakudokset ja lihakset. Lopuksi iho vedetään ylös- sekä taaksepäin, ja ylimääräinen iho poistetaan. Toimenpide kestää kokonaisuudessaan 2–4 tuntia.

Keskikasvojen kohotusleikkaus

Keskikasvojen kohotuksessa korjataan ja kiinnitetään keskikasvojen kudoksia. Toimenpiteen aikana kohotetaan poskipäitä ja poskia sekä nenän ja suupielten alueita. Poskien pehmentyneet ja laskeutuneet kudokset nostetaan ja kiinnitetään, jolloin ilmettä vanhentavat nasolabiaalipoimut tasoittuvat. Myös silmien ulkonurkat ja alaluomet saavat aiempaa nuorekkaamman ilmeen. Koska kudokset kiinnitetään uusille paikoilleen pysyvästi, leikkaustulokset pysyvät erinomaisina pitkään.

Lue lisää.

Keskikasvojen kohotusleikkauksen tulokset tulevat nopeasti näkyviin. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.  Arvet jäävät piiloon alaluomien alueelle tai hiusrajaan. Toimenpiteeseen hakeudutaan yleensä neljänkymmenen ikävuoden jälkeen. Jos kasvonpiirteet tai ikääntymismuutokset häiritsevät, voidaan keskikasvojen kohotusleikkaus tehdä jo 35 vuoden iässä.


Minifacelift

Minifacelift eli Hollywood Lift on 40–60-vuotiaille sopiva toimenpide, jonka ansiosta leukapielet, keskikasvot ja kaula kohoavat. Toimenpiteen aluksi tehdään suhteellisen pieni leikkaushaava korvalehden eteen. Tämän jälkeen kirurgi kiristää ihon ja joskus myös kasvoja tukevan SMAS-kudoksen ja poistaa ihoylimäärän. Lopuksi haava suljetaan huolellisesti.
Hollywood Lift -toimenpiteen myötä nuorekas täyteläisyys, kiinteys ja muoto palautuvat kasvoille. Tulokset ovat kuitenkin hyvin luonnolliset:
 • Leukalinja kohoaa ja kiinteytyy (ns. hamsteripussit katoavat).
 • Syvätkin nasolabiaalipoimut tasoittuvat.
 • Keskikasvot kohoavat ja kiinteytyvät.
 • Ikääntymiseen liittyvä kudoslöysyys poistuu.
 • Myös kaula kiinteytyy jonkin verran.
Vaikka leikkaustulokset ovat huomattavia, toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Hollywood Liftin tulosten kestoksi on arvioitu 5–10 vuotta. Kestossa on yksilöllisiä eroja.

Leikkaustyypin valinta

Ikääntymisen merkit ovat kaikilla hiukan erilaiset. Keskikasvot ikääntyvät yleensä ensimmäisinä, ja keskikasvoissa ikääntyminen myös näkyy helposti. Joillakin ikääntymisen merkit näkyvät eniten silmien tai suun ympärillä. On kyse yksilöllisistä eroista.

Ammattitaitoinen kirurgi käsittelee jokaista potilasta yksilönä. Kokenut, taitava kirurgi näkee jokaisen ihmisen kasvot esteettisenä kokonaisuutena. Hän ottaa huomioon asiakkaansa kasvojen eri osat leikkausta suunniteltaessa. Lopputuloksessa pyritään tasapainoon ja luonnollisuuteen.

Kasvojenkohotusta miettivän on hyvä ensin neuvotella asiantuntijan kanssa ja kertoa rehellisesti omista tavoitteistaan sekä odotuksistaan. Maksuttoman facelift-konsultaation jälkeen on hyvä varata aika myös plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatioon.


Täsmätuotteet toipilasajalle


Muita saman aihealueen palveluita

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä (Water Assisted Liposuction eli vesisuihkurasvaimu) on tavanomaista rasvaimua hellävaraisempi vaihtoehto rasvan poistoon leuan alueelta. 

Lue lisää

Radiesse®-hoito

Radiesse®-hoito on täyteainehoito, jonka sisältämät kalsiummikropartikkelit sekä geeli kohottavat piirteitä tehokkaasti ja välittömästi.

Lue lisää

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Botuliinihoito ryppyjen poistamiseen

Botuliinihoito soveltuu monen sairauden ja ongelman hoitoon. Botuliinilla voidaan myös häivyttää miehen ikääntymismuutoksia — tyylikkäästi ja luonnollisesti.

Lue lisää

Migreenin hoito botuliinilla

Botuliinilla eli botoxilla pystytään ehkäisemään ja hoitamaan päänsärkyä ja migreeniä. Myös kroonistuneet hartia- ja niskakivut pystytään saamaan kuriin botuliinihoidolla.

Lue lisää

Hampaiden narskuttelu hoidetaan botuliinilla

Jopa 90 prosenttia hampaiden narskuttelusta kärsivistä asiakkaista hyötyy todistetusti botuliinihoidosta.

Lue lisää

PRP-hoito — hiukset

PRP-hoitoa pidetään erittäin tehokkaana juuri hiustenlähdön yhteydessä. Hoidon avulla uusien hiusten kasvamista saadaan stimuloiduksi jopa 80 prosentissa tapauksista.

Lue lisää

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

Täyteainehoito miehelle

Täyteainehoidon lähtökohtana ovat miehen omat toiveet ja odotukset. Hyvin tehty täyteainehoito korostaa tyylikkäästi miehen parhaita puolia.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vampyyrihoito kasvoille

Vampyyrihoito eli PRP-hoito on ihoa uudistava ja kiinteyttävä pistoshoito.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Yläluomet ja alaluomet — miehet

Pussittavat silmäluomet ovat Suomen yleisin esteettisen plastiikkakirurgian hoidonaihe. Leikkauksessa luomien alueelta poistetaan ylimääräistä kudosta.

Lue lisää

Hiustensiirtoleikkaus

Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirrot FUE-tekniikalla. Klinikallamme jokaiselle hiustensiirtopotilaalle tehdään myös kantasolukäsittely.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Laserilla voidaan ratkaista monenlaisia iho-ongelmia. Kasvojen laserhoito räätälöidään jokaiselle potilaalle erikseen.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee Riikka Veltheim.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ja kirkastaa ihon pintaa sekä parantaa erilaisia iho-ongelmia.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

CoolSculpting — rasva pois jäädyttämällä

CoolSculpting jäädyttää sitkeät rasvakertymät pois. Toimenpiteet nyt Helsingissä ja Turussa.

Lue lisää

UltraLift™ HIFU miehen kasvojen kohotukseen

HIFU-toimenpide on arvioitu maailmanlaajuisesti tehokkaimmaksi veitsettömäksi kasvojenkohotusmenetelmäksi. Lopputulos paranee toimenpidettä seuraavien kuukausien aikana.

Lue lisää

Aknen hoito, aknearvet

Cityklinikalla aknen ja aknearpien hoitoon löytyy monenlaisia toimenpiteitä. Kemialliset kuorinnat ja laserhoidot sekä näiden yhdistelmät auttavat sekä akneen että aknearpiin.

Lue lisää

Silmäpussit pois laserilla

Laserhoidon avulla saadaan silmäpussit pois osittain tai kokonaan. Smile Eye Lift™ toimii parhaiten sarjahoitona, jolloin lasertoimenpide tehdään 3–5 kertaa kahden viikon välein.

Lue lisää

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin laserpoisto on sarjahoito. Uusi FracTat™-tekniikka on kuitenkin lyhentänyt hoitosarjan pituutta huomattavasti.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Maksaläiskä tai muu pigmenttimuutos

Läiskiä ja hyperpigmentaatiota hoidetaan laserilla tai kemiallisella kuorinnalla. Hoitomuotoja ja tekniikoita yhdistelemällä saavutetaan parhaat tulokset.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Karvojen poisto laserilla

Laserhoito on tehokkain tapa poistaa ei-toivotut karvat. Toimenpide tehdään 3–5 kertaa 6–8 viikon välein.

Lue lisää

Couperosa, katkenneet verisuonet

Couperosa, katkenneet verisuonet ja muut verisuonimuutokset voidaan hoitaa joko laserilla tai injektioiden avulla.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps™ on tehokas ja turvallinen laserhoito kynsisienelle. Hoito on nopea ja potilaan kannalta yksinkertainen. Tuloksia saavutetaan neljän kerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Kuorsaaminen ja uniapnea kuriin laserilla

NightLase™-laserhoidolla saadaan nopeasti ja kivuttomasti apua lieviin tai keskivaikeisiin kuorsaus- ja uniapneaongelmiin. Tuloksia saadaan kolmen toimenpidekerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Rasvansiirto miehille

Miehen omalla rasvalla voidaan korjata kasvojen arpia ja ikääntymismuutoksia. Lisäksi sillä voidaan stimuloida laajoja ihoalueita uudistumaan.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

VISIA kuvaa ihon pintaa syvemmältä

Visia-ihoanalyysin avulla pääset näkemään, mitä ihollesi kuuluu ja mitä tulevien vuosien aikana on odotettavissa, mikäli ikääntymisprosesseihin ei puututa.

Lue lisää

Rasvansiirto, kasvot

Kasvojen rasvansiirto nuorentaa kasvoja voimakkaasti, mutta ulkopuolisen on lähes mahdotonta huomata, että kasvoja on käsitelty.

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Vatsan kiristys miehelle

Vatsan kiristysleikkaus voi tulla miehelle ajankohtaiseksi esimerkiksi painonpudotuksen jälkeen.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Peniksen ympärileikkaus

Peniksen ympärileikkaus on pienkirurginen toimenpide, jonka aikana esinahka poistetaan peniksen ympäriltä.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voidaan tehdä, jos miehen intiimialueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Hikoilu kuriin tehokkailla hoidoilla

Hikoilua ja liikahikoilua voidaan hoitaa. Botuliini sopii lähes kaikkien kehonosien hikoilun väliaikaiseen poistamiseen. MiraDry poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi.

Lue lisää