Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus tarjoaa pysyvän ratkaisun otsan ikääntymismuutosten hoitoon. Toimenpiteen hoidonaiheita voivat olla otsan juonteet ja kudosylimäärä, roikkuvat kulmat ja kulmakarvat, raskaat silmäluomet ja silmien väliset huolirypyt (ns. Sibelius-rypyt).

Yläkasvojen ikääntymismuutoksia voidaan hoitaa botoxilla ja täyteaineilla. Injektiohoitojen tulokset ovat kuitenkin aina väliaikaisia, ja tulosten ylläpitämiseksi hoidoissa on käytävä muutaman kuukauden välein. Otsan kohotusleikkaus tulee kyseeseen, jos alueen ei-kirurginen hoitaminen ei ole mahdollista tai jos potilas tahtoo pysyvää tulosta. Toimenpide on viime vuosina yleistynyt.

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse. Helsinkiin, Turkuun ja Lahteen ajan voi varata myös verkossa.
  • 0201 777 288 (Helsinki, Turku, Lahti)
  • 040 552 2800 (Tampere)
  • 050 582 47 19 (Lohja)
  • 044 555 55 74 (Hyvinkää)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin, Turkuun tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Otsankohotus

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
5490 €
Lue lisää

-paikallispuudutuksesta voidaan keskustella lääkärin kanssa

toimenpide nukutuksessa
+1000 €

Cityklinikan terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Otsankohotus-wiki

Perustietoa

Otsan juonteet ja velttous, roikkuvat kulmat, raskaat silmäluomet ja huolirypyt silmien välissä voivat olla ongelma monelle. Juonteita ja laskeutuneita kulmia voidaan hoitaa botoxilla ja täyteaineilla. Myös otsankohotus voi auttaa. Otsankohotustoimenpiteen tulokset ovat pysyvämmät kuin botox- ja täyteainehoitojen tulokset. Kirurginen toimenpide on joskus myös ainoa realistinen vaihtoehto, jos otsa on matala ja kudosylimäärää on paljon. Kulmakarvojen ja otsan kohotusleikkausten määrä on viime vuosina kasvanut.

Otsankohotus vaikuttaa

  • kulmakarvojen tasoon
  • kulmakarvojen muotoon
  • hiusrajan tasoon
  • hiusrajan muotoon
  • otsan juonteisiin, ryppyihin ja uurteisiin

Otsankohotus — ennen toimenpidettä

Ensimmäisen konsultaation aikana tapaat hoitajan, joka kuuntelee toiveitasi, kertoo toimenpiteen kulkuun liittyvistä asioista ja vastaa kysymyksiisi. Saat tietoa siitä, miten leikkaus vaikuttaa ulkonäköösi, kuinka paljon operaatio maksaa ja kuinka pitkään toipuminen vie aikaa. Hoitaja kertoo, mitä tapahtuu ennen leikkausta, leikkauksen aikana ja toipumisaikana.

Mikäli päädyt otsan kohotusleikkaukseen, varaamme sinulle leikkausajan.


Otsankohotus — leikkauspäivä

Leikkaukseen valmistaudut parhaiten pitämällä huolta hyvinvoinnistasi, fyysisestä ja psyykkisestä kunnostasi sekä ottamalla selvää, mitä toimenpiteessä tapahtuu.

Leikkauspäivän aluksi tapaat leikkaavan plastiikkakirurgin. Hän kuvaa toimenpidealueen. Tämän jälkeen on anestesian vuoro. Toimenpidettä varten otsaan tehdään pienet leikkausavaukset, joiden kautta kohotus tehdään. Avaukset voidaan tehdä moneen eri paikkaan otsan muodosta ja hoidonaiheesta riippuen.  Leikkaus tapahtuu nukutuksessa tai paikallispuudutuksessa, ja se kestää noin kaksi tuntia.


Otsan kohotus — toipuminen

Leikkauksen jälkeen toivut muutaman tunnin Cityklinikan tiloissa. Vointiasi seurataan koko ajan. Mikäli sinut leikataan anestesiassa, kotiutuminen tapahtuu yleensä leikkausta seuraavana päivänä.

Heti toimenpiteen jälkeen otsan ja silmien alueella esiintyy usein turvotusta, mustelmia ja tunnottomuutta. Nämä häviävät muutaman viikon kuluessa. Turvotusta voidaan hoitaa esimerkiksi kylmäpakkauksilla tai lymfalla.

Sairauslomaa tarvitaan yleensä kahdesta kolmeen viikkoon. 5–7 päivän päästä toimenpiteestä on ensimmäinen kontrollikäynti, ja kahden viikon kuluttua poistetaan tikit.
Palvelemme asiakkaitamme joustavasti, ja vastaamme kaikkiin kysymyksiisi leikkauksen jälkeen myös kontrollikäyntien ulkopuolella.

Toipumisprosessi on aina yksilöllinen, joten on tärkeää kuunnella oman kehonsa signaaleja ja sopeutua kehonsa toipumisprosessiin. Suihku ja hiustenpesu on yleensä sallittu toimenpidettä seuraavana päivänä. Normaali rasitus on sallittu viikon kuluttua toimenpiteestä ja voimakas ponnistelu kolmen viikon kuluttua toimenpiteestä. Rauhallinen liikunta ja ulkoilu saattavat nopeuttaa toipumista.

Leikkausalueen iho on syytä suojata UV-säteilyltä. Aurinkosuojan sisältävää voidetta on hyvä käyttää ainakin puoli vuotta toimenpiteen jälkeen.

TÄSMÄTUOTTEITA TOIPILASAIKAA VARTEN:


Otsankohotus — lopputulokset

Toimenpiteen tulokset ovat huomattavat. Ilmeesi piristyy ja muuttuu iloisemmaksi ja nuorekkaammaksi. Nämä tulokset huomataan parhaiten muutaman kuukauden kuluttua operaatiosta. Osa tuloksista on näkyvissä heti tikkien poistamisen jälkeen.

On tärkeää, että odotuksesi ovat realistiset. Leikkauksen tulokset vaihtelevat hieman eri ihmisten välillä. Tämä johtuu eroista ihotyyppien ja esimerkiksi ihon elastisuuden välillä. Toimenpiteen lopputuloksista pääset keskustelemaan jo ensimmäisen konsultaatiokerran aikana, ennen kuin teet päätöksen leikkauksesta.


Otsankohotus ja muut toimenpiteet

Otsankohotus on toimenpide, jonka yhteydessä tehdään monesti muitakin toimenpiteitä. Otsankohotusleikkaukseen yhdistetään usein silmäluomileikkaus, keskikasvojen kohotus tai kasvojenkohotus eli facelift. Usein kasvojen alueille tehdään myös pistoshoitoja tai ihoa kiinteyttäviä hoitoja otsankohotusleikkauksen yhteydessä. Hoitokokonaisuus räätälöidään jokaiselle asiakkaalle erikseen, jotta tulokset ovat mahdollisimman hyvät ja ne miellyttävät asiakasta.

Yhdistelmähoidoista voit keskustella jo ensimmäisellä konsultaatiokäynnilläsi, leikkauspäivänä tai leikkauksen jälkeen.


Muita saman aihealueen palveluita

Hifu-Fractora

Hifu-Fractoralla on mahdollista saavuttaa merkittävän pitkäaikaiset, kirurgisen kasvojenkohotuksen kaltaiset tulokset sekä tasaisen, elinvoimaisen ja vuosia nuoremman kuntoisen ihon – luonnollisin hoitotuloksin.

Lue lisää

UltraLift™ 3D-HIFU ja UltraLift™ HIFU — veitsetön kasvojenkohotus

UltraLift™ HIFU on markkinoiden tehokkain veitsetön kasvojenkohotus. Toimenpide soveltuu kulmien ja silmänympärysihon kohottamiseen, keskikasvojen kiinteyttämiseen sekä leukalinjan napakoittamiseen.

Lue lisää

Hollywood Black Laser Peel

Hollywood Black Laser Peel on mullistava hoito ihon ulkonäön parantamiseksi.

Lue lisää

Botox-hoito – rypyt pois!

Botuliini eli botox rentouttaa väliaikaisesti ihon alla olevia lihaksia. Lihaksen rentoutuessa rypyt ja juonteet siliävät. Botoxilla on mahdollista myös kohottaa piirteitä maltillisesti.

Lue lisää

Vuoden Botox - koko vuoden hoidot edullisemmin yhdellä ostoskerralla

Suosittujen botox-hoitojemme luonteeseen kuuluu hoitotuloksien säännöllinen ylläpito. Siksi päätimme luoda sarjahoidon, jolla on mahdollista hankkia yhden, kahden tai jopa kolmen vuoden botox-hoidot kätevämmin yhdellä ostoskerralla - säästät rahaa sekä aikaa.

Lue lisää

Hyaluronihappo ja muut täyteaineet

Täyteainehoidot madaltavat ryppyjä ja täyteläistävät piirteitä. Ryppyjen poisto ja huulten täyteläistäminen tapahtuvat lisäämällä kudosten tilavuutta sekä stimuloimalla ihon omaa kollageenituotantoa. 

Lue lisää

Huulten täyttö ja muotoilu

Huulten muotoilu ja täyttö on nopea toimenpide, joka tehdään injisoimalla hyaluronihappoa huulten puna-alueelle tai huulirajaan.

Lue lisää

Silmäpussit pois injektiohoidolla (Prostrolane inner-B SE)

Kasvatimme palveluvalikoimaamme uudella, injektoimalla tehtävällä, erittäin turvallisella sekä tehokkaalla hoidolla silmäpussien poistamiseksi ilman kirurgiaa.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

VampyyriFractora

VampyyriFractora (PRP + Fractora) on mini-invasiivinen yhdistelmähoito, jossa yhdistyvät kahden jo yksistään tehokkaan hoidon edut.

Lue lisää

Ihonhoitotuotteet

Cityklinikan lääkäritiimin valitsemat lääketieteellisetLue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Kombohoito — botox- ja täyteainehoito

Kombohoito on yhdistelmätoimenpide, jossa käytetään täyteaineita ja botuliinia.

Lue lisää

Hydryalix- ja Juvéderm-täyteainehoidot

Hyaluronihappo on ylivoimaisesti suosituin täyteainemateriaali. Hyaluronihappojohdannaiset sopivat ryppyjen täyttöön, piirteiden täyteläistämiseen ja huulten muotoiluun.

Lue lisää

Hyalu-botox-hoito

Hyalu-botox on hyaluronihapon ja botoxin yhdistelmähoito.

Lue lisää

Muut erikoislangat (PDO) kasvojen piirteiden kohottamiseen ja ihon kiinteyttämiseen

Itsestään sulavilla PDO-langoilla voidaan muotoilla tai korostaa kasvojen piirteitä sekä kohottaa ja kiinteyttää ihoa.

Lue lisää

Keskikasvojen ja kulmakarvojen kohottaminen 3D-väkäslangoilla

Dramaattisempaa kohotusta toivoville keskikasvoja ja kulmakarvoja voidaan kohottaa myös kaksisuuntaisilla 3D-väkäslangoilla. Muihin nauhoihin verrattuna huomattavasti vahvemmat 3D-langat kykenevät nostamaan kudosta pitkäkestoisesti.

Lue lisää

PRP-hoito kasvoille

PRP-hoito (vampyyrihoito) hidastaa ikääntymismuutosten syntymistä sekä poistaa ikääntymisen merkkejä. Lisää tehoa PRP-hoitoon saadaan, kun plasma rikastetaan hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

PRF – verihiutalefibriinihoito

PRF-hoidolla voidaan vaalentaa arpia, täyteläistää silmänympärysihoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Hoito heleyttää ja parantaa ihoa sekä sen tekstuuria kokonaisvaltaisesti. Se toimii myös täysin luonnonmukaisena, kehon itsensä valmistamana vaihtoehtona tavallisille täyteaineille.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee LL Akmaral Karakulova.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ja kirkastaa ihon pintaa sekä parantaa erilaisia iho-ongelmia.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

CoolSculpting — kaksoisleuka pois jäädyttämällä

CoolSculpting jäädyttää kaksoisleukan pois. Ei kipua, ei kirurgiaa, ei toipumisaikaa.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Cityklinikan laserhoidot sopivat ihon tasoittamiseen sekä erilaisten iho-ongelmien täsmähoitoon. Käytössämme ovat tehokkaat Fotona-laserlaitteet, joiden ansiosta laserhoitoja voidaan räätälöidä lähes rajattomasti.

Lue lisää

Mesolangat

Mesolankahoidot sopivat kasvojen ja vartalon ihon kiinteyttämiseen. Nk. erikoislangoilla voidaan kohottaa kasvonpiirteitä tai vartalon ihoalueita.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

Aknen ja aknearpien hoito

Akne on yleinen iho-ongelma, jonka taltuttamiseen tarvitaan usein lääketieteellistä apua. Cityklinikalla aknea hoidetaan laserilla ja kemiallisilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskät pois tehokkailla toimenpiteillä

Maksaläiskät ja muut pigmenttimuutokset voidaan vaalentaa ja jopa poistaa tehokkailla laser- ja kuorintahoidoilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Couperosa, katkenneet verisuonet

Couperosa, katkenneet verisuonet ja muut verisuonimuutokset voidaan hoitaa joko laserilla tai injektioiden avulla.

Lue lisää

Smile Eye Lift (Smooth Eye)

Smile Eye Lift™ (SEL) on alaluomien veitsetön kiinteytyshoito, joka tehdään laserilla.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on tehokas laitehoito, joka sopii kaikenikäisille naisille ja miehille. Valkaisu tehdään 6- tai 35-prosenttisella vetyperoksidilla.

Lue lisää

Facelift — kasvojenkohotus

Kasvojenkohotus eli facelift on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa korjataan kasvojen ja kaulan ikääntymismuutoksia.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

VISIA kuvaa ihon pintaa syvemmältä

Visia-ihoanalyysin avulla pääset näkemään, mitä ihollesi kuuluu ja mitä tulevien vuosien aikana on odotettavissa, mikäli ikääntymisprosesseihin ei puututa.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Nenäleikkaus

Nenäleikkauksen avulla voidaan muuttaa nenän kokoa ja muotoa. Plastiikkakirurgi Veltheim palvelee nenäleikkausasiakkaita Helsingin Cityklinikalla yhteistyössä Tukholman Akademiklinikenin kanssa.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojen kavennus -toimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Ögonlocksplastik

.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Ei-kirurgiset toimenpiteet kasvoille. Maksuton konsultaatio!

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Kestopigmentointi

Kestopigmentointi lyhentää meikkaukseen kuluvaa aikaa ja tasapainottaa pientä epäsymmetriaa. Pigmentoidut piirteet auttavat myös, jos näkökyky on huonontunut. Pigmentoinnin avulla korostetut kasvot näyttävät huolitelluilta vuorokauden ympäri ja kaikissa tilanteissa.

Lue lisää