Kaulan kohotus

Kaulan kohotus on kirurginen toimenpide, joka korjaa kaulan ja alakasvojen ikääntymismuutoksia. Toimenpide voi tulla ajankohtaiseksi aiemmin kuin kasvojen kohotusleikkaus. koska kaulassa ikääntymisen merkit näkyvät monesti aikaisemmin kuin kasvoilla.

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Asiakaskokemuksia

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Kaikki näyttää aivan mielettömän hyvältä ja toipuminen on menny todella hyvin.
Olen kuullut mahtavia kommentteja tekemistäsi leikkauksista, joten luotan täysin sinuun Riikka! Ja tottakai leikkaus ja toipuminen SUOMESSA...
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Suuret kiitokset Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
7990 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
8990 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24%
3200 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24%
1200 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24%
3500 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Kaulan kohotusleikkaus -wiki

Perustietoa

Kaulan kohotus on kirurginen toimenpide, jonka avulla häivytetään kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia.

Kaulan kohotusleikkauksen hoidonaiheita ovat muun muassa nämä:

 • Alakasvojen ”hamsteripussit”: veltostunut iho ja alakasvoihin kertynyt rasva
 • Alaleuan rasvakertymä (”kaksoisleuka”)
 • Kaulan veltostunut iho
 • Kaulan vaakajuonteet

Kasvot ja kaula muuttuvat vuosien myötä. Muutoksiin vaikuttavat useat tekijät: geeniperimä, maan vetovoima, ympäristön ilmansaasteet, stressi, elimistössä syntyvät vapaat radikaalit. Kaulan kohotus saattaa tulla ajankohtaisemmaksi ennen kasvojen kohotusleikkausta. Yläkasvot saattavat olla vielä hyvässä kunnossa, vaikka kaula on ryppyinen, alaleuka pussittaa ja poskipäiden rasva on siirtynyt leukalinjaan ”hamsteripusseiksi”. Tämä saattaa johtua ihonhoitorutiineiden eroista. Kasvojen ihoa tulee usein hoidetuksi huolellisemmin kuin kaulan ihoa. Toisaalta kaulan iho on myös paljon alttiimpi muutoksille kuin kasvojen iho. Talirauhasia kaulan ihossa on vähemmän kuin kasvojen ihossa. Kaulalla on myös vähemmän suojaavaa melaniinia, joten auringon aiheuttamat vauriot näkyvät kaulan ihossa aiemmin kuin kasvoilla.

Jos kaula on selvästi vanhemman näköinen kuin kasvot, kaulan kohotus voi olla hyvä vaihtoehto.

Kaulan kohotukseen yhdistetään usein muuta kirurgiaa, esimerkiksi seuraavia toimenpiteitä:


Kaulan kohotusleikkauksen rajoitteet ja vaihtoehdot

Kaulan kohotusleikkaus ei vaikuta koko kasvojen ulkonäköön. Tulokset näkyvät ainoastaa alakasvojen ja kaulan alueilla. Leikkauksella ei myöskään pystytä pysäyttämään tulevia ikääntymisprosessia. Kello kääntyy 5–10 vuotta taaksepäin, mutta kellon käyminen jatkuu edelleen.

Kaulan kohotusleikkaus tehdään aina kirurgisesti. Ei-kirurgiset vaihtoehdot tulevat kyseeseen, jos ikääntymismuutokset ovat vielä maltillisia. Ei-kirurgisten tai mini-invasiivisten (vähän kajoavien) toimenpiteiden avulla voidaan lykätä kaulan kohotusleikkauksen tarvetta useilla vuosilla. Ne eivät kuitenkaan auta, jos kudosylimäärää ja muita ikääntymismuutoksia on runsaasti.

Lue lisää kaulan ei-kirurgisista toimenpiteistä:


Kaulan kohotus sopii perusterveille naisille ja miehille

Kaulan kohotusleikkaus voi olla hyvä vaihtoehto, jos

 • olet fyysisesti ja psyykkisesti hyvässä kunnossa
 • sinulla ei ole vakavia perussairauksia, jotka voivat vaikuttaa toipumiseen
 • et tupakoi tai olet valmis rajoittamaan tupakointia muutaman viikon ajaksi
 • elämänasenteesi on positiivinen
 • odotuksesi ovat realistiset

Kaulan kohotukseen tulevat potilaat ovat hyvin usein tyytyväisiä kasvojensa ulkonäköön. Kasvot ja kaula ovat monella kuitenkin kuin ”eripariset”. Kasvot näyttävät varsin nuorekkailta, mutta kaulan iho on ryppyinen ja veltto.


Leikkauksen kulku

Kaulan kohotusleikkaus sisältää seuraavia elementtejä:

Anestesia

Kaulan kohotus tehdään joko paikallispuudutuksessa ja sedaatiossa tai yleisanestesiassa (nukutus). Anestesiamuoto valitaan hyvissä ajoin ennen leikkausta leikkaavan lääkärin kanssa keskustellen.

Leikkaus

Leikkausavauksen koko riippuu leikkauksen tavoitteista.

Perinteinen leikkausavaus alkaa posken kohdalta hiusrajasta, kulkee korvan ympäri ja päättyy niskan hiusrajaan. Avauksen kautta poistetaan tai uudelleen asemoidaan rasvaa sekä nostetaan ihonalaiskudosta. Usein myös platysmalihasta kiristetään. Tämän jälkeen iho asetetaan kohotettujen kudosten päälle aiempaa tiukemmin ja ihoylimäärä poistetaan.

Joskus plastiikkakirurgi tekee leuan alle toisen leikkausavauksen, jonka kautta voidaan imeä pois rasvaa ja korjata lihasta.

Vaihtoehtoinen leikkausavaus on pienempi kuin normaali avaus. Lyhyt avaus tehdään korvien ympäri. Leikkaus on tällöin kevyt ja toipuminen nopeaa. Pieni leikkausavaus merkitsee luonnollisesti myös pienimuotoisempia lopputuloksia.

Leikkausavauksen sulkeminen

Kun leikkaus on tehty, leikkaushaavat suljetaan ompeleilla. Ompeleet voivat olla itsestään sulavia, tai ne voidaan poistaa noin viikon päästä leikkauksesta. Kun leikkaushaava paranee, arvet peittyvät hyvin hiusrajan alle ja korvan poimuihin

Tulosten arviointi

Kaulan kohotusleikkauksen tulokset alkavat näkyä, kun turvotus ja mustelmat häviävät. Turvotuksen ja mustelmien laskeutuminen kestää useita viikkoja, joskus kuukausiakin. Lopputulos näkyy selvästi 3–6 kuukauden päästä leikkauksesta, ja leikkaustulosta voi puolueettomasti arvioida, kun aikaa leikkauksesta on kulunut puoli vuotta.

Kotihoito-ohjeiden tunnollinen noudattaminen parantaa leikkauksen lopputulosta. Leikkauksen jälkeen kaulan suojaaminen auringolta on entistäkin tärkeämpää. Terveet elämäntavat pidentävät kaiken kaikkiaan leikkaustuloksen kestoa.

Cityklinikan leikkauspotilaat ovat olleet tyytyväisiä kaulan kohotusleikkausten tuloksiin. Toimenpide nuorentaa ilmettä ja parantaa monella tavoin myös leikkauspotilaan elämänlaatua.


Toipuminen

Toipilasaikana kaulalla saatetaan joskus pitää kevyttä sidettä, joka vähentää ja ehkäisee turvotusta ja mustemia. On myös mahdollista, että leikkausalueella on pidettävä dreeniä (ohut letku), jonka avulla ihon alta poistetaan ylimääräistä verta ja nesteitä. Leikkaushaavan hoitamiseen, dreenin käsittelyyn ja lääkkeiden käyttöön annetaan aina tarkat ohjeet.

Turvotusta ehkäistään ja vähennetään pitämällä päätä kohoasennossa ympäri vuorokauden. Yöllä päätä voi korottaa tyynyillä tai muunlaisilla järjestelyillä. Rauhalliset kävelylenkit päiväsaikaan edistävät paranemista. Kaulan, niskan ja pään heiluttelua ja kiertoliikkeitä tulee välttää.

Kaulaa ei saa hoitaa kylmäpakkauksilla, ellei hoitohenkilökunta ohjaa kylmäpakkausten käyttöön. Ihon paleltumista on varottava ehdottoman tarkasti.

Hoitohenkilökunnalta kannattaa kysyä jo ennen leikkauspäivää ainakin seuraavia asioita:

 • Hoidetaanko leikkauksen jälkeisiä kipuja lääkkeillä? Tarvitaanko reseptilääkkeitä?
 • Ovatko siteet tai tukitekstiili tarpeen?
 • Jos tukitekstiiliä on käytettävä, kuinka pitkään käyttöä on jatkettava?
 • Milloin ompeleet poistetaan?
 • Koska autolla ajaminen on turvallista?
 • Milloin työhönpaluu on mahdollista?
 • Kuinka pitkään on vältettävä fyysisiä aktiviteetteja, esimerkiksi liikuntaa?
 • Milloin kontrollikäynti järjestetään?

TÄSMÄTUOTTEITA TOIPILASAIKAA VARTEN:


Muita saman aihealueen palveluita

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Rintaimplantit

Cityklinikalla olemme valinneet Motivan® ykkösbrändiksemme rintaimplanteissa sen erittäin korkean laadun ja teknologiansa vuoksi. Uutta Pariisista! Implantit & rasvaimu -kombo: pehmeä, entistä luonnollisempi lopputulos.

Lue lisää

Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotus korjaa riippuvien rintojen ulkonäköä. Kohotukseen yhdistetään usein myös rintojen suurennus- tai pienennysleikkaus.

Lue lisää

Rasvansiirto rintoihin

Rintojen suurennus voidaan tehdä rasvansiirrolla. Paras tulos saadaan yhdistämällä rintojen rasvansiirto rintaimplanttileikkaukseen.

Lue lisää

Rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat voivat aiheuttaa niska-, hartia- ja selkäkipuja. Rintojen pienennysleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa suuria, painavia rintoja pienennetään.

Lue lisää

Muu rintakirurgia

Cityklinikalla tehdään myös muita rintojen erikoistoimenpiteitä.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastialeikkaus

Miehen rintojen liikakasvua hoidetaan kahdella tekniikalla. Gynekomastialeikkauksella poistetaan rintojen rauhaskudosta. Rasvaimu tulee kyseeseen, jos rintakehän alueella on ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää