Rasvaimu

Rasvaimu on toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä. Rasvaimu voidaan tehdä lähes mihin kehonosaan tahansa. Toimenpide voidaan tehdä monella eri tekniikalla, ja myös anestesiamuodot vaihtelevat. Aina ei tarvita nukutusta.

Kirurginen rasvaimu on kehittynyt viime vuosien aikana paljon. Entistä kapeammat instrumentit ja uusi tumescent-tekniikka aiheuttavat kudoksiin hyvin vähän vaurioita. Myös toipuminen sujuu nykyisin nopeammin kuin menneinä vuosina.

Kirurgisia rasvaimuja tehdään Helsingissä. Leikkaava lääkäri on plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. BodyTite– ja WAL-rasvaimuja tekevät myös kokeneet esteettiset lääkärimme.

Lataa esite.

Asiakaskokemuksia

Kiitoksia mahtavasta palvelusta koko Cityklinikalle, olen todella tyytyväinen leikkauksen lopputulokseen ja koko kokemukseen. Riikka teki aivan mahtavaa jälkeä, hänelle erityisesti iso kiitos!

Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Suuret kiitokset Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.
Korkeatasoinen paikka, erinomainen palvelu.. Suositelen!

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Vatsa
4500 €
Selkä
4200 €
Ulkoreisi
3800 €
Sisäreisi
3200 €
Polvet
3000 €
Pohkeet
3800 €
Nilkat
2900 €
Käsivarret
3200 €
Kaula
3200 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Vatsa
3800 €
Selkä
3600 €
Ulkoreisi
3200 €
Sisäreisi
2600 €
Polvet
2500 €
Pohkeet
3200 €
Nilkat
2500 €
Käsivarret
2800 €
Kaula
2500 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

1 alue
990 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
2 aluetta
1790 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
4 aluetta
2690 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
6 aluetta
3590 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
8 aluetta
4390 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
10 aluetta
5190 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
Lisäalue yli kuuden alueen jälkeen
400 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
Toimenpide yleisanestesiassa (nukutus)
850 €

Kirurginen rasvaimu -wiki

Perustietoa

Kirurginen rasvaimu on toimenpide, jonka aikana ihonalaisesta rasvakudoksesta poistetaan rasvasoluja. Rasvaimu ei ole laihduttamisen, liikunnan tai terveellisen ruokavalion vaihtoehto. Toimenpiteen jälkeen moni potilas saa kuitenkin uutta intoa terveellisten elämäntapojen noudattamiseen.

Viime aikoina tekniikat ovat kehittyneet merkittävästi. Entistä kapeammat instrumentit sekä rasvakudoksen laajentaminen liuoksella (tumescent-tekniikka) ovat parantaneet tuloksia, vähentäneet toimenpiteen aikana koettua kipua, helpottaneet toimenpiteen tekemistä ja nopeuttaneet toipumista.

Yhden rasvaimun aikana rasvaa voidaan poistaa puolesta litrasta seitsemään litraan saakka. Anestesiamuodot vaihtelevat. Menneinä vuosina rasvaimut tehtiin pääsääntöisesti yleisanestesiassa eli nukutuksessa. Nykyisin tekniikoiden kehityttyä toimenpide on mahdollista tehdä yhä useammin paikallispuudutuksessa. Anestesiamuoto valitaan hyvissä ajoin ennen toimenpidepäivää potilaan tarpeita kuunnellen.

Nuoruusiän jälkeen ihmiskehon rasvasolujen määrä pysyy jotakuinkin vakiona. Kun aikuisen ihmisen paino laskee tai nousee, rasvasolujen määrä ei muutu. Olemassaolevien rasvasolujen koko sen sijaan voi muuttua paljonkin painonvaihteluiden myötä. Poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, minkä vuoksi rasvaimun lopputulos on periaatteessa pysyvä. Toki rasvaimun jälkeenkin painonvaihtelut näkyvät jäljelle jääneiden rasvasolujen kasvamisena tai pienenemisenä.

Euroopassa ensimmäinen kirurginen rasvaimu tehtiin 1970-luvun lopulla. Siitä on tullut yksi tavallisimmista plastiikkakirurgisista leikkauksista. Kirurgisen rasvaimun ohella Cityklinikan palveluvalikoimaan kuuluvat seuraavat rasvanpoistomenetelmät:


Rasvaimualueet

Kirurginen rasvaimu voidaan tehdä lähes mihin kehonosaan tahansa. Yleisimpiä rasvaimualueita ovat seuraavat:

 • leuka ja kaula
 • olkavarret
 • vatsa
 • kyljet
 • lantio
 • pakarat
 • ulko- ja sisäreidet
 • taka- ja etureidet
 • pohkeet
 • polvet
 • nilkat
 • miehen rintojen rasvakudos

rasvaimu hinta


Kirurginen rasvaimu

Kirurginen rasvaimu on varmin menetelmä ei-toivotun rasvan poistamisessa, jos poistettavaa rasvaa on paljon. Viimeisen vuosikymmenen aikana leikkaustekniikat ovat kehittyneet. Instrumentit ovat nykyisin kapeampia kuin menneinä vuosina. Lopputuloksia on parantanut myös ns. tuemscent-tekniikka, jossa rasvakudosta laajennetaan liuoksella. Rasvaimutekniikoiden kehityttyä potilaan kipuja on saatu vähennetyksi. Myös toipilasaika sujuu nykyisin aiempaa helpommin.

Kirurgisia rasvaimuja Cityklinikalla tekee plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. Toimenpiteet tehdään pääosin yleisanestesiassa eli nukutuksessa. Rasvaimu voi olla myös osa suurempaa kokonaisuutta. Usein esimerkiksi Mommy makeoverin, abdominoplastian ja gynekomastialeikkauksen aikana potilaalle tehdään myös rasvaimu.


Leikkauksen kulku

Rasvaimuprosessi alkaa useimmiten esteettisen sairaanhoitajan tai lääkärin maksuttomasta konsultaatiosta. Konsultaatiossa keskustellaan asiakkaan toiveista, rasvaimun kulusta ja erilaisista anestesiamuodoista. Ammattilainen kertoo potilaalle myös toipumisajasta ja leikkaukseen valmistautumisesta. Usein jo ensimmäisen konsultaation aikana kirjataa ylös potilaan terveyteen liittyviä asioita. Näitä ovat esimerkiksi mahdolliset sairaudet, elintavat, lääkitykset ja yliherkkyydet.

Matka kohti toimenpidettä alkaa plastiikkakirurgin konsultaatiosta. Konsultaatiossa käyminen ei sido asiakasta mihinkään. Usein asiakas kuitenkin päättää varata leikkausajan jo konsultaation jälkeen. Konsultaation aikana kirurgi kertoo anestesiaan, toimenpiteeseen ja toipilasaikaan liittyvistä yksityiskohdista. Jos leikkaus tehdään nukutuksessa, potilaalle annetaan tarkat ohjeet nukutukseen valmistautumista varten. Näiden ohjeiden noudattaminen on tärkeää. Nukutusta tai leikkausta ei tarvitse kuitenkaan pelätä.

Leikkauspäivä

Leikkauspäivän aluksi plastiikkakirurgi Veltheim kuvaa rasvaimualueen ja piirtää iholle leikkauskartan, jonka mukaan rasvaa imetään. Näiden esivalmistelujen jälkeen potilas kohtaa anestesialääkärin. Anestesialääkäri käy potilaan kanssa läpi vielä kerran nukutukseen liittyvät yksityiskohdat, mm. paasto-ohjeiden noudattamisen ja terveydentilan.  Jos rasvaimu jännittää, potilas voi saada kevyen esilääkityksen, joka rauhoittaa.

Rasvaimuleikkaus kestää yleensä 1–3 tuntia, ja leikkauksen aikana rasvaa poistetaan keskimäärin 2–3 litraa. Leikkausavauksesta tehdään mahdollisimman pieni. Viilto pyritään aina sijoittamaan paikkaan, josta se ei näy. Näin alueelle ei jää häiritseviä arpia.

Jos leikkaus tehdään nukutuksessa, asiakas jää Cityklinikalle tarkkailtavaksi monen tunnin ajaksi. Jos leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, riittää parin kolmen tunnin tarkkailujakso.


Kirurginen rasvaimu ja toipuminen

Kaikilla rasvaimupotilailla on mustelmia ja turvotusta leikkauksen jälkeen. Jonkinasteiset kivut ovat myös hyvin yleisiä. Jokainen rasvaimupotilas toipuu kuitenkin aina omalla tavallaan. Myös leikkausalueen koko ja sijainti vaikuttavat toipumisprosessin kulkuun.

Keskimääräinen toipumisaika sujuu seuraavien suuntaviivojen mukaisesti:

Viikot 1–2

Rasvaimun jälkeen kaksi ensimmäistä viikkoa ovat usein hieman hankalia. Haavanhoito vie päivittäin aikaa. Leikkauksen jälkeen toimenpidealue on myös kipeä ja turvonnut. Kivunlievitykseen ja kipujen hallintaan on olemassa hyviä lääkkeitä. Lääkkeet kannattaa ottaa kirurgin ohjeiden mukaan, jotta kivut pysyvät hallinnassa. Kivun ehkäiseminen on helpompaa kuin kivun poistaminen, minkä vuoksi kipulääkkeitä on syytä ottaa säännöllisen aikataulun mukaan esimerkiksi kolmesti vuorokaudessa. Keskushermostoon vaikuttavista lääkkeistä kannattaa pyrkiä eroon mahdollisimman nopeasti.

Liikkuminen on yleensä kahden ensimmäisen viikon aikana joiltakin osin hankalaa, varsinkin jos leikkausalue on suuri. Rauhalliset kävelylenkit ulkoilmassa kannattaa aloittaa kuitenkin mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. Rauhallinen liikuskelu edistää paranemista.

Lähes jokainen rasvaimupotilas hankkii itselleen tukitekstiilin toipilasaikaansa varten. Tukitekstiilin ohjeenmukainen käyttö on tärkeää. Tukivaate edistää toipumista ja auttaa kudoksia ankkuroitumaan uusiin paikkoihinsa

Viikot 3–4

Turvotus alkaa laskea kolmannen viikon aikana. Myös haavojen paraneminen on jo hyvässä vauhdissa. Useimmat potilaat palaavat arkirutiineihinsa kolmannella tai neljännellä viikolla. Kevyet liikuntaharrastukset voi myös usein aloittaa tässä vaiheessa. Kaikki on tehtävä kuitenkin kivun sallimissa rajoissa. Oman elimistön kuunteleminen on tärkeää.

Viikosta 5 alkaen

Noin kuukauden kuluttua rasvaimusta mustelmat ovat jo vaalentuneet tai hävinneet. Tässä vaiheessa myös turvotus alkaa laskea. Vartalon uudet muodot alkavat tulla näkyviin. Kuuden viikon jälkeen leikkauksesta ensimmäiset tulokset alkavat näkyä. On kuitenkin muistettava, että lopullinen tulos näkyy aikaisintaan vasta puolen vuoden päästä.

 


Tuotesuosituksia


Muita rasvaimutekniikoita

Markkinoiden uusimpia rasvaimutekniikoita ovat Body-Jet WAL (vesiavusteinen rasvaimu) ja BodyTite (radiotaajuusavusteinen rasvaimu). Näitä Cityklinikalla tekevät pääasiassa esteettiset lääkärit.

Vesisuihkurasvaimu on mahdollista tehdä Helsingissä.

BodyTite-rasvaimuja tehdään Helsingin klinikalla.


Rasvaimu — hinta

Rasvaimun hintaan vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • Kuinka laaja alue käsitellään
 • Tehdäänkö rasvaimu paikallispuudutuksessa vai nukutuksessa
 • Millä tekniikalla rasvaimu tehdään
 • Tehdäänkö rasvaimu pienkirurgisesti vai onko kyseessä plastiikkakirurginen toimenpide

Rasvaimun lopullinen hinta määräytyy konsultaatiossa, hyvissä ajoin ennen toimenpidepäivää.

rasvaimu hinta


Muita saman aihealueen palveluita

3D HIFU-Ultralift vartalolle

Korkeatehoiseen, fokusoituun ultraääneen sekä lämpöenergiaan perustuva vartalon HIFU-hoito altistaa ihonalaiskudokset ja rasvasolut nopealle, korkealle lämpötilalle siten, että rasvasoluja kuolee. Hoito kiinteyttää ja napakoittaa äärimmäisen tehokkaasti.

Lue lisää

Suonikohjujen vaahto+laserhoito

Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan esteettisistä sekä terveydellisistä syistä.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla tai miraSmooth-tekniikalla

Pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä tehokkaalla laserilla. Kainaloalueella pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä myös miraSmooth-menetelmällä.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Tatuoinnin laserpoisto

Tatuoinnin poisto on sarjahoito, joka tehdään tehokkaalla laserlaitteella. Uusi, tehokkaampi FracTat™-menetelmä nopeuttaa väripigmenttien hajoamista ja poistumista.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Ihon kiinteyttäminen

Tehokkaat laitehoidot ja uudet rasvaimutekniikat tulevat avuksi, jos ihon kiinteyttäminen ei onnistu kotikonstein.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkailla laserhoidoilla ja kemiallisilla kuorinnoilla. Usein kuorintoja ja laserkäsittelyjä yhdistetään. Näin saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Lue lisää

Aknearpien hoito tehokkaasti ja turvallisesti

Aknearpia voidaan tasoittaa tehokkailla laserhoidoilla tai jossain määrin myös keskivahvoilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskien vaalentaminen

Pigmenttiläiskien vaalentamiseen sopivat tehokkaat laserhoidot sekä miedot ja keskivahvat kuorinnat. Toimenpiteitä yhdistelemällä saavutetaan hyviä tuloksia.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Hiustensiirto

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim tiimeineen tekee hiustensiirtoja Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Cityklinikka tarjoaa sinulle laajan valikoiman ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla vartalosi ulkonäköä ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi voidaan kohentaa.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää