Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim

HOLLYWOOD LIFT

Kasvojen ikääntymismuutokset

Kasvoja voidaan verrata kuminauhaan, jota venytetään paljon. Ajan ja toistuvien venytysten myötä kuminauha heikentyy ja löystyy. Hiukan samanlaisten periaatteiden mukaan heikentyvät myös kasvojen iho ja ihon alla olevat kudokset.

Ikääntymismuutokset ovat painovoiman ja kemiallisten reaktioiden aiheuttamia luonnollisia muutoksia ihossa ja muualla kehossa. Myös perimä ja elintavat vaikuttavat ikääntymismuutosten syntymiseen ja kehittymiseen.

Huultentäyttö Cityklinikka

Ikääntymismuutoksia tapahtuu sekä ihossa että ihon alla olevissa kudoksissa. Ihon kiinteys vähenee kollageeni- ja elastiinisäikeiden vähetessä, ja ihon hyaluronihappopitoisuuden laskeminen näkyy täyteläisyyden häviämisenä. Myös ihon alla tapahtuu muutoksia. Lihakset heikentyvät ja pienenevät, ja ihonalaisrasva siirtyy aiempaa alemmas. Muutosten seurauksena nuorekas täyteläisyys poskista ja silmien alta häviää. Poskien laskeutuessa keski- ja alakasvoihin syntyy syviä juonteita. Leukalinjan iho veltostuu, ja rasva kerääntyy alakasvoihin. Kasvojen ovaali muoto muuttuu neliömäiseksi. Pussittava iho näkyy keski- ja alakasvoissa nasolabiaalipoimuina ja ns. hamsteripusseina.
Yläluomileikkaus

Hollywood Lift

Hollywood Lift on moderni kirurginen toimenpide, joka tunnetaan myös nimillä minifacelift, weekend-lift ja S-lift. Toimenpiteessä keski- ja alakasvojen iho ja ihonalaiskudokset nostetaan takaisin alkuperäisille paikoilleen. Jos tarvetta on, myös kasvojen lihaksia kiristetään. Toimenpide on nopea, ja se on mahdollista tehdä paikallispuudutuksessa. Nopeaa on myös toipuminen leikkauksen jälkeen.

Hollywood Liftin erityispiirteitä ovat seuraavat:

  • leikkausviilto on pienempi kuin perinteisessä kasvojenkohotusleikkauksessa
  • toipumisaika on merkittävästi lyhyempi kuin perinteisessä kasvojenkohotuksessa
  • leikkausviilto on S-kirjaimen muotoinen, ja se on korvan edessä
  • leikkaus voi kohdistua veltostuneeseen ihoon tai ihoon ja SMAS-lihakseen

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim on tehnyt minifacelift -leikkauksia (Hollywood Lift) sekä Helsingin Cityklinikalla että Tukholman Akademiklinikenilla jo useita vuosia.

Kenelle?

Tyypillisin minifacelift-potilas on 40–55-vuotias mies tai nainen, jonka keski- ja alakasvojen kudokset ovat veltostuneet hiukan tai kohtalaisen paljon.

Mikäli kudoslöysyyttä on paljon, suosittelemme perinteistä kasvojenkohotusleikkausta.

Nukutus vai paikallispuudutus?

Hollywood Lift eli minifacelift voidaan tehdä nukutuksessa (yleisanestesia) tai paikallispuudutuksessa.

Yleisanestesia eli nukutus aikaansaadaan käyttämällä useiden erilaisten lääkkeiden yhdistelmää. Nukutuksessa potilas ei tunne kipua, reagoi siihen tai muista sitä jälkikäteen. Nukutuksen aikana anestesialääkäri Kimmo Törn seuraa nukutetun potilaan elintoimintoja potilaan yleiskunnon ja leikkauksen laajuuden vaatimalla tarkkuudella.

Paikallispuudutus aikaansaadaan pistämällä pieniä puudutuspistoksia leikkausalueelle ja leikkausaluetta ympäröiville alueille. Puudutusainetta käyttämällä lamautetaan tuntoaisti ja samalla poistetaan kivuntunto.

Ennen Hollywood Liftia korvan edessä olevalle alueelle ruiskutetaan usein myös steriili suolaliuos, jonka avulla iho saadaan nousemaan irti ihonalaiskudoksesta. Suolaliuoksen sisältämät aineet vähentävät paitsi kipua myös verenvuotoa leikkaushaavasta.

Lisätietoa nukutuksesta ja paikallispuudutuksesta annetaan konsultaatiokäynnillä.

plastiikkakirurgi Riikka Veltheim kokemuksia 3

Riikka Veltheim Kauneus ja terveys, 10/2017

Toimenpiteen kulku

Leikkauksen aluksi plastiikkakirurgi Riikka Veltheim hahmottelee ihoon ns. leikkauskartan, jonka mukaan leikkausviilto tehdään. Viilto kulkee korvan yläpuolen hiusrajasta korvan eteen päättyen korvannipukan alle.

Kapea S-kirjaimen muotoinen alue leikataan pois, minkä jälkeen nostetaan ja kiristetään ihoa. Myös ihonalaisrasva ja lihakset kohotetaan alkuperäisille paikoilleen, jolloin veltostunut leukalinja kiristyy ja alakasvojen ääriviivat piirtyvät selkeästi esille. Tämän jälkeen iho vedetään varovasti korvaa kohti ja leikkausaukko suljetaan pienillä ompeleilla. Sama toistetaan kasvojen toisella puolella.

Hollywood Lift eli mini facelift kestää yleensä alle kaksi tuntia.

Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen kasvojen ympärillä pidetään tukisidettä kahden tai kolmen vuorokauden ajan. Ompeleet poistetaan noin viikon päästä toimenpiteestä. Usein leikkauksen jälkeisinä viikkoina ihossa on sekä turvotusta että mustelmia.

Arkirutiineihin voi palata 4–5 vuorokauden kuluttua leikkauksesta, usein aiemminkin.

Toipuminen on huomattavasti nopeampaa kuin perinteisen faceliftin yhteydessä.

plastiikkakirurgi Riikka Veltheim kokemuksia 3

Riikka Veltheim Kauneus ja terveys, 10/2017

Minifaceliftin tuloksia

Hollywood Lift -leikkauksen myötä nuorekas täyteläisyys, kiinteys ja muoto palautuvat kasvoille. Tulokset ovat kuitenkin hyvin luonnolliset:
  • Leukalinja kohoaa ja kiinteytyy (ns. hamsteripussit katoavat).
  • Syvätkin nasolabiaalipoimut tasoittuvat.
  • Keskikasvot kohoavat ja kiinteytyvät.
  • Ikääntymiseen liittyvä kudoslöysyys poistuu.
  • Usein myös kaula kiinteytyy jonkin verran.
Tulosten kestoksi on arvioitu 5–10 vuotta. Kestossa on yksilöllisiä eroja.
Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim

Kuvaa napauttamalla pääset tutustumaan plastiikkakirurgi Veltheimin ansioluetteloon.

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa siitä, sopiiko Hollywood Lift tai jokin muu toimenpide juuri sinulle.

Cityklinikan sairaanhoitajien ja lääkäreiden konsultaatiot ovat maksuttomia. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.

Varaa aika Helsinkiin numerosta 0201 777 288.

Konsultaatioita järjestetään kaikissa toimipisteissämme. Yhteystiedot löydät yhteystietosivulta.