Kasvojen kohotusleikkauksen jälkeen

Muutamia päiviä leikkauksen jälkeen korvien ympärillä tuntuu usein kiristävää tunnetta, ja kasvojen ja kaulan alueella esiintyy turvotusta sekä mustelmia. Haavoista saattaa tihkua kudosnestettä ja imeytyvät verenpurkaumat voivat aiheuttaa lievää kuumeilua.

Siteiden annetaan yleensä olla haavojen suojana leikkauksen jälkeiseen aamuun. Tämän jälkeen hiukset ja kasvot tulee suihkuttaa runsaalla vedellä kahdesti päivässä. Suihkutuksen jälkeen iho kuivataan puhtaalla pyyhkeellä hankaamatta ja venyttämättä ihoa. Haava-alueiden ja hiusten annetaan kuivua kunnolla ennen tukipäähineen laittamista takaisin. Korvien taustat kuivataan huolellisesti ja varovasti puhtaalla paperilla.

Ensimmäisen viikon aikana leikkauksen jälkeen tulee nukkua selällään, pää kohoasennossa. Tämä estää turvotusta. Fyysistä ponnistelua sekä kumartelua tulee välttää. Pään alaspäin riiputtaminen on ehdottomasti kiellettyä. Tukipäähinettä käytetään yötä päivää viikon ajan. Turvotuksen hallintaan suosittelemme lymfaterapiaa jo ennen toimenpidettä.

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua leikkauksesta. Hiukset tulee pestä shampoolla edeltävänä iltana. Edeltävänä iltana ommelkohtia suihkutellaan runsaalla vedellä tavallista pidempään (5–15 minuuttia).

Ompeleiden poiston jälkeen saa alkaa meikata kevyesti ja lymfahoidon voi taas aloittaa. Saunominen on sallittua aikaisintaan kahden viikon kuluttua leikkauksesta, jos mustelmat ovat poissa. Mustelmia voi hoitaa Arnizen™ Cream Gel -voidegeelillä.

Turvotus laskee kokonaan noin kuukauden kuluttua ja iho voi olla tunnoton
1–2 kuukauden ajan. Ihonpuhdistukseen voi mennä kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Käytä täydellisen aurinkosuojan antavaa voidetta arpikohtiin noin puolen vuoden ajan (esim. Lamelat™ Serum SPF 50).

Plastiikkakirurgin kontrolli on noin kolmen kuukauden kuluttua.

On syytä ottaa yhteyttä klinikkaan, jos:

  • haavassa ilmenee yllättävää kipua
  • haava vuotaa edelleen verta, turpoaa tai alkaa kuumottaa
  • nousee yli 38 asteen kuume

TUOTESUOSITUKSET:

© Copyright - Cityklinikka | Käytämme evästeitä turvallisen käytön varmistamiseen, markkinointisisältöjen yksilöimiseen ja verkkoliikenteen seuraamiseen. | Tietosuojaseloste