Migreenin hoito botuliinilla

Migreenin hoito on usein hankalaa. Estolääkkeet voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia. Akupunktiohoidosta on todistettavasti jonkin verran hyötyä, mutta teho ei aina ole riittävä eikä tarpeeksi pitkäkestoinen. Toistuvalla hieronnalla lihasjännitystä voi vähentää. Tämänkin hoitomuodon hinta-laatusuhde on kuitenkin varsin huono.

Botuliinilla eli botoxilla pystytään ehkäisemään ja hoitamaan päänsärkyä ja migreeniä. Myös kroonistuneet hartia- ja niskakivut pystytään saamaan kuriin moneksi kuukaudeksi yhdellä nopealla pistoshoidolla.

Migreenin botuliinihoitoja tehdään Helsingissä ja Turussa.

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Botuliinihoito hampaiden narskutteluun
399 €
Lue lisää
  • Hinta sisältää myös botuliinilääkkeen osuuden.
Botuliinihoito kainaloiden hikoiluun
199 €
Lue lisää
  • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito käsien hikoiluun
299 €
Lue lisää
  • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito migreeniin tai päänsärkyyn
299 €
Lue lisää
  • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.

Migreenin hoito -wiki

Perustietoa

Migreenin hoito voi olla työlästä. Tensiotyyppinen l. jännitysperäinen päänsärky ja migreeni ovat suuria ongelmia sekä potilaalle että lääkäreille. Tavalliset kipulääkkeet usein ovat tehottomia. Ne voivat jopa itsessään aiheuttaa päänsärkyoireita. Niin sanotut täsmälääkkeetkään eivät aina tehoa. Niiden vaikutus on lyhyt ja rajoittuu lähinnä päänsäryn kohtaushoitoon. Ne eivät valitettavasti myöskään ehkäise uusia kohtauksia.

Päänsäryn ja migreenin estolääkkeet aiheuttavat sivuvaikutuksia, kuten pulssin hidastumista, neurologisia sivuoireita ja painon nousua. Akupunktiohoidosta on todistettavasti jonkin verran hyötyä, mutta teho ei aina ole riittävä eikä tarpeeksi pitkäkestoinen. Lihasjännitys niska- ja hartia-alueella voi toistuvalla hieronnalla ja lääkkeillä vähentyä, mutta hinta-laatusuhde on huonohko.

Monet botuliinia eli botoxia kauneustarkoituksiin käyttäneet lääkärit ovat huomanneet, että esteettisten botuliinihoitojen eräänlaisena sivuvaikutuksena on ollut päänsäryn ja migreenin poistuminen. Tämä löydös on ollut niin lupaava, että asiaa ruvettiin tutkimaan perusteellisemmin jo vuosia sitten. Nykyään on selvää, että botoxilla pystytään ehkäisemään ja myös hoitamaan päänsärky. Myös kroonistuneet hartia- ja niskakivut pystytään kertahoidolla lopettamaan.

Botox-hoito on turvallinen. Sivuvaikutuksia ei ole. Hyvän hoitotuloksen päänsäryssä saa yli 90 prosenttia potilaista. Hoidon tulos säilyy muuttumattomana vähintään kahdentoista viikon ajan. Joidenkin potilaiden tapauksissa tulos on ollut jopa pysyvä.

Uusintahoitojen jälkeen tuloksen pysyvyys paranee usein merkitsevästi. Yhdysvalloissa tehtyjen tutkimusten mukaan 97 % hoitoa saaneista potilaista on tullut uusintahoitoon, koska ensimmäisen botuliinihoidon tulokset ovat olleet niin hyviä.


Migreenin hoito botuliinilla

Kenelle se sopii?

  • Kaikille migreeniä sairastaville miehille ja naisille, joilla oireiden voimakkuus ja tiheys on selvä este tavalliseen elämään
  • Silloin kun tavalliset migreeni- ja päänsärkylääkkeet eivät tehoa
  • Kun päänsärkykohtauksia on usein ja ne ovat kestoltaan pitkiä
  • Kun kiputila niska- ja hartia-alueella on kroonistunut
  • Kun muut hoidot eivät sovellu potilaalle

Vastaanotolla

Vastaanotolla selvitetään tarkasti, mistä päänsärystä on kyse. Kaikkia päänsärkyjä ei pystytä hoitamaan botuliinilla. Esimerkiksi jaksottainen päänsärky (cluster headache) tai rakenteellisesta viasta tai muusta neurologisesta sairaudesta johtuva päänsärky ei reagoi botuliinihoidolle.
Alkututkimuksen aikana kerätään tietoja päänsäryn laadusta, liitännäisoireista (aurallinen migreeni, pahoinvointi, oksentelu), kipupisteistä sekä otsa- ja ohimoalueilla että niska- ja hartia-alueella.
Tutkimuksen jälkeen lääkäri kertoo potilaalle pistoshoidosta. Lääkäri näyttää potilaalle ne kohdat, joihin ruiskutetaan pienet määrät botuliinia. Yleensä injektiot annetaan otsa-, ohimo-, alaleuka-, niska- ja hartia-alueelle. Kaiken kaikkiaan pistoksia voi olla kymmenestä jopa kolmeenkymmeneen. Injektiot ovat miltei kivuttomia. Puudutusta ei tarvita.
Suuri osa Cityklinikan päänsärkypotilaista on miehiä.

Tulokset huomaa muutaman päivän päästä

Hoidon tulos alkaa tuntua aikaisintaan kolmen päivän kuluttua toimenpiteestä. Vaikutus alkaa pikkuhiljaa. Keskimäärin kahden viikon kuluttua pistämisestä vaikutus on selkein. Hoidon tulos kestää vähintään kaksitoista viikkoa, mutta lopputulos voi olla joskus pysyväkin.
Jos botuliinihoitoja uusitaan, hoitovälit pitenevät usein itsestään.

 


Muita saman aihealueen palveluita

Migreenin hoito botuliinilla

Botuliinilla eli botoxilla pystytään ehkäisemään ja hoitamaan päänsärkyä ja migreeniä. Myös kroonistuneet hartia- ja niskakivut pystytään saamaan kuriin botuliinihoidolla.

Lue lisää

Hampaiden narskuttelu hoidetaan botuliinilla

Jopa 90 prosenttia hampaiden narskuttelusta kärsivistä asiakkaista hyötyy todistetusti botuliinihoidosta.

Lue lisää

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps™ on tehokas ja turvallinen laserhoito kynsisienelle. Hoito on nopea ja potilaan kannalta yksinkertainen. Tuloksia saavutetaan neljän kerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Kuorsaaminen ja uniapnea kuriin laserilla

NightLase™-laserhoidolla saadaan nopeasti ja kivuttomasti apua lieviin tai keskivaikeisiin kuorsaus- ja uniapneaongelmiin. Tuloksia saadaan kolmen toimenpidekerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Peniksen ympärileikkaus

Peniksen ympärileikkaus on pienkirurginen toimenpide, jonka aikana esinahka poistetaan peniksen ympäriltä.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voidaan tehdä, jos miehen intiimialueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Hikoilu kuriin tehokkailla hoidoilla

Hikoilua ja liikahikoilua voidaan hoitaa. Botuliini sopii lähes kaikkien kehonosien hikoilun väliaikaiseen poistamiseen. MiraDry poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi.

Lue lisää

Ammattilaisille

CCAAM - Esteettisen lääketieteen koulutuskeskus

CCAAM on johtava esteettisen lääketieteen kouluttaja Suomessa. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat botox-, täyteaine- ja skinbooster-koulutukset, Laser & Health Academy® -opintokokonaisuudet sekä mesolanka-, mesoterapia- ja happokuorintakoulutukset.

Lisätiedot:

Katso botox-koulutukset täältä.