Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä (Water Assisted Liposuction eli vesisuihkurasvaimu) on tavanomaista rasvaimua hellävaraisempi vaihtoehto rasvan poistoon leuan alueelta.

Toimenpiteessä käytetään vesisuihkua rasvasolujen irrottamiseen. Toipumisaika on hyvin lyhyt. Vesisuihkurasvaimulla voidaan saavuttaa erittäin luonnollinen lopputulos.

 

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä
890 €

Usein esitettyjä kysymyksiä WAL-menetelmästä

Millainen toimenpide vesisuihkurasvaimu on?

Toimenpide on lähes aina päiväkirurginen toimenpide, joka tehdään leikkaussalissa. Toimenpide vaatii anestesiaa eli kivunlievitystä. Yleisanestesia (nukutus) on mahdollinen anestesiamuoto, mutta usein toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa ja suonensisäisessä sedaatiossa. Kipua lievittää myös lidokaiini, jota viedään kudoksiin vesisuihkun mukana ennen rasvan varsinaista imemistä. Jos rasvaimu tehdään nukutuksessa, on elintärkeää noudattaa paasto-ohjeita. Nukutusta ei tarvitse pelätä, mutta siihen on valmistauduttava huolellisesti.

Rasvaimu vie aikaa yleensä muutaman tunnin riippuen siitä, kuinka laajalle alueelle imu tehdään. Itse rasvaimuun aikaa menee keskimäärin tunnista kolmeen tuntiin. Lähtökohtaisesti vesisuihkurasvaimu vie vähemmän aikaa kuin perinteiset rasvaimut.

Toipilasajan pituus vaihtelee yksilöittäin. Useimmiten kivut ovat ohi jo muutamassa päivässä. Paluu arkeen ja esimerkiksi liikuntaharrasteisiin tapahtuu aina lääkärin ohjeiden mukaan.

Miten tämä toimenpide eroaa NeckTite-hoidosta?

NeckTite on radiotaajuusavusteinen kaulankohotus, joka tehdään pienkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Se sopii alaleuan rasvanpoistoon ja kaulan ikääntymismuutosten korjaamiseen.

WAL-menetelmä tarkoittaa rasvaimua, kun taas NeckTite-hoidossa mukana on radiofrekvenssienergia, joka myös kiinteyttää ihoa ja ihonalaiskudosta.

Kuinka toivun toimenpiteestä?

Vesisuihkurasvaimun jälkeen särky ja turvotus ovat mahdollisia. Turvotus, mustelmat ja kivut ovat kuitenkin pienempiä kuin rasvaimuleikkauksen jälkeen. Toipumisaika vaihtelee sen mukaan, kuinka monta aluetta on käsitelty ja kuinka suuria imualueet ovat olleet. Yleensä toipumiseen varataan aikaa kahdesta vuorokaudesta viikkoon. Koska WAL-rasvaimu tehdään lähes aina paikallispuudutuksessa, potilaan ei tarvitse varata aikaa yleisanestesiasta eli nukutuksesta toipumiseen.

Rasvaimun alustavat tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen. Kehon täydelliseen toipumiseen menee aikaa useita kuukausia, ja lopullinen tulos on arvioitavissa vasta 3–6 kuukauden päästä rasvaimusta.

Rasvaimun sivuvaikutukset ja riskit

Jokaiseen rasvaimuun liittyy yleisiä sivuvaikutuksia. Turvotus ja mustelmat ovat aina mahdollisia ja todennäköisiäkin. Toimenpidealueen tunnottomuuttakin esiintyy. Tuntohäiriöt ovat ohimeneviä.

Riskejä:

  • lievä epäsymmetria
  • serooma (nestekertymä)
  • hematooma (verenpurkauma)
  • mahdolliseen nukutukseen liittyvät riskit

Vesisuihkurasvaimu on hellävaraisempi verrattuna perinteiseen rasvaimuleikkaukseen. Koska rasvasoluja irroitetaan vesisuihkun avulla, turvotusta, mustelmia ja muita vaurioita tulee vain vähän. Toipuminen on siis nopeaa, eikä nukutusta välttämättä tarvita edes suuria alueita käsiteltäessä. Näin myös yleisanestesiaan eli nukutukseen liittyvät riskit poistuvat.

Muita saman aihealueen palveluita

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä (Water Assisted Liposuction eli vesisuihkurasvaimu) on tavanomaista rasvaimua hellävaraisempi vaihtoehto rasvan poistoon leuan alueelta. 

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee Riikka Veltheim.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää