Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Miehen rintojen liikakasvu — ns. man boobs — voi johtua hormoneista tai rasvan kertymisestä rintakehän alueelle. Hormoneista johtuvaa liikakasvua kutsutaan gynekomastiaksi. Jos kyse on paikallisesta rasvasta, puhutaan pseudogynekomastiasta.

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa veitsettömän rasvaimun tai ei-kirurgisen kryolipolyysin avulla.

Gynekomastialeikkauksia tehdään Helsingissä. Rasvakertymien aiheuttamaa rintojen kasvua hoidetaan Helsingissä.

Asiakaskokemuksia

Hyvää jatkoa – menestystä –  armorikkaita vuosia. P.s. Hoidosta muistuttava tekstiviesti on hieno juttu. Juuri näin. Sopii myös meille miehille.
Aivan loistava paikka! Suosittelen ihan kaikille! Henkilökuntakin on mahtava! Kolmas käynti oli tänään ja innostus senkun kasvaa.
Perfect on customer service, happy people and professional work. Thanks to team Cityklinikka!

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • Helsinki ja Lahti — 0201 777 288

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

CoolSculpting (suppea tai keskisuuri alue)
890 €
Lue lisää
 • Pseudogynekomastia merkitsee miehen rintojen liikakasvua, joka johtuu alueelle kertyneestä rasvasta.
 • Rasvaa voidaan poistaa FDA-hyväksytyllä CoolSculpting-toimenpiteellä.
 • CoolSculpting-hoito poistaa 20-25 prosenttia rasvakudoksesta.
 • Toimenpiteitä tehdään Helsingissä.
 • Toimenpidealueen laajuus selvitetään CoolSculpting-konsultaatiossa.
CoolSculpting (laaja alue)
1290 €
Lue lisää
 • Pseudogynekomastia merkitsee miehen rintojen liikakasvua, joka johtuu alueelle kertyneestä rasvasta.
 • Rasvaa voidaan poistaa FDA-hyväksytyllä CoolSculpting-toimenpiteellä.
 • CoolSculpting-hoito poistaa 20-25 prosenttia rasvakudoksesta.
 • Toimenpiteitä tehdään Helsingissä.
 • Toimenpidealueen laajuus selvitetään CoolSculpting-konsultaatiossa.

Palvelun saatavuus: Helsinki

Gynekomastialeikkaus — miehen rintarauhasen poisto nännin kautta; nukutus
4590 €
Lue lisää

 

 • Toimenpiteitä Helsingissä tekee Riikka Veltheim.
Gynekomastialeikkaus — miehen rintarauhasen poisto nännin kautta ja rinnan alueen rasvaimu; nukutus
6990 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Gynekomastialeikkaus ja rinnan alueen rasvaimu; nukutus
5490 €
Lue lisää

 

 • Toimenpiteitä Helsingissä tekee Riikka Veltheim.

Verkkokauppa

OSTA PALVELU VERKKOKAUPASTAMME.

Cityklinikan verkkokaupassa on paljon maksutapoja.

 • Maksa heti.
 • Tilaa lasku.
 • Tai valitse osamaksu.

 

Osta pseudogynekomastiahoito verkkokaupasta.

VERKKOKAUPAN
OSAMAKSUVAIHTOEHDOT:

 • Jousto — maksuaikaa 1–12 kk
 • Walley — maksuaikaa 1–36 kk
 • OP Lasku — vähimmäiserä 50 €
Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mistä gynekomastian eli naisnisäisyyden tunnistaa?

Gynekomastiasta puhutaan, jos miehen rinnat kasvavat normaalia suuremmiksi. Kyse voi olla hyvin huomaamattomasta liikakasvusta tai toisaalta jopa naisellisen suurista rinnoista. Gynekomastia – ”manboobs” – on varsin yleinen vaiva miehillä. Yleensä haitta on puhtaasti kosmeettinen, mutta joskus rauhaskudos voi olla kivuliaskin.

Jos naisnisäisyys häiritsee, sen voi hoitaa turvallisesti ja tehokkaasti. Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim tekee gynekomastialeikkauksia paljon sekä Suomessa että Ruotsissa.

Mikä on pseudogynekomastian ja aidon gynekomastian ero?

Pseudogynekomastiassa kyse on alueelle kertyneestä rasvasta. Gynekomastiassa rintojen liikakasvun taustalla ovat usein hormonit, ja kyse on liiallisesta rauhaskudoksesta.

Pseudogynekomastiaa hoidetaan CoolSculpting-toimenpiteellä tai rasvaimulla.

Gynekomastia hoidetaan leikkauksella.

Kannattaako miehen hakea apua esteettiseltä klinikalta?

Tärkein kysymys, joka kannattaa asettaa itselleen, on tämä: Vaivaako rintojen liikakasvu sinua itseäsi?

Mikäli rintojen liikakasvu on ongelma sinulle itsellesi, kannattaa harkita jonkinlaista ratkaisua.

Ensimmäiseksi on hyvä etsiä tietoa erilaisista toimenpidemahdollisuuksista. Mikäli vakuutut, että esim. CoolSculpting, rasvaimu tai gynekomastialeikkaus on hyvä ratkaisu sinulle, kannattaa käyttää aikaa sopivan plastiikkakirurgin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen löytämiseen.

Kun olet löytänyt sopivan toimenpiteen ja sopivan ammattilaisen, voit alkaa suunnata ajatuksiasi kohti toimenpidepäivää.

Aina esteettinen toimenpide ei ole paras ratkaisu. Joissakin tilanteissa elämänlaatu saattaa parantua muilla keinoin.

Olenko liian nuori?

Alle 18-vuotiaan ei ole syytä hakeutua leikkaukseen tai muuhunkaan esteettiseen toimenpiteeseen. Jos olet täysi-ikäinen ja voit fyysisesti ja psyykkisesti hyvin, kannattaa varata aika maksuttomaan konsultaatioon. Konsultaatio ei ole vielä leikkauspäätös. Konsultaation tarkoituksena on auttaa sinua tekemään päätöksiä – tai olla tekemättä mitään.

 

Jos kyse on aidosta gynekomastiasta, tarvitaanko kirurgia?

Aito gynekomastia johtuu hormonaalisista tekijöistä. Rinnassa on tällöin liiallista rauhaskudosta. Sen poistamiseen tarvitaan aina plastiikkakirurgin ammattitaitoa.

On erittäin suositeltavaa hakeutua suomalaisen kirurgin leikattavaksi. Yhteinen kieli sekä suomalainen lainsäädäntö ovat pohja, jolta on hyvä ponnistaa. Leikkaavan lääkärin kokemuksellakin on väliä. Plastiikkakirurgilta kannattaa kysyä, onko hänellä kokemusta nimenomaan gynekomastialeikkauksista. Internetistä löytyy nykyisin arvokasta tietoa plastiikkakirurgeista sekä erilaisista esteettisistä klinikoista.

Millaisia tuloksia saavutetaan?

Ennen toimenpidettä on hyvä hankkia riittävästi tietoa tuloksista. Tietoa saat konsultaatiokäynnillä. Tietoa löytyy myös internetistä. Pidä odotukset realistisina. Ammattitaitoinen lääkäri auttaa sinua ymmärtämään, millaisia lopputuloksia kohden olet matkalla.

 

Mistä tiedän, että toimenpiteen tekijä on ammattitaitoinen?

Jos toimenpiteen tekijä on kokenut ammattilainen, hän kertoo avoimesti erilaisista mahdollisuuksista, omasta taustastaan sekä mahdollisista riskeistä. Kokenut ammatti-ihminen voi luultavasti näyttää vastaanotolla sinulle kuvamateriaalia aiempien toimenpiteidensä lopputuloksista.

Jos päädytään leikkaushoitoon, millaisia arpia on tiedossa?

Yleensä noin kahden senttimetrin pituiset arvet jäävät näkymättömiin toipilasajan päätyttyä. Joskus toimenpiteen jälkeen kainaloon tai rintakehään jää hentoinen arpi. Kysy lisää leikkaavalta lääkäriltäsi. Jos sinulla on taipumusta arpien liikakasvuun, se on hyvä ottaa huomioon leikkausta suunniteltaessa.

Tarvitaanko nukutusta?

Pseudogynekomastia hoidetaan lähes aina ilman nukutusta. Rintakehän rasvaa voidaan poistaa CoolSculpting-toimenpiteellä. Se on ei-kirurginen eikä vaadi minkäänlaista anestesiaa. Rasvaimu puolestaan tehdään yleensä paikallispuudutuksessa ja sedaatiossa (rauhoittava lääke).

Gynekomastialeikkaus tehdään lähes aina nukutuksessa.

Miten rasvaimuun tai gynekomastialeikkaukseen valmistaudutaan?

Ennen toimenpidettä saat tarkat valmistautumisohjeet. Ohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Jos sinut leikataan nukutuksessa, paasto-ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä.

Lääkitysten ja lisäravinteiden kanssa on oltava tarkka. Verta ohentavat lääkkeet (esim. Marevan, Aspirin) otetaan esiin jo hyvissä ajoin ennen toimenpidepäivää. On hyvä lopettaa kaikkien lisäravinteiden syöminen heti, kun leikkauspäätös on tehty. Osa lisäravinteista — esim. e-vitamiini ja omegatuotteet — lisää verenvuotoriskiä.

Muistathan järjestää myös kotiinpaluun rasvaimun tai leikkauksen jälkeen? Autolla ei saa leikkauspäivänä ajaa.

Mikä on dreeni ja tarvitaanko sitä?

Dreeni on putki, jonka avulla leikkausalueelta poistetaan eritteitä leikkauksen jälkeen. Joskus saatat leikkauksen jälkeen tarvita dreeniä muutaman päivän ajan.

Pitääkö maksaa arvonlisäveroa?

Toimenpide tehdään lähes aina esteettisistä syistä. Jos näin on, hintaan lisätään arvonlisävero.

Terveydellisistä syistä tehtyjen toimenpiteiden hintoihin ei arvonlisäveroa lisätä.

Voivatko elämäntavat aiheuttaa aitoa gynekomastiaa?

Gynekomastia eli rintarauhaskudoksen liikakasvu saattaa joskus johtua lääkkeistä, steroideista tai jopa marihuanan käytöstä.

 

Gynekomastia-wiki

Perustietoa gynekomastiasta ja pseudogynekomastiasta

Gynekomastialla tarkoitetaan miehen rintarauhasten kasvua. Rinnat muistuttavat naisen rintoja. Arviolta 40–60 prosenttia miehistä kärsii rintojen liikakasvusta. Gynekomastia on joskus yhteydessä lääkityksiin, hormoneihin tai yleiseen terveydentilaan. Useimmiten syyt ovat kuitenkin varsin moninaiset eikä yhtä selkeää syytä rintojen liikakasvulle voida löytää. Joskus ylipaino pahentaa rintojen liikakasvua. Gynekomastia ei kuitenkaan johdu rasvakertymistä vaan ennemminkin hormoniepätasapainosta.

Lue lisää.

Pseudogynekomastia näyttää ulospäin samalta kuin gynekomastia: miehen rinnat ovat naiselliset. Pseudogynekomastiassa rintojen liikakasvu johtuu kuitenkin rasvakudoksen määrästä ja potilaan ylipainosta, ei hormoneista. Paras ratkaisu ongelmaan on rasvaimu tai CoolSculpting-kryolipolyysi.

Ennen ja jälkeen — gynekomastia rasvaimu BodyTite

Pseudogynekomastian hoito BodyTite-rasvaimulla.

 


Rintojen liikakasvun hoito

Gynekomastia hoidetaan yleensä aina kirurgisesti. Toimenpiteessä rintakehän alueelta poistetaan rasvaa ja rintarauhaskudosta. Joskus poistetaan myös ylimääräistä ihoa. Lopputuloksena on aiempaa kiinteämpi, litteämpi rintakehä ja maskuliininen vartalon muoto. Leikkauksen tulokset riippuvat aina lähtötilanteesta, joten tulokset ja toipumisprosessi ovat yksilöllisiä. Gynekomastialeikkauksia Cityklinikalla tekee plastiikkakirurgi Riikka Veltheim.

Pseudogynekomastia hoidetaan rasvaimulla ja kryolipolyysilla (CoolSculpting)Perinteinen rasvaimu on plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin tekemä toimenpide. Leikkauksen aikana rasvaa poistetaan rintakehästä. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai yleisanestesiassa (nukutus). Rasvaimuleikkauksia tehdään Helsingin klinikalla.

Body-Jet-rasvaimu on pienkirurginen, vesiavusteinen toimenpide. Aluksi laitteen imukärjestä tuleva nestesuihku puuduttaa kudokset, minkä jälkeen rasvasolut irroitetaan vesisuihkun avulla. Vesisuihkurasvaimu on perinteistä rasvaimua hellävaraisempi. Toimenpidealuetta ympäröivät kudokset vaurioituvat vain vähän. Tulokset ovat tasaiset ja toipuminen nopeaa. Body-Jet-rasvaimun voi tehdä plastiikkakirurgin lisäksi myös kokenut esteettinen lääkäri. Yleensä toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Vesiavusteisia rasvaimuja tehdään Helsingin klinikalla.

Ennen ja jälkeen — gynekomastia rasvaimu BodyTite

Potilaalle on tehty BodyTite-rasvaimu.

BodyTite-rasvaimu on mini-invasiivinen, nopea toimenpide, joka perustuu radiofrekvenssienergian käyttöön. Toimenpiteen avulla voidaan poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Etenkin rintojen rasvakudosta poistettaessa BodyTite-rasvaimusta toipuminen on erittäin nopeaa. BodyTite-rasvaimun tekee esteettinen lääkäri. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. BodyTite-rasvaimuja tehdään Helsingin klinikalla.

CoolSculpting on täysin ei-kirurginen rasvanpoistomenetelmä, joka perustuu rasvan poistamiseen jäädyttämällä. Yksi toimenpiteen yleisimmistä hoidonaiheista on miehen rintojen liikakasvu, ja laitteistosta löytyykin oma hoitopää juuri pseudogynekomastian hoitoon.


Muita saman aihealueen palveluita

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voi tulla kyseeseen, jos peniksen ulkonäkö ei miellytä omaa tai kumppanin silmää.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään lähes aina lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää