Ennenaikainen siemensyöksy – botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on hyvin tavallinen ongelma. Yleensä hoitoon hakeudutaan siinä vaiheessa, kun ennenaikainen ejakulointi on jatkuvaa ja asia aiheuttaa kielteisiä tunteita. Siemensyöksyä pidetään liian nopeana, jos se alkaa aina minuutin sisällä yhdynnän aloittamisesta tai jos aiemmin normaali ejakulointi on nopeutunut noin kolmeen minuuttiin.

Vaivaa voidaan hoitaa tuloksekkaasti botuliinilla eli botoxilla. The Wall Street Journal -lehden mukaan ennenaikaisen siemensyöksyn botuliinihoito on saamassa piakoin FDA:n hyväksynnän (Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviranomainen).

Lääkäri Piotr Sikorski on yksi intiimibotuliinihoitojen edelläkävijöistä. Hänet tunnetaan myös alan kansainvälisenä kouluttajana.

 

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Asiakaskokemuksia

Aivan loistava paikka! Suosittelen ihan kaikille! Henkilökuntakin on mahtava! Kolmas käynti oli tänään ja innostus senkun kasvaa.
Korkeatasoinen paikka, erinomainen palvelu.. Suositelen!

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Hoito lääkärin tekemänä
490 €

Ennenaikainen siemensyöksy -wiki

Perustietoa siemensyöksystä

Ejakulaatio ei ole tahdon asia, eikä sitä voi säädellä tahdonvoimalla. Siemensyöksyä säätelevät sekä tahdosta riippumaton hermosto (ns. sympaattinen hermosto) että keskushermosto, ts. aivot, aivorunko ja selkäydin. Keskushermostotasolla siemensyöksyyn vaikuttavat serotoniini- ja dopamiini-nimiset välittäjäaineet. Serotoniinin lisääntyminen aivoissa saattaa estää ejakulaatiota. Tämän ovat huomanneet monet SSRI-lääkkeiden syöjät.

Ejakulointi tapahtuu kahdessa vaiheessa. Emissiovaiheen aikana siemenneste siirtyy virtsaputken takaosaan. Emissiovaihetta seuraa välitön ejakulaatiovaihe, jolloin siemenneste tulee virtsaputkea pitkin ulos siittimestä. Orgasmi eli voimakas mielihyvä liittyy molempiin ejakulaatiovaiheisiin.

Ennenaikaisella siemensyöksyllä voidaan pitää häiriötä, jossa

  1. mies ejakuloi aina alle minuutin sisällä yhdynnän alkamisesta TAI ennen normaalisti ejakuloinut mies alkaa ejakuloida alle kolmen minuutin sisällä yhdynnän alkamisesta
  2. ennenaikainen ejakulointi aiheuttaa huolta, ahdistusta tai erektiohäiriöitä
  3. ennenaikainen ejakulointi aiheuttaa ongelmia myös parisuhteessa

Ilmiötä on tutkittu paljon. Tämänhetkisen tutkimustiedon mukaan ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsii 10–15 prosenttia kaikista miehistä. Yleensä häiriötilasta kärsivä mies tekee diagnoosin itse. Lähes aina itse tehty diagnoosi on oikea.

Ennenaikaiseen siemensyöksyyn lähdetään hakemaan apua yleensä keski-iässä. Tällöin tilannetta ei enää pystytä paikkaamaan kahdella peräkkäisellä yhdynnällä. Tyypillinen potilas on mies, joka on kärsinyt vaivasta koko aikuisen ikänsä. Hyvin usein tilanteeseen liittyy seksielämän ongelmia. Etenkin pitkissä parisuhteissa miehen ennenaikaiset siemensyöksyt saattavat johtaa ensin erektio-ongelmiin ja myöhemmin seksielämän loppumiseen. Tutkimusten mukaan jopa osa naisten orgasmivaikeuksista ja haluttomuudesta on selvässä yhteydessä miehen ennenaikaiseen siemensyöksyyn. Erään aineiston mukaan 75 prosenttia parisuhteessa elävistä ihmisistä arvioi, että ennenaikainen siemensyöksy on selkeä parisuhdehaitta.


Botuliinihoito auttaa

Ennenaikainen siemensyöksy voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla. Toimenpide antaa uudet mahdollisuudet ja ulottuvuudet tämän vaietun ongelman hoitoon. Botuliinihoitoja maailmalla on tehty 30 vuoden ajan. Botuliini tunnetaan ennen kaikkea esteettisistä käyttötarkoituksistaan. Botuliinilla hoidetaan kuitenkin myös monia sairauksia. 54 % kaikista länsimaiden botuliinihoidoista on ei-esteettisiä. Intiimiongelmien botuliinihoidot ovat yleistyneet viime vuosien aikana nopeasti. Botuliinilla hoidetaan ennenaikaisen siemensyöksyn lisäksi myös erektiohäiriöitä ja intiimialueen hikoilua. Jossain määrin myös peniksen pituuteen liittyviä ongelmia on mahdollista hoitaa botoxilla.

Ennenaikaista siemensyöksyä hoidettaessa puhutaan botuliinin off-label -käytöstä, koska ennenaikainen ejakulaatio ei ole botuliinin virallinen hoidonaihe. Tämä hoito vaatii tekijältään laajaa perehtymistä sekä botuliinin ominaisuuksiin että intiimiongelmiin. Ennenaikaisen siemensyöksyn botuliinihoito kannattaakin jättää aina asiaan perehtyneen lääkärin tehtäväksi.

Toimenpiteen aikana peniksen tyvialueelle (Bulbospongiosus-lihakseen) pistetään erittäin ohuella neulalla pieniä määriä botuliinia. Pistoksia annetaan kaksi molemmille puolille. Bulbospongiosus-lihaksen yliherkkyyttä vähentämällä ja sen toimintaa rauhoittamalla pidennetään seksuaalikestävyyttä ja poistetaan ennenaikaisen siemensyöksyn aiheuttamia ongelmia. Lukuun ottamatta pieniä pistosjälkiä mitään sivuvaikutuksia ei ole odotettavissa. Hoidon jälkeen ei ole mitään rajoituksia ja potilas voi jatkaa normaalia elämää.

Botuliinihoidon vaikutus alkaa muutaman päivän viiveellä. Tuloksen huomaa parhaiten 2–3 viikon kuluttua hoidosta. Hoidon vaikutus ei ole pysyvä. Hoitotuloksen kesto vaihtelee neljästä yhdeksään kuukauteen. Halutessaan hoidon voi aina uusia.

Lisätietoa kaikista intiimielämän botuliinihoidoista voi pyytää esim. sähköpostitse: info@cityklinikka.fi

 


Muita saman aihealueen palveluita

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voi tulla kyseeseen, jos peniksen ulkonäkö ei miellytä omaa tai kumppanin silmää.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään lähes aina lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää