Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim

KESKIKASVOJEN KOHOTUS

Keskikasvojen kohotusleikkaus palauttaa nuorekkaan ilmeen poskien ja alaluomien alueelle. 

Ikääntymisen myötä kasvojen kudokset laskeutuvat ja iho veltostuu. Jos olet yli 40-vuotias, saatat huomata seuraavia muutoksia:

 • posket laskeutuvat
 • nenän ja suupielien välissä kulkevat nasolabiaalijuonteet syvenevät
 • alaluomet alkavat pussittaa

Kasvojen viehättävyys perustuu pitkälti juuri keskikasvojen viehättävyyteen. Keskikasvojen ikääntymismuutokset ja piirteiden laskeutuminen vanhentavat ilmettä.

keskikasvojen kohotus

Keskikasvojen kohotusleikkaus – kenelle?

Keskikasvojen kohotus tulee kyseeseen, jos poskien muodon häviäminen, kuopalla olevat silmät, syventyneet kyynelurat ja nasolabiaalipoimut (nenän ja suun väliset juonteet) vaivaavat. Konsultaatiokäynnillä moni asiakas kertoo kärsivänsä laskeutuneesta ja ikääntyneestä ilmeestä poskien ja nenänpielien alueella. Myös alaluomien korkeus on saattanut kasvaa. Venähtänyt alaluomi tekee ilmeestä väsyneen ja vanhan.

Osa asiakkaista valitsee mid facelift -leikkauksen huomatessaan, että poskipäiden muoto ja poskien täyteläisyys ovat kadonneet. Joillakin asiakkailla ei ehkä alun alkaenkaan ole ollut korkeita poskipäitä. Kummassakin tapauksessa keskikasvojen kohotusleikkaus parantaa kasvojen ulkonäköä. Joissakin tapauksissa poski-implanteista haaveileva saa parhaan avun nimenomaan keskikasvojen kohotuksesta.

Keskikasvojen kohotusleikkauksen lisäksi tarjoamme varsin laajan valikoiman muita kasvokirurgisia toimenpiteitä.

Siirry tutkimaan Cityklinikan kasvokirurgiapalveluita.

Leikkauksen kulku

Keskikasvojen kohotusleikkauksessa poistetaan keskikasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkausavaus tehdään mahdollisimman näkymättömään paikkaan. Avauksen kautta posket kohotetaan. Kohonneet poskipäät tuovat ilmeeseen nuorekkuutta.

Leikkaus kohdistuu myös alaluomen alueelle (ns. hollow eyes). Alaluomista tulee leikkauksen ansiosta osa poskia. Raja alaluomen ja posken välillä tasoittuu. Myös alaluomen syvät ilmejuonteet pehmentyvät.

Nukutus tai paikallispuudutus

Keskikasvojen kohotusleikkaus voidaan tehdä joko paikallispuudutuksessa tai yleisanestesiassa (nukutus). Jos leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, potilas saa usein kevyehkön, rauhoittavan esilääkityksen.

kasvojenkohotus hinta

Toipuminen

Keskikasvojen kohotusleikkaus on nopea, parin tunnin pituinen kirurginen toimenpide. Heti leikkauksen jälkeen keskikasvot ovat melkoisen turvoksissa ja mustelmilla. Pahin turvotus ja mustelmat laskevat leikkausta seuraavien päivien kuluessa. Kipulääkkeet pitävät ensimmäisten vuorokausien kivut ja säryt hyvin kurissa.

Jo kahden viikon jälkeen lopputulos on selvästi näkyvissä. Osa Cityklinikan keskikasvopotilaista palaa työhönsä jo 7–10 vuorokauden kuluttua leikkauksesta. Työhön ja sosiaaliseen elämään palaaminen riippuu siitä, haittaako kevyt turvotus potilasta itseään.

Toipumisen kestoon ja lopputulokseen jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan:

 • Mikäli saat tukipannan, pidä sitä ohjeen mukaisesti, jotta kudokset kiinnittyvät oikeisiin paikkoihinsa kunnolla.
 • Kohota sängyn pääpuolta tyynyillä ensimmäisen viikon aikana.
 • Hoida aluetta kylmäpakkauksilla ohjeen mukaan muutamia kertoja päivässä.
 • Syö kipulääkkeitä ensimmäisinä vuorokausina ohjeiden mukaan, säännöllisesti. Näin kivut pysyvät koko ajan kurissa.
 • Käytä Arnizen-voidetta mustelmien ehkäisemiseen ja hoitoon.

Keskikasvojen kohotusleikkaus on suhteellisen pieni ja lyhyt toimenpide. Myös leikkaushaavat ovat pienet. Toimenpiteen lopputulos on kuitenkin hätkähdyttävä ja pitkäkestoinen.

Keskikasvojen kohotuksessa käyneet Cityklinikan asiakkaat ovat olleet poikkeuksetta erittäin tyytyväisiä leikkauksen lopputuloksiin.

Facelift kasvojenkohotus kasvojen kohotusleikkaus hinta

HINNAT

 • Keskikasvojen kohotusleikkaus hinta löytyy täältä.

NÄIN ALKUUN

 • Jos keskikasvojen kohotusleikkaus kiinnostaa, voit tulla Cityklinikalle konsultaatioon. Se ei sido sinua mihinkään.
 • Ajan voit varata soittamalla numerosta 0201 777 288.
 • Pääset mukavasti alkuun myös lähettämällä valokuvia plastiikkakirurgi Riikka Veltheimille (riikka.veltheim@cityklinikka.fi).
 • Plastiikkakirurgin konsultaatio maksaa 100 €.