Ylä- ja alaluomileikkaus

Ylä- ja alaluomileikkaus (blefaroplastia) parantavat silmäluomien muotoa. Muotoa korjataan poistamalla silmäluomien alueelta ylimääräistä ihoa, rasvaa ja lihasta.

Silmäluomileikkaus voidaan tehdä yläluomiin, alaluomiin tai molempiin. Leikkaus voi myös olla osa laajempaa kokonaisuutta, esimerkiksi kasvojen kohotusleikkausta.

Silmäluomileikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Silmäluomileikkauksia tehdään vain Helsingin Cityklinikalla.

 

Asiakaskokemuksia

Kävin kesäkuussa yläluomileikkauksessa ja onnistui 100% ja enemmänkin.
Olin tänään ensimmäistä kertaa ulkona ilman aurinkolaseja ja täytyy sanoa, että olen loputtoman kiitollinen sinulle leikkauksesta. Huomaan ja muistin, että minulla on nauravat silmät. Jos minä nyt kuolen, niin kuolen onnellisena!

Kiitoksia mahtavasta palvelusta koko Cityklinikalle, olen todella tyytyväinen leikkauksen lopputulokseen ja koko kokemukseen. Riikka teki aivan mahtavaa jälkeä, hänelle erityisesti iso kiitos!

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Itse käynyt yläluomi plastiassa siellä, tyytyväinen lopputulokseen, voisin käyttää jatkossakin city klinikan palveluita.
Kävin silmäluomien leikkauksessa. Leikkaava lääkäri oli muistaakseni Piotr Sikorski. Paraneminen sujui hyvin kun sain olla kesälomalla ja levätä sekä hoitaa silmiäni rauhassa. 3 viikon jälkeen ei enää ollut yhtään mustelmia. Vielä on luomet hiukan tummat, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen leikkaus tulokseen.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Yläluomileikkaus
alk. 1690 €
Lue lisää
 • Toimenpiteitä tekevät lääkäri Sikorski ja lääkäri Karakulova.
 • Rasvatyrä voidaan poistaa silmäluomileikkauksen yhteydessä. Hinta-arvio rasvatyrän poistolle arvioidaan tapauskohtaisesti konsultaatiossa ja se vaikuttaa näin leikkaushintaan.
Aasialaisen yläluomipoimun rakentaminen (double eyelid surgery)
1950 €
Lue lisää
 • Toimenpiteitä tekee lääkäri Karakulova.
Rasvatyrän poisto silmäluomileikkauksen yhteydessä
arvioidaan konsultaatiossa €
Lue lisää
 • Rasvatyrä voidaan poistaa silmäluomileikkauksen yhteydessä. Hinta-arvio rasvatyrän poistolle arvioidaan tapauskohtaisesti konsultaatiossa ja se vaikuttaa näin leikkaushintaan.

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
2990 €
Lue lisää
 • alkaen-hinta, sis alv.
nukutuksessa
+650 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
3890 €
nukutuksessa
4500 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mistä on kysymys?

Silmäluomileikkaus (blefaroplastia) on kosmeettinen, kirurginen toimenpide. Sen avulla kiristetään ihoa silmien ympärillä. Yläluomileikkaus korjaa yläluomen muotoa poistaen yläluomen pussitusta. Alaluomileikkaus poistaa alaluomen ryppyisyyttä ja pussitusta.

Sekä ylä- että alaluomileikkaus voidaan tehdä erilaisilla tekniikoilla ja eri tavoin. Leikkaus suunnitellaan potilaan erityistarpeiden mukaan. Saman leikkauksen aikana voidaan korjata vain ylä- tai alaluomet tai molemmat. Joskus leikkauksen aikana silmäluomen alueelta poistetaan myös rasvaa. Alaluomileikkaukseen voidaan tarvittaessa yhdistää rasvansiirto, mikäli alue on ”ontto”.

Kenelle ylä- tai alaluomileikkaus voidaan tehdä?

Silmäluomileikkaus sopii potilaille, jotka tahtovat näyttää aiempaa nuoremmilta. Pussittavan ihon poistaminen kirkastaa ja nuorentaa kasvoja.

Ylä- tai alaluomileikkaus saattaa sopia sinulle, mikäli

 • olet suhteellisen terve.
 • sinulla ei ole vakavia ongelmia silmiesi kanssa.
 • joudut panostamaan veltostuneiden silmäluomien häivyttämiseen päivittäin.
 • elämäntapojasi epäillään aiheetta rankoiksi, koska silmänympärysihosi pussittaa ja on jatkuvasti turvoksissa.

Ala- tai yläluomileikkaus tehdään monesti joko keski-iän kynnyksellä tai keski-iässä. Myös nuorelle, yli 18-vuotiaalle ihmiselle voidaan tehdä silmäluomileikkaus, jos silmäluomien ulkonäkö häiritsee häntä itseään.

Kenelle yläluomileikkaus sopii?

 • Sinulle, joka näytät aina väsyneeltä pussittavien yläluomiesi takia
 • Sinulle, jonka näkökenttää roikkuvat yläluomet rajoittavat
 • Sinulle, jolle pussittavat yläluomet aiheuttavat väsymystä
 • Sinulle, joka joudut jatkuvasti nostelemaan kulmiasi veltostuneita yläluomia kohottaaksesi
 • Sinulle, joka tuskailet päivittäin silmien meikkaamisen kanssa
 • Sinulle, jonka yläluomen poimu on hankautunut tai jopa haavoilla

Aina ei tarvita kuitenkaan leikkaushoitoa. Mikäli yläluomien raskaus on maltillista, ongelmaa voidaan korjata myös botuliinilla tai UltraLift™ HIFU -hoidolla.

Kenelle alaluomileikkaus sopii?

 • Sinulle, jonka alaluomet pussittavat jatkuvasti, vaikka olisit kuinka levännyt
 • Sinulle, joka yrität jatkuvasti peittää alaluomien velttoutta kosmetiikkatuotteilla
 • Sinulle, jonka elämäntyyliä epäillään liian rankaksi — silmäpussien takia

Alaluomileikkausta harkitsevan kannattaa aloittaa prosessi aina maksuttomasta konsultaatiosta. Alaluomien pussitusta, turvotusta ja tummuutta voidaan hoitaa myös ilman kirurgiaa, mikäli kudosylimäärä on vielä pientä.

Millainen leikkaus on?

Silmäluomileikkaus on varsin yksinkertainen toimenpide, varsinkin jos sitä verrataan muihin kauneuskirurgisiin toimenpiteisiin. Leikkaus voidaan tehdä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa.

Ennen leikkausta leikkaava lääkäri tekee alueelle ns. toimenpidekartan, jonka avulla hän pystyy poistamaan ylimääräisen kudoksen. Itse leikkaus tehdään veitsellä tai laserilla. Cityklinikalla suositaan sähköveitsen käyttöä.

Itse leikkaukseen on varattava aikaa noin kaksi tuntia. Usein potilas jää joksikin aikaa klinikalle tarkkailtavaksi ennen kotiinpaluuta.

 

 

Laser vai veitsi?

Silmäluomileikkaus voidaan tehdä muun muassa veitsellä, laserilla tai sähköveitsellä. Väline ei vaikuta leikkauksen lopputulokseen. Lopputulos on kiinni ennemminkin leikkausvälineen käyttäjästä eli leikkaavan lääkärin taidoista.

Osa leikkaavista lääkäreistä on mieltynyt laseriin, osa taas tekee leikkauksen mieluiten skalpellilla. Kyse on ennen kaikkea kirurgien henkilökohtaisista mieltymyksistä ja jossain määrin myös koulukuntaeroista.

Jos leikkauksen tekijä on ammattitaitoinen, hänellä on pitkä kokemus ja vahva esteettinen silmä, leikkaustuloksesta tulee yhtä hyvä, valittiinpa välineeksi laser tai skalpelli.

Kuka ylä- ja alaluomileikkauksen tekee?

Cityklinikalla yläluomileikkauksia tekevät plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin lisäksi myös kokeneet esteettiset lääkärit Piotr Sikorski ja Akmaral Karakulova.

Alaluomileikkauksia tekee plastiikkakirurgi Veltheim.

Esteettiset lääkärit tekevät leikkauksia pääsääntöisesti paikallispuudutuksessa. Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim tekee silmäluomileikkauksia sekä paikallispuudutuksessa että yleisanestesiassa.

Voidaanko ylä- ja alaluomileikkaus tehdä yhtä aikaa?

Ylä- ja alaluomet voidaan leikata saman leikkauksen aikana.

Mitä tuotteita suosittelette jälkihoitoon?

Silmäluomileikkaus-wiki

Perustietoa

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä ja poistaa pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja. Leikkaukseen voidaan hakeutua esteettisistä tai terveydellisistä syistä. Pussittavat yläluomet ovat usein aluksi kosmeettinen haitta, joka muuttuu terveydelliseksi haitaksi iän myötä.

Yläluomileikkaus esitellään tarkemmin täällä.

Silmäluomileikkausta suunniteltaessa on hyvä ensin neuvotella asiantuntijan kanssa ja kertoa rehellisesti omista tavoitteistaan sekä odotuksistaan. On aina hyvä pitää mielessä, että lopputulos on parempi, ei välttämättä täydellinen. Silmäluomileikkausta suunniteltaessa yksi tärkeimmistä lähtökohdista on henkinen hyvinvointi. Silmäluomileikkaus voi parantaa ulkonäköä ja kohottaa itsetuntoa, mutta kaikki muu on henkilöstä itsestään kiinni.

Perinteisen silmäluomileikkauksen lisäksi Cityklinikalla tehdään Asian eyelid surgery -toimenpiteitä, joissa lääkäri Akmaral Karakulova rakentaa potilaalle yläluomipoimun. Asian eyelid surgeryja tehdään lähinnä aasialaistaustaisille ihmisille.


Yläluomileikkaus

Yläluomet voivat roikkua monestakin syystä. Joillakin lapsilla on jo syntyessään tämä ongelma, koska ne lihakset, jotka toimivat silmäluomien nostajina, eivät ole normaalilla tavalla kehittyneet. Tällainen lapsi joutuu kallistamaan päätään, jotta näkisi. Näissä tapauksessa tulisi kääntyä asiantuntijan puoleen, koska luomien roikkumiseen voi liittyä erilaisia ongelmia.

Usein silmäluomien roikkuminen johtuu ikääntymisestä. Ikääntymisen myötä kaikki kudokset menettävät kimmoisuuttaan. Näin tapahtuu myös jänteelle, joka yhdistää silmäluomen lihakseen. Iän myötä myös silmäluomen iho venyy. Silmäluomi-iho on vartalon ohuinta ihoa, joten se tietenkin menettää kimmoisuutensa ensimmäisenä. Yläluomen löysä iho voi haitata näköä ja antaa raskaan, väsyneen vaikutelman.

Kosmeettiset haitat:

 •  ihminen näyttää väsyneeltä
 •  silmien muotoa on vaikea saada esille
 •  meikkaaminen on vaikeaa

Terveydelliset haitat: 

 • päänsärky
 • silmien väsyminen
 • näkökentän pienentyminen

Kela korvaa osan leikkauksen hinnasta, mikäli  yläluomen raskauden todetaan haittaavan näkökenttää ja aiheuttavan näin terveydellisiä haittoja. Lue lisää.

Asian eyelid surgery tehdään lähes poikkeuksetta esteettisistä syistä. Esteettisistä syistä tehtyjen toimenpiteiden kustannuksiin ei voi saada Kela-korvauksia.

Yläluomileikkauksia tehdään Helsingin Cityklinikalla.


Alaluomileikkaus

Pussittavat alaluomet vanhentavat koko kasvojen ulkonäköä ja tekevät ilmeen väsyneeksi. Jos alaluomien muuttunut ulkonäkö häiritsee ihmistä itseään, alaluomileikkaus voi auttaa. Osalla potilaista pussitus johtuu vain ihon velttoudesta. Usein alueella on kuitenkin ylimääräisen ihon lisäksi myös ylimääräistä rasvaa. Leikkaus räätälöidäänkin jokaiselle potilaalle yksilöllisesti sen mukaan, mikä pussitusta aiheuttaa ja kuinka laajasta ongelmasta on kyse. Usein alaluomileikkaukseen yhdistetään myös rasvansiirto, jolloin koko keskikasvojen ilmeestä tulee nuorekas, levännyt ja pirteä.

Alaluomileikkauksen vaihtoehtona saattaa joskus toimia myös tehokas laserhoito, joka tehdään sarjana. Joissakin tilanteissa kuitenkin vain kirurginveitsi tuo todellisen avun ongelmaan.

Alaluomileikkauksia Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim sekä lääkäri Akmaral Karakulova. Toimenpiteitä tehdään vain Helsingin klinikalla. Alaluomileikkauksen hoidonaihe on lähes aina puhtaasti kosmeettinen.


Alaluomileikkaus ja muut vaihtoehdot

Alaluomien yleisimmät ongelmat ovat alueen ihoylimäärä ja ns. silmäpussit. Myös ohut iho voi aiheuttaa ongelmia. Varsinkin ikääntymisen myötä ohut iho muuttuu kuivaksi ja ryppyiseksi. Alaluomileikkaus tarjoaa pysyvän ratkaisun näihin kosmeettisiin ongelmiin.

Joskus alaluomien ulkonäköä voidaan parantaa myös ilman kirurgiaa. Ei-kirurgiset toimenpiteet kiristävät lähinnä veltostunutta ihoa. Jos alueella on paljon ylimääräistä rasvaa, veitsettömät vaihtoehdot eivät välttämättä tuo toivottuja tuloksia.

Ei-kirurgisista toimenpiteistä alaluomien alueelle sopivat ainakin seuraavat:

 • Smile Eye Lift -laserhoito, joka tehdään sarjana
 • Fractora, jossa ihoa kiinteytetään radiotaajuusenergialla
 • Mesoterapia ja mikroneulaus
 • Kemiallinen kuorinta

 


Silmäluomileikkaus toimenpiteenä

Silmäluomileikkauksessa voidaan käyttää useita kirurgisia menetelmiä, joilla palautetaan silmäluomi normaaliin asentoon. Leikkauksessa voidaan esim. lyhentää lihaksia, jotka avaavat silmäluomen. Ylimääräinen iho yläluomessa voidaan poistaa. Ylimääräisen ylä- tai alaluomen ihon poisto voi parantaa ulkonäön lisäksi näkökenttää. Jos luomessa on rasvatyrä, se voidaan poistaa samalla kertaa. Näin leikkauksen vaikutus on pidempiaikainen.

 • Yläluomileikkaus voidaan tehdä kirurgisesti veitsellä tai laserilla. Sekä kirurgisessa että laserleikkauksessa  yläluomesta poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvaa. Joskus lyhennetään myös lihasta. Cityklinikan silmäluomileikkaukset tehdään sähköveitsellä. Tällöin vältytään kudosten palovammoilta, joita laserleikkaukset usein aiheuttavat.
 • Myös alaluomileikkaus voidaan tehdä joko perinteisesti veitsellä tai laserilla. Laserleikkaus on miltei veretön, mutta toisaalta laser voi aiheuttaa kudoksiin palovammoja, joista toipuminen saattaa viedä aikaa.
 • Joskus pussittavat alaluomet voidaan hoitaa myös Smile Eye Lift -sarjahoidolla.
 • Luomileikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Ylä- ja alaluomen toimenpiteessä arpi jää lähes huomaamattomaksi. Yläluomessa viilto tehdään luomivakoon ja alaluomessa ripsien tuntumaan.
 • Leikkaukseen tullaan aina ilman meikkiä, koruja ja kynsilakkaa (varpaat ja sormet). Myös mahdolliset ripsipidennykset ja lävistykset on ehdottomasti poistettava.

Toipuminen

Toimenpiteestä paraneminen on yksilöllistä. Turvotusta ja mustelmia saattaa olla noin 2–3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Silmien ympärillä oleva iho on myös tunnoton kolmisen kuukautta toimenpiteestä. Meikkiä saa käyttää luomissa noin 7–10 päivän kuluttua. Silmäluomia täytyy muistaa suojata hyvin auringolta. Ompeleet poistetaan yleensä noin viikon sisällä leikkauksesta, ja haava paranee normaalisti lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa. Leikkaukseen liittyvät komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Arvet jäävät yleensä kokonaan piiloon.

 • Leikkauksen jälkeen silmää haudotaan jääpusseilla noin tunnin ajan. Kylmällä hautomista jatketaan kahtena seuraavana päivänä kotona. Silmiä on suihkuteltava päivittäin viileällä vedellä.
 • Fyysistä rasitusta on vältettävä kahden, kolmen vuorokauden ajan leikkauksesta.
 • Noin viikon kuluttua leikkauksesta voi meikata. Suosittelemme mahdollisimman neutraaleja  (mm. hajusteettomia) kosmetiikkatuotteita. Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää toipumisen aikana.
 • Mustelmia,turvotusta ja arpia voidaan hoitaa tehokkaalla Arnizen™-voiteella.
 • Turvotuksen ehkäisyyn ja hoitoon suosittelemme lymfahoitoa.

Muita saman aihealueen palveluita

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä (Water Assisted Liposuction eli vesisuihkurasvaimu) on tavanomaista rasvaimua hellävaraisempi vaihtoehto rasvan poistoon leuan alueelta. 

Lue lisää

Radiesse®-hoito

Radiesse®-hoito on täyteainehoito, jonka sisältämät kalsiummikropartikkelit sekä geeli kohottavat piirteitä tehokkaasti ja välittömästi.

Lue lisää

Botuliinihoito – rypyt pois!

Botuliinihoito rentouttaa väliaikaisesti ihon alla olevia lihaksia. Lihaksen rentoutuessa rypyt ja juonteet siliävät. Botuliinilla on mahdollista myös kohottaa piirteitä maltillisesti.

Lue lisää

Hifu-Fractora

Hifu-Fractoralla on mahdollista saavuttaa merkittävän pitkäaikaiset, kirurgisen kasvojenkohotuksen kaltaiset tulokset sekä tasaisen, elinvoimaisen ja vuosia nuoremman kuntoisen ihon – luonnollisin hoitotuloksin.

Lue lisää

UltraLift™ 3D-HIFU — veitsetön kasvojenkohotus

UltraLift™ HIFU on markkinoiden tehokkain veitsetön kasvojenkohotus. Toimenpide soveltuu kulmien ja silmänympärysihon kohottamiseen, keskikasvojen kiinteyttämiseen sekä leukalinjan napakoittamiseen.

Lue lisää

Hollywood Black Laser Peel

Hollywood Black Laser Peel on mullistava hoito ihon ulkonäön parantamiseksi.

Lue lisää

Botuliinihoito vuodeksi - koko vuoden hoidot yhdellä ostoskerralla

Suosittujen botuliinihoitojemme luonteeseen kuuluu hoitotuloksien säännöllinen ylläpito. Siksi päätimme luoda sarjahoidon, jolla on mahdollista hankkia yhden, kahden tai jopa kolmen vuoden botuliinihoidot kätevämmin yhdellä ostoskerralla.

Lue lisää

Täyteainehoidot

Täyteainehoidot madaltavat ryppyjä ja täyteläistävät piirteitä. Ryppyjen poisto ja huulten täyteläistäminen tapahtuvat lisäämällä kudosten tilavuutta sekä stimuloimalla ihon omaa kollageenituotantoa. 

Lue lisää

Huulten täyttö ja muotoilu

Huulten muotoilu ja täyttö on nopea toimenpide, joka tehdään injisoimalla hyaluronihappoa huulten puna-alueelle tai huulirajaan.

Lue lisää

Kombohoito — botuliini- ja täyteainehoito

Kombohoito on yhdistelmätoimenpide, jossa käytetään täyteaineita ja botuliinia.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

VampyyriFractora

VampyyriFractora (PRP + Fractora) on mini-invasiivinen yhdistelmähoito, jossa yhdistyvät kahden jo yksistään tehokkaan hoidon edut.

Lue lisää

Ihonhoitotuotteet

Cityklinikan lääkäritiimin valitsemat lääketieteellisetLue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Hyalu-botuliinihoito

Hyalu-botuliinihoito on hyaluronihapon ja botuliinin yhdistelmähoito.

Lue lisää

PRP-hoito kasvoille

PRP-hoito (vampyyrihoito) hidastaa ikääntymismuutosten syntymistä sekä poistaa ikääntymisen merkkejä. Lisää tehoa PRP-hoitoon saadaan, kun plasma rikastetaan hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

PRF – verihiutalefibriinihoito

PRF-hoidolla voidaan vaalentaa arpia, täyteläistää silmänympärysihoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Hoito heleyttää ja parantaa ihoa sekä sen tekstuuria kokonaisvaltaisesti. Se toimii myös täysin luonnonmukaisena, kehon itsensä valmistamana vaihtoehtona tavallisille täyteaineille.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

Mesolangat

Mesolankahoidot sopivat kasvojen ihon kiinteyttämiseen. Nk. erikoislangoilla voidaan kohottaa kasvonpiirteitä.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee Riikka Veltheim.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ja kirkastaa ihon pintaa sekä parantaa erilaisia iho-ongelmia.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

CoolSculpting — kaksoisleuka pois jäädyttämällä

CoolSculpting jäädyttää kaksoisleukan pois. Ei kipua, ei kirurgiaa, ei toipumisaikaa.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Cityklinikan laserhoidot sopivat ihon tasoittamiseen sekä erilaisten iho-ongelmien täsmähoitoon. Käytössämme ovat tehokkaat Fotona-laserlaitteet, joiden ansiosta laserhoitoja voidaan räätälöidä lähes rajattomasti.

Lue lisää

Hyaluronihappo ja muut täyteaineet

Täyteainehoidot madaltavat ryppyjä ja täyteläistävät piirteitä. Ryppyjen poisto ja huulten täyteläistäminen tapahtuvat lisäämällä kudosten tilavuutta sekä stimuloimalla ihon omaa kollageenituotantoa. 

Lue lisää

Täyteaineen poisto

Täyteaineen poisto onnistuu Cityklinikalla esteettisen lääkärin tekemänä. Hyaluronihappo voidaan tarvittaessa poistaa hyaluronidaasi-nimisellä entsyymillä.

Lue lisää

Silmäpussit pois injektiohoidolla (Prostrolane inner-B SE)

Kasvatimme palveluvalikoimaamme uudella, injektoimalla tehtävällä, erittäin turvallisella sekä tehokkaalla hoidolla silmäpussien poistamiseksi ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Keskikasvojen ja kulmakarvojen kohottaminen 3D-väkäslangoilla

Dramaattisempaa kohotusta toivoville keskikasvoja ja kulmakarvoja voidaan kohottaa myös kaksisuuntaisilla 3D-väkäslangoilla. Muihin nauhoihin verrattuna huomattavasti vahvemmat 3D-langat kykenevät nostamaan kudosta pitkäkestoisesti.

Lue lisää

Aknen ja aknearpien hoito

Akne on yleinen iho-ongelma, jonka taltuttamiseen tarvitaan usein lääketieteellistä apua. Cityklinikalla aknea hoidetaan laserilla ja kemiallisilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskät pois tehokkailla toimenpiteillä

Maksaläiskät ja muut pigmenttimuutokset voidaan vaalentaa ja jopa poistaa tehokkailla laser- ja kuorintahoidoilla.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Couperosa, katkenneet verisuonet

Couperosa, katkenneet verisuonet ja muut verisuonimuutokset voidaan hoitaa joko laserilla tai injektioiden avulla.

Lue lisää

Smile Eye Lift (Smooth Eye)

Smile Eye Lift™ (SEL) on alaluomien veitsetön kiinteytyshoito, joka tehdään laserilla.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Facelift — kasvojenkohotus

Kasvojenkohotus eli facelift on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa korjataan kasvojen ja kaulan ikääntymismuutoksia.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

VISIA kuvaa ihon pintaa syvemmältä

Visia-ihoanalyysin avulla pääset näkemään, mitä ihollesi kuuluu ja mitä tulevien vuosien aikana on odotettavissa, mikäli ikääntymisprosesseihin ei puututa.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Ögonlocksplastik

.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Ei-kirurgiset toimenpiteet kasvoille. Maksuton konsultaatio!

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Kestopigmentointi

Kestopigmentointi lyhentää meikkaukseen kuluvaa aikaa ja tasapainottaa pientä epäsymmetriaa. Pigmentoidut piirteet auttavat myös, jos näkökyky on huonontunut. Pigmentoinnin avulla korostetut kasvot näyttävät huolitelluilta vuorokauden ympäri ja kaikissa tilanteissa.

Lue lisää