Yläluomet ja alaluomet — miehet

Yläluomet ja alaluomet voidaan korjata kirurgisesti. Leikkauksessa alueelta poistetaan ylimääräistä ihoa, rasvaa ja lihasta. Kun kudosylimäärä on poistettu, kudokset kiinnitetään korjattuihin paikkoihinsa. Yläluomet ja alaluomet voidaan leikata samalla leikkauskerralla. Leikkaukseen voidaan tarvittaessa yhdistää myös muita kasvojen toimenpiteitä.

Yläluomileikkauksen hoidonaihe on usein esteettinen. Keski-ikäisen miehen hoidonaiheet voivat liittyä myös terveyteen. Jos yläluomien veltot kudokset aiheuttavat terveydellistä haittaa, Kela voi korvata osan leikkauskuluista. Alaluomileikkauksiin ei saa Kela-korvausta.

Ylä- ja alaluomileikkauksia tehdään Helsingin klinikalla.

Asiakaskokemuksia

Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Itse käynyt yläluomi plastiassa siellä, tyytyväinen lopputulokseen, voisin käyttää jatkossakin city klinikan palveluita.
Kävin silmäluomien leikkauksessa. Leikkaava lääkäri oli muistaakseni Piotr Sikorski. Paraneminen sujui hyvin kun sain olla kesälomalla ja levätä sekä hoitaa silmiäni rauhassa. 3 viikon jälkeen ei enää ollut yhtään mustelmia. Vielä on luomet hiukan tummat, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen leikkaus tulokseen.

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Yläluomileikkaus
alk. 1363 €
Lue lisää
 • Toimenpiteitä tekevät lääkäri Sikorski, Karpov ja Karakulova.
 • Rasvatyrä voidaan poistaa silmäluomileikkauksen yhteydessä. Hinta-arvio rasvatyrän poistolle arvioidaan tapauskohtaisesti konsultaatiossa ja se vaikuttaa näin leikkaushintaan.
Aasialaisen yläluomipoimun rakentaminen (double eyelid surgery)
1950 €
Lue lisää
 • Toimenpiteitä tekee lääkäri Karakulova.
Rasvatyrän poisto silmäluomileikkauksen yhteydessä
arvioidaan konsultaatiossa €
Lue lisää
 • Rasvatyrä voidaan poistaa silmäluomileikkauksen yhteydessä. Hinta-arvio rasvatyrän poistolle arvioidaan tapauskohtaisesti konsultaatiossa ja se vaikuttaa näin leikkaushintaan.

Palvelun saatavuus: Helsinki

Alaluomileikkaus paikallispuudutuksessa (lääkäri Akmaral Karakulova)
2500 €
Lue lisää
 • Hinta sisältää arvonlisäveron.
Ylä- ja alaluomileikkaus paikallispuudutuksessa (lääkäri Akmaral Karakulova)
3300 €
Lue lisää
 • Hinta sisältää arvonlisäveron.
 • Toimenpiteet tehdään saman leikkauksen aikana.

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
2990 €
Lue lisää
 • alkaen-hinta, sis alv.
nukutuksessa
+650 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

ALV 0 %
2000 €
Lue lisää
 • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
 • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %)
sis. ALV 24 %
2480 €
Lue lisää
 • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
 • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %)

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
3990 €
nukutuksessa
4590 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Silmäluomiplastia-wiki

Yläluomet ja alaluomet

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on korjata roikkuvia silmäluomia. Leikkaukseen voidaan hakeutua esteettisistä tai terveydellisistä syistä. Pussittavat yläluomet ovat usein aluksi kosmeettinen haitta, joka muuttuu terveydelliseksi haitaksi iän myötä.

Silmäluomileikkausta suunniteltaessa on hyvä ensin neuvotella asiantuntijan kanssa ja kertoa rehellisesti omista tavoitteistaan sekä odotuksistaan. On aina hyvä pitää mielessä, että lopputulos on parempi, ei välttämättä täydellinen. Silmäluomileikkausta suunniteltaessa yksi tärkeimmistä lähtökohdista on henkinen hyvinvointi. Silmäluomileikkaus voi parantaa ulkonäköä ja kohottaa itsetuntoa, mutta kaikki muu on henkilöstä itsestään kiinni. Hyvä on myös huomata, että sekä lopputulokseen että toipilasaikaan voi vaikuttaa. Potilasohjeiden tunnollinen noudattaminen helpottaa toipumista ja parantaa usein myös leikkauksen tuloksia.


Ongelma

Yläluomet ja alaluomet voivat roikkua monestakin syystä. Joillakin lapsilla on jo syntyessään tämä ongelma, koska ne lihakset, jotka toimivat silmäluomien nostajina, eivät ole normaalilla tavalla kehittyneet. Tällainen lapsi joutuu kallistamaan päätään, jotta näkisi. Näissä tapauksessa tulisi kääntyä asiantuntijan puoleen, koska luomien roikkumiseen voi liittyä erilaisia ongelmia.

Suurin osa ongelmista johtuu kuitenkin siitä, että jänne, joka yhdistää lihaksen silmäluomeen, venyy ihmisen ikääntyessä. Iän myötä monilla silmäluomen iho venyy. Silmäluomi-iho on vartalon ohuinta ihoa, joten se tietenkin menettää kimmoisuutensa ensimmäisenä. Yläluomen löysä iho voi haitata näköä ja antaa raskaan, väsyneen vaikutelman. Alaluomiin taas voi muodostua ns. silmäpussit.

Ulkonäköhaitat:

 •  ihminen näyttää väsyneeltä, huonovointiselta tai rasittuneelta
 •  ulkonäkö saattaa viestittää jotain muuta kuin ihminen tahtoisi viestittää

Terveydelliset haitat: 

 • päänsärky
 • silmien väsyminen
 • näkökentän pienentyminen

Kela korvaa osan yläluomileikkauksen hinnasta, mikäli  yläluomen raskauden todetaan haittaavan näkökenttää ja aiheuttavan tällä tavoin terveyshaittoja.

Alaluomileikkaus on aina esteettinen, joten Kela ei osallistu leikkauskuluihin.

 


Ratkaisut

Silmäluomileikkauksessa voidaan käyttää useita kirurgisia menetelmiä, joilla palautetaan silmäluomi normaaliin asentoon. Leikkauksessa voidaan esim. lyhentää lihaksia, jotka avaavat silmäluomen. Ylimääräinen iho voidaan poistaa. Ylimääräisen ylä- tai alaluomen ihon poisto voi parantaa ulkonäön lisäksi näkökenttää. Jos luomessa on rasvatyrä, se voidaan poistaa samalla kertaa. Myös lihasylimäärä voidaan poistaa. Näin leikkauksen vaikutus on pidempiaikainen.

Yläluomileikkaus voidaan tehdä kirurgisesti veitsellä tai laserilla. Sekä kirurgisessa että laserleikkauksessa  yläluomesta poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvaa. Joskus lyhennetään myös lihasta.

Myös alaluomileikkaus voidaan tehdä joko perinteisesti veitsellä tai laserilla. Laserleikkaus on lähes veretön, ja toipuminen on yleensä yhtä nopeaa kuin veitsellä leikattaessa.

Laserin aiheuttamien palovammojen vuoksi Cityklinikan silmäluomileikkaukset tehdään nykyisin pääosin sähköveitsellä.
Luomileikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Ylä- ja alaluomen toimenpiteessä arpi jää lähes huomaamattomaksi. Yläluomessa viilto tehdään luomivakoon ja alaluomessa ripsien tuntumaan.

Laser sopii erinomaisesti ei-kirurgiseen silmäpussien poistoon, josta voit lukea lisää täällä.

Lue lisää silmäluomileikkauksesta.


Toipuminen

Toimenpiteestä paraneminen on yksilöllistä. Turvotusta ja mustelmia saattaa olla noin 2–3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Silmien ympärillä oleva iho on tunnoton noin kolme kuukautta toimenpiteestä. Silmäluomet täytyy muistaa suojata hyvin auringolta.

Ompeleet poistetaan yleensä noin viikon sisällä leikkauksesta, ja haava paranee normaalisti lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa. Leikkaukseen liittyvät komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Arvet jäävät yleensä kokonaan piiloon.

 • Leikkauksen jälkeen silmää haudotaan jääpusseilla noin tunnin ajan. Kylmällä hautomista jatketaan kahtena seuraavana päivänä kotona.
 • Silmiä huuhdellaan päivittäin viileällä vedellä. Leikkausalueelle ei saa kohdistaa suoraa suihkua.
 • Fyysistä rasitusta on vältettävä kahden, kolmen vuorokauden ajan leikkauksesta.
 • Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää toipumisen aikana.
 • Mustelmia on hyvä hoitaa Arnizen-voiteella ja arpia Scarsilc-geelillä.
 • Turvotuksen ehkäisyyn ja hoitoon suosittelemme lymfahoitoa.
 • Lue lisää toipumisohjeita.

 


Muita saman aihealueen palveluita

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä (Water Assisted Liposuction eli vesisuihkurasvaimu) on tavanomaista rasvaimua hellävaraisempi vaihtoehto rasvan poistoon leuan alueelta. 

Lue lisää

Radiesse®-hoito

Radiesse®-hoito on täyteainehoito, jonka sisältämät kalsiummikropartikkelit sekä geeli kohottavat piirteitä tehokkaasti ja välittömästi.

Lue lisää

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Botuliinihoito ryppyjen poistamiseen

Botuliinihoito soveltuu monen sairauden ja ongelman hoitoon. Botuliinilla voidaan myös häivyttää miehen ikääntymismuutoksia — tyylikkäästi ja luonnollisesti.

Lue lisää

Migreenin hoito botuliinilla

Botuliinilla eli botoxilla pystytään ehkäisemään ja hoitamaan päänsärkyä ja migreeniä. Myös kroonistuneet hartia- ja niskakivut pystytään saamaan kuriin botuliinihoidolla.

Lue lisää

Hampaiden narskuttelu hoidetaan botuliinilla

Jopa 90 prosenttia hampaiden narskuttelusta kärsivistä asiakkaista hyötyy todistetusti botuliinihoidosta.

Lue lisää

PRP-hoito — hiukset

PRP-hoitoa pidetään erittäin tehokkaana juuri hiustenlähdön yhteydessä. Hoidon avulla uusien hiusten kasvamista saadaan stimuloiduksi jopa 80 prosentissa tapauksista.

Lue lisää

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

Täyteainehoito miehelle

Täyteainehoidon lähtökohtana ovat miehen omat toiveet ja odotukset. Hyvin tehty täyteainehoito korostaa tyylikkäästi miehen parhaita puolia.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vampyyrihoito kasvoille

Vampyyrihoito eli PRP-hoito on ihoa uudistava ja kiinteyttävä pistoshoito.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Yläluomet ja alaluomet — miehet

Pussittavat silmäluomet ovat Suomen yleisin esteettisen plastiikkakirurgian hoidonaihe. Leikkauksessa luomien alueelta poistetaan ylimääräistä kudosta.

Lue lisää

Hiustensiirtoleikkaus

Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirrot FUE-tekniikalla. Klinikallamme jokaiselle hiustensiirtopotilaalle tehdään myös kantasolukäsittely.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Laserilla voidaan ratkaista monenlaisia iho-ongelmia. Kasvojen laserhoito räätälöidään jokaiselle potilaalle erikseen.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee Riikka Veltheim.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ja kirkastaa ihon pintaa sekä parantaa erilaisia iho-ongelmia.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

CoolSculpting — rasva pois jäädyttämällä

CoolSculpting jäädyttää sitkeät rasvakertymät pois. Toimenpiteet nyt Helsingissä ja Turussa.

Lue lisää

UltraLift™ HIFU miehen kasvojen kohotukseen

HIFU-toimenpide on arvioitu maailmanlaajuisesti tehokkaimmaksi veitsettömäksi kasvojenkohotusmenetelmäksi. Lopputulos paranee toimenpidettä seuraavien kuukausien aikana.

Lue lisää

Aknen hoito, aknearvet

Cityklinikalla aknen ja aknearpien hoitoon löytyy monenlaisia toimenpiteitä. Kemialliset kuorinnat ja laserhoidot sekä näiden yhdistelmät auttavat sekä akneen että aknearpiin.

Lue lisää

Silmäpussit pois laserilla

Laserhoidon avulla saadaan silmäpussit pois osittain tai kokonaan. Smile Eye Lift™ toimii parhaiten sarjahoitona, jolloin lasertoimenpide tehdään 3–5 kertaa kahden viikon välein.

Lue lisää

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin laserpoisto on sarjahoito. Uusi FracTat™-tekniikka on kuitenkin lyhentänyt hoitosarjan pituutta huomattavasti.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Maksaläiskä tai muu pigmenttimuutos

Läiskiä ja hyperpigmentaatiota hoidetaan laserilla tai kemiallisella kuorinnalla. Hoitomuotoja ja tekniikoita yhdistelemällä saavutetaan parhaat tulokset.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Karvojen poisto laserilla

Laserhoito on tehokkain tapa poistaa ei-toivotut karvat. Toimenpide tehdään 3–5 kertaa 6–8 viikon välein.

Lue lisää

Couperosa, katkenneet verisuonet

Couperosa, katkenneet verisuonet ja muut verisuonimuutokset voidaan hoitaa joko laserilla tai injektioiden avulla.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps™ on tehokas ja turvallinen laserhoito kynsisienelle. Hoito on nopea ja potilaan kannalta yksinkertainen. Tuloksia saavutetaan neljän kerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Kuorsaaminen ja uniapnea kuriin laserilla

NightLase™-laserhoidolla saadaan nopeasti ja kivuttomasti apua lieviin tai keskivaikeisiin kuorsaus- ja uniapneaongelmiin. Tuloksia saadaan kolmen toimenpidekerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Rasvansiirto miehille

Miehen omalla rasvalla voidaan korjata kasvojen arpia ja ikääntymismuutoksia. Lisäksi sillä voidaan stimuloida laajoja ihoalueita uudistumaan.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

VISIA kuvaa ihon pintaa syvemmältä

Visia-ihoanalyysin avulla pääset näkemään, mitä ihollesi kuuluu ja mitä tulevien vuosien aikana on odotettavissa, mikäli ikääntymisprosesseihin ei puututa.

Lue lisää

Rasvansiirto, kasvot

Kasvojen rasvansiirto nuorentaa kasvoja voimakkaasti, mutta ulkopuolisen on lähes mahdotonta huomata, että kasvoja on käsitelty.

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Vatsan kiristys miehelle

Vatsan kiristysleikkaus voi tulla miehelle ajankohtaiseksi esimerkiksi painonpudotuksen jälkeen.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Peniksen ympärileikkaus

Peniksen ympärileikkaus on pienkirurginen toimenpide, jonka aikana esinahka poistetaan peniksen ympäriltä.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voidaan tehdä, jos miehen intiimialueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Hikoilu kuriin tehokkailla hoidoilla

Hikoilua ja liikahikoilua voidaan hoitaa. Botuliini sopii lähes kaikkien kehonosien hikoilun väliaikaiseen poistamiseen. MiraDry poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi.

Lue lisää