Hampaiden narskuttelu hoidetaan botuliinilla

Hampaiden narskuttelu eli bruksismi on tavallisesti unen aikana esiintyvää hampaiden narskutusta ja kiristelyä, josta voi olla seurauksena päänsärkyä ja hampaiden kulumista. Hampaiden narskuttelu voidaan hoitaa turvallisesti ja tehokkaasti botuliinilla eli botoxilla.

Narskuttelua hoidetaan Helsingissä.

 

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Asiakaskokemuksia

Ihana ystävällinen palvelu!
Aivan loistava paikka! Suosittelen ihan kaikille! Henkilökuntakin on mahtava! Kolmas käynti oli tänään ja innostus senkun kasvaa.
Korkeatasoinen paikka, erinomainen palvelu.. Suositelen!

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Botuliinihoito hampaiden narskutteluun
399 €
Lue lisää
  • Hinta sisältää myös botuliinilääkkeen osuuden.
Botuliinihoito kainaloiden hikoiluun
199 €
Lue lisää
  • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito käsien hikoiluun
299 €
Lue lisää
  • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito migreeniin tai päänsärkyyn
299 €
Lue lisää
  • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.

Hampaiden narskuttelu -wiki

Perustietoa narskuttelusta

Päätä särkee. Leuat aristavat, niska ja ylävartalo ovat jäykät. Työ ja ihmissuhteetkin stressaavat. Vaivat saattavat selittyä hampaiden narskuttelulla eli bruksismilla, joka hoitamattomana voi tuhota hampaistoa.

Bruksismi eli hampaiden narskuttelu on tavallisesti unen aikana esiintyvää hampaiden narskutusta ja kiristelyä, josta voi olla seurauksena päänsärkyä ja hampaiden kulumista.

Hampaidemme pitäisi olla toisiaan vasten vain silloin, kun puremme ja nielemme ja tällöinkin vain muutamia sekunteja kerrallaan. Periaatteessa hampaiden tarpeeton yhdessä pitäminen on narskuttelua. Ongelmia siitä aiheutuu silloin, kun kudokset eivät enää kestä narskutusta, hampaat halkeavat, lihakset kipeytyvät tai syntyy nivelrikko.


Syitä

Syitä narskutteluun on haettu vuoroin suusta, vuoroin sielusta. Aikaisemmin uskottiin, että hampaiden narskuttelu johtuu pelkästään purentavirheistä. Sitten on menty toiseen ääripäähän ja syitä alettu etsiä psykologiasta, keskushermostosta ja stressistä.

Tässä on varmasti kyse molemmista, kuten monissa muissakin sairauksissa. ”Emme voi sulkea pois purentaa, muttemme unohtaa psyykkisiäkään seikkoja”, purentafysiologiaan paneutunut professori Pentti Kirveskari Turun yliopiston hammaslääketieteen laitokselta sanoo. Hän kertoo muutamista melko tuoreista tutkimuksista, jotka ovat antaneet viitteitä siitä, että myös jotkut keskushermostolääkkeet lisäisivät bruksismia.


Hampaiden narskuttelu päivällä ja yöllä

Päiväbruksismi on harvinainen vaiva. Sitäilmenee yleensä jännittävissä ja kireissä tilanteissa tai kun ihminen keskittyy tiukasti työhönsä. Huomattavasti yleisempää on öinen hampaiden narskuttelu.

Hampaiden narskuttelu häiritsee monesti enemmän ympäristöä kuin itse narskuttajaa, joka ei ehkä ole tietoinenkaan vaivastaan. Hampaiden narskuttelu voi olla myös lähes täysin äänetöntä, ja se paljastuu vasta vaivojen ilmaannuttua.

Narskutteluun on etsitty selitystä myös unilaboratorioissa. Bruksismia on todettu esiintyvän kaikissa unen vaiheissa. Narskuttelijan uni on kuitenkin tavallista kevyempää ja ääni tai kosketus saattavat laukaista narskuttelun. Narskuttaja myös liikehtii runsaasti unissaan.

Hampaiden narskuttelu liittyy usein jännittäjän päänsärkyyn. Sitä esiintyy usein aamuisin, ja se tuntuu toisella puolella päätä voimakkaampana. Myös niska ja ylävartalo saattavat tuntua kivuliailta. Hampaissa narskuttelu näkyy selvinä kulumajälkinä.

Normaalisti hampaat ovat yhdessä vain yhden sekunnin kerrallaan. Yönarskuttaja puree hampaitaan yhteen 10–20 sekuntia, joskus jopa minuutteja. Leukanivelet vaurioituvat, koska ne kestävät huonosti tällaista rasitusta. Vähitellen hampaat kuluvat tai niiden tukikudokset pettävät. ”Täysin tervekin hammas saattaa yhtäkkisesti jopa haljeta”, Pentti Kirveskari kertoo.

Suun avaaminen voi narskuttajalle tuottaa kipua. Kipukohdat ovat yleensä korvan edessä, leukakulmassa ja ohimossa tai poskiluussa, joskus jopa korvissakin. Näissä tapauksissa kyse on usein lihasperäisestä vaivasta.

Bruksismiin saattaa kuitenkin liittyä joskus myös leukanivelen toimintahäiriö. Nivelrikko leuassa on varsinkin alkuvaiheessa kivuton, mutta aiheuttaa kiusallista naksahtelua, jumiutumista tai rahinaa. Vaikeissa tapauksissa joudutaan poistamaan välilevy leuasta. Leukaan voidaan asentaa myös tekonivel. Kirurginen hoito leukanivelvaivoihin on kuitenkin hyvin harvoin tarpeen.


Erilaisia hoitovaihtoehtoja

Narskuttajan hampaiston suojaukseen on olemassa purentakisko. Yleensä purentakisko sopii pidettäväksi yöllä. Purentakisko tehdään omista hampaista otetun muotin mukaan ja niiden valmistaminen ja etenkin sovittaminen vaativat tarkkuutta. Siksi ne maksavatkin noin 300 euroa. Tarjolla on myös edullisempia, valmiita kiskoja, mutta niistä voi olla enemmän haittaa kun hyötyä.

Purentakisko auttaa hyvinkin nopeasti, mutta se ei poista itse ongelmaa. Paras tulos saadaan yleensä korjaamalla purenta eli hiomalla häiritsevät kohdat ja tarvittaessa lisäämällä esimerkiksi paikka-ainetta sinne, mistä tarpeellinen hammaskosketus puuttuu. Tämä vaatii tarkkuutta ja taitoa, jonka vain asiaan perehtynyt hammaslääkäri osaa.

Hampaiden oikominen ei pelasta narskuttelulta, mutta se auttaa suuresti ehkäisemään narskuttelun aiheuttamia vaurioita. Ilman oikomista hampaiden hienosäätöä on toisinaan vaikea tehdä.


Botox tehoaa hampaiden narskutteluun

Narskuttelun loppumisen takaa klinikallamme suoritettava botuliinihoito. Toimenpiteessä purentalihakseen molemmin puolin kasvoja ruiskutetaan erittäin pieniä määriä botuliinia. Hoidon seurauksena purentalihakset rentoutuvat ja hampaiden narskutus vähenee tai jopa loppuu. Toimenpiteen teho alkaa 2–3 päivän päästä hoidosta. Kahden viikon kuluttua voi tarvittaessa lisätä botoxia, jos tulos tuntuu olevan epätäydellinen.

Useimmiten kertahoidolla hampaiden narskuttelu saadaan kuriin 3–6 kuukaudeksi.


Muita saman aihealueen palveluita

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä (Water Assisted Liposuction eli vesisuihkurasvaimu) on tavanomaista rasvaimua hellävaraisempi vaihtoehto rasvan poistoon leuan alueelta. 

Lue lisää

Radiesse®-hoito

Radiesse®-hoito on täyteainehoito, jonka sisältämät kalsiummikropartikkelit sekä geeli kohottavat piirteitä tehokkaasti ja välittömästi.

Lue lisää

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Botuliinihoito ryppyjen poistamiseen

Botuliinihoito soveltuu monen sairauden ja ongelman hoitoon. Botuliinilla voidaan myös häivyttää miehen ikääntymismuutoksia — tyylikkäästi ja luonnollisesti.

Lue lisää

Migreenin hoito botuliinilla

Botuliinilla eli botoxilla pystytään ehkäisemään ja hoitamaan päänsärkyä ja migreeniä. Myös kroonistuneet hartia- ja niskakivut pystytään saamaan kuriin botuliinihoidolla.

Lue lisää

Hampaiden narskuttelu hoidetaan botuliinilla

Jopa 90 prosenttia hampaiden narskuttelusta kärsivistä asiakkaista hyötyy todistetusti botuliinihoidosta.

Lue lisää

PRP-hoito — hiukset

PRP-hoitoa pidetään erittäin tehokkaana juuri hiustenlähdön yhteydessä. Hoidon avulla uusien hiusten kasvamista saadaan stimuloiduksi jopa 80 prosentissa tapauksista.

Lue lisää

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

Täyteainehoito miehelle

Täyteainehoidon lähtökohtana ovat miehen omat toiveet ja odotukset. Hyvin tehty täyteainehoito korostaa tyylikkäästi miehen parhaita puolia.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vampyyrihoito kasvoille

Vampyyrihoito eli PRP-hoito on ihoa uudistava ja kiinteyttävä pistoshoito.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Yläluomet ja alaluomet — miehet

Pussittavat silmäluomet ovat Suomen yleisin esteettisen plastiikkakirurgian hoidonaihe. Leikkauksessa luomien alueelta poistetaan ylimääräistä kudosta.

Lue lisää

Hiustensiirtoleikkaus

Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirrot FUE-tekniikalla. Klinikallamme jokaiselle hiustensiirtopotilaalle tehdään myös kantasolukäsittely.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Laserilla voidaan ratkaista monenlaisia iho-ongelmia. Kasvojen laserhoito räätälöidään jokaiselle potilaalle erikseen.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee LL Akmaral Karakulova.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ja kirkastaa ihon pintaa sekä parantaa erilaisia iho-ongelmia.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

CoolSculpting — rasva pois jäädyttämällä

CoolSculpting jäädyttää sitkeät rasvakertymät pois. Toimenpiteet nyt Helsingissä ja Turussa.

Lue lisää

TKB on modifioitu TCA-kuorinta

TKB hoitaa aknea, aknearpia, pigmenttiläiskiä ja ikääntymismuutoksia.

Lue lisää

UltraLift™ HIFU miehen kasvojen kohotukseen

HIFU-toimenpide on arvioitu maailmanlaajuisesti tehokkaimmaksi veitsettömäksi kasvojenkohotusmenetelmäksi. Lopputulos paranee toimenpidettä seuraavien kuukausien aikana.

Lue lisää

Aknen hoito, aknearvet

Cityklinikalla aknen ja aknearpien hoitoon löytyy monenlaisia toimenpiteitä. Kemialliset kuorinnat ja laserhoidot sekä näiden yhdistelmät auttavat sekä akneen että aknearpiin.

Lue lisää

Silmäpussit pois laserilla

Laserhoidon avulla saadaan silmäpussit pois osittain tai kokonaan. Smile Eye Lift™ toimii parhaiten sarjahoitona, jolloin lasertoimenpide tehdään 3–5 kertaa kahden viikon välein.

Lue lisää

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin laserpoisto on sarjahoito. Uusi FracTat™-tekniikka on kuitenkin lyhentänyt hoitosarjan pituutta huomattavasti.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Maksaläiskä tai muu pigmenttimuutos

Läiskiä ja hyperpigmentaatiota hoidetaan laserilla tai kemiallisella kuorinnalla. Hoitomuotoja ja tekniikoita yhdistelemällä saavutetaan parhaat tulokset.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Karvojen poisto laserilla

Laserhoito on tehokkain tapa poistaa ei-toivotut karvat. Toimenpide tehdään 3–5 kertaa 6–8 viikon välein.

Lue lisää

Couperosa, katkenneet verisuonet

Couperosa, katkenneet verisuonet ja muut verisuonimuutokset voidaan hoitaa joko laserilla tai injektioiden avulla.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps™ on tehokas ja turvallinen laserhoito kynsisienelle. Hoito on nopea ja potilaan kannalta yksinkertainen. Tuloksia saavutetaan neljän kerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Kuorsaaminen ja uniapnea kuriin laserilla

NightLase™-laserhoidolla saadaan nopeasti ja kivuttomasti apua lieviin tai keskivaikeisiin kuorsaus- ja uniapneaongelmiin. Tuloksia saadaan kolmen toimenpidekerran sarjahoidolla.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Rasvansiirto miehille

Miehen omalla rasvalla voidaan korjata kasvojen arpia ja ikääntymismuutoksia. Lisäksi sillä voidaan stimuloida laajoja ihoalueita uudistumaan.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

VISIA kuvaa ihon pintaa syvemmältä

Visia-ihoanalyysin avulla pääset näkemään, mitä ihollesi kuuluu ja mitä tulevien vuosien aikana on odotettavissa, mikäli ikääntymisprosesseihin ei puututa.

Lue lisää

Rasvansiirto, kasvot

Kasvojen rasvansiirto nuorentaa kasvoja voimakkaasti, mutta ulkopuolisen on lähes mahdotonta huomata, että kasvoja on käsitelty.

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Vatsan kiristys miehelle

Vatsan kiristysleikkaus voi tulla miehelle ajankohtaiseksi esimerkiksi painonpudotuksen jälkeen.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Peniksen ympärileikkaus

Peniksen ympärileikkaus on pienkirurginen toimenpide, jonka aikana esinahka poistetaan peniksen ympäriltä.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voidaan tehdä, jos miehen intiimialueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Hikoilu kuriin tehokkailla hoidoilla

Hikoilua ja liikahikoilua voidaan hoitaa. Botuliini sopii lähes kaikkien kehonosien hikoilun väliaikaiseen poistamiseen. MiraDry poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi.

Lue lisää

Ammattilaisille

CCAAM - Esteettisen lääketieteen koulutuskeskus

CCAAM on johtava esteettisen lääketieteen kouluttaja Suomessa. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat botox-, täyteaine- ja skinbooster-koulutukset, Laser & Health Academy® -opintokokonaisuudet sekä mesolanka-, mesoterapia- ja happokuorintakoulutukset.

Lisätiedot:

Katso botox-koulutukset täältä.