Silmäluomileikkaus – ennen toimenpidettä

Leikkaukseen tullessa terveydentilasi tulisi olla hyvä.

Ilmoita klinikalle hyvissä ajoin ennen leikkausta

  • jos terveydentilassasi ilmenee muutoksia
  • olet allerginen tai yliherkkä jollekin lääkeaineelle
  • säännöllinen lääkityksesi, mikäli sinulla on sellainen

Tule leikkaukseen ilman silmämeikkiä ja kynsilakkaa (koskee sormia ja varpaita). Jos sinulla on ripsienpidennykset, ota ne pois ennen kuin saavut toimenpiteeseen. Ota pois kaikki korut (myös lävistykset).

  • Ennen leikkausta ei saa käyttää vertaohentavia lääkkeitä, kuten esim. Burana, Aspirin, Orudis, Ketomex ja Marevan. Myös omega-3-tuotteiden nauttiminen on hyvä lopettaa viikkoa ennen toimenpidettä.
  • Sallittuja särkylääkkeitä ennen sekä jälkeen toimenpiteen ovat parasetamolia sisältävät lääkkeet, esim. Para-Tabs, Panadol ja Panacod.

Ennen leikkaukseen tuloa saa syödä ja juoda normaalisti. Onkin suositeltavaa, että olet syönyt jotain ennen toimenpidettä.

Tikkien poisto tehdään 7 vuorokauden kuluttua.

Leikkaushaava tulee suojata korkeakertoimisella voiteella (esim. Lamelat™ SPF 50 -seerumilla). Muista tämä myös arpivaiheessa välttääksesi arven tummumista.

Kylmähoidosta on ensimmäisinä päivinä hyötyä. Se mm. vähentää turvotusta. Suosittelemme turvotuksen hallintaan lymfaterapian aloittamista jo ennen leikkausta ja sen jatkamista toimenpiteen jälkeen lääkärin ohjeiden mukaan.

Leikkauksen jälkeen hoitoalue on pidettävä puhtaana ja kuivana 24 tunnin ajan. Tämän jälkeen silmiä suihkutellaan päivittäin haalealla vedellä.

Vältä kumartelua ja fyysistä ponnistelua 5 päivän ajan.

Uiminen ja saunominen ovat sallittuja noin viikon kuluttua toimenpiteestä.

TUOTESUOSITUKSET ENNEN LEIKKAUSTA:

© Copyright - Cityklinikka | Käytämme evästeitä turvallisen käytön varmistamiseen, markkinointisisältöjen yksilöimiseen ja verkkoliikenteen seuraamiseen. | Tietosuojaseloste