Facelift — kasvojenkohotus

Facelift eli kasvojenkohotus on kirurginen toimenpide. Sen tarkoituksena on korjata iän tuomia muutoksia kasvoista ja kaulasta. Suositusikää kasvojen kohotusleikkaukselle ei ole. Jotkut hakeutuvat faceliftiin jo neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä, kun kasvojen ikääntyminen tai kasvonpiirteiden epäkohdat häiritsevät. Varhaisessa keski-iässä tehty leikkaus ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä.

Kasvojenkohotuksen laajuus ja tekniikka voivat vaihdella. Ammattitaitoinen kirurgi käsittelee jokaista potilasta yksilönä. Lopputuloksessa pyritään tasapainoon ja luonnollisuuteen, olipa kyse sitten koko kasvojen faceliftistä, minifaceliftistä tai keskikasvojen kohotusleikkauksesta.

Lataa esite.

Asiakaskokemuksia

Kaikki näyttää aivan mielettömän hyvältä ja toipuminen on menny todella hyvin.
Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta sekä hinnat kohtuulliset.
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Suuret kiitokset Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
6990 €
Lue lisää

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
7990 €
Lue lisää

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
8490 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
9990 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
7990 €
Lue lisää

Palvelun saatavuus: Helsinki

Toimenpide nukutuksessa
kohotusleikkauksen hinta + 1500 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24%
3500 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
18 990 €
Lue lisää
 • Hinnat koskevat plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin tekemiä toimenpiteitä.
Toimenpide nukutuksessa
+1500 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Miten kasvojen kohotusleikkaus toimii?

Ikääntyminen ja painovoima vaikuttavat kasvojen kaikkiin kudoksiin. Iho, rasva ja lihakset ”valuvat” alaspäin hiljalleen vuosien kuluessa. Kasvojen kohotusleikkauksessa (facelift) kasvojen kudokset nostetaan takaisin entisille paikoilleen.  Jos noston jälkeen jäljelle jää ylimääräistä ihoa, se poistetaan. Kudosten nostamisen ja ihoylimäärän poistamisen jälkeen kasvot näyttävät aiempaa nuoremmilta ja tasaisemmilta.

Facelift ei ole kuitenkaan vain yhden toimenpiteen nimi. Facelift eli kasvojenkohotus on yhteisnimitys kaikille niille kirurgisille toimenpiteille, joiden aikana kasvojen kudoksia nostetaan. Tunnetuimpia kasvojen kohotusleikkauksia ovat muun muassa seuraavat:

 • Perinteinen facelift, joka tunnetaan myös SMAS-kohotuksen nimellä. SMAS-faceliftin aikana kiristetään sekä ihoa että ihon alla sijaitsevaa SMAS-lihasta.
 • Facelift, jossa keskitytään syvien kudosten kohottamiseen enemmän kuin ihon nostamiseen. Toimenpiteen tulos on hyvin luonnollinen eikä lainkaan ”kiristetty”.

 

Voiko samoihin tuloksiin päästä ilman kirurgiaa?

Ei aivan. Ei-kirurgisten tekniikoiden kehittyessä veitsettömistä kasvojenkohotuksista on tullut hyvin suosittuja, mutta kirurgin veistä ne eivät kokonaan pysty korvaamaan. Ei-kirurgiset toimenpiteet ovat hyviä keinoja kirurgisen faceliftin lykkäämiseen. Jossain vaiheessa raja tulee kuitenkin vastaan, koska kudosylimäärän poistamiseen tarvitaan loppujen lopuksi aina kirurgiaa.

Parhaat tulokset saavutetaan yhdistämällä ei-kirurgisia toimenpiteitä kirurgin tekemään kasvojenkohotukseen.

 

Millainen on koko kasvojen kohotusleikkaus?

Kasvojenkohotus eli facelift kohdistuu sekä kasvojen että kaulan kudoksiin.
Leikkausviilto kulkee korvalehden etupuolelta hiusrajaan ja edelleen korvan taakse. Kokonaisvaltainen kasvojenkohotus sopii parhaiten 45–70-vuotiaille. Joissakin tilanteissa leikkaus tehdään jo ennen keski-ikää.
Kasvojen kohotuksen aikana saatetaan nostaa ihon lisäksi myös lihaksia. Joskus leikkauksessa nostetaan kasvojen kudosten lisäksi myös kaulan ja leuan ihoa ja lihaksia.
Faceliftissa käytettävä tekniikka riippuu toimenpiteen fyysisestä ominaisuudesta ja leikkaavan lääkärin metodeista. Suurimmassa osassa tapauksista hiuksia joudutaan ajamaan noin kuuden senttimetrin verran korvan yläpuolelta ohimosta korvan taakse. Sen jälkeen viilto tehdään hiusrajan tuntumassa ohimosta jatkuen korvan nipukan ympäri ja korvan takaa loppuen hiusrajaan. Kirurgi voi tämän jälkeen käsitellä ihon alla olevat rasvakudokset ja lihakset. Lopuksi iho vedetään ylös- sekä taaksepäin, ja ylimääräinen iho poistetaan. Toimenpide kestää kokonaisuudessaan 2–4 tuntia.
Kasvojenkohotus on harvoin päiväkirurginen toimenpide. Potilas jää klinikalle yleensä yhdeksi yöksi leikkauksen jälkeen.

Mitä keskikasvojen kohotuksessa tapahtuu?

Keskikasvojen kohotuksessa korjataan ja kiinnitetään keskikasvojen kudoksia. Toimenpiteen aikana kohotetaan poskipäitä ja poskia sekä nenän ja suupielten alueita. Poskien pehmentyneet ja laskeutuneet kudokset nostetaan ja kiinnitetään, jolloin ilmettä vanhentavat nasolabiaalipoimut tasoittuvat.  Myös silmien ulkonurkat ja alaluomet saavat aiempaa nuorekkaamman ilmeen. Koska kudokset kiinnitetään uusille paikoilleen pysyvästi, leikkaustulokset pysyvät erinomaisina pitkään.

Lue lisää.

Keskikasvojen kohotusleikkauksen tulokset tulevat nopeasti näkyviin. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.  Arvet jäävät piiloon alaluomien alueelle tai hiusrajaan. Toimenpiteeseen hakeudutaan yleensä neljänkymmenen ikävuoden jälkeen. Jos kasvonpiirteet tai ikääntymismuutokset häiritsevät, voidaan keskikasvojen kohotusleikkaus tehdä jo 35 vuoden iässä.

Mikä on Hollywood Lift?

Hollywood Lift eli minifacelift on 40–60-vuotiaille sopiva toimenpide, jonka ansiosta leukapielet, keskikasvot ja kaula kohoavat. Toimenpiteen aluksi tehdään suhteellisen pieni leikkaushaava korvalehden eteen. Tämän jälkeen kirurgi kiristää ihoa ja joskus myös SMAS-kudosta. Ihoylimäärä poistetaan. Lopuksi haava suljetaan huolellisesti.
Hollywood Lift -toimenpiteen myötä nuorekas täyteläisyys, kiinteys ja muoto palautuvat kasvoille. Tulokset ovat kuitenkin hyvin luonnolliset:
 • Leukalinja kohoaa ja kiinteytyy (ns. hamsteripussit katoavat).
 • Syvätkin nasolabiaalipoimut tasoittuvat.
 • Keskikasvot kohoavat ja kiinteytyvät.
 • Ikääntymiseen liittyvä kudoslöysyys poistuu.
 • Myös kaula kiinteytyy jonkin verran.
Vaikka leikkaustulokset ovat huomattavia, toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Hollywood Liftin tulosten kestoksi on arvioitu 5–10 vuotta. Kestossa on yksilöllisiä eroja.

Tehdäänkö leikkaus nukutuksessa?

Kasvojenkohotus tehdään hyvin usein yleisanestesiassa eli nukutuksessa. Leikkaus on joissakin tilanteissa mahdollista tehdä myös paikallispuudutuksessa ja suonensisäisessä sedaatiossa. Anestesiamuotoa ei potilaan tarvitse tietenkään valita itse. Erilaisten anestesiamuotojen eroja käydään läpi konsultaatiossa.

Millainen on toipumisaika?

Kasvojen kohotusleikkauksen jälkeen potilas tarvitsee parin päivän ajan apua. On suositeltavaa järjestää kotiinpaluu valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Ensimmäinen yö leikkauksen jälkeen saattaa olla hiukan tukala, koska leikkausaluetta särkee ja päätä on pidettävä kohoasennossa tyynyjen avulla. Kasvoilla on turvotusta ja mustelmia. Ensimmäisinä päivinä myös mieli saattaa ailahdella.

Kipuja arvioitaessa asteikolla 1–10 kasvojenkohotuspotilaiden keskimääräinen arvosana on 5. Jonkinasteisia kipuja leikkauspotilailla on keskimäärin 10 vuorokauden ajan.

Liikkeelle kannattaa lähteä mahdollisimman pian. Rauhalliset kävelylenkit edistävät paranemista, mutta hikiliikuntaa on vältettävä useiden viikkojen ajan. Työhön ja muuhun arkeen voi palata noin kahden viikon päästä leikkauksesta. Yleensä leikkauspotilaat kokevat olevansa ”esiintymiskunnossa” kuukauden kuluttua leikkauksesta. Täydellinen paluu normaalielämän rientoihin alkaa leikkauspotilailla keskimäärin 2,5 kuukauden päästä leikkauspäivästä.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan lähes kaikki facelift-potilaat ovat erittäin tyytyväisiä leikkauksen lopputulosiin. Tutkittujen mukaan leikkaus nuorensi heidän ulkonäköään, kohotti itsetuntoa ja paransi elämänlaatua.

Tuleeko arpia?

Kun ihon pinta lävistetään, syntyy aina jonkinasteinen arpi. Arpi voi olla näkyvä tai näkymätön. Kasvojen kohotusleikkauksessa leikkausavaukset tehdään näkymättömiin paikkoihin. Toipilasvaiheen jälkeen ulkopuolinen ei havaitse arpia tai muita merkkejä leikkauksesta.

Onko leikkaus riskitön?

Kasvojen kohotusleikkauksen jälkeiset komplikaatiot ovat harvinaisia. On kuitenkin muistettava, että jokaiseen leikkaukseen liittyy riskejä. Mahdollisia komplikaatioita ovat seuraavat:

 • verenvuoto
 • arvenmuodostus
 • infektio
 • hidas toipuminen
 • hermovauriot

Riskit käydään läpi jo ennen leikkauspäätöksen tekemistä.

Mikä on SMAS?

SMAS on ihon ja lihaksen välissä oleva lihas-kalvorakennelma (superficial musculo aponeurotic system). Koska SMAS on tiukasti kiinni ihossa, muutokset SMAS-rakennelmassa näkyvät aina myös ihon pinnalla.

SMAS kasvojenkohotus kasvojen kohotusleikkaus

Miten SMAS liittyy kasvojenkohotukseen?

Pelkkä ihon nostaminen ja kiristäminen tuovat monesti melko hyviä tuloksia, mutta nämä tulokset ovat kuitenkin kokolailla väliaikaisia. Kun kasvojen kohotusleikkaus kohdistetaan ihoon ja SMAS-kalvorakennelmaan, saadaan rakennetuksi hyvä tuki ja pitkäkestoisia tuloksia.

Jos toimenpiteessä kiristetään vain ihoa, tulosten kesto saattaa jättää toivomisen varaa. Toisaalta jos toimenpiteessä kiristetään vain SMAS-kalvorakennelmaa, ihoon jää ryppyjä ja juonteita.

Parhaat ja pitkäkestoisimmat tulokset saavutetaan, kun leikkaus kohdistetaan ihon kaikkiin kerroksiin ja ihon alla sijaitsevaan SMAS-rakennelmaan.

SMAS-kalvorakennelmaa voidaan tukea ja kiristää monella tavalla. Kalvojärjestelmästä voidaan muotoilla kieleke, jota voidaan vetää ylöspäin. Toinen tapa on tukea SMAS-rakennelmaa ompeleilla.

Onko tulos pysyvä?

On — ja ei ole.

Leikkaustulos on pysyvä, mutta ikääntyminen jatkuu täysin normaalisti myös leikkausta seuraavien vuosien aikana. Leikkauksen ansiosta potilas näyttää noin kymmenen vuotta todellista nuoremmalta. Tämä muutos kestää läpi elämän. Jos olet leikkauspäivänä 50-vuotias, näytät leikkauksen ja toipilasajan jälkeen noin 40-vuotiaalta itseltäsi. Kello on kääntynyt kymmenen vuotta taaksepäin, mutta kello jatkaa käymistään siirron jälkeenkin.

Facelift-wiki

Perustietoa kasvojenkohotuksesta

Ihmisen ikääntyessä hänen kasvonsa muuttuvat. Ikääntyminen näkyy ihon kuulauden ja napakkuuden häviämisenä ja ihonalaiskudoksen veltostumisena. Ihon alla oleva rasva vähenee iän myötä.

Kun iho veltostuu ja ihonalaiskudos ohenee, kasvot muuttuvat. Muoto muuttuu ovaalista neliömäiseksi, kun leukalinja pehmenee. Puhutaan ns. hamsteripusseista, joita eivät poista kosmeettiset tuotteet tai edes täyteaineet. Myös kaulan alue veltostuu, samoin leuanalus. Leuan kaari häviää ja suupielet kääntyvät alaspäin.

Ikääntymisen merkit ovat kaikilla hiukan erilaiset. Keskikasvot ikääntyvät yleensä ensimmäisinä, ja keskikasvoissa ikääntyminen myös näkyy helposti. Joillakin ikääntymisen merkit näkyvät eniten silmien tai suun ympärillä. On kyse yksilöllisistä eroista.

Ammattitaitoinen kirurgi käsittelee jokaista potilasta yksilönä. Kokenut, taitava kirurgi näkee jokaisen ihmisen kasvot esteettisenä kokonaisuutena. Hän ottaa huomioon asiakkaansa kasvojen eri osat leikkausta suunniteltaessa. Lopputuloksessa pyritään tasapainoon ja luonnollisuuteen.

Kasvojenkohotusta miettivän on hyvä ensin neuvotella asiantuntijan kanssa ja kertoa rehellisesti omista tavoitteistaan sekä odotuksistaan. On aina hyvä pitää mielessä, että lopputulos on parempi, ei välttämättä täydellinen.

Faceliftia suunniteltaessa yksi tärkeimmistä lähtökohdista on henkinen hyvinvointi. “Uudet kasvot” eivät takaa uutta elämää tai henkilökohtaisten ongelmien loppumista. Hyvään lopputulokseen pääsemiseen tarvitaan myös hyvä mieliala. Kasvojenkohotus voi parantaa ulkonäköä ja kohottaa itsetuntoa, mutta kaikki muu on henkilöstä itsestään kiinni.

Kasvojenkohotus ei paranna ihon ominaisuuksia, vaikka näin usein kuvitellaan. Usein kasvojenkohotus yhdistetään rasvansiirtoon, joka heleyttää ja korjaa ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta.


Kasvojenkohotus on laaja käsite

Kasvojen kohotusleikkaus (myös kasvojenkohotus tai facelift) on kirurginen toimenpide, jossa korjataan kasvojen ja/tai kaulan ikääntymismuutoksia.

Leikkaus voidaan kohdistaa yhteen tai useampaan seuraavista alueista:

 • keskikasvot, posket
 • alakasvot ja leukalinja
 • kaula

Facelift ja muu kasvokirurgia

Yleensä perinteiset kasvojen kohotusleikkaukset erotetaan yläkasvoihin kohdistuvasta kirurgiasta, kuten otsan ja kulmakarvojenkohotusleikkauksista. Myös silmäluomikirurgia pidetään lähes aina erillään, kun käsitellään kasvojen kohotusleikkauksia. On kuitenkin tyypillistä yhdistää faceliftiin ylä- ja alaluomileikkauksia, kaulan kohotusleikkaus, otsankohotus tai kulmakarvojen kohotusleikkaus.

Myös kasvojen rasvansiirrot ovat oma taiteenlajinsa. Hyvin usein rasvansiirto ja kasvojen kohotusleikkaus yhdistetään. Tällöin facelift nostaa laskeutuneet kudokset ja rasvansiirrolla puolestaan parannetaan ihon laatua, tasoitetaan ryppyjä ja täyteläistetään piirteitä. Ihon laatua ja ulkonäköä voidaan parantaa myös erilaisilla laserkuorinnoilla.


Kasvojenkohotus – missä iässä?

Suositusikää ei ole. Jotkut hakeutuvat faceliftiin jo neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä, kun kasvojen ikääntyminen tai piirteet häiritsevät. Varhaisessa keski-iässä tehty leikkaus ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä.
Varhaisella iällä (l. ennen keski-ikää) kasvojenkohotukseen hakeudutaan joskus myös silloin, kun ulkoiset ikääntymismuutokset ilmaantuvat esimerkiksi perinnöllisten syiden takia normaalia aiemmin.

Yleensä kasvojenkohotus tulee ajankohtaiseksi, kun ihminen on 45–65-vuotias eikä kasvojen ulkonäkö enää vastaa mielen tai kehon ikää.


Kasvojenkohotus on kirurginen toimenpide

Kasvojenkohotuksessa voidaan korjata esimerkiksi kasvojen uurteita ja ryppyjä, kasvojen roikkuvaa ihoa tai ns. “kalkkunan kaulaa”.

Faceliftissa käytettävä tekniikka riippuu toimenpiteen fyysisestä ominaisuudesta ja leikkaavan lääkärin metodeista. Suurimmassa osassa tapauksista hiuksia joudutaan ajamaan noin kuuden senttimetrin verran korvan yläpuolelta ohimosta korvan taakse. Sen jälkeen viilto tehdään hiusrajan tuntumassa ohimosta jatkuen korvan nipukan ympäri ja korvan takaa loppuen hiusrajaan. Kirurgi voi tämän jälkeen käsitellä ihon alla olevat rasvakudokset ja lihakset. Lopuksi iho vedetään ylös- sekä taaksepäin, ja ylimääräinen iho poistetaan. Toimenpide kestää kokonaisuudessaan 2–4 tuntia.

Laaja kasvojenkohotus on harvoin päiväkirurginen toimenpide. Potilas jää klinikalle yleensä yhdeksi yöksi leikkauksen jälkeen.


Kasvojen kohotusleikkaus suunnitellaan tarkasti

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim hallitsee kasvojen kohotusleikkaukset erinomaisesti.

Ennen leikkauspäivää potilas on yleensä tavannut lääkärin tai sairaanhoitajan ns. maksuttomassa facelift-konsultaatiossa. Kun päämäärät selkeytyvät, lähes jokainen potilas varaa ajan myös plastiikkakirurgin konsultaatioon. Kirurgin vastaanotolla käydään läpi potilaan toiveet ja päämäärät. Lisäksi plastiikkakirurgi selvittää potilaalle kaiken leikkaukseen valmistautumisesta. Tämän käynnin aikana selviää myös, minkätyyppisellä kasvojen kohotusleikkauksella saavutetaan parhaat ja pitkäkestoisimmat tulokset, ja mikä on kyseisen toimenpiteen lopullinen hinta.

Leikkaukseen on valmistauduttava huolellisesti. Paasto-ohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Lääkityksistä, sairauksista ja muista leikkaukseen vaikuttavista asioista on kerrottava leikkaavalle lääkärille. Kun leikkauspäivään valmistautuu huolella, leikkausta tai anestesiaa ei tarvitse jännittää.


Toipuminen

Toipumisprosessi etenee yksilöllisesti. Turvotusta ja mustelmia saattaa olla 2-3 viikkoa. Iho on myös tunnoton noin kolmen kuukauden ajan toimenpiteestä. Meikkiä saa käyttää 7-10 päivän kuluttua leikkauksesta, ja ihoa täytyy muistaa suojata hyvin auringolta.

Kasvojenkohotuksesta toivutaan melko nopeasti. Turvotus kasvoissa voi kestää useita viikkoja. Tunnottomia kohtia voi leikkausalueella olla jopa puolen vuoden ajan. Myös punoitus saattaa kestää useita kuukausia. Lopputulos on arvioitavissa aikaisintaan noin 3–6 kuukauden kuluttua.

Sairauslomaa tarvitaan ainakin kaksi viikkoa, monesti enemmänkin. Koska kyseessä on lähes aina esteettisistä syistä tehty leikkaus, sairausloma on palkaton.

Mustelmia voit hoitaa Arnizen™-voiteella ja arpia Scarsilc-geelillä. Turvotuksen ehkäisemiseen ja poistamiseen suosittelemme lymfahoitoa ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen.


Lopputulos

Tulos kestää potilaan loppuiän. On kuitenkin huomattava, että ikääntyminen jatkuu myös faceliftin jälkeen. Leikkauksen jälkeen ikääntymisen merkkejä voidaan hoitaa helpommin kuin ennen leikkausta kosmetiikkatuotteilla ja tarvittaessa myös mini-invasiivisilla, ei-kirurgisilla toimenpiteillä. Tulosten ylläpitoon sopivat mm. laser-, radiotaajuus- ja ultraäänihoidot, lääketieteelliset kuorinnat sekä injektiohoidot.

Tuloksia ja rajoitteita

Facelift eli kasvojen kohotusleikkaus ei pysäytä tulevia ikääntymisprosesseja. Se ei myöskään vaikuta ihon laatuun tai rakenteeseen. Sen sijaan kohotusleikkaus kohottaa nimensä mukaisesti laskeutuneita kasvonpiirteitä. Leikkauksessa voidaan nostaa ihoa, tai se voidaan kohdistaa sekä ihoon että ihonalaiskudoksiin. Piirteiden kohotessa kasvojen ääriviivat selkeytyvät. Posket kohoavat, ja leukalinjan hamsteripussit suoristuvat.

Kasvojen kohotusleikkauksella kelloa voidaan kääntää keskimäärin kymmenen vuotta taaksepäin. Uusimman tutkimuksen mukaan kasvojen kohotusleikkaus vie kasvoilta pois keskimäärin 12 vuotta. (Tutkimukseen osallistui 122 facelift-potilasta, joiden keski-ikä oli 57 vuotta.)


Muita saman aihealueen palveluita

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä

Leuan rasvaimu WAL-menetelmällä (Water Assisted Liposuction eli vesisuihkurasvaimu) on tavanomaista rasvaimua hellävaraisempi vaihtoehto rasvan poistoon leuan alueelta. 

Lue lisää

Radiesse®-hoito

Radiesse®-hoito on täyteainehoito, jonka sisältämät kalsiummikropartikkelit sekä geeli kohottavat piirteitä tehokkaasti ja välittömästi.

Lue lisää

Botuliinihoito – rypyt pois!

Botuliinihoito rentouttaa väliaikaisesti ihon alla olevia lihaksia. Lihaksen rentoutuessa rypyt ja juonteet siliävät. Botuliinilla on mahdollista myös kohottaa piirteitä maltillisesti.

Lue lisää

Hifu-Fractora

Hifu-Fractoralla on mahdollista saavuttaa merkittävän pitkäaikaiset, kirurgisen kasvojenkohotuksen kaltaiset tulokset sekä tasaisen, elinvoimaisen ja vuosia nuoremman kuntoisen ihon – luonnollisin hoitotuloksin.

Lue lisää

UltraLift™ 3D-HIFU — veitsetön kasvojenkohotus

UltraLift™ HIFU on markkinoiden tehokkain veitsetön kasvojenkohotus. Toimenpide soveltuu kulmien ja silmänympärysihon kohottamiseen, keskikasvojen kiinteyttämiseen sekä leukalinjan napakoittamiseen.

Lue lisää

Hollywood Black Laser Peel

Hollywood Black Laser Peel on mullistava hoito ihon ulkonäön parantamiseksi.

Lue lisää

Botuliinihoito vuodeksi - koko vuoden hoidot yhdellä ostoskerralla

Suosittujen botuliinihoitojemme luonteeseen kuuluu hoitotuloksien säännöllinen ylläpito. Siksi päätimme luoda sarjahoidon, jolla on mahdollista hankkia yhden, kahden tai jopa kolmen vuoden botuliinihoidot kätevämmin yhdellä ostoskerralla.

Lue lisää

Täyteainehoidot

Täyteainehoidot madaltavat ryppyjä ja täyteläistävät piirteitä. Ryppyjen poisto ja huulten täyteläistäminen tapahtuvat lisäämällä kudosten tilavuutta sekä stimuloimalla ihon omaa kollageenituotantoa. 

Lue lisää

Huulten täyttö ja muotoilu

Huulten muotoilu ja täyttö on nopea toimenpide, joka tehdään injisoimalla hyaluronihappoa huulten puna-alueelle tai huulirajaan.

Lue lisää

Kombohoito — botuliini- ja täyteainehoito

Kombohoito on yhdistelmätoimenpide, jossa käytetään täyteaineita ja botuliinia.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

VampyyriFractora

VampyyriFractora (PRP + Fractora) on mini-invasiivinen yhdistelmähoito, jossa yhdistyvät kahden jo yksistään tehokkaan hoidon edut.

Lue lisää

Ihonhoitotuotteet

Cityklinikan lääkäritiimin valitsemat lääketieteellisetLue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Hyalu-botuliinihoito

Hyalu-botuliinihoito on hyaluronihapon ja botuliinin yhdistelmähoito.

Lue lisää

PRP-hoito kasvoille

PRP-hoito (vampyyrihoito) hidastaa ikääntymismuutosten syntymistä sekä poistaa ikääntymisen merkkejä. Lisää tehoa PRP-hoitoon saadaan, kun plasma rikastetaan hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

PRF – verihiutalefibriinihoito

PRF-hoidolla voidaan vaalentaa arpia, täyteläistää silmänympärysihoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Hoito heleyttää ja parantaa ihoa sekä sen tekstuuria kokonaisvaltaisesti. Se toimii myös täysin luonnonmukaisena, kehon itsensä valmistamana vaihtoehtona tavallisille täyteaineille.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

Mesolangat

Mesolankahoidot sopivat kasvojen ihon kiinteyttämiseen. Nk. erikoislangoilla voidaan kohottaa kasvonpiirteitä.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee Riikka Veltheim.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ja kirkastaa ihon pintaa sekä parantaa erilaisia iho-ongelmia.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

CoolSculpting — kaksoisleuka pois jäädyttämällä

CoolSculpting jäädyttää kaksoisleukan pois. Ei kipua, ei kirurgiaa, ei toipumisaikaa.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Cityklinikan laserhoidot sopivat ihon tasoittamiseen sekä erilaisten iho-ongelmien täsmähoitoon. Käytössämme ovat tehokkaat Fotona-laserlaitteet, joiden ansiosta laserhoitoja voidaan räätälöidä lähes rajattomasti.

Lue lisää

Hyaluronihappo ja muut täyteaineet

Täyteainehoidot madaltavat ryppyjä ja täyteläistävät piirteitä. Ryppyjen poisto ja huulten täyteläistäminen tapahtuvat lisäämällä kudosten tilavuutta sekä stimuloimalla ihon omaa kollageenituotantoa. 

Lue lisää

Täyteaineen poisto

Täyteaineen poisto onnistuu Cityklinikalla esteettisen lääkärin tekemänä. Hyaluronihappo voidaan tarvittaessa poistaa hyaluronidaasi-nimisellä entsyymillä.

Lue lisää

Silmäpussit pois injektiohoidolla (Prostrolane inner-B SE)

Kasvatimme palveluvalikoimaamme uudella, injektoimalla tehtävällä, erittäin turvallisella sekä tehokkaalla hoidolla silmäpussien poistamiseksi ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Keskikasvojen ja kulmakarvojen kohottaminen 3D-väkäslangoilla

Dramaattisempaa kohotusta toivoville keskikasvoja ja kulmakarvoja voidaan kohottaa myös kaksisuuntaisilla 3D-väkäslangoilla. Muihin nauhoihin verrattuna huomattavasti vahvemmat 3D-langat kykenevät nostamaan kudosta pitkäkestoisesti.

Lue lisää

Aknen ja aknearpien hoito

Akne on yleinen iho-ongelma, jonka taltuttamiseen tarvitaan usein lääketieteellistä apua. Cityklinikalla aknea hoidetaan laserilla ja kemiallisilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskät pois tehokkailla toimenpiteillä

Maksaläiskät ja muut pigmenttimuutokset voidaan vaalentaa ja jopa poistaa tehokkailla laser- ja kuorintahoidoilla.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Couperosa, katkenneet verisuonet

Couperosa, katkenneet verisuonet ja muut verisuonimuutokset voidaan hoitaa joko laserilla tai injektioiden avulla.

Lue lisää

Smile Eye Lift (Smooth Eye)

Smile Eye Lift™ (SEL) on alaluomien veitsetön kiinteytyshoito, joka tehdään laserilla.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Facelift — kasvojenkohotus

Kasvojenkohotus eli facelift on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa korjataan kasvojen ja kaulan ikääntymismuutoksia.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

VISIA kuvaa ihon pintaa syvemmältä

Visia-ihoanalyysin avulla pääset näkemään, mitä ihollesi kuuluu ja mitä tulevien vuosien aikana on odotettavissa, mikäli ikääntymisprosesseihin ei puututa.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Ögonlocksplastik

.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Ei-kirurgiset toimenpiteet kasvoille. Maksuton konsultaatio!

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Kestopigmentointi

Kestopigmentointi lyhentää meikkaukseen kuluvaa aikaa ja tasapainottaa pientä epäsymmetriaa. Pigmentoidut piirteet auttavat myös, jos näkökyky on huonontunut. Pigmentoinnin avulla korostetut kasvot näyttävät huolitelluilta vuorokauden ympäri ja kaikissa tilanteissa.

Lue lisää