Rintaimplantit

Rintaimplantit tuovat rintoihin muotoa, täyteläisyyttä ja kokoa. Kokenut ja taitava plastiikkakirurgi, tohtori Riikka Veltheim tekee rintaleikkaukset Helsingin Cityklinikalla.

Cityklinikalla olemme valinneet Motivan® ykkösbrändiksemme rintaimplanteissa ja suosittelemme sitä ensisijaisesti asiakkaillemme sen erittäin korkean laadun ja teknologiansa vuoksi. Voit lukea lisää Motivasta täältä.

Motivan lisäksi implanttivalikoimaamme kuuluvat korkealaatuiset, täysanatomiset Polytech MESMO®sensitive -implantit.

Rintaimplantointiin voidaan yhdistää myös rasvansiirto. Tällöin lopputulos on pehmeä ja entistäkin luonnollisempi.

Cityklinikan rintaleikkauspotilaat ovat turvallisissa käsissä.

Katso video.

Tutustu myös rahoitus- ja osamaksupalveluumme.

Asiakaskokemuksia

Kävin 28.4 rintojensuurennusleikkauksessa Cityklinikalla ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Kaikki meni niin hienosti ja toipuminenkin on ollut nopeaa tähän asti. Teitte tosi hyvää työtä!
Nyt on kulunut neljä viikkoa leikkauksesta. Kuntosalilla treenailen jo jalkoja ja muutaman viikon päästä jo yläkroppaakin. Olen niin tyytyväinen rintojen ulkonäköön ja keveyteen. Kiitos.

Kiitoksia mahtavasta palvelusta koko Cityklinikalle, olen todella tyytyväinen leikkauksen lopputulokseen ja koko kokemukseen. Riikka teki aivan mahtavaa jälkeä, hänelle erityisesti iso kiitos!

Mun täytyy kiittää sua jo tässä vaiheessa lisää, vaikka leikkauksesta rupee olemaan vasta 1.5vk. Ennen, kun katsoin itseäni peilistä, tuli itku sen takia, että oli oli sellainen kuin olisin nainen pikkupojan ylävartalolla. Viime päivinä, kun olen katsonut itseäni peilistä, on tullut itku puolestaan tyytyväisyyden ja onnellisuuden vuoksi. Silikonien laiton myötä mun henkinen hyvinvointi on kohentunut jo nyt roimasti ja tulee kohentumaan varmasti vielä lisää kokonaisvaltaisesti,kunhan paranemisprosessi etenee. Oon ikionnellinen, että valitsin sinut tekemään mulle tän muodonmuutoksen. Kiitos!
Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Kaikki näyttää aivan mielettömän hyvältä ja toipuminen on menny todella hyvin.
Olen nyt punninnut ja vertaillut eri kirurgeja ja lueskellut kokemuksia, ja Riikka ja tämä toinen vaikuttavat parhaimmilta. Olen nähnyt ainakin täällä yhdet Riikan tekemät rinnat, ja lopputulos oli luonnollinen ja kaunis, vaikka lähtökohtana oli pienet rinnat. Luonnollisuus on minulle tosi tärkeää, ja siksi päädyin Riikka Veltheimiin ja tähän toiseen.
Haluan kiittää teidän koko upeaa tiimiä!! Olin toukokuussa teillä rintojen suurennusleikkauksessa. Kaikki on sujunut niin hienosti, etten voi kuin olla super iloinen. Itsevarmuuteni on taas ennallaan ja heinäkuussa häät olivat ihanat, nyt olemme onnellinen perhe. Toivotan iloista syksyä!! Teitte minuun vaikutuksen, miten pitää kuunnella itseään ja toteuttaa unelmiaan, kiitos tuesta ja avusta!!
Kiitos upeista rinnoista! Oon saanut niin paljon kehuja vuosien varrella!!

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

pyöreillä Motiva® Round -implanteilla
alkaen 4990 €
anatomisilla Motiva Ergonomix® -implanteilla
+500 €
Täysanatomisilla Polytech MESMO®sensitive -implanteilla
+500 €
Ultrakevyillä B-Lite -implanteilla
+1800 €
Rintaleikkaus nukutuksessa
+650 €
Suuret rintaimplantit yli 600 cc
+1000 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Rintaleikkaus (rintojen suurennus) Motivan pisaranmallisilla ja anatomisilla TrueFixation-implanteilla
5990 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Kapselitakuu
620 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Yksi rinta
2500 €
Lue lisää

Hinta sisältää nukutuksen.

Molemmat rinnat
3500 €
Lue lisää

Hinta sisältää nukutuksen.

Palvelun saatavuus: Helsinki

Toimenpide paikallispuudutuksessa
2500 €
Lue lisää
 • Toimenpiteen hinta on aina arvonlisäveroton (alv 0 %).

Palvelun saatavuus: Helsinki

Toimenpide nukutuksessa
3500 €
Lue lisää
 • Rintaimplanttien poiston hinta on aina arvonlisäveroton (alv 0 %).

Palvelun saatavuus: Helsinki

Toimenpide nukutuksessa
Implanttileikkauksen hinta + 1000 €
Lue lisää
 • Hinta sisältää arvonlisäveron (alv 24 %).

Palvelun saatavuus: Helsinki

Rasvansiirto rintoihin implantoinnin yhteydessä
3500 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Miten prosessi kannattaa aloittaa?

Rintaimplanttileikkausta harkitsevan kannattaa jo ennen lopullista päätöstään hankkia mahdollisimman paljon tietoa prosessista.

TIETOA VOIT ETSIÄ ESIM. NÄILTÄ SIVUILTA:

 1. Rinnat, erilaiset rintaimplantit
 2. Suunnittelu ja konsultaatio
 3. Leikkauksen kulku
 4. Toipuminen

Leikkausta suunniteltaessa meillä on mahdollisuus näyttää toimenpiteen lopputulos kolmiulotteisena kuvana. Tällä tavoin sekä kirurgi että asiakas pääsevät helposti yhteisymmärrykseen siitä, millaiseen lopputulokseen pyritään. Crisalix-3D-ohjelmaa on mahdollista käyttää laajasti rintaoperaatioiden suunnittelussa.

Suomessa Cityklinikka on ensimmäinen klinikka, jolla rintaleikkausasiakkaat voivat jo ennen konsultaatiota kotoa käsin lähettää rintakuvat 3D–simulaatiota varten.

Mitä konsultaatiossa tapahtuu?

Maksuttomia rintakonsultaatioita järjestämme kaikissa toimipisteissämme.

Ennen konsultaatioon tuloa moni asiakas on jo ottanut selvää rintojen rakenteesta ja implantoinnista.

Kun saavut konsultaatioon, sairaanhoitaja tai lääkäri tutkii kanssasi lähettämiäsi valokuvia. 3D-mallinnuksen avulla näet, miltä uudet rintasi voivat näyttää. Ammattilaisemme kertoo sinulle myös implanttivaihtoehdoista ja leikkauksen kulusta sekä jälkihoidosta ja mahdollisista haitoista.

Sinulle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete. Kokeet tulee suorittaa ennen leikkausta. Vastaukset otetaan leikkaukseen tultaessa mukaan.

Hoitaja/lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauksen ja toipumisen kannalta on ihanteellista, jos käyt ennen toimenpidettä lymfahoidossa ainakin yhden kerran.

LUE LISÄÄ PROSESSISTA.

Mitä juuri ennen leikkausta tapahtuu?

 • Keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa rintaimplantin koosta. Sinulle piirretään “leikkauskartta” leikkausalueelle.
 • Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.
 • Kaikki meikit, korut ja lävistykset poistetaan viimeistään juuri ennen leikkausta.
 • Ennen leikkauspäivää on huolehdittava kynsilakkojen poistamisesta (sormet ja varpaat).

 

Miten leikkaus etenee?

Cityklinikan rintaleikkaukset suorittaa ammattitaitoinen, kokenut plastiikkakirurgi Riikka Veltheim, joka on myös yksi Tukholman johtavan plastiikkakirurgisen Akademikliniken sairaalaan kirurgeista ja osakkaista. Riikalla on rautainen kokemus, syvällinen ammattiosaminen, ainutlaatuinen esteettinen silmä ja paras mahdollinen taito pitää potilaista huolta.

Rintojen suurennusleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, ellei siihen ole mitään terveydellistä estettä.

Paikallispuudutuksessa leikkaus voidaan tehdä, kun pienet tai pienehköt implantit (korkeintaan 3 dl) asetetaan lihaksen päälle. Leikkausviilto tehdään useimmiten rintojen alapuolella olevaan ihon poimuun (3 – 5 cm riippuen implantin koosta).

Implantti viedään sisään ennen leikkausta suunniteltuun paikkaan, haava suljetaan kolmessa kerroksessa ja iholle laitetaan yksi ihonsisäinen myöhemmin poistettava ommel.

Leikkaus voidaan tehdä myös kainalokuopan tai nännipihan kautta, mutta näitä menetelmiä käytetään nykyään hyvin harvoin.

Sinulle laitetaan tukevat siteet ennen kuin ehdit kunnolla herätä. Leikkaus vie tunnista kahteen tuntiin.

Mitä heräämisen jälkeen tapahtuu?

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja hoitajan tarkkailun alla. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Hoitaja on lähelläsi koko ajan.

Ennen lähtöäsi leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen puetaan Ipomia-rintaliivit. Liivejä joudut pitämään 3 – 5 viikon ajan yötä päivää. Vielä tämän jälkeen tukiliivejä on käytettävä päiväsaikaan useiden viikkojen ajan. Katso video.

Millainen toipumisprosessi on?

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne ovat yleensä tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Vähäistä turvotusta ja mustelmia voi esiintyä ja ne kestävät noin yhden viikon. Turvotusta voidaan ehkäistä ja vähentää tehokkaasti lymfahoidolla. Kaikkien sivuoireiden paikallishoitoon sopii Arnizen™-voide.

Monet potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon jälkeen leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä viikko leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia. Ainoastaan varovainen rintojen opetettu hieronta kolmen kuukauden ajan leikkauksen jälkeen on suositeltavaa.

Lue lisää toipumisesta.

Kuinka hoidan haavaa?

 • Pidä haava kuivana.
 • Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti.
 • Side on syytä vaihtaa, jos se on likainen tai märkä.
 • Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista.
 • Viiden vuorokauden ajan leikkauksesta haava pidetään täysin kuivana. Sen jälkeen ei haittaa, jos haava peseytymisen tai suihkun yhteydessä kastuu.
 • Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin.
 • Saunaa olisi hyvä välttää ompeleiden aikana sekä kaksi viikkoa ompeleiden poiston jälkeen.
 • Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua ja venyttelyä.
 • Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua, punoitusta ja/tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa ja/tai jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua ja/tai jos kuume nousee yli 38 asteen.
 • Ompeleiden poisto on noin viikon kuluttua.
 • Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

Kuinka hoidan arpea?

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmenemisen nopeuttamiseksi voit käyttää tehokasta Scarsilc-arpivoidetta tai apteekista saatavaa hepariini-valmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä.

Aloita arpivoiteen käyttö ohjeen mukaan sen jälkeen, kun teippihoito on ohi.

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen voi rintojen lopullinen muotoon asettuminen viedä jopa kolme kuukautta.

Klinikkamme tekee kaikkensa jotta leikkauksen lopputulos on juuri sinulle sopiva ja mieleinen.

Tarkoituksenamme on saada rinnat näyttämään ja tuntumaan luonnollisilta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle.

Mitä jälkihoitotuotteita suositellaan?

Turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä

Onko leikkaus turvallinen?

Täysin riskitöntä leikkausta ei ole olemassa. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat kuitenkin erittäin harvinaisia. Jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on silti aina olemassa.

 

Mitä kapseloituminen on?

Elimistö muodostaa implantin ympärille aina sidekudoskotelon, joka voi joillakin aikaa myöten tuntua kovalta. Nykyään käytettävät implantit ja opastettu hieronta vähentävät kapselin muodostumista.

Kapseloitumista voidaan ehkäistä pitämällä huolta leikkaussalin ja -välineistön steriliteetistä. Myös uusi Keller Funnel -väline vähentää mikrobien kulkeutumista elimistöön. Mitä vähemmän elimistöön pääsee mikrobeja, sitä vähemmän syntyy kovaa arpikudosta.

Kapseloitumista ei voida täysin estää, koska myös biologiset ja geneettiset syyt vaikuttavat siihen, kuinka vahvaa arpikudosta vierasesineen – tässä tapauksessa implantin – ympärille muodostuu.

Cityklinikan viiden vuoden kapselitakuusta voit kysyä lisää esim. sähköpostitse.

Aina, kun kehoon lisätään jotain vierasta ainetta, on mahdollista, että jonkun elimistössä tapahtuu hylkimisreaktio. Silikonin kohdalla hylkimisriski on kuitenkin pieni (tutkimusten mukaan n. 0,002%).

Lue lisää Keller Funnel® -avusteisesta rintaleikkauksesta ja kapseloitumisriskin pienentämisestä.

Entä tulehduksen riski?

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen yhteydessä. Jokaisen rintaleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen ehkäisemiseksi.

Osaamme hoitaa mahdolliset tulehdustapaukset.

Mikä on hematooma?

Hematooma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa implantin ympärillä tai leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat yleensä itsestään, mutta suuria voidaan joskus joutua poistamaan uusintaleikkauksen avulla.

Voiko leikkausalueelle tulla tuntomuutoksia?

Joskus voivat nännien tai rintojen pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten itsestään.

Aiheuttavatko rintaimplantit eli silikonit syöpää?

Ajantasaiset tieteelliset tutkimukset osoittavat, etteivät rintaproteesit ole yhteydessä syöpään. (Silikonirinnat eivät aiheuta syöpää. Duodecim 1998; 114(9): 837.)

Viime vuosina on puhuttu jonkin verran ALCL (Breast Implant Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, BIA-ALCL) -nimisestä sairaudesta, jonka on todettu olevan yhteydessä karheapintaisiin implantteihin. ALCL on erittäin harvinainen sairaus.

Tammikuussa 2019 HUS tiedotti, että karheita implantteja on pidetty turvallisena ja niitä on käytetty laajasti sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. On kuitenkin tullut tietoon, että maailmalla 650:lla ja Suomessa kahdeksalla karheapintaiset implantit omistavalla naisella on todettu ALCL eli ”rintaimplanttilymfooma”. Ilmaantuvuudesta ei ole saatavilla tarkkoja lukuja, mutta sen arvellaan olevan 1:1000-1:100 000 välillä. Tämän seurauksena ammattilaiset ovat muuttaneet käytäntöjään ja lopettaneet karheapintaisten implanttien asentamisen. Cityklinikalla on käytetty karheapintaisia implantteja viime vuosina vain harvakseltaan ja tiedon tultua julki niitä ei asenneta asiakkaillemme ollenkaan.

Miksi uudet rintani rahisevat?

Joskus leikkauksen jälkeen voi ihon alta kuulua ääntä. Rutina johtuu leikkaushaavasta päässeestä ilmasta ja poistuu aikaa myöten, yleensä viikon sisällä.

Silikonit — rintaimplantti-wiki

Perustietoa

Pienirintaisuus voi johtua geeneistä, imetyksestä, ikääntymisestä tai painonvaihteluista. Joskus rintojen pienuus saattaa häiritä naista itseään. Tällaisissa tilanteissa voi olla hyvä miettiä, miten ongelman voisi ratkaista. Realistisimmat ratkaisuvaihtoehdot löytyvät plastiikkakirurgiasta. Kyseeseen tulevat lähinnä rintojen rasvansiirto sekä rintaimplantit eli silikonit.

Myös synnynnäisiä kehityshäiriöitä, rintojen tubulaarisuutta ja epäsymmetrisyyttä voidaan korjata rintaimplanteilla. Lisäksi silikoni-implantteja käytetään rekonstruktiivisessa kirurgiassa eli silloin, kun rinta tai rinnat rakennetaan uudelleen esim. rintasyöpäleikkauksen jälkeen.

Rintojen suurennusleikkaus on jokaiselle erittäin henkilökohtainen asia. Naisen kannattaa tehdä päätös omien henkilökohtaisten toiveidensa mukaan. Myös plastiikkakirurgin valinnassa on syytä olla huolellinen. Yhteinen kieli on monelle rintaimplanttipotilaalle tärkeä lähtökohta. Samoin se, että leikkaus tehdään Suomessa.

Tutustu plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin ansioluetteloon.


Silikonit — Hoidonaiheet ja tavoitteet

Rintojen suurennusleikkaus voidaan suorittaa täysi-ikäselle naiselle, jonka rinnat ovat täydellisesti kehittyneet. Joskus harvoin rintaimplanttileikkaus voidaan tehdä nuoremmallekin naiselle, jos nuori nainen kärsii henkisesti epäsymmetrisistä tai epämuodostuneista rinnoista.

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan saavuttaa monia eri päämääriä:

 • Pienet rinnat voidaan suurentaa pysyvästi.
 • Pienten rintojen muotoa voidaan parantaa.
 • Rintojen eriparisuutta voidaan korjata.
 • Yhdistämällä suurennus- ja kohotusleikkaus voidaan korjata riippuvien rintojen muotoa ja kokoa.

Lähes aina rintojen uusi muoto kohottaa myös naisen itsetuntoa ja parantaa kaikkinaista elämänlaatua.

Asiakkaistani 80 prosenttia on aivan tavallisia naisia. Usein potilas on 2 – 3 lapsen äiti, joka haluaa korjata imetyksen jäljiltä muotonsa menettäneet rinnat tai raskauden vuoksi erkaantuneet vatsalihakset.

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim – Kauneus & Terveys 10/2017)

Raskaus ja imetys

Aktiivisesti raskautta suunnittelevan ei kannata hakeutua rintojen suurennusleikkaukseen. Rintaimplantit ja lapset eivät kuitenkaan sulje toisiaan pois. Moni ottaa ”silikonit”, vaikkei lapsiluku täynnä olisikaan. On kuitenkin hyvä tietää, että synnytykset ja imetykset muuttavat rintoja, ja tämän vuoksi rintaimplantit joudutaan usein vaihtamaan synnytyksen ja imetyksen jälkeen.

Rintaimplanttien kanssa voi imettää lähes aina. Implanteista ei erity vierasaineita rintamaitoon.

 


Silikonit eli rintaimplantit

Rintaimplantit muodostuvat kahdesta osasta. Nämä osat ovat

 • täytemateriaali (silikonigeeli tai keittosuolaliuos)
 • elastomeerikuori (Elastomeeri on venyvää ja erittäin hyvin palautuvaa materiaalia.)

TÄYTEMATERIAALI

Keittosuola: Keittosuolatäytettä käytettäessä implantti laitetaan kehoon tyhjänä. Implantti täytetään fysiologisella keittosuolaliuoksella vasta rintaan sijoittamisen jälkeen. Kun käytetään keittosuolaimplanttia, leikkausviilto jää hyvin pieneksi. Myös arvet ovat pienemmät kuin silikoni-implantoinnin jälkeen. Toisaalta keittosuolaimplantteihin liittyy useita ongelmia. Ne poimuuntuvat melko helposti. Ne saattavat myös tyhjentyä itsestään ja vuotaa kudoksiin. Cityklinikalla ei käytetä keittosuolaliuoksella täytettyjä implantteja.

Silikonigeeli: Silikonigeeli-implantit on täytetty jo valmistusprosessin aikana. Nykyaikaisimmissa implanteissa käytetään ns. kohesiivigeeliä. Kohesiivigeeli tuntuu kosketettaessa hyvin samanlaiselta kuin naisen luonnollinen rinta. Se, että tunnetuimmat rintaimplantit ovat juuri silikonia, ei ole sattumaa. Silikoniyhdisteitä on tutkittu vuosikymmenien ajan. Silikonit ovat aineita, jotka eivät reagoi (sekoitu, muodosta uusia yhdisteitä) kehon muiden aineiden kanssa. Kohesiivigeeli ei myöskään vuoda elimistöön.

Kaikki Cityklinikalla käytetyt implantit ovat silikonigeeli-implantteja.

KUORI

Rintaimplantin pinta on sileä tai karhea. Karheapintainen implantti kiinnittyy paikalleen tiukemmin kuin sileäpintainen. Jos implantti on pyöreä, se voi olla sileäpintainen, koska pyöreän implantin pieni pyörähtäminen ei vaikuta rinnan ulkonäköön. Usein kuitenkin myös pyöreiden implanttien pinta on karhea.

Anatomisen eli pisaranmallisen implantin pitää kiinnittyä kudokseen tiukasti, koska sen pienikin pyörähtäminen vaikuttaa rinnan muotoon. Tämän vuoksi anatomisen implantin kuori on aina karhea.

Viimeisimmät tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että joissakin harvinaisissa tapauksissa implantin karhea pinta saattaa aiheuttaa sivuvaikutuksia. Muun muassa Motiva-implanttien valmistaja on tämän vuoksi kehittänyt uudenlaisia, entistä turvallisempien pintarakenteiden valmistustapoja.

Uutta Pariisista!

Pariisin plastiikkakirurgiakongressista Riikka Veltheim toi Suomeen aivan uudenlaisen rintojensuurennusleikkauksen, jossa implantoinnin yhteydessä rintoihin siirretään myös rasvaa. Näin leikkauksen lopputulos on ehdottoman luonnollinen ja pehmeä. Uutuusleikkaus yhdistää silikoni-implanttien ja rasvansiirron hyvät puolet:

 • rintaimplantit (”silikonit”) antavat pysyvän muodon ja koon rinnoille
 • siirretty rasva pehmentää lopputulosta

Silikonit — Cityklinikan implanttimerkit

Cityklinikalla käytetään seuraavia implantteja:


Rintaimplantit eli silikonit — muoto, koko ja pintarakenne

MUOTO

Rintaimplantit voivat olla pyöreät tai anatomiset. Lähtökohtaisesti pyöreät rintaimplantit tuovat täyteläisyyttä rinnan yläosaan ja anatomiset rinnan alaosaan. Perinteisesti ajatellaankin, että anatomisilla implanteilla saavutetaan luonnollisempi lopputulos kuin pyöreillä. Asiaa tutkittaessa on kuitenkin huomattu, etteivät edes kokeneet plastiikkakirurgit pysty rintojen ulkonäöstä erottamaan, onko leikkauksessa käytetty pyöreitä vai anatomisia implantteja.

Anatomisten rintaimplanttien asettaminen vaatii plastiikkakirurgilta enemmän ammatillista kokemusta kuin pyöreiden implanttien asettaminen.

KOKO

Rintaleikkauksen lopputulokseen vaikuttavat implantin läpimitta, profiili ja tilavuus.

Läpimitta määrää dekolteen muodon. Profiili määrää rinnan yläosan täyteläisyyden. Tilavuus määrää kupin koon.

PINTARAKENNE

Rintaimplantin pinta on tavallisesti ollut joko sileä tai tekstuurinen. Tekstuuri on luotu suolan, sokerin tai muiden osasten avulla. Viimeisimmät tutkimukset ovat osoittaneet, että tällaiset vierasmateriaalien avulla luodut tekstuurit saattavat aiheuttaa sivuvaikutuksia. Muun muassa Motiva-implantin valmistaja on vastannut haasteeseen kehittämällä uudenlaisia teksturointimenetelmiä, ns. nanopintoja.


Silikonit ja potilastyytyväisyys

Suomessa ei tähän mennessä ole tehty kattavaa tutkimusta siitä, kuinka tyytyväisiä rintaimplanttipotilaat ovat leikkauksen lopputulokseen. Yhdysvalloissa asiaa on tutkittu viimeksi vuonna 2013, ja tuolloin 98 prosenttia rintaimplanttipotilaista ilmaisi olevansa tyytyväinen leikkaukseen ja uusiin rintoihinsa.

KOKEMUKSIA TOIPUMISAJASTA

Yhdysvaltalaistutkimus selvitti myös rintaleikkauspotilaiden keskimääräisiä toipumiskokemuksia. Tutkimuksen mukaan

 • kivut ovat suurimmillaan ensimmäisinä toipilaspäivinä (asteikolla 1–10 kipu asettui pisteeseen 5,9)
 • kipulääkkeitä käytettiin keskimäärin viisi vuorokautta leikkauksen jälkeen
 • työhön leikkauspotilaat palasivat keskimäärin 7 sairauslomapäivän jälkeen
 • ”täysin normaaliksi” leikkauspotilaat kokivat olonsa noin 25 vuorokauden päästä leikkauksesta

TYYTYVÄISYYS IMPLANTTIVALINTAAN

Amerikkalaistutkimuksen mukaan

 • 85 % leikkauspotilaista arvioi uusien rintojensa koon ”juuri oikeaksi”
 • 13 % ilmoitti, että olisi voinut ehkä valita suuremmankin implantin
 • alle 2 % tutkituista arvioi valinneensa ehkä hieman liian suuret implantit
 • vain joka sadas leikkauspotilas koki leikkausarvet häiritseviksi
 • yli puolet leikatuista antoi leikkaustulokselle arvosanan 10 (asteikko 1–10)
 • lähes jokainen (yli 98 %) kertoi, että lopputulos vastasi odotuksia tai ylitti odotukset
 • 92 % tutkituista naisista kertoi itsetuntonsa kohonneen leikkauksen myötä, ja 64 % mainitsi kaikkinensa parantuneesta elämänlaadusta

 

 


Rintaleikkauksen jälkeen

 1. Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen tarvitset apua ainakin 24–48 tunnin ajan. Liikkeelle lähtö voi ilman apua olla vaikeaa. Saatat olla huonovointinen ja heikko ja tuntea olosi sairaaksi. Usein myös mielialat vaihtelevat leikkauksen jälkeen.
 2. Suihkuun saa mennä 24 tunnin kuluttua leikkauksesta.
 3. Leikkausalueen tunnottomuus, polttelu ja kivut kuuluvat asiaan. Erilaiset tuntemukset kestävät viikkoja. Ne häviävät hiljalleen ajan kuluessa.
 4. Leikkausalue on turvonnut ja mustelmainen ainakin 2–3 ensimmäisen viikon ajan. Turvotus ja mustelmat laskevat pikkuhiljaa.
 5. Aluksi implantit tuntuvat liian suurilta, ja ne vaikuttavat olevan liian korkealla. Tämä on normaalia. Rinnat laskeutuvat ja asettuvat 4–6 viikon kuluessa leikkauksesta.
 6. Liikkeelle kannattaa lähteä mahdollisimman nopeasti. Aluksi liikkuminen voi tuntua hankalalta. Rauhallinen kävely edistää kuitenkin toipumista. Kun lepäilet, keskity rauhalliseen, syvään hengittelyyn. Lepäilyn ja nukkumisen aikana pään tulisi olla koholla (n. 30 astetta eli pari tyynyä). Polvet kannattaa pitää hieman koukussa.
 7. Leikkauksen jälkeen ruokaileminen kannattaa aloittaa kevyillä aterioilla. Aluksi kannattaa juoda esimerkiksi mehukeittoja, joista voi siirtyä suurustettuihin keittoihin ja normaaliin ruokaan. Pidä huoli säännöllisestä ruokailusta.
 8. Kipulääkkeitä otetaan ohjeen mukaan. Kolmiolääkkeistä kannattaa pyrkiytyä eroon mahdollisimman nopeasti, koska ne aiheuttavat helposti riippuvuutta. Älä aja autolla kolmiolääkkeiden vaikutuksen alaisena.
 9. Kahden ensimmäisen vuorokauden aikana kannattaa välttää käsien voimakasta liikehdintää. Älä nosta painavia esineitä, äläkä kannattele koko kehosi painoa käsilläsi.
 10. Dreenit (pienet putket) poistavat liiallista nestettä leikkausalueelta. Tyhjennä dreenit ohjeen mukaisesti.
 11. Muista noudattaa haavateippeihin, ompeleisiin ja tukitekstiilin käyttöön liittyviä ohjeita.

Muita ohjeita

 1. Tukiliivejä käytetään yleensä 3–5 viikkoa yötä päivää ja tämän jälkeen vielä useita viikkoja päivisin. Älä siirry kaarituellisten liivien käyttöön liian aikaisin.
 2. Ompeleiden päät poistetaan noin viikon päästä leikkauksesta. Suihkuttele ompeleita pitkään poistoa edeltävänä päivänä, niin ompeleiden poistaminen helpottuu.
 3. Älä tupakoi toipilasaikanasi. Tupakointi pidentää toipumisaikaa ja aiheuttaa monenlaisia ylimääräisiä ongelmia.
 4. Raskasta liikuntaa on vältettävä ensimmäisten viikkojen aikana. Leikkauksen jälkeisen kuukauden aikana maksimisyke on noin 100 lyöntiä minuutissa. Ota tämä huomioon myös seksiä harrastaessasi.
 5. Autolla ajamista kannattaa ensimmäisen viikon aikana välttää, vaikket söisikään kolmiolääkkeitä. Ratin kääntäminen voi aiheuttaa kipuja.
 6. Leikkaushaavojen ja -arpien suojaaminen auringolta on tärkeää. Ensimmäisen puolen vuoden aikana ei kannata ottaa aktiivisesti aurinkoa tai käydä solariumissa.
 7. Käytä Scarsilc-voidetta. Hiero sitä arven päälle pakkauksen ohjeen mukaan. Näin arven saa pehmenemään ja vaalenemaan tavallista nopeammin.

Jos lääkityksen jälkeen ilmaantuu voimakasta pahoinvointia, oksentelua, ripulointia, kutinaa ja/tai hengenahdistusta, on syytä soittaa leikkaavan lääkärin päivystysnumeroon. 

Jos sinulle nousee korkea kuume ja/tai kivut yltyvät huomattavasti, ota yhteyttä kirurgiin.


Muita saman aihealueen palveluita

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Rintaimplantit

Cityklinikalla olemme valinneet Motivan® ykkösbrändiksemme rintaimplanteissa sen erittäin korkean laadun ja teknologiansa vuoksi. Uutta Pariisista! Implantit & rasvaimu -kombo: pehmeä, entistä luonnollisempi lopputulos.

Lue lisää

Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotus korjaa riippuvien rintojen ulkonäköä. Kohotukseen yhdistetään usein myös rintojen suurennus- tai pienennysleikkaus.

Lue lisää

Rasvansiirto rintoihin

Rintojen suurennus voidaan tehdä rasvansiirrolla. Paras tulos saadaan yhdistämällä rintojen rasvansiirto rintaimplanttileikkaukseen.

Lue lisää

Rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat voivat aiheuttaa niska-, hartia- ja selkäkipuja. Rintojen pienennysleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa suuria, painavia rintoja pienennetään.

Lue lisää

Muu rintakirurgia

Cityklinikalla tehdään myös muita rintojen erikoistoimenpiteitä.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastialeikkaus

Miehen rintojen liikakasvua hoidetaan kahdella tekniikalla. Gynekomastialeikkauksella poistetaan rintojen rauhaskudosta. Rasvaimu tulee kyseeseen, jos rintakehän alueella on ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää