Abdominoplastia – vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Toimenpiteessä poistetaan ylimääräistä veltostunutta ihoa sekä tarvittaessa kiristetään vatsanalueen lihaksia ja poistetaan mahdollista rasvaa. Abdominoplastia voidaan kohdistaa erikokoisille alueille.

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee vatsan kiristysleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Asiakaskokemuksia

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Kun mikään muu keino ei auttanut painon pudotuksen jälkeiseen löysän ihon ongelmiin on tehdyillä plastiikkakirurgisilla leikkauksilla ollut elämääni valtavan suuri merkitys. Olen saanut takaisin elämäniloa, halua pitää itsestäni vielä parempaa huolta ja ennen kaikkea uutta energiaa. Itseluottamus on kohonnut valtavasti.
Kaikki näyttää aivan mielettömän hyvältä ja toipuminen on menny todella hyvin.
Olen kuullut mahtavia kommentteja tekemistäsi leikkauksista, joten luotan täysin sinuun Riikka! Ja tottakai leikkaus ja toipuminen SUOMESSA...
Suuret kiitokset Susannalle konsultoinnista ja hyvästä yhteistyöstä Cityklinikan kanssa. Susanna ja Riikka Veltheim toteutitte mun unelmani. Huippukirurgi Riikka hyvää jälkeä tuli.
Vaimo ja masu voivat molemmat hyvin. Riikalle kiitos.
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Suuret kiitokset Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.
Kiitän Riikka sinua paljon siitä kuinka upeaa jälkeä olet tehnyt. Näytän hyvin luonnolliselta ja ero entiseen on valtava. Ryhtikin on paljon parempi ja jo nyt tuntuu, että selkä saa ihan erilailla tukea.

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

nukutuksessa
5990 €
Lue lisää
 • hinnat alkaen-hintoja
 • nukutus

Palvelun saatavuus: Helsinki

abdominoplastia
7990 €
Lue lisää
 • Hinta 7090 sisältää nukutuksen
abdominoplastia (BMI yli 25)
8990 €
Lue lisää

sis. nukutuksen

Selän rasvaimulla
+3500 €
Lue lisää

sis. nukutuksen

Palvelun saatavuus: Helsinki

nukutuksessa
alk. 7490 €
Rasvaimulla
+ 1000 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Miksi vatsanpeitteiden ulkonäkö muuttuu?

Vatsan ihon veltostuminen, suorien vatsalihasten erkaantuminen ja vatsan rasvakertymät aiheuttavat ongelman, jota korjataan abdominoplastialla.

Syitä muutoksiin ovat mm. seuraavat:

 • raskaudet
 • ikääntyminen
 • suuret painonvaihtelut
 • suuri painonpudotus
 • geeniperimä

Mitä muutoksia vatsanpeitteissä tapahtuu?

Muutokset lihaksissa

Raskaudet ja painonvaihtelut saattavat aiheuttaa suorissa vatsalihaksissa muutoksia. Suorat vatsalihakset voivat erkaantua toisistaan pysyvästi. Vatsa pömpöttää urheiluharrasteista ja ruokavaliomuutoksista huolimatta. Istumaannousuliikkeitä tehtäessä vatsa nousee voimakkaalle kaarelle. Suorien vatsalihasten väliin jää sormienmentävä rako. Usein vaivaan liittyy myös ristiselkäkipua, joskus myös napatyrä.

Lihasten erkaantumista ei voida hoitaa ilman kirurgiaa. Abdominoplastiassa lihakset ommellaan alhaalta ylös saakka takaisin yhteen.

Muutokset vatsan ihossa

Raskauden ja painonvaihteluiden aikana venyy myös iho. Aina venynyt iho ei palaudu. Se voi veltostua ja jäädä ”makkaroille”.

Muutokset rasvan määrässä

Vuosien myötä rasvan määrä saattaa lisääntyä vatsan alueella. Jos rasvaylimäärä on vatsan alueen ainoa ongelma, voidaan selvitä pelkällä rasvaimulla. On kuitenkin huomattava, että rasvaimu sopii vain ihonalaisen rasvan poistamiseen. Viskeraali- eli sisäelinrasvaa ei rasvaimulla voida poistaa.

Mitä ongelmia abdominoplastia ratkaisee?

Abdominoplastia (vatsan kiristys) parantaa pömpöttävän vatsan ulkonäköä. Toimenpiteessä kiristetään sekä ihoa että lihaksia. Lisäksi leikkauksessa poistetaan vatsan sitkeitä rasvakertymiä (rasvaimu).

Usein abdominoplastiapotilas on synnyttänyt nainen, joka kärsii raskauden jälkeisistä kudosvaurioista sekä vatsan alueen ikääntymismuutoksista. Toisaalta vatsan kiristysleikkauksia tehdään myös kymmenien kilojen painonpudotuksen jälkeen.

Mitä vatsan kiristysleikkauksessa tehdään?

Abdominoplastia räätälöidään jokaiselle potilaalle erikseen. Lähes aina toimenpide sisältää kuitenkin seuraavia elementtejä:

 • vatsalihasten kiristäminen
 • erkaantuneiden vatsalihasten yhteen neulominen
 • ihoylimäärän poistaminen
 • ylimääräisen rasvan poistaminen rasvaimulla

Jos vatsassa on tyriä, myös ne voidaan korjata leikkauksen aikana.

Kenelle leikkaus on tarkoitettu?

 • fyysisesti ja psyykkisesti hyvinvoivalle ihmiselle
 • normaalipainoiselle tai 25–30 % normaalia painavammalle/kevyemmälle
 • ei-tupakoivalle
 • ihmiselle, jonka odotukset ja toiveet ovat realistiset

Ovatko leikkaustulokset pysyviä?

Jos potilaan paino pysyy leikkauksen jälkeen normaalina eikä potilas tule raskaaksi enää leikkauksen jälkeen, leikkaustulokset ovat pysyviä. Ikääntyminen vaikuttaa tietenkin myös leikattuihin kudoksiin.

Mikäli suunnittelet vielä raskauksia, leikkausta on syytä lykätä.

 

Mitä ovat abdominoplastialla ja modifioitu abdominoplastia?

Perinteisessä vatsan kiristysleikkauksessa ja modifioidussa abdominoplastiassa on paljon samaa. Molemmissa kiristetään vatsalihaksia sekä poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvaa.

Modifioitu abdominoplastia (miniabdominoplastia) kohdistuu vain alavatsaan, navan alapuolelle.

Perinteinen abdominoplastia kohdistuu navan ala- ja yläpuolelle.

Abdominoplastia on siis laajempi leikkaus kuin modifioitu abdominoplastia.

Mikä on sirkumferentti abdominoplastia?

Sirkumferentti abdominoplastia eli body lift ulottuu vyömäisesti koko vartalon ympäri. Leikkauksessa poistetaan ylimääräinen iho ja rasva, kiristetään vatsanpeitteet sekä ommellaan erkaantuneet vatsalihakset yhteen. Tämän lisäksi toimenpide kohdistuu myös selkäpuolelle. Ihoylimäärä poistetaan alaselästä, ja samalla kohotetaan myös pakaroita.

Sirkumferentti abdominoplastia sopii potilaille, jotka ovat pudottaneet paljon painoa ja joiden kudokset eivät ole palautuneet painonpudotuksen jälkeen.

sirkumferentti abdominoplastia

Miten abdominoplastiasta toivutaan?

Toipilasaika riippuu siitä, kuinka laaja abdominoplastia on ollut kyseessä. Mitä pidemmät leikkausavaukset ja laajempi toimenpide, sitä pidempään toipumisaikaan kannattaa varautua. Myös yksilölliset tekijät on otettava huomioon: jokaisen potilaan toipilasaika on hiukan erilainen.

Usein vatsan kiristysleikkauspotilaat kärsivät lievistä tai kohtalaisista kivuista leikkauksen jälkeisinä päivinä, mutta kipuja on melko helppo hallita kipulääkkeiden avulla.

Leikkauksen jälkeen on tärkeää lähteä liikkeelle mahdollisimman pian. Rauhalliset kävelylenkit raittiissa ilmassa edistävät paranemista.

Monet abdominoplastiapotilaat voivat palata normaaliarkeensa noin viikon päästä leikkauksesta. Toimistotyöhön palaaminen onnistuu 1–2 viikon päästä leikkauksesta. Fyysistä urheilua, fyysistä työtä ja raskaiden esineiden nostamista tulee välttää 6–8 viikon ajan.

Leikkauksen jälkeen dreenien annetaan olla paikoillaan noin viikon ajan. Lähes kaikilla potilailla on mustelmia ja turvotusta. Nämä häviävät hiljalleen leikkausta seuraavien viikkojen kuluessa.

Koska abdominoplastiassa asemoidaan ihoa uudelleen, jonkinasteinen tunnottomuus kuuluu lähes aina asiaan. Tuntohäiriöt häviävät hiljalleen kuukausien kuluessa.

Arvet jäävät hyvin alhaalle vatsaan, usein häpyalueen yläreunaan. Tämän vuoksi arpien peittäminen on varsin helppoa.

TÄSMÄTUOTTEITA TOIPUMISAIKAA VARTEN:

 

 

Abdominoplastia-wiki

Perustietoa

Painonvaihtelut, raskaudet tai pitkäaikainen lihavuus venyttävät usein vatsan lihaskalvoa. Tällöin suorat vatsalihakset saattavat erota toisistaan vatsan keskiviivalla. Joskus vatsan kudokset eivät enää tahdo palautua entiselleen pitkäaikaisen venytyksen jälkeen. Veltostuneet kudokset saattavat riippua pysyvästi vatsan päällä. Tämä muodostuu monelle ulkonäköongelmaksi.

Vatsaa voidaan kiristää plastiikkakirurgian keinoin. Toimenpiteessä poistetaan kirurgisesti ylimääräistä veltostunutta ihoa sekä tarvittaessa kiristetään vatsanalueen lihaksia ja poistetaan mahdollista rasvaa. Abdominoplastia voidaan kohdistaa erikokoisille alueille. Perinteisen abdominoplastian lisäksi puhutaan modifioidusta abdominoplastiasta, jossa kiristetään ja muotoillaan navan alapuolista vatsa-aluetta. Sirkumferentti abdominoplastia (bodylift) taas tarkoittaa laajennettua vatsanmuotoiluleikkausta, jossa ihoa ja kudosta poistetaan koko vartalon ympäri.

Asiakkaistani 80 prosenttia on aivan tavallisia naisia. Usein potilas on 2 – 3 lapsen äiti, joka haluaa korjata imetyksen jäljiltä muotonsa menettäneet rinnat tai raskauden vuoksi erkaantuneet vatsalihakset.

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim – Kauneus&Terveys 10/2017)


Abdominoplastia – valmistautuminen ja leikkaus

Ennen toimenpidettä suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin, sairaanhoitajan tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle leikkauksesta ja sen kulusta. Konsultaatiossa käydään läpi myös jälkihoito ja puhutaan mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään paras mahdollinen vaihtoehto. Joskus abdominoplastia on osa laajempaa toimenpidekokonaisuutta.

Sinulle annetaan laboratoriolähete. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä ennen toimenpidettä keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa. Sinulle piirretään “leikkauskartta” leikkausalueelle, minkä jälkeen nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.
Vatsan pienennysleikkaus suoritetaan aina nukutuksessa.

Leikkauksen jälkeen olet ensimmäiset tunnit nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alla sekä olet koko päivän klinikalla seurannassa. Kotiutuminen tapahtuu normaalisti vasta myöhään illalla. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne ovat yleensä tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen.


Abdominoplastia – toipuminen leikkauksesta

Toipuminen on yksilöllistä ja kestää muutamia viikkoja.

Haavan seutu tulee pitää puhtaana ja kuivana. Jälkitarkastus ja ompeleiden poisto suoritetaan yleensä noin kymmenen päivän kuluttua toimenpiteestä.

Turvotusta ja verenpurkautumia voi esiintyä voimakkaana. Ne kestävät kaksi tai kolme viikkoa. Mustelmia voit hoitaa Arnizen-tuotteella ja arpia Scarsilc-geelillä.

Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon tai kahden jälkeen leikkauksesta, riippuen leikkausalueiden koosta.

Liimasiteet ja joustava vaate vähentävät turvotuksen ja verenpurkautumien syntyä. Ne pienentävät myös leikkauksen jälkeistä kipua.

Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää kolme viikkoa leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Näiden kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää seksiä ensimmäisen viikon ajan leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai verenpurkaumia. Rankkoja harrastuksia (esim. aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia, tennistä) sekä saunomista tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen. Lopputulos arvioidaan aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua.


Abdominoplastia – haavanhoito-ohjeet

Pidä haava kuivana.
Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti.
Side on syytä vaihtaa jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista.

Leikkauksen jälkeen haava pidetään täysin kuivana kymmenen vuorokauden ajan. Sen jälkeen ei haittaa jos haava peseytymisen tai suihkun yhteydessä kastuu.

Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin.

Saunaan ja löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kahteen viikkoon ompeleiden poiston jälkeen. Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua.

Ompeleet poistetaan 10-14 vuorokauden kuluttua.
Joustavaa, suojaavaa vaatekappaletta tulee pitää leikkausalueella 4-5 viikkoa.
Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.


Abdominoplastia – ohjeita arven hoitamiseen

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää Scarsilc-voidetta tai -geeliä kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä.

Suojaa arpi auringolta kolmen kuukauden ajan, ettei arpi pigmentoidu tummaksi.


Abdominoplastia – riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy riskejä. Vatsan kiristysleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen vatsanpeitteiden korjausleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen estämiseksi.

Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymiä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan poistamaan lääkärin vastaanotolla.

Leikkausalueen tuntohäiriö on mahdollinen vaikkei yleinen.

Joskus leikkausalueen pintatuntohermot voivat vaurioitua. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöden.

 


Abdominoplastia – lopputulokset

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Leikkausalueen asettuminen voi viedä jopa kolme kuukautta. Klinikkamme tekee kaikkensa jotta leikkauksesta tulisi juuri sinulle sopiva. Tarkoituksenamme on saada kehosi näyttämään ja tuntumaan luonnolliselta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle.

Vatsan peitteiden korjausleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.


Muita saman aihealueen palveluita

3D HIFU-Ultralift vartalolle

Korkeatehoiseen, fokusoituun ultraääneen sekä lämpöenergiaan perustuva vartalon HIFU-hoito altistaa ihonalaiskudokset ja rasvasolut nopealle, korkealle lämpötilalle siten, että rasvasoluja kuolee. Hoito kiinteyttää ja napakoittaa äärimmäisen tehokkaasti.

Lue lisää

Suonikohjujen vaahto+laserhoito

Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan esteettisistä sekä terveydellisistä syistä.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla tai miraSmooth-tekniikalla

Pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä tehokkaalla laserilla. Kainaloalueella pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä myös miraSmooth-menetelmällä.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Tatuoinnin laserpoisto

Tatuoinnin poisto on sarjahoito, joka tehdään tehokkaalla laserlaitteella. Uusi, tehokkaampi FracTat™-menetelmä nopeuttaa väripigmenttien hajoamista ja poistumista.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Ihon kiinteyttäminen

Tehokkaat laitehoidot ja uudet rasvaimutekniikat tulevat avuksi, jos ihon kiinteyttäminen ei onnistu kotikonstein.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkailla laserhoidoilla ja kemiallisilla kuorinnoilla. Usein kuorintoja ja laserkäsittelyjä yhdistetään. Näin saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Lue lisää

Aknearpien hoito tehokkaasti ja turvallisesti

Aknearpia voidaan tasoittaa tehokkailla laserhoidoilla tai jossain määrin myös keskivahvoilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskien vaalentaminen

Pigmenttiläiskien vaalentamiseen sopivat tehokkaat laserhoidot sekä miedot ja keskivahvat kuorinnat. Toimenpiteitä yhdistelemällä saavutetaan hyviä tuloksia.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Hiustensiirto

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim tiimeineen tekee hiustensiirtoja Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Cityklinikka tarjoaa sinulle laajan valikoiman ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla vartalosi ulkonäköä ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi voidaan kohentaa.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää