Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Vartalon muokkaus on pitkä projekti, jonka aikana on kiinnitettävä huomiota ruokavalioon ja liikuntatottumuksiin. Projektin aikana rasvaa saattaa lähteä pois ei-toivotuista paikoista ja jäädä sinne, mistä sen toivoisi vähenevän.

Rasvansiirto on yksi tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen. Rasvansiirron avulla voidaan muokata esimerkiksi rintoja, pakaroita ja intiimialueita.

Asiakaskokemuksia

Kiitoksia mahtavasta palvelusta koko Cityklinikalle, olen todella tyytyväinen leikkauksen lopputulokseen ja koko kokemukseen. Riikka teki aivan mahtavaa jälkeä, hänelle erityisesti iso kiitos!

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
On hieno ja hyvä palvelu.
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Huippuihana lääkäri Piotr Sikorski ja muutenkin ihana palvelu ja työnlaatu aivan parasta huippuluokkaa.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Rinnat nukutuksessa; sis. ALV 24 %
6190 €
Lue lisää
 • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
 • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %)

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
alk. 6188 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Rasvansiirto-wiki

Perustietoa

Vartalon muokkaus onnistuu kehon omalla rasvalla. Vartalon omaa rasvaa voidaan siirtää paikasta toiseen melko yksinkertaisella ja nopealla toimenpiteellä. Olipa kysymyksessä sitten rintojen suurennus, Brazilian Butt Lift tai peniksen paksuntaminen, rasvansiirto saattaa olla vaihtoehdoista relevantein ja tehokkain.

Rasvansiirron käyttöalueet laajenevat koko ajan. Rasvaa pystytään siirtämään yhä pienemmillä kanyyleilla, joskus jopa injektioneuloilla. Tämän vuoksi toimenpide on aiempaa kivuttomampi. Myös toipuminen on entistä nopeampaa ja helpompaa. Tekniikoiden kehityttyä yleisanestesian eli nukutuksen käyttö on vähentynyt. Usein vartalon muokkaus rasvansiirrolla voidaan tehdä paikallispuudutuksessa.

Rasvansiirto pähkinänkuoressa

 • Cityklinikalla käytettävällä tekniikalla pystytään keräämään rasvakudosta annoksissa, jotka voidaan käyttää välittömästi.
 • Rasvaa kerätään tavallisimmin lantion, vyötärön, vatsan ja alaselän alueilta sekä reisien, polvien ja käsivarsien alueilta
 • Rasvansiirron kannalta optimaalisin painoindeksi on 26–30.
 • Jos painoindeksi on yli 30, rasvansiirto ei välttämättä tuo haluttua tulosta.
 • Jos painoindeksi on alle 26, rasvan kerääminen saattaa olla hieman hankalaa, ei tosin aina mahdotonta.
 • Toimenpide tehdään useimmiten paikallispuudutuksessa.
 • Jos potilas tahtoo tai jos rasvansiirtoalue on laaja, toimenpide voidaan tehdä myös nukutuksessa.
 • Rasvakudoksen laatu ja määrä ovat suoraan riippuvaisia keräysalueesta.
 • Rasvansiirron tekee aina plastiikkakirurgi tai erikoiskoulutettu esteettinen lääkäri.
 • Toimenpiteeseen tullaan aina ilman koruja ja lävistyksiä. Sormien ja varpaiden kynsistä poistetaan kynsilakat hyvissä ajoin ennen toimenpidettä.

Toipilasaika pähkinänkuoressa

 • Osa rasvasta poistuu toimenpidettä seuraavien viikkojen aikana. Tämän vuoksi rasvansiirto saatetaan joutua uusimaan noin kolmen kuukauden päästä edellisestä toimenpiteestä.
 • Toimenpiteen jälkeen kylmähaudetta tulisi pitää hoitoalueella ohjeenmukaisesti kahden ensimmäisen vuorokauden ajan.
 • Tukitekstiiliä tulee käyttää ohjeen mukaan. Tukitekstiili jouduttaa toipumista ja parantaa lopputulosta.
 • Ensimmäiseen jälkitarkastukseen pitäisi tulla viikko toimenpiteen jälkeen.
 • Turvotus ja mustelmat kuuluvat normaaleihin sivuoireisiin.
 • Mahdollista kipua voi hoitaa resepti- ja/tai käsikauppalääkkeillä.

 


Rasvansiirto muokkaa vartalon muotoja

Rasvansiirto on käsitteenä laaja. Termi rasvansiirto kertoo vain sen, että rasvaa on otettu yhdestä paikasta ja laitettu toiseen. Itse tekniikasta tai toimenpiteen nykyaikaisuudesta termi ei kerro vielä mitään.

Monilla potilailla on kokemuksia aiemmista rasvansiirroista. Viimeisimpien vuosien aikana tekniikka on kuitenkin kehittynyt nopeasti, ja toimenpiteen voi nykyisin suorittaa monella tavalla. Kun toimenpiteen tekevä lääkäri osaa valita oikean tekniikan, myös lopputulos on halutunlainen.

Vartalon muokkaus tehdään lähes aina suurikokoisella rasvakudoksella, jota kutsutaan makrorasvaksi. Makrorasva sopii niin rintojen kuin pakaroidenkin muokkaamiseen.

Nykyisillä rasvankeräystekniikoilla siirrettävä rasva saadaan pysymään siirtokohteessa pidempään kuin perinteisiä tekniikoita käytettäessä. Cityklinikalla rasvaa kerätään uudella Body-Jet evo® -laitteella. Tällöin jopa 70 prosenttia siirretyistä rasvasoluista pysyy elossa. Mitä enemmän eläviä rasvasoluja, sitä paremmin siirretty rasva pysyy paikoillaan.


Vartalon muokkaus tehdään usein makrorasvalla

Makrorasvan käyttöalueet:

• Vartalon muotoilu
• Rintojen suurennus
• Pakaroiden suurennus (ns. Brazilian Butt Lift)

Mikrorasvan käyttöalueet:

• Kasvojen ikääntymismuutosten korjaus
• Poskipäiden kohotus
• Leuan muotoilu
• Huulten täyttö
• Ryppyjen ja juonteiden täyttö
• Syvien arpien täyttö

Nanorasvan käyttöalueet:

• Tummien silmänalusten hoito
• Otsan alueen vaakasuorat rypyt
• Kaulan kiinteytys
• Dekoltee-alueen ryppyisyyden hoito ja kiinteytys
• Kädenselän ihon nuorennus ja kiinteytys
• Pinnallisten ja keskisyvien ryppyjen hoito


Toimenpiteen kulku

Anestesia

Rasvansiirto voidaan yhä useammin tehdä paikallispuudutuksessa. Jos vartalon muokkaus vaatii laajaa rasvansiirtoa, toimenpide voi olla hyvä tehdä nukutuksessa.

Rasvan imeminen

Rasvanottoalue voi olla melkein mikä tahansa paikka, jossa potilaalla on ei-toivottua rasvaa. Rasvanottoalue puudutetaan huolellisesti erittäin ohuella kanyylillä pienen ihoaukon kautta. Alueen puutuessa siirtokohteet merkitään. Samalla päätetään minkä kokoista ja kuinka paljon rasvasiirrännäistä tarvitaan. Rastaa voidaan imeä monestakin eri paikasta. Yleisiä rasvanottoalueita ovat vatsa, kyljet ja reidet.

Rasvansiirtoa tehtäessä rasvaa otetaan vain sen verran kuin siirtoon tarvitaan. Jos potilas toivoo perusteellista rasvanpoistoa, asiasta täytyy neuvotella hoitavan lääkärin kanssa ennen toimenpidettä. Perusteellinen rasvanpoisto on laajempi toimenpide verrattuna rasvan imemiseen ennen siirtoa.

Rasvan käsittely

Kun rasva on otettu, se puhdistetaan ja käsitellään. Käsittelyn avulla siirrännäisestä saadaan juuri sopiva. Tämän jälkeen käsitelty rasva siirretään pieniin ruiskuihin ja siirretään haluttuun paikkaan ohutta kanyylia käyttäen. (Kanyyli on tylppäkärkinen neula.)

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpide on nopea. Ensimmäisen tuloksen näkee jo heti toimenpiteen jälkeen.

Osa siirretystä rasvasta poistuu toimenpidettä seuraavien viikkojen kuluessa. Tämän vuoksi rasvaa siirretään aina hieman enemmän kuin lopullinen tulos vaatii. Pienen ylitäytön ansiosta vältytään uudelta siirrolta lähiaikoina ja saadaan hyvä esteettinen lopputulos.

Sairauslomaa ei aina tarvita. Sairausloman tarve riippuu yksilöllisistä tekijöistä sekärasvansiirtoalueesta. Esimerkiksi pakaroiden rasvansiirron jälkeen työssäkäyminen voi olla hankalaa.


Tuotteet toipilasaikaa varten


Muita saman aihealueen palveluita

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Selluliitin hoito — CelluTite

Selluliitin poistaminen ei onnistu rasvaimun avulla. BodyTite-rasvaimutekniikasta on kuitenkin kehitetty CelluTite-sovellus, joka tasoittaa ja jopa poistaa selluliitin. Pysyvät tulokset!

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää