Motiva Cityklinikan ykkösbrändiksi rintaimplanteissa

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim työskentelee Suomessa Helsingin Cityklinikalla. Hän tekee vuosittain satoja leikkauksia Suomessa ja Ruotsissa sekä kuuluu Ruotsin esteettisen plastiikkakirurgian yhdistyksen hallitukseen. Vuonna 2018 uutisoimme, että Motiva-implantit olivat nousseet Cityklinikan suosituimmiksi implanteiksi – eikä syyttä. Nyt olemme valinneet ne implanteissamme viralliseksi ykkösbrändiksemme ja Riikka kertoo, miksi näin on.

Motiva on kuunnellut experttejä ja esteettisen plastiikkakirurgian johtavia kirurgeja niistä tarpeista, joita on ja tällä hetkellä Motivalta löytyy koko skaala kategorioita riippumatta siitä, mikä kunkin potilaan ja ihmisen yksilöllinen tarve on.

toteaa Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim.

– Olen ollut plastiikkakirurgina yhteyksissä implanttiteknologiaan työni kautta jo lähes 20 vuotta. Tässä ajassa olen nähnyt laajalti niiden kehityksen sekä todistanut niiden positiivisia sekä myös negatiivia puolia.

-Viime aikoina on tapahtunut erityisen paljon ja Motivan implanttien kohdalla olen nähnyt implanttien positiivisten puolten kehittyneen selkeästi eniten, jos laittaisin riviin kaikki tässä hetkessä vaikuttavat implanttimerkit.

-Cityklinikka haluaa olla johtavassa asemassa esteettisen plastiikkakirurgian saralla sekä aina ajan tasalla, joten siitä syystä olemme valinneet ykkösbrändiksemme sen, mikä on todistetusti paras markkinoilla.

-Potilasturvallisuus- ja tyytyväisyys on meille tärkeintä. Se kokemus, joka minulla on esteettisestä plastiikkakirurgiasta jo vuodesta 2005 ja sitä ennen myös ajaltani sairaalakirurgina, jossa käytetään myös implantteja rintojen alueella, niin Motivalla on paras näkemäni laatusuhde.

-Motivan kanssa olen ollut tekemisissä aivan siitä saakka, jolloin Motiva tuli käyttöön ns. tutkimusimplanttina. Ensin Ruotsissa ollessani, jolloin olimme ihan ensimmäisiä maailmassa, jotka ovat tekemisissä kyseisen implantin kanssa. Pääsimme jo tuolloin nopeasti yhteisymmärrykseen siinä, että tässä implantissa on jotain enemmän, kuin muissa.

-Tällä hetkellä Motivan valikoima on laajentunut ja kehittynyt niin paljon, että tänä päivänä se kattaa oikeastaan kaikki kategoriat rintakirurgiassa. Aiemmin, jolloin brändi oli vielä kehitysvaiheessa, niin jotkut asiat piti tuolloin korvata muilla.

-Se, mikä Motivassa on niin uskomatonta, on se, että he ovat niin nopeasti kyenneet kattamaan puuttuvat alueet, sillä aina uuden tuotteen tulossa markkinoille, ei kaikkia kategorioita voi olla heti valmiina. Mutta Motiva on kuunnellut experttejä ja esteettisen plastiikkakirurgian johtavia kirurgeja niistä tarpeista, joita on ja tällä hetkellä Motivalta löytyy koko skaala kategorioita riippumatta siitä, mikä kunkin potilaan ja ihmisen yksilöllinen tarve on.

Motiva vs. muut brändit

-Mikä Motivan erottaa muista brändeistä, on ehdottomasti sen aivan omalaatuinen pinta – heidän oma pintateknologiansa. Se on tulosta pitkän kehityksen ja niiden ongelmien jälkeen, mitä meillä on ollut implanttien kanssa.

-Vielä viitisentoista vuotta sitten implanttien pinnalla käytettiin makroteksturointia, joka oli erittäin karhea ja joka on sittemmin nähty ongelmalliseksi monella tapaa, sekä tietyissä tapauksissa jopa vaaralliseksi. Motivan pintateksturointi on kuitenkin aivan erilainen – positiivisessa mielessä.

Ei ainoastaan ulkonäkö

Myös tuntuma on aivan erilainen. Ensimmäistä kertaa sen 20 vuoden aikana, jolloin olen ollut implanttien kanssa tekemisissä, koen, että ei vain se muoto, vaan myös tuntuma Motivan implanteissa on luonnollinen.

-Myös näin naisena se on erittäin tärkeä pointti ja tämä asia on hieman myös unohtunut, kun liikutaan esteettisessä plastiikkakirurgiassa. Ollaan keskitytty liikaa siihen muotoon ja miltä se näyttää tietyissä asennoissa ja kuvissa.

-Hyvin tärkeä pointti rinnalle fyysisenä elimenä on se, miltä se tuntuu. Motivan kanssa tämä asia on mielestäni ensimmäistä kertaa esillä, että se tuntuu luonnolliselta ja tämä on minusta ihan mieletön juttu, jota ei voi liikaa korostaa. Rinnan ollessa kova, se ei myöskään tunnu mukavalta esimerkiksi liikkuessa ja nukkuessa.

Turvallinen valinta

-Motivalla on Euroopan laatusertifikaatti ja se on Euroopassa hyväksytty implantti. Implanteilla on itsessään vähintään 10 vuoden takuu.

-Tutkimuksissa on nähty, että esimerkiksi kapsuloitumisriski Motivalla on merkittävästi pienempi, kuin vanhemmilla implanteilla – ollaan nähty, että 3-4 prosentista se laskisi yhteen prosenttiin. Sen lisäksi, Cityklinikalla on oma kapsuloitumistakuu. Jos rinta kapsuloituu vuoden sisällä, on mahdollisuus poistaa kapsuli (*leikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa ja sedaatiossa. Nukutus sekä implantin vaihto kokonaan uuteen saa lisämaksusta).

Monta tarinaa ja syytä toimenpiteeseen

-Tavallisin operaatio, jota Motivan kanssa teen, on rintojensuurennusleikkaus joko ennen lapsia tai sitten, kun on imettänyt yksi tai kaksi lasta, kun oma rintakudos häviää tai pienenee ja näissä liikkuvat myös ne tyypillisimmät asiakaskunnat. Myös kovan painonpudotuksen seurauksena tullaan rintaoperaatioihin.

Seuraavaksi omasta Motiva-kokemuksestaan kertoo meille Riikan potilaana ollut Jenni. Jennin operaatio toteutettiin Cityklinikalla huhtikussa 2019. Jennillä oli taustallaan suuri ja pitkäaikainen painonpudotus, joka myös jätti jälkensä kroppaan, tiputtaen painoa 80kg.

Jennille tehtiin leikkausoperaatiossa implantit ja kohotus – implanttina käytettiin Motivan mallia ja kokoa demi round, 340 cc.

Tie operaatioon

-Ennen rintaleikkausta minulle suoritettiin kaksi muuta leikkausta, jonka jälkeen vuorossa olivat sitten vielä rinnat. Aluksi minulle rinnat eivät olleet edes suunnitelmissa, sillä aivan aluksin ne tuntuivat pieneltä asialta kaiken muun tapahtuneen ohella. Mutta sen jälkeen, kun kaikki muut oli saatu kuntoon, tämä asia alkoi myös mietityttämään.

-Muistan, että kun Riikan kanssa ensimmäistä kertaa mietittiin implantteihin liittyviä toiveita ja vaihtoehtoja, oli meillä tuolloin harkinnassa kaksi eri implanttivaihtoehtoa. Kuitenkin Jennin toiveet ja kroppa huomioon ottaen, päädyttiin hyvin nopeasti kuitenkin Motivaan.

Jenni kertoo luottaneensa täysin Riikan valintaan ja uskoi, että tämä vaihtoehto oli varmasti se oikea.

-Toiveissani oli saada lopputuloksesta luonnollinen, eikä liian suuria rintoja. Sovitimme aluksi eri kokoisia malleja. Loppuvaiheessa mietimme kovasti kahden koon välillä, mutta Riikan suosituksesta valitsin lopulta hieman suuremmat. Suositus osoittautui erittäin hyväksi ja lopulta totuin ajatukseen.

-Liikun ja urheilen todella paljon, joten implantin tuli olla hyvä ottaen huomioon myös se. Siitä ei saisi missään nimessä olla haittaa tälle.

Kuva ennen (yllä) huhtikuulta 2019

Kuva jälkeen (alla) kesäkuulta 2019

Leikkauksesta tähän päivään

-Itse operaatio sujui täysin odotuksien ja toiveitten mukaan. Leikkaus ja tulevat muutokset toki jännittävät aina. Parin tunnin leikkauksen jälkeen pääsin jo kotiin.

Edellisten leikkauksien jälkeen Jennillä oli jonkin verran vaikeuksia arpien kanssa, jotka tahtoivat aluksi aueta aika-ajoin ja tämä myös jännitti häntä hieman rintaleikkauksen kohdalla.

-Jostain syystä oma ihoni on hylkinyt hieman tikkejä, mutta tämän rintaleikkauksen kohdalla tätä ei käynyt missään vaiheessa.

-Olisin luvalla saanut palata töihin jo aikaisemmin, parin viikon päästä leikkauksesta, mutta lepäilin kuitenkin sitten neljä viikkoa kaikessa rauhassa, sillä työni on fyysistä. Mitään ongelmia ei ole ilmennyt ja kaikki on mennyt todella hyvin.

-Kävin Riikkaa tapaamassa jokunen viikko sitten yksien toisten arpien takia ja Riikka sitten siinä samalla tarkasti myös rintani. Kaikki näytti todella hyvältä, eikä meillä ole toistaiseksi mitään tarvetta uudelle tarkastukselle.

-Heti leikkauksen jälkeen aloin heti kävelemään ja tekemään rauhallisia kävelylenkkejä, mutta raskaamman juoksemisen olen aloittanut vasta viikko sitten, huilattuani sen kanssa noin. pari kuukautta.

-Ensimmäinen juoksulenkki jännitti, olihan se niin outo tunne. Alusta asti Riikka puhui hyvien rintaliivien merkityksestä, joten hankin kunnolliset liivit, jotka varmasti tukevat ja joita käytän kyllä töissäkin, kun teen fyysistä työtä.

-Aloitin juoksemisen pikkuhiljaa ja nyt pystyn juoksemaan ihan normaalisti taas.

-Lopputulos miellyttää myös ulkoisesti. Hetki meni, kun ehti tottua taas omaan peilikuvaansa, mutta nyt kun kaikki turvotukset ovat lähteneet, niin olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen ja tekemäämme valintaan. Voisin ehdottomasti suositella Motivaa.

Valitse paikka huolella ja luota omiin tuntemuksiisi

-”Itse rintaleikkausta suunnitteleville antaisin vinkkinä sen, että tutki, mihin olet menemässä tekemään leikkauksen. Yhteistyön potilaan ja lääkärin kanssa tulisi sujua puolin ja toisin ja potilaan kokea, että tähän paikkaan on hyvä mennä”, Jenni kertoo.

-Itsekin aluksi mietin, että onko tämä operaatio nyt sellainen mihin kannattaa mennä ja onko se edes tarpeellinen. Sanoisin kuitenkin, että omiin tuntemuksiin kannattaa luottaa, vaikka harkita toki kannattaa. Nämä tehdään kuitenkin oman hyvinvoinnin vuoksi.

-Uskoisin, että Cityklinikka on valinnut juurin Motivan ykkösimplantikseen ennen kaikkea turvallisuuden takia ja tätä varmasti asiakaskin ensikädessä miettii, että onko implantti turvallinen. Toinen syy on varmasti se, että koska toiveita koskien implantteja on yhtä monta erilaista, kuin leikkaukseen menijöitä ja koska kullakin on erilaiset elämäntyylit, niin uskon, että Motivalta löytyy tarpeeksi vaihtoehtoja kattamaan jokaisen erilaiset toiveet.

Oletko sinä harkinnut rintaleikkausta tai kiinnostuitko luettuasi jutun? Lue myös lisää Motivan kotisivuilta: https://rintaimplantit.eu/

PLASTIIKKAKIRURGI RIIKKA VELTHEIM

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim on kokenut ja pidetty ammattilainen sekä Suomessa että Ruotsissa. Veltheim tekee vuosittain satoja plastiikkakirurgisia toimenpiteitä. Lue lisää.

plastiikkakirurgi Riikka Veltheim kokemuksia 3

NÄIN ALKUUN

KONSULTAATIO

Jos rintaleikkaus tai jokin muu plastiikkakirurginen toimenpide kiinnostaa, voit varata ajan konsultaatioon. Konsultaatiot eivät sido sinua mihinkään.

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on maksuton.

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €.

Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse:

  • 0201 777 288

KYSY PLASTIIKKAKIRURGILTAMME

Plastiikkakirurgiaan liittyvistä asioista voit kysyä myös suoraan plastiikkakirurgi Riikka Veltheimilta. Lähetä sähköpostia Riikalle osoitteeseen riikka.veltheim@cityklinikka.fi.