Rasvansiirto rintoihin

Rasvansiirto rintoihin on toimenpide, jossa rintojen suurennuksessa käytetään potilaan omaa rasvakudosta.

Rasvansiirto voi korvata rintaimplantit. Usein paras tulos saadaan kuitenkin yhdistämällä implantointi ja rasvansiirto. Tällöin suurennusleikkauksen lopputulos on luonnollinen ja pehmeä.

Rintojen rasvansiirto voidaan tehdä joko paikallispuudutuksessa tai yleisanestesiassa eli nukutuksessa.

Asiakaskokemuksia

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Todella laadukas ja miellyttävä paikka, suosittelen lämpimästi!
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Suuret kiitokset Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Rinnat nukutuksessa
6490 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Rasvansiirto rintoihin implantoinnin yhteydessä
3600 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Rintojen rasvansiirto -wiki

Perustietoa rasvansiirrosta

Rasvansiirto on toimenpide, jossa potilaan omaa rasvakudosta käytetään  implanttien sijasta tai implanttien lisäksi täytteenä toivotulla alueella, kuten rinnoissa. Toimenpide on kuin veistoksen muokkaamista. Vartalon omaa massaa siirretään yhdeltä alueelta toiselle. Toimenpiteen avulla päästään erittäin luonnolliseen ja tasapainoiseen lopputulokseen.

Ensimmäisiä rasvansiirtoja on tehty 20-luvulla, viime vuosisadalla. 1980-luvulla toimenpiteen yleistyessä rasvansiirrosta tuli hyvin tärkeä ja arvokas hoito esteettisessä lääketieteessä ja myös plastiikkakirurgiassa. Vuonna 2001 huomattiin, että rasvakudoksessa on runsaasti kantasoluja. Näitä ruvettiin käyttämään erilaisten sairauksien hoidossa. Oltiin siis hyvin kaukana ulkonäköasioista.

Rasvansiirtotekniikalla pystytään keräämään rasvakudosta välittömästi käyttökelpoisissa annoksissa. Yleisimmät keruualueet ovat lantion, vyötärön, vatsan ja alaselän rasvakertymät sekä reisien, polvien ja käsivarsien alueet.

Rasvansiirto voidaan tehdä joko paikallispuudutuksessa tai yleisanestesiassa eli nukutuksessa.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi toimenpide on parasta toistaa keskimäärin kolmesti. Jokaisen toimenpiteen välissä tulisi olla kolmen kuukauden tauko. Uusi Body-Jet® evo -teknologia mahdollistaa entistä paremmat tulokset. Hellävaraisella vesisuihkutekniikalla kerätty rasva pysyy tutkimusten mukaan siirtoalueella erinomaisesti, ja vain alle 30 prosenttia siirretystä rasvasta poistuu kudoksista.


Rasvansiirto rintoihin – rasvoissa on eroja

Kun puhutaan rasvansiirrosta, kysymyksessä on hyvin laaja käsite ja ilmiö. Termi rasvansiirto ei kerro paljon muuta kuin sen, että rasvaa on otettu yhdestä paikasta ja laitettu toiseen. Monilla potilailla on kokemuksia aiemmista rasvansiirroista. Viimeisimpien vuosien aikana tekniikka on kuitenkin kehittynyt nopeasti, ja toimenpiteen voi nykyisin suorittaa monella tavalla. Oikean tavan valinta on hyvin tärkeä seikka lopputuloksen kannalta. Siirrettävää rasvaa voi kerätä hyvin monin eri tavoin ja erikokoisilla imukanyyleilla.

Isoimpiin alueisiin, kuten esimerkiksi rintoihin, voidaan laittaa varsin suurikokoista rasvakudosta, jota kutsutaan makrorasvaksi. Joskus rintojen rasvansiirroissa voidaan käyttää myös mikrorasvaa tai jopa nanorasvaa.

Leikkaavalta lääkäriltä vaaditaan erilaisten keräys- ja käsittelytekniikoiden osaamista, jotta lopputulos olisi symmetrinen.

 


Toimenpiteen kulku

Anestesia ja valmistautuminen

Rasvansiirto ei välttämättä vaadi nukutusta, mutta usein toimenpide kuitenkin tehdään nukutuksessa. Jos leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, potilas saa ennen paikallispuudutusta rauhoittavan esilääkityksen. Ennen toimenpiteeseen tuloa on hyvä järjestää kotiintulo. Rasvansiirron jälkeen potilas tarvitsee saattajan.

Ennen toimenpidepäivää on huolehdittava kynsilakan poistamisesta (sormet ja varpaat). Rasvansiirtoon tullaan ilman koruja ja lävistyksiä.

Rasvan imeminen

Toimenpiteen aluksi rasvaa otetaan. Rasvanottoalue voi olla melkein mikä tahansa paikka missä potilaalla on rasvakertymää. Mikäli toimenpidettä ei tehdä nukutuksessa, alue puudutetaan huolellisesti erittäin ohuella kanyylillä pienen ihoaukon kautta. Rintojen alueet, joihin rasva aiotaan siirtää, merkitään, ja päätetään minkä kokoista ja kuinka paljon rasvasiirrännäistä tarvitaan.

Riippuen siirrännäisen määrän tarpeesta voidaan rasvaa ottaa useista paikoista, kuten vatsasta, kyljistä, reisistä. Sääntömme on kuitenkin se, että rasvaa otetaan vain sen verran kuin siirtoon tarvitaan.

Jos potilas toivoo perusteellista rasvanpoistoa, siitä täytyy neuvotella hoitavan lääkärin kanssa ja sopia erikseen, koska silloin toimenpiteen laajuus on huomattavasti suurempi.

Rasvan siirtäminen rintoihin

Kun rasva on otettu, se käsitellään, jotta siirrännäisestä saadaan juuri sopiva. Tämän jälkeen käsitelty rasva siirretään pieniin ruiskuihin ja hyvin ohuilla kanyyleillä (tylppä neula) siirretään rintoihin.

Toimenpide on nopea ja suuntaa antavat tulokset näkee saman tien. Toimenpiteen jälkeen siirretty rasva asettuu ja osa myös poistuu. Varmistaaksemme riittävän täytön rintoihin siirretään hiukan ylimääräistä, koska osa rasvasta poistuu muutamassa viikossa. Pienen ylitäytön ansiosta vältytään uudelta siirrolta lähiaikoina ja saadaan hyvä esteettinen lopputulos.

Sairauslomaa ei yleensä tarvita, mutta kaksi tai kolme päivää toipumisaikaa on hyvä varata.


Rasvansiirron jälkeen

Kaikkien kirurgisten toimenpiteiden jälkeen on tärkeää noudattaa lääkärin antamia ohjeita. Toipilasaikaa voi helpottaa käyttämällä seuraavia tuotteita:


Muita saman aihealueen palveluita

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Rintaimplantit

Cityklinikalla olemme valinneet Motivan® ykkösbrändiksemme rintaimplanteissa sen erittäin korkean laadun ja teknologiansa vuoksi. Uutta Pariisista! Implantit & rasvaimu -kombo: pehmeä, entistä luonnollisempi lopputulos.

Lue lisää

Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotus korjaa riippuvien rintojen ulkonäköä. Kohotukseen yhdistetään usein myös rintojen suurennus- tai pienennysleikkaus.

Lue lisää

Rasvansiirto rintoihin

Rintojen suurennus voidaan tehdä rasvansiirrolla. Paras tulos saadaan yhdistämällä rintojen rasvansiirto rintaimplanttileikkaukseen.

Lue lisää

Rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat voivat aiheuttaa niska-, hartia- ja selkäkipuja. Rintojen pienennysleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa suuria, painavia rintoja pienennetään.

Lue lisää

Muu rintakirurgia

Cityklinikalla tehdään myös muita rintojen erikoistoimenpiteitä.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastialeikkaus

Miehen rintojen liikakasvua hoidetaan kahdella tekniikalla. Gynekomastialeikkauksella poistetaan rintojen rauhaskudosta. Rasvaimu tulee kyseeseen, jos rintakehän alueella on ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää