Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Teemme hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

FUE-tekniikalla karvoja voidaan siirtää myös parran ja kulmakarvojen alueelle. Toimenpide on kivuton ja toipuminen nopeaa. Pään ihoon ei jää häiritseviä arpia, kuten FUT-tekniikalla tehdyn hiustensiirtoleikkauksen jälkeen.

FUE-hiustensiirto suoritetaan Cityklinikan yhteistyöklinikalla Varsovassa, mikä mahdollistaa hyvin kilpailukykyiset toimenpidehinnat. Konsultointi ja toimenpiteen jälkeinen jälkitarkastus tapahtuu Helsingin klinikallamme.

Asiakaskokemuksia

Kiitoksia mahtavasta palvelusta koko Cityklinikalle, olen todella tyytyväinen leikkauksen lopputulokseen ja koko kokemukseen. Riikka teki aivan mahtavaa jälkeä, hänelle erityisesti iso kiitos!

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Olen kuullut mahtavia kommentteja tekemistäsi leikkauksista, joten luotan täysin sinuun Riikka! Ja tottakai leikkaus ja toipuminen SUOMESSA...
Todella laadukas ja miellyttävä paikka, suosittelen lämpimästi!
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Korkeatasoinen paikka, erinomainen palvelu.. Suositelen!

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Hiustensiirto FUE-tekniikalla
alk. 1750 €
Lue lisää
 • Yhden hiussiirännäisen hinta on 3,5 €. Toimenpidehinta alk. 1750 € sisältää 500 hiussiirrännäistä. 1000 hiussiirrännäistä maksaa 3500 €.
 • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
 • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %).
 • Hintaan ei sisälly matkakulut Varsovan yhteistyöklinikalle tai muut vastaavat henkilökohtaiset, matkasta aiheutuvat kustannukset.
Kulmakarvojen FUE-hiustensiirto
alk. 1750 €
Lue lisää
 • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
 • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %).
 • Hintaan ei sisälly matkakulut Varsovan yhteistyöklinikalle tai muut vastaavat henkilökohtaiset, matkasta aiheutuvat kustannukset.
Parran FUE-hiustensiirto
alk. 1750 €
Lue lisää
 • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
 • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %).
 • Hintaan ei sisälly matkakulut Varsovan yhteistyöklinikalle tai muut vastaavat henkilökohtaiset, matkasta aiheutuvat kustannukset.

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitetyt kysymykset

Mikä on FUE-hiustensiirto?

FUE-menetelmällä tarkoitetaan mini-invasiivista (vähän kajoavaa) hiustensiirtoa, jossa siirtettävät hiukset kerätään hiustuppi kerrallaan. Menetelmän suosio on kasvanut vuodesta 2002 lähtien. Toimenpiteeseen liittyy kipua huomattavasti vähemmän kuin perinteisiin hiustensiirtomenetelmiin, joissa siirteet kerättiin leikkaamalla kokonaisia ihosuikaleita hiuspohjan alueelta. Toimenpiteen jälkeen hiuspohjan alueelle ei synny pitkää arpea, kuten perinteisten hiustensiirtojen jälkeen. Myös toipilasaikaa on saatu uuden menetelmän ansiosta lyhennetyksi.

FUE-hiustensiirrossa apuna käytetään erityistä keruuvälinettä, jonka avulla tupet voidaan irroittaa yksi kerrallaan. Menetelmä vaatii leikkaavalta lääkäriltä hyvin paljon enemmän kuin perinteinen hiustensiirtomenetelmä.

Onko menetelmä oikea minulle?

Mikäli hiustensiirto mietityttää, kannattaa harkita FUE-hiustensiirtoa. Erityisen hyvin menetelmä sopii ihmisille, jotka tahtovat pitää hiuksensa lyhyinä. Lyhyiden hiusten välistä perinteisen leikkauksen jättämä arpi saattaa näkyä, mutta FUE-siirron jälkeen siirteiden keruualueelle jää vain pieniä reikiä. Reiät eivät erotu, vaikka hiukset olisivat lyhyetkin.

Potilaan kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ennen FUE-toimenpidettä hiukset ajellaan pois takaa ja sivuilta. Jos hiuksesi ovat pitkät, perinteinen menetelmä saattaa olla FUE-menetelmää järkevämpi.

Jos olet alle 25-vuotias, on ehkä syytä odottaa vielä tovi. Alle 25-vuotiaalla kaljuuntumisprosessi on yleensä vasta alussa. Lopullisen hiusrajan hahmottaminen voi siksi olla vaikeaa. Poikkeuksiakin on. Joskus hiustenlähdön lopputuloksen voi nähdä jo 20-vuotiaana. Jos kaljuuntuminen on edennyt pitkälle, hiustensiirto voidaan tehdä, vaikka ikää olisikin alle 25 vuotta.

 

Kuinka valmistaudun hiustensiirtoon?

Plastiikkakirurgin konsultaation jälkeen olet yleensä täysin valmis toimenpiteeseen. Voi olla, että kirurgi kehottaa sinua leikkauttamaan hiuksesi jo muutamaa päivää ennen toimenpidettä. Alue, jolta siirteet kerätään, ajellaan hyvin lyhyeksi. Hiusten ajeleminen voidaan joissain tapauksissa tehdä myös klinikalla juuri ennen toimenpidettä.

Ennen toimenpidettä on hyvä järjestää kaikki valmiiksi lyhyttä toipilasaikaa varten. Jos tarvitset sairauslomaa, se kannattaa järjestää ajoissa. Myös kotiinpaluu on syytä järjestellä etukäteen. Autolla et voi toimenpidepäivänä ajaa.

 

Millainen toipumisaika on?

Hiustensiirron jälkeen hiuksista on pidettävä hyvää huolta, mutta mitään varsinaista toipilasaikaa ei tähän toimenpiteeseen liity. Pieni kipu on mahdollista. Normaaliarkeen voi palata jo 2–3 päivän päästä. Joidenkin harrastusten – esim. uimisen – kanssa on pidettävä pieni tauko.

Lääkärisi antaa sinulle tarkat ohjeet hiusten jatkohoitoa varten. Ohjeiden noudattaminen on tärkeää. Ohjeiden tunnollinen noudattaminen vaikuttaa lopputulokseen.

Elimistö toipuu hiustensiirrosta nopeasti. Silti moni hiustensiirtopotilas on muutaman päivän poissa työstä ja sosiaalisesta elämästä, jotta ajellut hiukset kasvavat hiukan takaisin, eikä toimenpide paljastu kaikille ympärillä oleville ihmisille. Siirteiden keruualue näyttää normaalilta keskimäärin 10 vuorokauden kuluttua toimenpiteestä, jos hiukset ovat olleet lyhyet.

Millaisia tuloksia on odotettavissa?

Kun hiustensiirto tehdään oikein, tulokset ovat luonnollisen näköisiä. Siirrettyjen hiusten tulisi asettua siirtoalueelle luontevasti, ja myös hiusrajan tulisi olla ei-käsitellyn näköinen. Toimenpide vaatii pikkutarkkaa otetta ja kykyä keskittyä. Lopputulos riippuukin erittäin paljon leikkaavan lääkärin taidoista, symmetriatajusta ja visuaalisista taidoista.

Hiustensiirto vaatii kirurgilta hiukan erilaisia taitoja kuin muut toimenpiteet. Toimenpiteen tekeminen on tarkkaa työtä, ja lopputulos näkyy koko ajan kaikille ympärillä oleville ihmisille. Etsi plastiikkakirurgi, jonka esteettiseen vaistoon voit varmasti luottaa.

 

 

Hiustensiirto-wiki

Perustietoa

Hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköämme.

Hiusten normaali elinkaari jakautuu kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on nimetty anageeniseksi vaiheeksi (anagen – kasvu), joka on kestoltaan 2–6 vuotta.

Seuraava vaihe on niin sanottu kategeeninen vaihe (catagen – ei-kasvu), ja sen kesto on 2–6 viikkoa. Katageenisen vaiheen aikana hius alkaa irrota follikkelista.

Viimeinen vaihe on telogeenivaihe (telogen – menetys), joka kestää 3–4 kuukautta. Telogeenivaiheen aikana hius työntyy pois juurialueelta uuden anageenisen hiuksen tieltä. Uusi hius alkaa kasvaa jälleen.

Hiusten kasvu ja hiusten muodostuminen tapahtuvat suojaisessa, ihon sisällä olevassa kuoressa, jonka nimi on follikkeli. Keskivertoihmisellä on noin 100 000 hiusta. Tämä luku voi vaihdella riippuen ihon väristä ja rakenteesta. Jokaisessa follikkelissa kasvaa yhdestä neljään hiusta. Tämä viimeisin löydös auttoi uuden hiustensiirtotekniikan kehittymisessä. Uuden hiustensiirtotekniikan nimi on Follicular Hair Regrowth (F.H.R.).

Uusi moderni ja kehittyneempi FUE -hiustensiirtomenetelmä on lähes kivuton. Potilas voi olla istuma-asennossa suuren osan päivästä, kuunnella musiikkia, katsoa TV:tä ja myös syödä toimenpiteen väliaikona. Toimenpide kestää normaalisti 6-10 tuntia.

Heti siirron jälkeen alue on punatäpläinen edestä ja takaa. Punaisuus rauhoittuu asteittain, normaalisti huomattavasti 10-14 vuorokauden aikana. Kahden viikon jälkeen aluetta voi alkaa hellästi hieromaan shampoolla jolloin viimeiset täplät häviävät. Hattua ei pitäisi pitää ensimmäisten kahden viikon aikana, jolloin siirteet ovat vielä kiinnittymisvaiheessa.
Jotta FUE-tekniikalla saadaan hiussiirre takaraivolta, täytyy alue ajaa noin kahden millimetrin pituiseksi. Useimmat kokevat, että samalla koko pää on parasta ajaa, ikään kuin olisi halunnut kokeilla siilitukkaa. Jo kahden viikon aikana hiukset alkavat jälleen näyttämään normaalimmalta.
Siteiden laitto toimenpiteen jälkeen ei ole tarpeellista. Hiusten uudelleenkasvu huomataan normaalisti 8-16 viikon kuluttua. Lopputulos on näkyvissä 12-14 kk siirrosta.
Hiustensiirron hinta määräytyy sen mukaan, kuinka paljon siirrännäisiä (grafteja) siirretään. Hinta voidaan arvioida konsultaation aikana.

Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Ihminen menettää keskimäärin 100–150 hiusta vuorokaudessa. Yleensä suurin osa hiuksista kasvaa takaisin terveissä ja ehjissä follikkeleissä. Joskus hiustenlähtö voi kuitenkin kiihtyä.

Kaljuuntuminen ja hiustenlähtö voivat johtua monista seikoista:
 • hiuspohjan bakteerit
 • stressi
 • heikko ravitsemus
 • perintötekijät eli geenit (sekä miehillä että naisilla)
 • hormonaalinen epätasapaino
Monissa tapauksissa samalla henkilöllä on useita syitä hiustenlähtöön. Tutkimusten perusteella voidaan todeta, että hiustenlähdön dominoivin syy on perinnöllinen. 95 prosentissa tapauksista hiustenlähdön aiheuttajana ovat geenit. Tämä pätee sekä miehiin että naisiin.

Hiustensiirto

Hiustenlähtöongelmaan on olemassa moderneja ratkaisuja.

Hiustensiirto follikkelisiirtotekniikalla on maailman uusin ja kehittynein hiustensiirtotoimenpide. Toimenpide jättää vanhat mikrosiirremenetelmät historiaan. Uusi follikkelisiirtomenetelmä vaatii kahden lääkärin ja kahdeksan sairaanhoitajan tiimin.
Follikkelisiirteet jaetaan aina mikroskooppien avulla. Uudella tekniikalla vältetään follikkelien tuhoutuminen ja saadaan noin 30 % enemmän hiussiirteitä samasta hiusten luovutusalueesta verrattuna vanhaan tekniikkaan.
Uusi, kehittyneempi hiustensiirtomenetelmä on lähes kivuton. Potilas voi olla istuma-asennossa, kuunnella musiikkia, katsoa TV:tä ja myös syödä toimenpiteen aikana. Toimenpide kestää 4–6 tuntia. Siteiden laitto toimenpiteen jälkeen ei ole tarpeellista, Lähtiessään potilas näyttää samanlaiselta kuin tullessaan klinikalle. Hiusten uudelleenkasvu huomataan 16 viikon kuluttua.

Hiustenlähdön hoitomuodot

Hiustenlähtöä hoidetaan Cityklinikalla eri tavoilla, jotka ovat seuraavat:

 • hiustensiirtoleikkaus
 • hiuspohjan PRP-plasmahoidot
 • injektiohoidot

Ei-kirurgiset injektiohoidot — prp-hoito ja mesoterapiahoidot — tehoavat hiustenlähtöön. Niiden avulla ei voida käynnistää hiustenkasvua kaljuuntuneilla alueilla.

Mikäli hiustenlähtö on kiihtynyt tai hiuspohja on jo osittain kaljuuntunut, parhaita tuloksia saadaan hiustensiirtoleikkauksella.


Hiustensiirtoleikkauksen kulku

Cityklinikan hiustensiirrot tehdään nykyaikaisella FUE-tekniikalla. Toimenpide on kivuton, toipuminen nopeaa eikä pään ihoon jää häiritseviä arpia.

Ennen leikkauspäivää

Ennen toimenpidettä järjestämme sinulle konsultaatiokäynnin, jonka aikana keskustelemme odotuksistasi ja toiveistasi. Samalla tutkimme hiustesi nykyisen tilan ja laadun sekä yleisen terveydentilasi. Konsultaatiokäynnin aikana kerromme toimenpiteen kulusta, vastaamme kysymyksiisi ja sovimme ajankohdan toimenpiteelle.

Toimenpiteeseen on hyvä valmistautua pitämällä huolta fyysisestä kunnosta. Mikäli tupakoit, sinun kannattaa pitää tupakointitaukoa toimenpiteen molemmin puolin. Lopputuloksen ja toipumisen kannalta on optimaalista, jos tupakointia vältetään ainakin neljä viikkoa ennen hiustensiirtoa ja neljä viikkoa toimenpiteen jälkeen. Ennen toimenpidettä kannattaa myös järjestää kuljetus leikkauspäivää varten. Leikkauksen yhteydessä annettava lääkitys estää autoilun leikkauspäivänä.

Toimenpiteestä kannattaa ottaa etukäteen selvää niin paljon kuin mahdollista.

Leikkauspäivänä

Kun saavut Cityklinikalle, käymme aluksi läpi, mitä on tulossa. Piirrämme hiusrajaan “toimenpidekartan” ja keskustelemme siitä, kuinka hiussiirteet jaetaan alueelle. Tämän jälkeen istuudut mukavaan toimenpidetuoliin.

Puhdistamme pään alueen ihon. Pään takaosan hiukset leikataan hyvin lyhyiksi. Hiustensiirtotoimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Toimenpiteen aikana olosi on miellyttävä. Vain paikallispuudutuksen laittaminen sattuu hieman. Saat rauhoittavaa lääkettä tarpeen mukaan. Huolehdimme siitä, että olosi on koko ajan miellyttävä.

Puudutuksen ja hiusten leikkaamisen jälkeen takaraivon alueelta poimitaan hyvin pieniä, 1–4 hiuksen muodostamia hiusyksiköitä (follikkeleja l. karvatuppia) yksi yksikkö kerrallaan. Nämä yksittäiset hiusten karvatupet kerätään luovutusalueelta ilman leikkausta. Toimenpiteen tässä vaiheessa käytetään pyöreää, halkaisijaltaan 0,8-1,0 millimetrin kokoista skalpellia, jonka avulla irrotetaan karvatuppi pään iholta.

Irroitetut mikrosiirteet tutkitaan ja käsitellään mikroskoopin alla. Tämän jälkeen ne istutetaan yksi kerrallaan halutulle alueelle. Päänahkaan tehdään neulalla erittäin pieni reikä, ja välittömästi tämän jälkeen siirre asetetaan paikoilleen. Follikkelien istuttaminen on hyvin tärkeä vaihe lopputuloksen luonnollisuuden kannalta. Ammattitaitoisesti tehtäessä hiusten karvatupet eivät vahingoitu ja karvatupet saadaan istutetuksi juuri oikeaan syvyyteen ja ihanteelliseen suuntaan pään ihossa. Kun kaikki siirteet ovat paikoillaan, päänahka puhdistetaan huolellisesti. Lopputulos tutkitaan ja tarvittaessa tehdään vielä pieniä korjauksia.

Toimenpide suoritetaan päiväkirurgisesti, eli kotiutuminen tapahtuu samana päivänä.


Kantasolukäsittely

Cityklinikalla tehtäviin hiustensiirtoihin liittyy aina myös kantasolukäsittely. Kantasolukäsittelyn on huomattu vaikuttavan merkittävästi hiustensiirron lopputulokseen. Cityklinikalla hiustensiirtoihin yhdistetään aina kantasolukäsittely.

Kantasolukäsittely

 1. ehkäisee hiustenlähtöä
 2. lisää hiusten määrää olemassa olevissa karvatupissa
 3. aktivoi heikentyneiden karvatuppien toimintaa niin, että ne alkavat tuottaa uusia hiuksia

Leikkauksen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen pään alueella saattaa olla turvotusta, varsinkin jos hiustensiirto on ollut laaja. Turvotusta voit hoitaa Arnizen-tuotteella. Mikäli turvotusta on runsaasti, on syytä levätä kotona muutaman päivän ajan. Jos turvotusta ei ole, töihin voi palata yleensä jo toimenpidettä seuraavana päivänä. Fyysistä aktiviteettia (liikunta, raskaiden tavaroiden nostaminen jne.) on kuitenkin vältettävä kolmen viikon ajan. Mikäli työsi vaatii fyysistä ponnistelua, toimenpiteen jälkeen on oltava noin viikon ajan sairauslomalla.

Rupien muodostuminen käsitellyille alueille on mahdollista ja tavanomaista. Ruvet häviävät itsestään muutaman viikon sisällä toimenpiteestä.

Kolmen vuorokauden kuluttua toimenpiteestä hiukset voi kastella vedellä. Älä kuitenkaan koske sormilla niitä alueita, joihin on laitettu siirteitä. Hiussiirteiden kiinnittyminen vie kaksi viikkoa, ja siirteiden kosketteleminen haittaa kiinnittymistä. Varsinaisen sampoopesun voi tehdä vasta kaksi viikkoa hiustensiirron jälkeen.

Kolmen viikon päästä toimenpiteestä hiustensiirteet tippuvat useimmiten pois. Tämä kuuluu normaaliin hiustensiirron jälkeiseen prosessiin, koska siirretyt follikkelit siirtyvät lepotilaan. Uudet hiukset alueelle alkavat kasvaa parin kuukauden päästä. Alustava lopputulos näkyy 6–8 kuukauden kuluttua, ja täysin valmis hiustensiirron lopputulos on noin 12–14 kuukauden kuluttua.

Koska toipumisprosessi etenee jokaisella yksilöllisesti, on tärkeää kuunnella kehonsa viestejä ja sopeutua niihin. Ensimmäisten viikkojen aikana kannattaa harrastaa rauhallisia kävelylenkkejä, ja vasta kolmen kuukauden päästä voit harrastaa kaikenlaista liikuntaa ilman rajoituksia. Auringolta suojautuminen on tärkeää.

Toimenpiteen jälkeen saat Cityklinikan yhteystiedot mukaasi. Toimenpiteen suorittaneelle kirurgille voit soittaa milloin tahansa.


Muita saman aihealueen palveluita

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Rintaimplantit

Cityklinikalla olemme valinneet Motivan® ykkösbrändiksemme rintaimplanteissa sen erittäin korkean laadun ja teknologiansa vuoksi. Uutta Pariisista! Implantit & rasvaimu -kombo: pehmeä, entistä luonnollisempi lopputulos.

Lue lisää

Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotus korjaa riippuvien rintojen ulkonäköä. Kohotukseen yhdistetään usein myös rintojen suurennus- tai pienennysleikkaus.

Lue lisää

Rasvansiirto rintoihin

Rintojen suurennus voidaan tehdä rasvansiirrolla. Paras tulos saadaan yhdistämällä rintojen rasvansiirto rintaimplanttileikkaukseen.

Lue lisää

Rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat voivat aiheuttaa niska-, hartia- ja selkäkipuja. Rintojen pienennysleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa suuria, painavia rintoja pienennetään.

Lue lisää

Muu rintakirurgia

Cityklinikalla tehdään myös muita rintojen erikoistoimenpiteitä.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastialeikkaus

Miehen rintojen liikakasvua hoidetaan kahdella tekniikalla. Gynekomastialeikkauksella poistetaan rintojen rauhaskudosta. Rasvaimu tulee kyseeseen, jos rintakehän alueella on ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää