RINTAIMPLANTIT

NÄIN LEIKKAUS ETENEE

Tämä blogikirjoitusten sarja on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet rintojen suurennusleikkausta. Teksteissä käydään läpi koko rintojensuurennusprosessi, jotta voit olla varma omasta päätöksestäsi. Tällä kertaa aiheena on rintaleikkauksen kulku.

Mikään kirjoitus ei korvaa konsultaatiokäyntiä klinikalla. Cityklinikka tarjoaa kaikille rintaleikkauksesta kiinnostuneille maksutonta sairaanhoitajan / esteettisen lääkärin konsultaatiota. Konsultaatiokäynti ei sido asiakasta mihinkään.

LUE TEKSTISARJAN MUUT OSAT:

Osa 1: naisen rinnat ja rintaimplanttien valikoima

Osa 2: uusien rintojen suunnittelu

Osa 4: leikkauksesta palautuminen

Lue lisää!

Siirry hinnastoon.

PERUSTIETOA RINTALEIKKAUKSESTA

 • Rintojen suurennusleikkaus kestää yhdestä kahteen tuntiin.
 • Leikkauksen kesto riippuu leikkaustekniikasta.
 • Yleensä rintojen suurennusleikkaus tehdään nukutuksessa eli yleisanestesiassa.
 • Pienehköt, pyöreät rintaimplantit voidaan kuitenkin asettaa paikoilleen myös paikallispuudutuksessa, jos ne laitetaan lihaksen päälle.
 • Toipuminen on aina yksilöllistä.
 • Kahden ensimmäisen vuorokauden aikana lievä lämpöily on tavanomaista.
 • Rintojen turvotus, pinkeys ja jopa kiiltävyys on ensimmäisten vuorokausien aikana tyypillistä.
 • Rintojen suurennusleikkaus on suosittu ja erittäin yleinen toimenpide. Jokaisen leikkausta suunnittelevan on kuitenkin tiedostettava se tosiasia, että myös tähän leikkaukseen sisältyy riskejä.
 • Modernit leikkaus- ja anestesiamenetelmät Suomessa ovat turvallisia. Yleensä toimenpiteeseen liittyvät riskit johtuvat potilaan muista sairauksista.
 • Leikkaukseen liittyviä riskejä käsitellään yhdessä plastiikkakirurgin kanssa. Loppujen lopuksi kuitenkin asiakas itse tekee lopullisen päätöksen leikkaukseen menosta.

ANESTESIA

Plastiikkakirurgi vastaa rintaleikkauksen onnistumisesta. Leikkauksen aikana elintoiminnoistasi huolehtii anestesialääkäri. Hänen vastuunsa alkaa jo ennen leikkauksen vaatimaa anestesiaa. Anestesialääkärin ohjeita on noudatettava. Etenkin paasto-ohjeiden noudattamatta jättäminen on vaarallista. Kaikista lääkkeistä ja sairauksista on kerrottava hoitohenkilöstölle.

Leikkaukseen mennessä yleiskunto kannattaa saada mahdollisimman hyväksi. Kaikki infektiot on hoidettava pois ennen leikkausta. Hampaiden on tärkeää olla hyvässä kunnossa.

Terveet elämäntavat, liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat a ja o. Asiakas voi arvioida omaa yleiskuntoaan porrastestillä. Jos pystyy keskeytyksettä nousemaan portaita useita kerrosvälejä, leikkaukseen ei todennäköisesti liity terveydentilaan liittyviä riskejä.

Tupakointi kannattaa lopettaa viimeistään kaksi viikkoa ennen rintaleikkausta. Tupakoiva toipuu leikkauksesta aina hitaammin kuin ei-tupakoiva. Alle kahden viikon tupakointitauko ennen leikkausta ei riitä. Tupakointi lisää limaneritystä. Limaa erittyy vielä viikkoja tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Limaneritys voi haitata anestesiaa.

Alkoholin juomista on syytä välttää ennen leikkausta.

Leikkausta tai nukutusta ei tarvitse pelätä, jos noudattaa kaikkia hoitohenkilöstön antamia ohjeita.

Lue lisää.

LEIKKAUSTEKNIIKAT

Rintaimplantti viedään paikalleen pääsääntöisesti kolmesta kohdasta:

 • rinnan alta
 • kainalon alta
 • nännien seudulta

Implantit voidaan asettaa moneen paikkaan:

 1. rintalihaksen eteen, mutta rintarauhaskudoksen ja sidekudoksen taakse
 2. osittain rintalihaksen taakse
 3. täysin rintalihaksen ja sidekudoksen taakse.

Varaa aika maksuttomaan rintakonsultaatioon puhelimitse:  0201-777288

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin rintakonsultaatio maksaa 100 €.

Voit lähettää Riikalle myös sähköpostia:

riikka.veltheim@ckl.fi