Rasvansiirto käsiin – nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä. Teemme käsillämme paljon asioita, joka saa ihon altistumaan erilaisille ärsykkeille. Käsien iho altistuu jatkuvasti auringonvalolle ja lämpötilojen vaihtelulle, joiden lisäksi myös ikääntyminen näkyy monesti nopeammin käsissä kuin kasvoissa.

Käsien ihoa on mahdollista nuorentaa luonnollisesti rasvansiirron avulla, jossa potilaan omasta kehosta otettua rasvaa injisoidaan kämmenselkiin. Rasvansiirron avulla voidaan peittää tehokkaasti käsien ulkonäön muutoksia kuten näkyviä verisuonia ja jänteitä, palauttaa volyymia. Pigmenttiä kyseinen hoito ei hoida, niitä voidaan hoitaa laserilla. Rasvansiirto palauttaa käsien nuorekkuuden.

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Rasvansiirto käsiin - molemmat kädet
2490 €

Rasvansiirto käsiin -wiki

Perustietoa

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella – ovathan ne yksi kehomme näkyvimmistä osista. Käsien iho kokee jopa päivittäin suuria lämpötilan vaihteluja ja ne altistuvat jatkuvasti auringon uv-säteille. Varsinkin talvisin kädet kokevat kovia ja moni kärsiikin läpi talven kuivista ja lohkeilevista kämmenselistä. Hyvin harva hoitaa käsiään yhtä perusteellisesti kuin kasvoja.

Ulkoisten vaikutteiden ja ikääntymisen seurauksena myös käsien ihon kollageenin tuotanto vähenee ja kimmoisuus häviää. Ihon ja luiden välissä oleva rasvakerros ohenee, joka saa aikaan sen, että käsien pintaverisuonet ja jänteet näkyvät ihon läpi selkeämmin. Kädet paljastavat ihmisen oikean iän, vaikka kasvoista ikää voisi olla vaikea arvioida.


Rasvansiirto käsiin - hoidon kulku

Käsien rasvansiirto etenee samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin rasvansiirto. Rasva imetään ensin pois jostakin toisesta kehonosasta, esimerkiksi vatsan alueelta, joissa monilla on usein ylimääräistä rasvaa.

Toimenpidealue puudutetaan hyvin, joten tämä vaihe ei ole kovin kivulias. Toimenpidealueelta imetään tarpeellinen määrä rasvaa ja sen jälkeen se puhdistetaan. Ainoastaan kaikista laadukkain rasva käytetään rasvansiirtoon.

Puhdistettu rasva siirretään ruiskuihin, joista se injisoidaan käsiin kanyylin avulla. Ihoon tehdään pieni reikä, jonka kautta kanyyli pääsee ihon alle. Itse rasvansiirto -vaihe ei ole kivulias, koska toimenpidealue puudutetaan hyvin ennen toimenpidettä. Toimenpide kestää kokonaisuudessaan noin tunnin, joten kyseessä on nopea toimenpide.

Rasvansiirtoja käsiin Cityklinikalla tekee lääkäri Akmaral Karakulova.


Toimenpiteen jälkeen

Toipumisaika käsien rasvansiirron jälkeen on kohtuullisen lyhyt. Kädet parantuvat noin viikon kuluessa, mutta esimerkiksi saunomista on hyvä välttää kaksi viikkoa toimenpiteestä.

 


Rasvansiirto käsiin - kotihoito-ohje

 • Suihkuun saa mennä toimenpidettä seuraavana päivänä. Haavojen kastuminen ei haittaa. Teipit taputellaan erittäin kevyesti kuiviksi puhtaalla pyyhkeellä.
 • Kohdat, joista rasvaa on otettu, saattavat tihkutella muutaman vuorokauden ajan veristä kudosnestettä. Nestettä voi painella ulos hyvin varovaisesti.
 • Toimenpiteen jälkeen käsitellylle alueelle laitetut ihoteipit saa itse poistaa kotona 2–4 päivän kuluttua varovasti suihkun tai kasvojen pesun yhteydessä. Aluetta suihkutellaan haalealla vedellä. Hoidetulle alueelle levitetään Arnizen-voidetta useita kertoja vuorokaudessa ensimmäisten viikkojen aikana.
 • Mustelmien hoitoon voi käyttää Arnizen™ Cream Gel -voidegeeliä.
 • Älä altista rasvansiirtoaluetta paineelle äläkä kylmälle. Paine ja kylmyys aiheuttavat siirretyn rasvan tuhoutumista.
 • Syö ensimmäisen kuukauden aikana hyvin. Hiilihydraattipitoinen ravinto auttaa siirrettyä rasvaa tarttumaan.
 • Hoidon apuna voi käyttää apteekista saatavia kylmäpakkauksia ja tavallisia särkylääkkeitä.
 • Aurinkosuojavoiteen käyttö on tärkeää ainakin kahden kuukauden ajan.

 

Ota yhteyttä klinikkaan, jos:

 • rasvansiirtoalueella on yllättävää kipua
 • haavat vuotavat edelleen verta
 • rasvansiirtoalue tai ottokohta turpoaa tai tulehtuu
 • yli 38 asteen kuume kestää yli vuorokauden

TUOTESUOSITUKSET:


Muita saman aihealueen palveluita

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää