Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Rasvansiirto pakaroihin (Brazilian Butt Lift) tuo pakaroiden pyöreyden esiin. Toimenpiteessä rasvaa imetään yleensä vyötäröltä ja siirretään huolellisesti pakaroihin.

Vyötäröltä vähentynyt ja pakaroissa lisääntynyt rasva tuo vartaloon tiimalasimuotoa. Toimenpiteen suosio on viime vuosien aikana kasvanut räjähdysmäisesti.

Toimenpiteitä tekevät esteettiset lääkärit sekä Helsingin että Turun klinikoilla. Lue lisää plastiikkakirurgin tekemästä pakaroiden suurentamisesta.

Asiakaskokemuksia

Ihana paikka! Lääkäri Sikorski on miellyttävä, osaava ja omaa selvästi erinomaisen esteettisen silmän. Tänne on vaan pakko tulla uudestaan.
Huippuihana lääkäri Piotr Sikorski ja muutenkin ihana palvelu ja työnlaatu aivan parasta huippuluokkaa.
Hei Piotr, Kiitos erittäin ammattitaitoisesta ja hienosta kokemuksesta Cityklinikalla tänään. Sinä ja henkilökuntasi ovat aina tarjoneet ensiluokkaista palvelua.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)
  • 0201 777 288 (Turku)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin, Turkuun tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Rasvansiirto (esteettiset lääkärit)

Palvelun saatavuus: Helsinki

Brazilian Butt Lift — rasvansiirto pakaroihin
4990 €
Lue lisää

Toimenpide paikallispuudutuksessa, sis. alv 24%

Rasvansiirto pakaroihin —plastiikkakirurgi Riikka Veltheim

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
alk. 6188 €

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mikä on Brazilian Butt Lift?

Brazilian Butt Lift on pakaroiden suurentamista vartalon omalla rasvalla. Toimenpide alkaa rasvaimulla. Imetty ja käsitelty rasva injisoidaan pakaroihin ja lantion ulkokaareen. Toimenpiteen avulla voidaan korjata myös pakaroiden mahdollista epäsymmetriaa tai velttoutta.

Toimenpide voi olla hyvä vaihtoehto ihmiselle, joka suunnittelee pakaroiden suurentamista pakaraimplanteilla. Implantteihin verrattuna rasvansiirto tarjoaa luonnollisempia tuloksia ja lyhyemmän toipilasajan. Toimenpidettä pidetään usein myös turvallisempana pakaraimplantointiin verrattuna.

Toisaalta siirretystä rasvasta osa poistuu aina toimenpiteen jälkeisinä viikkoina, minkä vuoksi rasvansiirto saatetaan joutua joskus uusimaan. Pakaraimplantit ovat tässä mielessä nopeampi, varmempi ja yksinkertaisempi tie kohti unelmien vartaloa.

Rasvansiirto pakaroihin — kenelle se sopii?

Brazilian Butt Lift sopii perusterveille ihmisille, joiden fyysinen ja psyykkinen kunto on hyvä. Sydän- ja keuhkosairaudet sekä osa neurologisista häiriöistä saattavat olla rasvansiirron vasta-aihe.

Pakaroiden rasvansiirto onnistuu parhaiten, kun potilas on normaalipainoinen tai hieman normaalipainon yläpuolella. Kerättävää rasvaa on luonnollisesti löydyttävä. Usein rasvaa imetään vatsan, ”jenkkakahvojen”, selän tai reisien alueelta, jolloin vartalon uusi, tiimalasimainen muoto korostuu. Mitä kimmoisampi potilaan iho on, sitä paremmin vartalon uudet linjat tulevat esille. Jos iho on kovin veltostunut, rasvan imeminen saattaa korostaa velttoutta.

Joskus Brazilian Butt Liftistä kiinnostuneella potilaalla ei ole kehossaan kylliksi rasvaa. Tällaisissa tilanteissa potilasta voidaan ohjata pienelle lihotuskuurille ennen toimenpidettä.

Ennen toimenpidettä on aina keskusteltava terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

 

Kuinka suuri osa siirretystä rasvasta pysyy pakaroissa?

Nykyisillä menetelmillä saadaan siirretty rasva pysymään siirtoalueella varsin hyvin. Arviolta noin 60 prosenttia siirretystä rasvasta pysyy uudessa paikassaan. Osa siirretyistä rasvasoluista kuolee toimenpiteen aikana. Kuolleet rasvasolut poistuvat siirtoalueelta toimenpidettä seuraavien viikkojen aikana.

Rasvansiirron etu on se, että toimenpiteestä elävinä selvinneet rasvasolut — keskimäärin tuo 60 prosenttia — ankkuroituvat uuteen paikkaansa pysyvästi. Siksi tuloskin on pysyvä.

On tärkeä muistaa, että siirretty rasva käyttäytyy aivan samalla tavoin kuin muukin kehon rasva. Jos paino vaihtelee toimenpiteen jälkeen, rasvasolut kasvavat tai pienenevät. Painon laskiessa kutistuvat rasvasolut myös pakaroiden alueella. Tämän vuoksi painoa ei kannata pudottaa radikaalisti toimenpiteen jälkeen.

 

Millainen on toipumisaika?

Toipilasaika on jokaisella rasvansiirtopotilaalla yksilöllinen. Joitakin yleisohjeita voidaan kuitenkin antaa.

Pakaroiden päällä istumista tulee välttää ainakin kaksi viikkoa toimenpiteen jälkeen. Kahden viikon jälkeen voi istua esimerkiksi rengastyynyn päällä.

Tukitekstiiliä on käytettävä ohjeenmukaisesti. Tukitekstiilin tunnollinen käyttäminen vähentää turvotusta ja mustelmia sekä vaikuttaa toimenpiteen lopulliseen tulokseen.

Työhönpaluu onnistuu keskimäärin 1–2 viikon kuluttua toimenpiteestä. Urheiluharrastusten kanssa on pidettävä noin kuukauden mittainen tauko. Lääkäri saattaa kuitenkin suositella kevyttä liikuntaa, kuten kävelylenkkejä ja pientä venyttelyä.

Turvotus laskee yleensä 6–8 viikon sisällä, ja lopullinen tulos on arvioitavissa 2–6 kuukauden kuluttua rasvansiirrosta.

 

Onko rasvansiirto pakaroihin turvallinen toimenpide?

Kokeneen lääkärin tekemä Brazilian Butt Lift on turvallinen toimenpide. Usein BBL voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, jolloin myös yleisanestesian (nukutus) riskit poistuvat. Toimenpide on tehtävä asianmukaisissa leikkaussaliolosuhteissa steriileillä välineillä. Epäilyttävät leikkausolosuhteet voivat olla merkki huonosta potilasturvallisuudesta.

Jokaiseen pienkirurgiseen toimenpiteeseen liittyy kuitenkin riskejä ja sivuvaikutuksia. Sivuvaikutuksista mustelmat, turvotus ja kivut ovat hyvin yleisiä. Infektion mahdollisuus on aina olemassa. Kun pakaroiden rasvansiirto tehdään Suomessa, mahdolliset ongelmat voidaan hoitaa tehokkaasti ja nopeasti.

 

Mitä huolellisemmin potilas malttaa noudattaa jälkihoito-ohjeita, sitä nopeampi on toipuminen. Jälkihoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen hidastaa toipumista ja heikentää toimenpiteen lopputulosta.

 

Rasvansiirto pakaroihin -wiki

Perustietoa

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift — on nykyisin erittäin suosittu toimenpide. Cityklinikalla toimenpiteitä tekevät plastiikkakirurgin lisäksi myös kokeneet esteettiset lääkärit. Brazilian Butt Lift tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Toimenpide sopii sekä miehille että naisille, jotka etsivät ratkaisua seuraaviin ongelmiin:

  • litteä tai erittäin pieni takamus
  • ikääntymisen myötä laskeutuneet pakarat
  • epäsymmetriset pakarat

Brazilian Butt Liftin on huomattu parantavan paitsi vartalon muotoja myös pakaroiden ihon ulkonäköä: toimenpide stimuloi kollageenin uusiotuotantoa sekä verenkiertoa. Tuloksena on kiinteämpi ja sileämpi iho.


Rasvansiirto pakaroihin — toimenpiteen kulku

Brazilian Butt Lift on kolmivaiheinen toimenpide. Ensin rasvaa imetään, sen jälkeen rasva prosessoidaan, ja lopulta prosessoitu rasva ruiskutetaan pakaroihin.

Suomessa käytetyt rasvansiirtotekniikat eroavat varsin paljon toisistaan. Toimenpidettä suunnittelevan onkin hyvä tietää, että toimenpiteen tulos ja sen kesto riippuvat pitkälti tekniikasta, jota BBL-toimenpiteessä  – varsinkin rasvan prosessoinnissa – käytetään.

Cityklinikan rasvansiirtotekniikkaa on kehitetty vuosien varrella paljon. Käyttämämme suljettu rasvansiirtojärjestelmä mahdollistaa sen, että imetty rasva saadaan tehokkaasti erotelluksi kudosnesteestä. Huuhdottu, puhdas rasva asettuu pakaroihin mallikkaasti, ja BBL:n lopputulos säilyy hyvänä paljon pidempään kuin käytettäessä vanhoja rasvansiirtomenetelmiä.

1. Rasvaimu

Brazilian Butt Lift -toimenpiteessä pyritään luomaan mahdollisimman esteettistä vartalon muotoa. Toimenpide on kuin veistoksen muotoilua: joistakin vartalon kohdista rasvaa imetään pois, ja toisiin kohtiin rasvaa lisätään.

Yleensä pakaroita muotoiltaessa rasvaa imetään pakaroita ympäröiviltä alueilta. Rasvaimu kohdistuu siis esimerkiksi alaselkään juuri pakaroiden yläpuolelle, vatsaan tai reisiin. Jo toimenpiteen ensimmäinen vaihe, rasvaimu, muokkaa siluettia aiempaa viehättävämmäksi.

2. Rasvan prosessoiminen

Rasvaimun jälkeen rasva prosessoidaan ja puhdistetaan suljetussa järjestelmässä. Imetystä rasvasta injektoidaan pakaroihin vain hyvälaatuisin osa. Jotta hyvälaatuista rasvaa saataisiin mahdollisimman paljon, rasvaa imetään enemmän kuin sitä lopulta käytetään.

3. Rasvan injisoiminen pakaroihin

Rasvaimun ja rasvan prosessoinnin jälkeen puhdistettu rasva ruiskutetaan pakaroihin erityisiä kanyylejä käyttäen. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman esteettinen ja pysyvä, puhdistettu rasva injisoidaan suunnitellusti ja hyvin pienissä erissä pakaroiden eri osiin ja eri syvyyksiin. Oikeanlainen ruiskutustekniikka on tärkeä, jotta lopputulos olisi luonnollinen, symmetrinen ja tasainen.


Rasvansiirto pakaroihin — tulokset

Mikäli rasva otetaan, prosessoidaan ja siirretään oikein, rasvansiirron lopputulos on erittäin kestävä. Usein yksi toimenpidekerta riittää. Potilas voi vaikuttaa tulosten pysyvyyteen noudattamalla ohjeita, jotka hän saa toimenpiteen jälkeen.

Jos Brazilian Butt Lift tehdään uusilla menetelmillä ja modernilla tekniikalla, painonvaihtelut eivät vaikuta merkittävästi siirrettyyn rasvaan. On kuitenkin muistettava, että painonvaihtelut muuttavat usein vartalon mittasuhteita. BBL:n lopputulos saattaa näyttää erilaiselta painonmuutoksen jälkeen. Kehon muut osat muuttuvat painon noustessa tai laskiessa, vaikka siirretyn rasvan määrä pysyisikin samana. Hyvin suuret painonvaihtelut näkyvät pakaroissa rasvansiirron jälkeen. Vaikka rasvasolujen määrä pysyy vakiona, niiden koko voi vaihdella lihomisen ja laihtumisen myötä.


Sivuoireet ja riskit

Brazilian Butt Liftiin liittyy samoja riskejä kuin muihinkin invasiivisiin toimenpiteisiin. Riskit ovat kuitenkin pienemmät verrattuna esimerkiksi pakaraimplanttileikkaukseen.

Seuraavat oireet ja komplikaatiot ovat mahdollisia:

  • turvotus ja mustelmat
  • väliaikaiset tuntohäiriöt
  • kivut
  • venymäarpien muodostuminen pakaroihin

Muita saman aihealueen palveluita

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Selluliitin hoito — CelluTite

Selluliitin poistaminen ei onnistu rasvaimun avulla. BodyTite-rasvaimutekniikasta on kuitenkin kehitetty CelluTite-sovellus, joka tasoittaa ja jopa poistaa selluliitin. Pysyvät tulokset!

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää