Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Rasvansiirto pakaroihin (Brazilian Butt Lift) tuo pakaroiden pyöreyden esiin. Toimenpiteessä rasvaa imetään yleensä vyötäröltä ja siirretään huolellisesti pakaroihin.

Vyötäröltä vähentynyt ja pakaroissa lisääntynyt rasva tuo vartaloon tiimalasimuotoa. Toimenpiteen suosio on viime vuosien aikana kasvanut räjähdysmäisesti.

Toimenpiteitä tekevät esteettiset lääkärit Helsingin klinikalla. Lue lisää plastiikkakirurgin tekemästä pakaroiden suurentamisesta.

Asiakaskokemuksia

Ihana paikka! Lääkäri Sikorski on miellyttävä, osaava ja omaa selvästi erinomaisen esteettisen silmän. Tänne on vaan pakko tulla uudestaan.
Huippuihana lääkäri Piotr Sikorski ja muutenkin ihana palvelu ja työnlaatu aivan parasta huippuluokkaa.
Hei Piotr, Kiitos erittäin ammattitaitoisesta ja hienosta kokemuksesta Cityklinikalla tänään. Sinä ja henkilökuntasi ovat aina tarjoneet ensiluokkaista palvelua.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

sis. ALV 24 %
alk. 6188 €

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mikä on Brazilian Butt Lift?

Brazilian Butt Lift on pakaroiden suurentamista vartalon omalla rasvalla. Toimenpide alkaa rasvaimulla. Imetty ja käsitelty rasva injisoidaan pakaroihin ja lantion ulkokaareen. Toimenpiteen avulla voidaan korjata myös pakaroiden mahdollista epäsymmetriaa tai velttoutta.

Toimenpide voi olla hyvä vaihtoehto ihmiselle, joka suunnittelee pakaroiden suurentamista pakaraimplanteilla. Implantteihin verrattuna rasvansiirto tarjoaa luonnollisempia tuloksia ja lyhyemmän toipilasajan. Toimenpidettä pidetään usein myös turvallisempana pakaraimplantointiin verrattuna.

Toisaalta siirretystä rasvasta osa poistuu aina toimenpiteen jälkeisinä viikkoina, minkä vuoksi rasvansiirto saatetaan joutua joskus uusimaan. Pakaraimplantit ovat tässä mielessä nopeampi, varmempi ja yksinkertaisempi tie kohti unelmien vartaloa.

Rasvansiirto pakaroihin — kenelle se sopii?

Brazilian Butt Lift sopii perusterveille ihmisille, joiden fyysinen ja psyykkinen kunto on hyvä. Sydän- ja keuhkosairaudet sekä osa neurologisista häiriöistä saattavat olla rasvansiirron vasta-aihe.

Pakaroiden rasvansiirto onnistuu parhaiten, kun potilas on normaalipainoinen tai hieman normaalipainon yläpuolella. Kerättävää rasvaa on luonnollisesti löydyttävä. Usein rasvaa imetään vatsan, ”jenkkakahvojen”, selän tai reisien alueelta, jolloin vartalon uusi, tiimalasimainen muoto korostuu. Mitä kimmoisampi potilaan iho on, sitä paremmin vartalon uudet linjat tulevat esille. Jos iho on kovin veltostunut, rasvan imeminen saattaa korostaa velttoutta.

Joskus Brazilian Butt Liftistä kiinnostuneella potilaalla ei ole kehossaan kylliksi rasvaa. Tällaisissa tilanteissa potilasta voidaan ohjata pienelle lihotuskuurille ennen toimenpidettä.

Ennen toimenpidettä on aina keskusteltava terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

 

Kuinka suuri osa siirretystä rasvasta pysyy pakaroissa?

Nykyisillä menetelmillä saadaan siirretty rasva pysymään siirtoalueella varsin hyvin. Arviolta noin 60 prosenttia siirretystä rasvasta pysyy uudessa paikassaan. Osa siirretyistä rasvasoluista kuolee toimenpiteen aikana. Kuolleet rasvasolut poistuvat siirtoalueelta toimenpidettä seuraavien viikkojen aikana.

Rasvansiirron etu on se, että toimenpiteestä elävinä selvinneet rasvasolut — keskimäärin tuo 60 prosenttia — ankkuroituvat uuteen paikkaansa pysyvästi. Siksi tuloskin on pysyvä.

On tärkeä muistaa, että siirretty rasva käyttäytyy aivan samalla tavoin kuin muukin kehon rasva. Jos paino vaihtelee toimenpiteen jälkeen, rasvasolut kasvavat tai pienenevät. Painon laskiessa kutistuvat rasvasolut myös pakaroiden alueella. Tämän vuoksi painoa ei kannata pudottaa radikaalisti toimenpiteen jälkeen.

 

Millainen on toipumisaika?

Toipilasaika on jokaisella rasvansiirtopotilaalla yksilöllinen. Joitakin yleisohjeita voidaan kuitenkin antaa.

Pakaroiden päällä istumista tulee välttää ainakin kaksi viikkoa toimenpiteen jälkeen. Kahden viikon jälkeen voi istua esimerkiksi rengastyynyn päällä.

Tukitekstiiliä on käytettävä ohjeenmukaisesti. Tukitekstiilin tunnollinen käyttäminen vähentää turvotusta ja mustelmia sekä vaikuttaa toimenpiteen lopulliseen tulokseen.

Työhönpaluu onnistuu keskimäärin 1–2 viikon kuluttua toimenpiteestä. Urheiluharrastusten kanssa on pidettävä noin kuukauden mittainen tauko. Lääkäri saattaa kuitenkin suositella kevyttä liikuntaa, kuten kävelylenkkejä ja pientä venyttelyä.

Turvotus laskee yleensä 6–8 viikon sisällä, ja lopullinen tulos on arvioitavissa 2–6 kuukauden kuluttua rasvansiirrosta.

 

Onko rasvansiirto pakaroihin turvallinen toimenpide?

Kokeneen lääkärin tekemä Brazilian Butt Lift on turvallinen toimenpide. Usein BBL voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, jolloin myös yleisanestesian (nukutus) riskit poistuvat. Toimenpide on tehtävä asianmukaisissa leikkaussaliolosuhteissa steriileillä välineillä. Epäilyttävät leikkausolosuhteet voivat olla merkki huonosta potilasturvallisuudesta.

Jokaiseen pienkirurgiseen toimenpiteeseen liittyy kuitenkin riskejä ja sivuvaikutuksia. Sivuvaikutuksista mustelmat, turvotus ja kivut ovat hyvin yleisiä. Infektion mahdollisuus on aina olemassa. Kun pakaroiden rasvansiirto tehdään Suomessa, mahdolliset ongelmat voidaan hoitaa tehokkaasti ja nopeasti.

 

Mitä huolellisemmin potilas malttaa noudattaa jälkihoito-ohjeita, sitä nopeampi on toipuminen. Jälkihoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen hidastaa toipumista ja heikentää toimenpiteen lopputulosta.

 

Rasvansiirto pakaroihin -wiki

Perustietoa

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift — on nykyisin erittäin suosittu toimenpide. Cityklinikalla toimenpiteitä tekevät plastiikkakirurgin lisäksi myös kokeneet esteettiset lääkärit. Brazilian Butt Lift tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Toimenpide sopii sekä miehille että naisille, jotka etsivät ratkaisua seuraaviin ongelmiin:

  • litteä tai erittäin pieni takamus
  • ikääntymisen myötä laskeutuneet pakarat
  • epäsymmetriset pakarat

Brazilian Butt Liftin on huomattu parantavan paitsi vartalon muotoja myös pakaroiden ihon ulkonäköä: toimenpide stimuloi kollageenin uusiotuotantoa sekä verenkiertoa. Tuloksena on kiinteämpi ja sileämpi iho.


Rasvansiirto pakaroihin — toimenpiteen kulku

Brazilian Butt Lift on kolmivaiheinen toimenpide. Ensin rasvaa imetään, sen jälkeen rasva prosessoidaan, ja lopulta prosessoitu rasva ruiskutetaan pakaroihin.

Suomessa käytetyt rasvansiirtotekniikat eroavat varsin paljon toisistaan. Toimenpidettä suunnittelevan onkin hyvä tietää, että toimenpiteen tulos ja sen kesto riippuvat pitkälti tekniikasta, jota BBL-toimenpiteessä  – varsinkin rasvan prosessoinnissa – käytetään.

Cityklinikan rasvansiirtotekniikkaa on kehitetty vuosien varrella paljon. Käyttämämme suljettu rasvansiirtojärjestelmä mahdollistaa sen, että imetty rasva saadaan tehokkaasti erotelluksi kudosnesteestä. Huuhdottu, puhdas rasva asettuu pakaroihin mallikkaasti, ja BBL:n lopputulos säilyy hyvänä paljon pidempään kuin käytettäessä vanhoja rasvansiirtomenetelmiä.

1. Rasvaimu

Brazilian Butt Lift -toimenpiteessä pyritään luomaan mahdollisimman esteettistä vartalon muotoa. Toimenpide on kuin veistoksen muotoilua: joistakin vartalon kohdista rasvaa imetään pois, ja toisiin kohtiin rasvaa lisätään.

Yleensä pakaroita muotoiltaessa rasvaa imetään pakaroita ympäröiviltä alueilta. Rasvaimu kohdistuu siis esimerkiksi alaselkään juuri pakaroiden yläpuolelle, vatsaan tai reisiin. Jo toimenpiteen ensimmäinen vaihe, rasvaimu, muokkaa siluettia aiempaa viehättävämmäksi.

2. Rasvan prosessoiminen

Rasvaimun jälkeen rasva prosessoidaan ja puhdistetaan suljetussa järjestelmässä. Imetystä rasvasta injektoidaan pakaroihin vain hyvälaatuisin osa. Jotta hyvälaatuista rasvaa saataisiin mahdollisimman paljon, rasvaa imetään enemmän kuin sitä lopulta käytetään.

3. Rasvan injisoiminen pakaroihin

Rasvaimun ja rasvan prosessoinnin jälkeen puhdistettu rasva ruiskutetaan pakaroihin erityisiä kanyylejä käyttäen. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman esteettinen ja pysyvä, puhdistettu rasva injisoidaan suunnitellusti ja hyvin pienissä erissä pakaroiden eri osiin ja eri syvyyksiin. Oikeanlainen ruiskutustekniikka on tärkeä, jotta lopputulos olisi luonnollinen, symmetrinen ja tasainen.


Rasvansiirto pakaroihin — tulokset

Mikäli rasva otetaan, prosessoidaan ja siirretään oikein, rasvansiirron lopputulos on erittäin kestävä. Usein yksi toimenpidekerta riittää. Potilas voi vaikuttaa tulosten pysyvyyteen noudattamalla ohjeita, jotka hän saa toimenpiteen jälkeen.

Jos Brazilian Butt Lift tehdään uusilla menetelmillä ja modernilla tekniikalla, painonvaihtelut eivät vaikuta merkittävästi siirrettyyn rasvaan. On kuitenkin muistettava, että painonvaihtelut muuttavat usein vartalon mittasuhteita. BBL:n lopputulos saattaa näyttää erilaiselta painonmuutoksen jälkeen. Kehon muut osat muuttuvat painon noustessa tai laskiessa, vaikka siirretyn rasvan määrä pysyisikin samana. Hyvin suuret painonvaihtelut näkyvät pakaroissa rasvansiirron jälkeen. Vaikka rasvasolujen määrä pysyy vakiona, niiden koko voi vaihdella lihomisen ja laihtumisen myötä.


Sivuoireet ja riskit

Brazilian Butt Liftiin liittyy samoja riskejä kuin muihinkin invasiivisiin toimenpiteisiin. Riskit ovat kuitenkin pienemmät verrattuna esimerkiksi pakaraimplanttileikkaukseen.

Seuraavat oireet ja komplikaatiot ovat mahdollisia:

  • turvotus ja mustelmat
  • väliaikaiset tuntohäiriöt
  • kivut
  • venymäarpien muodostuminen pakaroihin

Muita saman aihealueen palveluita

3D HIFU-Ultralift vartalolle

Korkeatehoiseen, fokusoituun ultraääneen sekä lämpöenergiaan perustuva vartalon HIFU-hoito altistaa ihonalaiskudokset ja rasvasolut nopealle, korkealle lämpötilalle siten, että rasvasoluja kuolee. Hoito kiinteyttää ja napakoittaa äärimmäisen tehokkaasti.

Lue lisää

Suonikohjujen vaahto+laserhoito

Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan esteettisistä sekä terveydellisistä syistä.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla tai miraSmooth-tekniikalla

Pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä tehokkaalla laserilla. Kainaloalueella pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä myös miraSmooth-menetelmällä.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Tatuoinnin laserpoisto

Tatuoinnin poisto on sarjahoito, joka tehdään tehokkaalla laserlaitteella. Uusi, tehokkaampi FracTat™-menetelmä nopeuttaa väripigmenttien hajoamista ja poistumista.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Ihon kiinteyttäminen

Tehokkaat laitehoidot ja uudet rasvaimutekniikat tulevat avuksi, jos ihon kiinteyttäminen ei onnistu kotikonstein.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkailla laserhoidoilla ja kemiallisilla kuorinnoilla. Usein kuorintoja ja laserkäsittelyjä yhdistetään. Näin saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Lue lisää

Aknearpien hoito tehokkaasti ja turvallisesti

Aknearpia voidaan tasoittaa tehokkailla laserhoidoilla tai jossain määrin myös keskivahvoilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskien vaalentaminen

Pigmenttiläiskien vaalentamiseen sopivat tehokkaat laserhoidot, miedot ja keskivahvat kuorinnat sekä kuoriva Spot Eraser -hoito. Toimenpiteitä yhdistelemällä saavutetaan hyviä tuloksia.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Hiustensiirto

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim tiimeineen tekee hiustensiirtoja Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Selluliitti pois pysyvästi

Cityklinikalla kosmeettista selluliittia hoidetaan CelluTite-, TiteFX- ja Shock Wave -toimenpiteillä.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Selluliitin hoito — CelluTite

Selluliitin poistaminen ei onnistu rasvaimun avulla. BodyTite-rasvaimutekniikasta on kuitenkin kehitetty CelluTite-sovellus, joka tasoittaa ja jopa poistaa selluliitin. Pysyvät tulokset!

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Cityklinikka tarjoaa sinulle laajan valikoiman ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla vartalosi ulkonäköä ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi voidaan kohentaa.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää