Migreenin hoito botuliinilla

Migreeni ja jännitysperäinen päänsärky heikentävät elämänlaatua. Migreenin hoito lääkkeillä on haastavaa. Tavalliset kipulääkkeet ovat joskus tehottomia. Ne voivat jopa itsessään aiheuttaa päänsärkyoireita.

Päänsärkyä ja migreeniä voidaan hoitaa tehokkaasti botuliinilla. Botox-hoidon tulos alkaa vähitellen muutaman päivän kuluttua toimenpiteestä. Hoidon tulos kestää vähintään kaksitoista viikkoa, mutta lopputulos voi olla joskus pysyväkin.

Päänsäryn botuliinihoitoja tekevät lääkärit ja lääkäreiden valvonnassa toimivat sairaanhoitajat.

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Asiakaskokemuksia

Ihana ystävällinen palvelu!
Aivan loistava paikka! Suosittelen ihan kaikille! Henkilökuntakin on mahtava! Kolmas käynti oli tänään ja innostus senkun kasvaa.
Huippuihana lääkäri Piotr Sikorski ja muutenkin ihana palvelu ja työnlaatu aivan parasta huippuluokkaa.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)
 • 0201 777 288 (Lahti)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Botuliinihoito hampaiden narskutteluun
399 €
Lue lisää
 • Hinta sisältää myös botuliinilääkkeen osuuden.
Botuliinihoito kainaloiden hikoiluun
199 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito käsien hikoiluun
299 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito migreeniin tai päänsärkyyn
299 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Migreeni-wiki

Perustietoa

Tensiotyyppinen l. jännitysperäinen päänsärky ja migreeni ovat suuria ongelmia sekä potilaille että lääkäreille. Tavalliset kipulääkkeet usein ovat tehottomia. Ne voivat jopa itsessään aiheuttaa päänsärkyoireita. Niin sanotut täsmälääkkeetkään eivät aina tehoa. Niiden vaikutus on lyhyt ja rajoittuu lähinnä päänsäryn kohtaushoitoon. Ne eivät valitettavasti myöskään ehkäise uusia kohtauksia.

Päänsäryn ja migreenin estolääkkeet aiheuttavat sivuvaikutuksia, kuten pulssin hidastumista, neurologisia sivuoireita ja painon nousua. Akupunktiohoidosta on todistettavasti jonkin verran hyötyä, mutta teho ei aina ole riittävä eikä tarpeeksi pitkäkestoinen. Lihasjännitys niska- ja hartia-alueella voi toistuvalla hieronnalla ja lääkkeillä vähentyä, mutta hinta-laatusuhde on huonohko.


Migreeni ja päänsärky kuriin botoxilla

Monet botuliinia eli botoxia kauneustarkoituksiin käyttäneet lääkärit ovat huomanneet, että esteettisten botuliinihoitojen eräänlaisena sivuvaikutuksena on ollut päänsäryn ja migreenin poistuminen. Tämä löydös on ollut niin lupaava, että asiaa ruvettiin tutkimaan perusteellisemmin jo vuosia sitten. Nykyään on selvää, että botoxilla pystytään ehkäisemään ja myös hoitamaan erilaiset päänsäryt. Myös kroonistuneet hartia- ja niskakivut pystytään kertahoidolla lopettamaan.

Botoxhoito on turvallinen. Sivuvaikutuksia ei ole. Hyvän hoitotuloksen päänsäryssä saa yli 90 % potilaista. Hoidon tulos säilyy muuttumattomana vähintään kahdentoista viikon ajan. Joidenkin potilaiden tapauksissa tulos on ollut jopa pysyvä.

Uusintahoitojen jälkeen tuloksen pysyvyys paranee usein merkitsevästi. Yhdysvalloissa tehtyjen tutkimusten mukaan 97 % hoitoa saaneista potilaista on tullut uusintahoitoon, koska ensimmäisen botuliinihoidon tulokset ovat olleet niin hyviä.


Hoidonaiheet ja hoidon kulku

Kenelle se sopii?

 • Kaikille migreeniä sairastaville
 • Silloin kun tavalliset migreeni- ja päänsärkylääkkeet eivät tehoa
 • Kun päänsärkykohtauksia on usein ja ne ovat kestoltaan pitkiä
 • Kun kiputila niska- ja hartia-alueella on kroonistunut
 • Kun muut hoidot eivät sovellu potilaalle
Miten toimenpide suoritetaan?
Käynnillä selvitetään tarkasti mistä päänsärystä on kyse. Kaikkia päänsärkyjä ei pystytä hoitamaan botuliinilla. Esimerkiksi jaksottainen päänsärky (cluster headache) tai rakenteellisesta viasta tai muusta neurologisesta sairaudesta johtuva päänsärky ei reagoi botuliinihoidolle.
Alkututkimuksen aikana kerätään tietoja päänsäryn laadusta, liitännäisoireista (aurallinen migreeni, pahoinvointi, oksentelu), kipupisteistä sekä otsa- ja ohimoalueilla että niska- ja hartia-alueella.
Tutkimuksen jälkeen lääkäri kertoo potilaalle pistoshoidosta. Lääkäri näyttää potilaalle ne kohdat, joihin ruiskutetaan pienet määrät botuliinia. Yleensä injektiot annetaan otsa-, ohimo-, alaleuka-, niska- ja hartia-alueelle. Kaiken kaikkiaan pistoksia voi olla kymmenestä jopa kolmeenkymmeneen. Injektiot ovat miltei kivuttomia. Puudutusta ei tarvita.
Hoidon tulos
Hoidon tulos alkaa tuntua aikaisintaan kolmen päivän kuluttua toimenpiteestä. Vaikutus alkaa pikkuhiljaa. Keskimäärin kahden viikon kuluttua pistämisestä vaikutus on selkein. Hoidon tulos kestää vähintään kaksitoista viikkoa, mutta lopputulos voi olla joskus pysyväkin.

Muita saman aihealueen palveluita

Migreenin hoito botuliinilla

Päänsärkyä ja migreeniä voidaan hoitaa botuliinilla. Hoidon tulos kestää vähintään kaksitoista viikkoa, mutta lopputulos voi olla joskus pysyväkin.

Lue lisää

Hampaiden narskutus pois botuliinilla

Hampaiden narskutus saadaan 3–6 kuukaudeksi kuriin botoxilla. Toimenpiteessä purentalihaksiin ruiskutetaan erittäin pieniä määriä botuliinia.

Lue lisää

Kuorsaus ja uniapnea kuriin laserilla

Tehokas NightLase™-laserhoito tuo nopeasti ja kivuttomasti apua lieviin tai keskivaikeisiin kuorsaus- ja uniapneaongelmiin.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

Botuliini- ja miraDry-hoito — eroon hikoilusta

Hikoilu ja liikahikoilu voidaan hoitaa tehokkaasti botuliinilla tai miraDry-tekniikalla.

Lue lisää