Botuliini- ja miraDry-hoito — eroon hikoilusta

Hikoilu voi rajoittaa jokapäivästä elämää, vaikuttaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vaurioittaa pahimmassa tapauksessa itsetuntoa. Hikoiluongelma on kuitenkin hoidettavissa.

Botuliinihoito vähentää merkittävästi hikoilua 3–12 kuukauden ajaksi. Hoito sopii kaikille kehon alueille.

Uusi miraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi — ilman kirurgiaa, toksiineja tai voimakkaita kemikaaleja.

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Asiakaskokemuksia

Kaikki sujui todella onnistuneesti ja nyt jo muutaman päivän jälkeen huomaa valtavan eron! Ihan uskomaton tunne tällaiset kuivat kainalot!:D
Minulle tehtiin miraDry kevättalvella. Kainaloni eivät enää hikoile. Hoito tuntui nipistelynä ja toipuminen oli nopeaa, mutta pari päivää tuntui siltä kuin kainalossa olisi mandariinit. Olo on nyt helpottunut. Minulla on yksi stressi vähemmän.
Piotr on sydämellisin lääkäri ikinä, suosittelen!

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • Helsinki ja Lahti — 0201 777 288

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Ensimmäinen miraDry-käsittely
1699 €
Tarvittaessa toinen miraDry-käsittely
999 €
Lue lisää

Mikäli kolmen kuukauden sisällä ensimmäisestä hoidosta todetaan, että hoidon teho ei ollut riittävä.

Palvelun saatavuus: Helsinki

Botuliinihoito hampaiden narskutteluun
399 €
Lue lisää
 • Hinta sisältää myös botuliinilääkkeen osuuden.
Botuliinihoito kainaloiden hikoiluun
199 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito käsien hikoiluun
299 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito migreeniin tai päänsärkyyn
299 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Verkkokauppa

OSTAMALLA VERKKOKAUPASTAMME SÄÄSTÄT..

 • Maksa heti.
 • Tilaa lasku.
 • Tai valitse osamaksu.
Osta miraDry täältä.

VERKKOKAUPAN
OSAMAKSUVAIHTOEHDOT:

 • Jousto — maksuaikaa 1–12 kk
 • Walley — maksuaikaa 1–36 kk
 • OP Lasku — vähimmäiserä 50 €
Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Miksi ihminen hikoilee?

Iho on ihmisen suurin elin. Eräs ihon monista tehtävistä on osallistua lämmönsäätelyyn eli ylläpitää kehon normaalilämpötilaa. Kehon lämpötilan sääteleminen tapahtuu verenkierron ja hikoilemisen avulla. Lämmönsäätely tapahtuu pienien hikirauhasten avulla. Pieniä hikirauhasia on muun muassa kämmenissä ja jalkapohjissa.

Kainaloissa on suuria hikirauhasia, jotka eivät osallistu kehon lämmönsäätelyyn. Kainaloiden hikirauhasten alkuperäinen tarkoitus on luultavasti ollut ihmisen ominaishajun kehittäminen.

Miten keho tuottaa hikeä?

Kainaloissa on kahdentyyppisiä hikirauhasia, jotka sijaitsevat välittömästi ihon pinnan alla. Ekkriinirauhaset erittävät kirkasta, hajutonta nestettä. Apokriinirauhaset erittävät paksumpaa nestettä, joka usein tuoksuu hyvin voimakkaasti.

Miksi jotkut ihmiset hikoilevat enemmän kuin muut?

Joidenkin ihmisten hikirauhaset toimivat hyvin aktiivisesti. Ne erittävät hikeä, vaikkei varsinaista syytä hieneritykselle ole. Yliaktiiviset hikirauhaset erittävät hikeä myös määrällisesti enemmän kuin lämmönsäätelyn kannalta olisi tarpeen. Joidenkin ihmisten hikirauhaset tuottavat hikeä neljä tai viisi kertaa normaalia enemmän.

Eikö liikahikoilu ole epätavallista?

Ei lainkaan. Liikahikoilu on miljoonien ihmisten ongelma. Amerikkalaisia tutkittaessa todettiin, että kaksi kymmenestä amerikkalaisesta kokee hikoilevansa liikaa. Ongelmasta ei puhuta mielellään. Onkin vaikea arvioida, kuinka moni suomalainen kärsii tästä vaietusta ongelmasta.

Mistä tiedän, kärsinkö liikahikoilusta?

Mikäli vastaat ”kyllä” johonkin seuraavista kysymyksistä, miraDry-toimenpide voi olla Sinulle sopiva ratkaisu.

 • Joudutko joskus nolostumaan kainaloittesi hikoilemisesta?
 • Vaikuttaako kainaloiden hikoileminen jokapäiväiseen elämääsi?
 • Käytätkö säännöllisesti antiperspiranttia?
 • Huolestuttaako Sinua joskus, että toiset huomaavat hikitahrat paidassasi?
 • Vaihdatko vaatteita useammin kuin kerran päivässä kainaloiden hikoilemisen takia?
 • Valitsetko vaatteesi hikoilemisen ehdoilla? Vältteletkö joitakin kangaslaatuja, värejä tai malleja?
 • Oletko joutunut heittämään vaatteita menemään sen takia, että hiki on turmellut ne.

Mikä on miraDry-hoito?

MiraDry-hoito on turvallinen, kliiniset tutkimukset läpäissyt ratkaisu kainaloiden liikahikoiluun. Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto on tutkinut ja hyväksynyt miraDry-hoidon. Toimenpiteellä on myös Euroopan Unionissa käytettävä, turvallisuuden takaava CE-merkintä. Toimenpide on nopea ja ei-kirurginen. Se tehdään lääkärin vastaanotolla.

Miten miraDry toimii?

MiraDry-hoidossa suunnataan lämpöenergiaa kontrolloidusti ja tarkasti alueille, joissa kainaloiden hikirauhaset sijaitsevat. Lämmön vaikutuksesta hikirauhaset hajoavat ja niiden toiminta estyy pysyvästi.

Mitä miraDry-hoidossa tapahtuu?

Cityklinikan lääkäri räätälöi hoidon molemmille kainaloalueille erikseen, niin että mikroaallot osuvat tarkasti hikirauhasiin. Ennen hoitoa kainalot puudutetaan, jotta hoito olisi mahdollisimman miellyttävä. Kun kainaloalueesi ovat puutuneet, lääkäri vie laitteen käsikappaleen lähelle kainaloasi. Käsikappaleesta lähtevä sähkömagneettinen lämpöenergia hajottaa kainaloiden hikirauhasia.

Kuinka pitkään hoitoon varataan aikaa?

Toimenpide kestää noin puolitoista tuntia. Jos hikoilu on erittäin runsasta, tarvitaan joskus kaksi toimenpidekertaa kolmen kuukauden välein. Näin varmistetaan korkealaatuiset lopputulokset, jotka ovat pysyviä.

Sattuuko miraDry-hoito?

Suuri osa potilaista tuntee hieman kipua paikallispuudutusta annettaessa. Itse toimenpiteen aikana iholla tuntuu pientä painetta ja lämpöä. Joissakin kohdissa voi tuntua hetkellistä kuumaa pistelyä, joka kestää muutamia sekunteja. Tuntemukset eivät ole sietämättömiä. Kun potilaat arvioivat toimenpiteen epämiellyttävyyttä asteikolla 1-10 (1: miellyttävä, 10: hyvin epämiellyttävä), keskimääräinen arvosana on kaksi.

Kuinka miraDry-hoito eroaa muista toimenpiteistä?

Liikahikoilu on yleinen vaiva. Sitä hoidetaan monilla tavoin. Hoitojen avulla pyritään yleensä estämään väliaikaisesti hikirauhasten toiminta. Antiperspiranttien vaikutus kestää yleensä noin vuorokauden, botuliinin avulla hikirauhasten toiminta estetään muutamaksi kuukaudeksi. Pysyvästi kainaloiden hikoileminen saadaan poistetuksi myös kirurgian avulla.

Leikkauksiin sisältyy aina jonkin verran komplikaatioiden riskejä. MiraDry on toistaiseksi ainoa toimenpide, jonka avulla voidaan tarjota pysyviä ja pitkäkestoisia tuloksia liikahikoilun hoitoon ilman kirurgiaa ja leikkauksiin liittyviä riskejä.

Voidaanko miraDry-hoito tehdä muualle kuin kainaloihin?

Ei. MiraDry-toimenpiteellä poistetaan vain kainaloiden liikahikoilu. Mikroaallot toimivat vain, mikäli hoitoalueella on rasvakudosta, kuten kainaloissa on. Käsissä, jalkaterissä ja otsassa ihonalaisen rasvan määrä on erittäin vähäinen, joten mikroaaltoavusteinen hoito ei näille alueille sovi.

Hikoiluhoito-wiki

Perustietoa

Hikoilu on monille ihmisille todellinen ongelma, joka rajoittaa jokapäivästä elämää, vaikuttaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vaurioittaa pahimmassa tapauksessa itsetuntoa.

Cityklinikalla hikoilua ja liikahikoilua hoidetaan kahden erilaisen toimenpiteen avulla:

 1. miraDry (kainaloiden hikoilu)
 2. botuliinihoito eli botox (käsien, jalkojen, kainaloiden ja kasvojen hikoiluongelmat)

MiraDry-hoito

MiraDry on ratkaisu, jos kainaloiden hikoilu vaivaa. Mikroaaltoteknologiaan perustuva toimenpide on markkinoiden tehokkain hoitomuoto kainaloiden hikoiluun. Sen avulla voidaan poistaa pysyvästi vähintään 82 prosenttia kainaloiden hikoilusta. MiraDry mullistaa liikahikoilun hoidon. Toimenpide antaa pysyvät tulokset nopeasti, ilman leikkauksia. Toimenpiteen voi suorittaa vaikka lounastunnin aikana.

MiraDry on turvallinen, kliiniset testit läpäissyt toimenpide, jonka avulla kainaloiden liikahikoilu voidaan hoitaa pysyvästi. Se on ensimmäinen ja ainoa pysyvät tulokset antava liikahikoilun hoito, jonka Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto FDA on hyväksynyt. Mikroaaltoavusteinen liikahikoiluhoito on hyväksytty myös EU-alueella: miraDry-toimenpiteen CE-merkintä osoittaa, että se täyttää EU-lainsäädännössä mainitut turvallisuusvaatimukset.


Hoidon kulku

MiraDry on noin puolentoista tunnin pituinen ei-kirurginen toimenpide, joka tehdään lääkärin vastaanotolla. Hoito perustuu tarkasti ohjatun, turvallisen mikroaaltoenergian käyttöön. Elimistölle vaaratonta lämpöenergiaa suunnataan kainaloiden alueelle niin, että kainaloiden hikirauhaset menettävät lämmön vaikutuksesta toimintakykynsä. Hoito kohdistuu sekä ekkriini- että apokriinirauhasiin. Tämän vuoksi hikinesteen lisäksi häviää myös hien epämiellyttävä haju. Hoidon jälkeen myös karvankasvu kainaloissa vähenee tai loppuu kokonaan.

MiraDry-toimenpiteen avulla saavutetaan pysyviä tuloksia. Vaikeat tapaukset saadaan pysyvästi kuriin, kun toimenpide toistetaan kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisestä miraDry-käsittelystä. Tutkimukset osoittavat, että yhden miraDry-käsittelyn jälkeen liikahikoilu vähenee keskimäärin 82 prosenttia. Useimmissa tapauksissa yksi miraDry-toimenpide riittää.

MiraDry ei vaadi toipumisaikaa. Hoidon jälkeen potilas voi palata välittömästi takaisin jokapäiväisten aktiviteettiensa ja harrastustensa pariin. Urheilun voi aloittaa muutaman päivän kuluttua hoidosta. Hoidon jälkeen esiintyy joskus pientä turvotusta ja kipua hoitoalueella. Mahdolliset kivut ja turvotus häviävät muutaman viikon kuluessa. Kainaloalueen tuntomuutoksia esiintyy joillakin potilailla. Ne häviävät vähitellen viikkojen kuluessa.

Muut hoitomuodot, kuten antiperspiratit ja botuliinipistokset, ovat väliaikaisia ratkaisuja liikahikoiluun, ja niiden toiminta perustuu hikirauhasten väliaikaiseen rauhoittamiseen tai lamaannuttamiseen. MiraDry sen sijaan tarjoaa pysyvän ratkaisun hikoiluongelmaan. MiraDry-hoitoa ei tarvitse uusia. Siksi se on ylivertainen muihin ei-kirurgisiin hoitomuotoihin verrattuna. (Cityklinikan sertifioitu miraDry-lääkäri)


Tuloksia

MiraDry-hoito perustuu kainaloiden hikirauhasten pysyvään hajottamiseen. Keho ei tuota uusia hikirauhasia, joten hoidon tulokset ovat pysyviä ja merkityksellisiä. (Li, Gang et al. 2009. Antigen Expression of Human Eccrine Sweat Glands. )

Uusin kliininen tutkimus osoittaa, että hikoilu vähenee miraDry-potilailla vähintään 82 prosenttia (H. Chin-Ho Hong, MD, Mark Lupin, MD et al; Dermatol Surgery 2012; 38:728-735).

Kuten kaikissa toimenpiteissä, myös miraDry-hoidossa tulokset ovat yksilöllisiä. Yksilöllisten erojen takia tulokset vaihtelevat jonkin verran potilaiden kesken.


Botuliini hikoilun hoitoon

Kela on myöntänyt botuliinilääkkeelle peruskorvattavuuden kun sitä käytetään liikahikoiluun. Kela-korvattavien botoxhoitojen yhteydessä on muistettava, että potilas noutaa botuliinin (botoxin) itse apteekista ennen hoitoon saapumistaan.
Tähän saakka antiperspiranttien jälkeen tehokkain hoito liikahikoiluun on ollut ionihoito (iontoforeesi). Ionihoidon vaikutus kestää kuitenkin vain lyhyen ajan. Koska hoito on uusittava vähintään kaksi kertaa viikossa, se voi aiheuttaa ihon herkistymistä. Haittana siis on se, että hoidoissa pitää käydä säännöllisesti eivätkä tulokset silti ole kovin pysyviä.
Botoxin teho liikahikoilussa perustuu sen hikirauhasen toimintaa lamaannuttavaan vaikutukseen, jolloin hikoilu hoidetulla alueella loppuu miltei kokonaan. Lääke estää hikoilua välittävien sympaattisten hermojen toimintaa, ja hikoilu vähenee muutamien päivien kuluessa ruiskutuksesta. Hyvä hoitotulos pysyy noin 6–12 kuukautta.
Botox ruiskutetaan hikoiluhoidossa vain ihon sisäisesti (intradermaalisesti) joten vaikutus ruiskutusalueen alla oleviin lihaksiin on olematon.
 
Tyypilliset paikat, joissa botuliinia käytetään liikahikoilun hoitamiseen:
 • Kainalot
 • Kädet
 • Jalkapohjat
 • Nivusalue
 • Otsa ja päänahka
Hoitavalta lääkäriltä edellytetään erityistä perehtyneisyyttä ruiskutustekniikkaan. Ruiskutuksiin käytetään erityisen lyhyttä ja ohutta neulaa. Käsi- ja jalkaterien liikahikoiluhoito saattaa olla kivulias, ja sen takia ennen varsinaista toimenpidettä annetaan monesti ns. johtopuudutus, joka on myös injektio.
Yliannostuksen vaaraa botuliinihoidossa ei ole. Liikahikoiluhoidossa käytetään noin 50–150 yksikköä botuliinia. Vertailukohteena voidaan pitää neurologisten tilojen botuliinihoitoja, joissa botuliinia käytetään jopa 400 yksikköä kerrallaan. Todellinen myrkytysvaara aiheutuu vasta silloin, kun botuliinia ruiskutetaan suonensisäisesti yli 3000 yksikköä
Botuliini aiheuttaa harvoin sivuvaikutuksia ja asiaan perehtyneen, kokeneen lääkärin tekemänä hoito on turvallista. Botoxhoidon jälkeen iholla näkyy vain pieni pistosjälki ja joskus lievää turvotusta. Samana päivänä tulisi välttää aurinkoa, saunaa ja urheilua.
Botoxhoitoa ei tehdä jos potilaalla on jokin lihassairaus. Raskauden ja imetyksen aikana emme myöskään suosittele botoxin käyttöä.

Muita saman aihealueen palveluita

Korvalehtien korjausleikkaus

Mikäli toiveissa on palauttaa korvalehdet nuoruutensa muotoon, voidaan se hoitaa pienellä kirurgisella toimenpiteellä.

Lue lisää

Ihonhoitotuotteet

Cityklinikan lääkäritiimin valitsemat lääketieteellisetLue lisää

Hiustenlähtö kuriin PRP-hoidolla

PRP-plasmahoito tehoaa hiustenlähtöön. Hoidossa hiuspohjan iholle injisoidaan verihiutalekylläistä plasmaa. Lisätehoa saadaan rikastamalla plasma hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Migreenin hoito botuliinilla

Päänsärkyä ja migreeniä voidaan hoitaa botuliinilla. Hoidon tulos kestää vähintään kaksitoista viikkoa, mutta lopputulos voi olla joskus pysyväkin.

Lue lisää

Hampaiden narskutus pois botuliinilla

Hampaiden narskutus saadaan 3–6 kuukaudeksi kuriin botoxilla. Toimenpiteessä purentalihaksiin ruiskutetaan erittäin pieniä määriä botuliinia.

Lue lisää

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on tehokas, turvallinen ja nopea toimenpide.

Lue lisää

Kuorsaus ja uniapnea kuriin laserilla

Tehokas NightLase™-laserhoito tuo nopeasti ja kivuttomasti apua lieviin tai keskivaikeisiin kuorsaus- ja uniapneaongelmiin.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin poisto on laserilla tehtävä sarjahoito. Uusi, tehokkaampi FracTat™-toimenpide mahdollistaa entistä tehokkaammat tatuoinnin poistot.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Botuliini- ja miraDry-hoito — eroon hikoilusta

Hikoilu ja liikahikoilu voidaan hoitaa tehokkaasti botuliinilla tai miraDry-tekniikalla.

Lue lisää

Kestopigmentointi

Kestopigmentointi lyhentää meikkaukseen kuluvaa aikaa ja tasapainottaa pientä epäsymmetriaa. Pigmentoidut piirteet auttavat myös, jos näkökyky on huonontunut. Pigmentoinnin avulla korostetut kasvot näyttävät huolitelluilta vuorokauden ympäri ja kaikissa tilanteissa.

Lue lisää

Ammattilaisille

CCAAM - Esteettisen lääketieteen koulutuskeskus

CCAAM on johtava esteettisen lääketieteen kouluttaja Suomessa. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat botox-, täyteaine- ja skinbooster-koulutukset, Laser & Health Academy® -opintokokonaisuudet sekä mesolanka-, mesoterapia- ja happokuorintakoulutukset.

Lisätiedot:

Katso botox-koulutukset täältä.