Korvalehtien korjausleikkaus

Mikäli toiveissa on palauttaa korvalehdet nuoruutensa muotoon, voidaan se hoitaa pienellä kirurgisella toimenpiteellä.

 

 

Ajanvaraukset korvalehtien korjausleikkaukseen numerosta 0201 777 288

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Korvalehtien korjausleikkaus plastiikkakirurgilla
alk. 650 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Korvalehtien korjausleikkaus

Eroon korvalehtien venytysrei'istä

Lävistykset tulivat suosioon 1980-luvulla ja pysyvät edelleen suosittuna elämäntyylinä. Lävistys- ja muotikulttuuri edistävät korvareikien venyttämistä.

Kuitenkin, jotkut katuvat korvareikiensä venyttämistä. Katumus voi johtua esteettisten ihanteiden muutoksesta tai käytännöllisistä syistä, esimerkiksi ammatin valinnasta.

Monet naiset, joiden korvat on lävistetty ja jotka ovat päättäneet käyttää raskaita korvakoruja, huomaavat ajan mittaan, että korvakaaresta tulee pitkänomainen ja korvareiän lävistyksestä tulee pitkänomainen rako.

Myös korvakorun venyminen ja alkuperäisen korvalehden vääristyminen voivat olla seurausta korvalehden lävistyksestä johtuvasta tulehduksesta sekä ikääntymisestä.

Mikäli toiveissa on palauttaa korvalehden nuoruutensa muotoon, mitä voidaan tehdä?


Operaation luonne ja kulku

Kauniin korvalehden mitat:

Korvakorun pituus korvakelan alareunan reunasta korvakärjen kärkeen on 1,5 cm. Tämä mittaus sisältää etäisyyden pisteen välillä, jossa korvakaula heijastuu pinnalta korvan korvakkeen kärkeen. Tämä etäisyys on 0,5 cm.

Korvalehden-vääristymiä voidaan yleensä kuvata seuraavasti:

  • Korvan lävistyksen vääristyminen ilman korvalehden venymistä
  • Korvareikien vääristyminen ja korvalehden venyminen

Toimenpide suoritetaan sen jälkeen, kun iho on puhdistettu. Paikallinen anestesia ruiskutetaan korvalehteen ja vierekkäisiin alueisiin ja poisto on merkitty kirurgisella kynällä.

Korvan reiän korjaaminen lävistyksellä ilman korvakorun venymistä vaatii kirurgisen leikkauksen perforaation korvalehden sisällä. Poistumisella on varmistettava, että lävistyksen sisäisten reunojen peittävä iho on kokonaan poistettu. Kun tämä on saavutettu, iho tulee ommella käyttäen hienoa, ei-absorboitavaa lankaa sekä haavan etu- että takapuolella. Ompeleen tulee olla yhdensuuntainen etu- ja posteriorin ihon ryppyjen kanssa. (kaavio).

Korvalehtien korjaaminen korvalehden liialliselta venymiseltä on monimutkaisempaa ja vaatii yleensä vain lävistyksen poistoa edellä kuvatulla tavalla, mutta myös ylimääräisen kudoksen poistoa ja sulkumenetelmää, joka lyhentää korvalehteä. Kirurginen haava suljetaan edestä ja takaa käyttäen hienoa, ei-absorboitavaa lankaa. Ompeleen tulee olla yhdensuuntainen etu- ja posteriorin ihon ryppyjen kanssa.

Ompelemisen jälkeen haava suojataan antibakteerisen voiteen avulla, kun käytetään ihoteippiä.

Tikit poistetaan 5 päivää leikkauksen jälkeen.


Mitä odottaa toimenpiteen jälkeen ja kuinka hoitaa kirurgista haavaa?

Jokaisen leikkauksen jälkeen ilmenee hieman punoitusta, mustelmia ja arkuutta, jotka voivat aiheuttaa sen, että korvan kärki näyttää lievästi terävältä. Korvalehden muoto palautuu, kun turvotus ja mustelmat laskevat. Epämukavuutta voi esiintyä korkeintaan kolmen päivän ajan. Mikäli tämä ei vähene tai tila huonontuu kolmen päivän kuluessa leikkauksesta, tulee ottaa yhteyttä Cityklinikkaan.

Jos haava on peitetty ihoteipillä, tulisi ne säilyttää paikoillaan 2-3 päivää. Nukkuessa liikkuminen tekee yleensä tämän vaikeaksi, mutta ei kannata välittää, vaikka ihoteipit irtoaisivatkin pois varhaisessa vaiheessa.

Kun ihoteipit poistetaan tai irtoavat pois, on käytettävä antibioottista voidetta 12 tunnin välein.

Mitä odottaa tikkien poiston jälkeen – kuinka hoidat korvalehtiä tikkien poiston jälkeen?

Tikit tulee poistaa 5 päivän jälkeen leikkauksesta.

Tikkien poiston jälkeen jatka antibioottivoiteen käyttöä 12 tunnin välein vielä 3-5 vuorokauden ajan.

Kun kirurginen arpi paranee, se voi olla väriltään violetin punainen enintään 6 viikkoa. Se saattaa tuntua hieman muhkuraiselta, varsinkin korvan takaa. Arvesta muodostuu lopulta hienon hopean valkoinen.

Pientä puutumista tai korvan herkkyyttä voidaan havaita 3-6 kuukauden ajan. Tunnottomuus harvoin kestää pidempään ja lopulta se lakkaa kokonaan.

Voit rei’ittää korvasi uudelleen, mutta aikaisintaan vasta 12 viikon kuluttua leikkauksesta.

Mahdolliset komplikaatiot:

  • Tulehdus
  • Alkuperäisen lävistyksen sisäpintoja peittävän ihon poistamatta jättäminen. Tämä voi aiheuttaa epidermaalisten kystien kehityksen korviin.
  • Epänormaali muoto tai epäsymmetria korvalehdessä

Kaikki nämä komplikaatiot voidaan välttää hyvällä ja hygieenisella tekniikalla ja hyvällä poisto- ja ompelutekniikalla.

Infektio on edelleen tunnustettu kirurgian seuraus, joka johtaa vähemmän täydellisiin tuloksiin. Kuitenkin, kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin ja varmistamalla toimenpiteen aikainen kiireettömyys, nämä komplikaatiot ovat epätodennäköisiä.


Muita saman aihealueen palveluita

Korvalehtien korjausleikkaus

Mikäli toiveissa on palauttaa korvalehdet nuoruutensa muotoon, voidaan se hoitaa pienellä kirurgisella toimenpiteellä.

Lue lisää

Ihonhoitotuotteet

Cityklinikan lääkäritiimin valitsemat lääketieteellisetLue lisää

Hiustenlähtö kuriin PRP-hoidolla

PRP-plasmahoito tehoaa hiustenlähtöön. Hoidossa hiuspohjan iholle injisoidaan verihiutalekylläistä plasmaa. Lisätehoa saadaan rikastamalla plasma hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin poisto on laserilla tehtävä sarjahoito. Uusi, tehokkaampi FracTat™-toimenpide mahdollistaa entistä tehokkaammat tatuoinnin poistot.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Kestopigmentointi

Kestopigmentointi lyhentää meikkaukseen kuluvaa aikaa ja tasapainottaa pientä epäsymmetriaa. Pigmentoidut piirteet auttavat myös, jos näkökyky on huonontunut. Pigmentoinnin avulla korostetut kasvot näyttävät huolitelluilta vuorokauden ympäri ja kaikissa tilanteissa.

Lue lisää