Suonikohjujen vaahto+laserhoito

Tiesitkö? Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan paitsi esteettisistä-, mutta varsinkin myös terveydellisistä syistä.

Cityklinikalla tehdään suonikohjujen vaahto- sekä laserhoitoja markkinoiden tehokkaimmalla ja edistyksellisimmällä Fotona-laserlaitteistolla.

Lue lisää sekä tutustu tähän Cityklinikan uuden lääkärivahvistuksen, kirurgiaan erikoistuvan lääkäri Nikita Karpovin tekemään hoitoon sekä hoitohinnastoon!

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista, joihin etsit ratkaisua. Lääkäri Nikita Karpovin suonikohjuhoitojen ensimmäisellä vastaanottokäynnillä selvitetään, onko ultraäänitutkimukselle tarvetta. Ilman ultraäänitutkimusta vastaanottokäynti on veloitukseton ja tutkimuksen kanssa hinta on 150 €. Konsultaatiot eivät  vielä sido jatkotoimenpiteisiin. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Vastaanottokäynti ultraäänitutkimuksella
150 €
Lue lisää
 • Verisuonikirurgi, lääkäri Nikita Karpov
 • Kaikki hinnaston hoidot katsotaan terveydellisiksi indikaatioiksi ja ovat alvittomia.
 • Jälkitarkastus kuuluu hintaan
 • Mikäli vastaanottokäynnillä todetaan, että ultraäänitutkimukselle ei ole tarvetta – käynti on veloitukseton.
Pintakohjut, vaahtohoito, 1 jalka (esteettinen)
490 €
Lue lisää

Jälkitarkastus kuuluu hintaan

Pintakohjut, vaahtohoito, 2 jalkaa
690 €
Lue lisää
 • + 50% yhden jalan esteettiselle vaahtohoidolle
 • Jälkitarkastus kuuluu hintaan
Vena saphena magna + pintakohjut, suppea muutos, 1 jalka (esteettinen)
890 €
Vena saphena magna + pintakohjut, laaja muutos, 1 jalka
990 €
Lue lisää

esteettinen

Vena saphena magna + pintakohjut, suppea muutos, 2 jalkaa
1190 €
Vena saphena magna + pintakohjut, laaja muutos, 2 jalkaa
1390 €
Laskimonsisäinen laserhoito + pintakohjut, vena saphena magna tai -parva, 1 jalka, suppea muutos
1690 €
Lue lisää

Jälkitarkastus kuuluu hintaan

Laskimonsisäinen laserhoito + pintakohjut, vena saphena magna tai -parva, 2 jalkaa, suppea muutos
2490 €
Lue lisää

Jälkitarkastus kuuluu hintaan

Laskimonsisäinen laserhoito + pintakohjut, vena saphena magna tai -parva, 1 jalka, laaja muutos
1890 €
Lue lisää

Jälkitarkastus kuuluu hintaan

Laskimonsisäinen laserhoito + pintakohjut, vena saphena magna tai -parva, 2 jalkaa, laaja muutos
2790 €
Lue lisää

Jälkitarkastus kuuluu hintaan

Tukisukka
per tukisukka/ 69 €
Lue lisää

Jälkitarkastus kuuluu hintaan

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Suonikohjujen hoito wiki

1) Yleistietoa

Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien (teleangiektasioiden ja retikulaaristen laskimoiden) vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan paitsi esteettisistä, myös terveydellisistä syistä.


2) Oireet ja kliininen tutkimus

Alaraajaoireet (särky, turvotus, väsyminen, kutina) eivät ole laskimovajaatoiminnan suhteen spesifisiä. 

Olennaista on muodostaa kokonaiskuva potilaan oireista ja sulkea pois muut alaraajaoireita aiheuttavat sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelinperäiset ja neurologiset sairaudet sekä perifeerinen valtimotauti.


3) Mitä suonikohjut ovat ja mikä niitä aiheuttaa?

Suonikohjut aiheutuvat jalkojen pintalaskimoiden vajaatoiminnasta. Laskimoverisuonissa veri virtaa sydämeen päin. Verisuonissa olevien läppien tehtävä on huolehtia siitä, että veri virtaa vain yhteen suuntaan. Jos läpät löystyvät ja verisuonten seinämien kimmoisuus vähenee, veren virtaus laskimoverisuonissa heikkenee. Läpät ikään kuin ”vuotavat” ja veri ei kierrä pois raajasta enää yhtä tehokkaasti.

Heikentynyt verenkierto aiheuttaa painetta laskimosuonissa ja sen seurauksena suoneen tulee pullistumia. Paineen lisääntyessä suoni turpoaa ja lisäksi pääsuonen sivuhaarat laajentuvat. Tämä näkyy usein jaloissa pullottavina ja kiemurtelevina pintaverisuonina. Näitä laajentuneita pintalaskimoita kutsutaan suonikohjuiksi.


4) Miten suonikohjuja hoidetaan?

Verisuonivastaanotolla tehdään tarvittaessa jalkojen ultraäänitutkimus sekä lisäksi lääkäri tutkii jalan tilanteen myös silmämääräisesti.


5) Miten suonikohjuja tutkitaan?

Suonikohjuja tutkitaan verisuonikirurgin vastaanotolla (Cityklinikalla lääkäri Nikita Karpov). Hän arvio silmämääräisesti jalkojen tilanteen ja tutkii jalat tarvittaessa ultraäänilaitteella. Ultraäänilaite on ainoa keino, jolla voidaan todentaa myös säären sisäiset suonikohjut ja on hoitotoimenpiteiden arvioinnissa välttämätön.

Jos suonikohjut mietityttävät, on hyvä hakeutua verisuonikirurgin vastaanotolle, ja etenkin jos sinulla on joitain seuraavista oireista:

 • Kosmeettista haittaa aiheuttavat näkyvät verisuonet
 • Jalkojen turvotus
 • Kutiava ihottuma säärissä
 • Säärihaava
 • Olet altistunut pinnallisille laskimotukoksille.

6) Hoitotavat

20:ssa vuodessa suonikohjujen hoitotavat ovat kehittyneet paljon. Monessa sairaalassa tehdään edelleen avoleikkauksia, jotka sisältävät suuria verenvuoto- ja infektioriskejä sekä ovat raskaita potilalle. Mutta tällä hetkellä yleinen standardi on käyttää laser+vaahto -hoitoa ja tätä tehdään myös Cityklinikalla. 

Cityklinikan Fotona-laserlaitteet ovat markkinoiden laadukkaimmat ja kehittyneimmät, paremmat kuin tavallisissa sairaaloissa käytetyt. Lisäksi Cityklinikalle on saapunut täysin uusi ultraäänilaite, jolla tehty tutkimus kuuluu tarvittaessa vastaanottokäyntiin.


7) Miksi on tärkeää hoidattaa suonikohjut?

Pinnallisiin suonikohjuihin voi tulla paikallinen verihyytymä eli veritulppa. Joskus pinnallinen tukos voi edetä vakavaksi syvien laskimoiden tukokseksi.

Mikäli laskimoveri ei virtaa normaalisti ja tilanne on jatkunut pitkään, raajan verenkierto heikkenee ja iho kärsii hapenpuutteesta. Pahimmillaan tilanne voi johtaa säärihaavojen syntyyn.

PLUS. Isomman laskimorungon tukos voi aiheuttaa sydän- ja aivoinfarktin. Harvinaista, mutta mahdollista.


8) Laserhoidon jälkeen

Laserhoidosta paraneminen on nopeaa ja hoito vaatii maksimissaan, työstä riippuen, vain muutaman päivän sairasloman. Raskaiden esineiden nostoa kannattaa välttää ensimmäisten päivien ajan, mutta kävely on suotavaa veritulppariskin minimoimiseksi. Lääkärin ohjeistuksen mukaan pidetään tukisukkaa.


Muita saman aihealueen palveluita

3D HIFU-Ultralift vartalolle

Korkeatehoiseen, fokusoituun ultraääneen sekä lämpöenergiaan perustuva vartalon HIFU-hoito altistaa ihonalaiskudokset ja rasvasolut nopealle, korkealle lämpötilalle siten, että rasvasoluja kuolee. Hoito kiinteyttää ja napakoittaa äärimmäisen tehokkaasti.

Lue lisää

Suonikohjujen vaahto+laserhoito

Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan esteettisistä sekä terveydellisistä syistä.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla tai miraSmooth-tekniikalla

Pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä tehokkaalla laserilla. Kainaloalueella pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä myös miraSmooth-menetelmällä.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Tatuoinnin laserpoisto

Tatuoinnin poisto on sarjahoito, joka tehdään tehokkaalla laserlaitteella. Uusi, tehokkaampi FracTat™-menetelmä nopeuttaa väripigmenttien hajoamista ja poistumista.

Lue lisää

Ihon kiinteyttäminen

Tehokkaat laitehoidot ja uudet rasvaimutekniikat tulevat avuksi, jos ihon kiinteyttäminen ei onnistu kotikonstein.

Lue lisää

Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkailla laserhoidoilla ja kemiallisilla kuorinnoilla. Usein kuorintoja ja laserkäsittelyjä yhdistetään. Näin saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Lue lisää

Aknearpien hoito tehokkaasti ja turvallisesti

Aknearpia voidaan tasoittaa tehokkailla laserhoidoilla tai jossain määrin myös keskivahvoilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskien vaalentaminen

Pigmenttiläiskien vaalentamiseen sopivat tehokkaat laserhoidot, miedot ja keskivahvat kuorinnat sekä kuoriva Spot Eraser -hoito. Toimenpiteitä yhdistelemällä saavutetaan hyviä tuloksia.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Selluliitti pois pysyvästi

Cityklinikalla kosmeettista selluliittia hoidetaan CelluTite-, TiteFX- ja Shock Wave -toimenpiteillä.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää