Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään usein lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Ympärileikkauksen aikana esinahkaa poistetaan ja terskaa paljastetaan joko osittain tai kokonaan.

Ympärileikkauksia tehdään Helsingin Cityklinikalla. Teemme toimenpiteitä vain aikuisille miehille.

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Ympärileikkaus nukutuksessa
4200 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Ympärileikkaus-wiki

Perustietoa

Peniksen ympärileikkaukseen voi olla monenlaisia syitä:

  • Hygieniaan liittyvät syyt
  • Intiimialueen ulkonäköön liittyvät syyt
  • Kivut tai epämukavuus seksin ja/tai erektion aikana
  • Uskonnolliset syyt
  • Kulttuurisidonnaiset syyt

Suomessa ympärileikkauksen syyt liittyvät lähes aina terveyteen, hygieniaan tai intiimialueen ulkonäköön.

Ympärileikkaus on aiheellinen, jos esinahan aukko on ahdas. Joskus myös ennenaikaista siemensyöksyä hoidetaan ympärileikkauksella, jolleivat muut hoidot ongelmaan tehoa. Leikkaus vähentää virtsatiehyeiden infektioriskiä, koska avoin terska on hygieenisempi verrattuna ympärileikkaamattomaan.

Tutkimukset antavat viitteitä siitä, että penissyövän riski olisi huomattavasti matalampi ympärileikatuilla miehillä verrattuna ympärileikkaamattomiin. Ympärileikkamattomiin miehiin tarttuvat monet sukupuolitaudit herkemmin kuin ympärileikattuihin. Ympärileikkauksen on todettu vaikuttavan jopa miehen naispuoliseen seksikumppaniin: ympärileikatun miehen seksikumppani saa seksitauteja vähemmän kuin ei-ympärileikatun miehen seksikumppani.

Chicagon yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan 67 prosenttia ympärileikatuista miehistä ilmoitti seksielämänsä laadun parantuneen leikkauksen jälkeen.

Teemme toimenpiteitä vain aikuisille miehille.


Toimenpiteen kulku

Ympärileikkauksen aikana esinahkaa lyhennetään niin, että peniksen kärki paljastuu osittain tai kokonaan. Yleensä toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja tarvittaessa kevyessä sedaatiossa. Kotiin pääsee lyhyen tarkkailujakson jälkeen.

Toimenpiteen jälkeen potilas saa ohjeet kivun lievittämistä ja kotihoitoa varten.

Työhön ja arkirutiineihin voi palata heti, kun olo sallii. Raskasta fyysistä liikuntaa on vältettävä ensimmäisen neljän viikon ajan. Kävely edistää paranemista, ja kävelylenkeillä käyminen on erittäin suositeltavaa ympärileikkauspotilaille.

Leikkauksen jälkeen seksielämää on syytä välttää kuuden viikon ajan. Lääkäri ohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Seuraavissa tilanteissa on otettava yhteys leikanneeseen lääkäriin:

  • kipujen paheneminen
  • virtsaamisvaikeudet
  • verenvuoto
  • merkit tulehduksesta: kuume, peniksen punoitus, turvotus tai vuoto

 


Muita saman aihealueen palveluita

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voi tulla kyseeseen, jos peniksen ulkonäkö ei miellytä omaa tai kumppanin silmää.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään lähes aina lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää