Juonteet ja rypyt – kysymyksiä ja vastauksia

Juonteet ja rypyt aiheuttavat monille epävarmuuksia. Vaikka ne kuuluvat elämään, useimpia meistä häiritsevät pienetkin juonteet. Tässä artikkelissa kerromme vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka liittyvät kasvoilla esiintyviin juonteisiin ja ryppyihin.

Mistä rypyt ja juonteet syntyvät?

Vanheneminen näkyy ihossa eri tavoin — esteettisillä toimenpiteillä on kuitenkin mahdollista ylläpitää nuorekkuutta ja mahdollistaa ikääntyminen kauniisti.

Aina rypyt ja juonteet eivät kuitenkaan kerro ikääntymisestä, vaan niitä voi syntyä myös jo varhaisessa vaiheessa esimerkiksi huonojen elämäntapojen tai ihonhoitotottumusten puuttumisen seurauksena.

Ryppyjä ja juonteita voi syntyä myös erilaisten ilmeiden toistamisesta ja muista arkisista tavoista, kuten kasvot tyynyliinaa vasten nukkumisesta. Omien valintojen sekä tapojen lisäksi olosuhteet, kuten auringon UV-säteily, vaikuttavat ryppyjen ja juonteiden syntyyn.

Mihin juonteita ja ryppyjä yleensä tulee?

👩‍🦳 Sibeliusjuonteet

Sibeliusjuonteet tai -rypyt ilmestyvät kulmakarvojen väliselle alueelle. Suosittelemme esteettistä botuliinihoitoa, täyteainehoitoa tai näiden kahden yhdistelmää.

👩‍🦳 Silmäkulman juonteet

Silmäkulmien harakanvarpaat eli naururypyt ovat useimmilla ensimmäiset näkyvät rypyt. Ryppyjen häivyttämiseksi suosittelemme esteettistä botuliinihoitoa. Ihoa voidaan kiinteyttää sekä ryppyjä tasoittaa myös laitehoitojen avulla.

👩‍🦳 Nasolabiaalijuonteet

Nenänpielistä alaspäin lähtevät juonteet tunnetaan nasolabiaalijuonteina. Suosittelemme täyteainehoitoa, kirurgista kasvojenkohotusta tai minifaceliftiä.

👩‍🦳 Marionettijuonteet

Marionettijuonteiksi kutsutaan suupielten ja leuan välisiä juonteita. Suosittelemme esimerkiksi täyteainehoitoa tai alakasvojen kohotusleikkausta.

👩‍🦳 Ohimot

Vanhetessa ohimoilta lähtee lihasvolyymia, joka tuo kallon muodon esiin jättäen ohimoiden alueet kuoppaisemmiksi. Täyteainehoidolla volyymi palautetaan kasvojen yläosaan.

👩‍🦳 Hamsteripussit

Vanhetessa kasvojen alaosa levenee ja leukalinja pehmenee. Leukapieliin syntyvät hamsteripussit. Hoidoksi suosittelemme 3D HIFU-Ultralift -hoitoa tai leukalinjan nostamista ja napakoittamista kirurgisesti.

Mikä auttaa ihon juonteisiin?

Yksi suosituimmista ja tehokkaimmista tavoista ihon juonteiden ja ryppyjen siloittamiseen on botuliinin tai täyteaineen injektoiminen ihoon. Botuliini rentouttaa lihaksia, jolloin rypyt silottuvat, kun taas täyteaine täyttää ryppyjä, mikä saa ihon näyttämään sileämmältä.

Botuliini- ja täyteainehoitojen tuloksia on ylläpidettävä, mikä tarkoittaa sitä, ettei injektoidun aineen vaikutus kestä ikuisesti. Optimaalisten tulosten ylläpitämiseksi olemme luoneet koko vuoden botuliinihoidot sisältävän sarjahoidon.

Botuliinihoidossa käytettävä aine on botuliinitoksiini. Täyteainehoidossa käytettävä aine on yleensä hyaluronihappo.

Miten saada otsarypyt pois?

Otsarypyt saadaan hoidettua botuliini- tai täyteainehoidolla. Otsarypyt saattavat häiritä myös niitä, joita ei muiden alueiden juonteet tai rypyt vaivaa. Otsan rypyt ja juonteet saattavat tehdä ilmeestä vihaisen, vaikka vihainen ei olisikaan.

Otsan poikki kulkevat vaakarypyt, kulmakarvojen välissä olevat pystyrypyt (”sibeliusrypyt”) ja harakanvarpaat silmien ulkonurkissa ovat hyvin yleinen syy botuliini- tai täyteainehoitoon tulemiselle.

Miten päästä eroon silmänalusrypyistä?

Silmän ympärillä olevat rypyt ja juonteet hoituvat usein botuliinihoidolla. Vaihtoehtona voi myös olla kyynelurien täyttö, mikäli silmien alta on hävinnyt volyymia.

Rypyt silmien alla voivat tehdä ilmeestä väsyneen, vaikka iloa ja energiaa olisikin. Silmänympärysalueen iho on huomattavasti ohuempi kuin muualla kasvoissa. Koska iho on silmien alueella ohuempi, kollageenin ja elastiinin väheneminen näkyy siellä ensimmäisenä. Näin ollen rypyt silmien alla voivat vaivata jo ennen kolmekymppisiä.

Maksuton konsultaatio Helsingissä

Me Cityklinikalla teemme päivittäin lukuisia pistos- ja laitehoitoja kasvoille. Myös kirurgiset toimenpiteet kuuluvat rutiiniimme.

Tarjoamme maksuttoman konsultaation Helsingissä sairaanhoitajamme tai esteettisen lääkärimme vastaanotolle. Mikäli toivot kirurgista toimenpidettä, plastiikkakirurgimme Riikka Veltheimin konsultaatio maksaa 100 €.

Varaa oma aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288!