Botuliini

Mitä botuliini on?

Botuliini eli botuliinitoksiini on ihonalaisia lihaksia rentouttava lääke. Se on tieteellisesti tutkittu, yli 30 vuotta esteettisessä lääketieteessä käytössä ollut aine, jolla on mahdollista tehdä erilaisia hoitoja.

Botuliinista käytetään myös yleisnimitystä ”botox”. Botuliini vaikuttaa siten, että injektoituna se rentouttaa väliaikaisesti ryppyjä ja piirteiden laskeutumista aiheuttavia lihaksia – ja kun lihas rentoutuu, lihaksen päällä oleva ryppy tasoittuu.

Mitä eroa on botuliinilla ja täyteaineilla?

Botuliinihoidot ja täyteainehoidot ovat suosittuja hoitoja klinikallamme. Niillä voidaan kehystää kasvoja ja luoda ryhtiä sekä tuoda täyteläisyyttä sinne, mistä sitä puuttuu.

Botuliinin ja täyteaineen ero on injektoitava aine. Molemmat ovat pistoshoitoja, joissa ihon alle viedään tuotetta tarkasti halutulle alueelle. Botuliinihoidossa käytetään botuliinitoksiinia, kun taas täyteainehoidossa ihon alle viedään yleensä hyaluronihappoa. Botuliinitoksiinia ja hyaluronihappoa voidaan kuitenkin käyttää myös yhdessä, kuten Hyalu-Botox -toimenpiteessä tehdään.

Botuliini rentouttaa lihaksia, jolloin rypyt siloittuvat, kun taas täyteaine täyttää ryppyjä, mikä saa ihon näyttämään sileämmältä.

Sekä botuliinihoidolla että täyteainehoidolla on mahdollista saavuttaa luonnollinen tai selkeärajaisempi lopputulos asiakkaan toiveista ja lähtötilanteesta riippuen.

Botuliini ja laajentuneet ihohuokoset

Tiesitkö, että botuliinilla on vaikutus myös laajentuneisiin ihohuokosiin? Kyllä, myös useat asiakkaamme ovat kommentoineet ihohuokosten näyttävän pienemmiltä hoidon jälkeen.

Kasvojen alueelle tehty botuliinihoito paitsi vie rypyt mennessään, vaikuttaa se lisäksi ihon kauneuteen. Siloittava vaikutus on nähtävillä myös ihon pinnalla, jossa laajentuneet ihohuokoset näyttävät pienemmiltä ja iho kuulaammalta botuliinihoidon jälkeen.

Botuliinihoidon tulokset

Botuliinihoito sopii ratkaisuksi moneen ongelmaan niin kasvoille kuin vartalollekin. Botuliinilla on mahdollista hoitaa muun muassa seuraavia hoidonaiheita:

  • silmien välissä oleva ryppy (ns. Sibelius-ryppy)
  • otsan vaakajuonteet
  • laskeutuneet kulmat
  • silmien ympärillä olevat juonteet (”harakanvarpaat”)
  • alaspäin kääntyneet suupielet

Hoidon vaikutus alkaa 3–4 päivän kuluttua. Kahden viikon jälkeen tulokset ovat parhaimmillaan.

Kenelle botuliinihoito sopii?

Botuliinihoito sopii sinulle, jos rypyt ja juonteet vaivaavat. Joskus harvoin terveydentila saattaa olla este botuliinihoidolle, jonka vuoksi sairaanhoitajan tai lääkärin tulee tietää mahdollisista sairauksista tai allergioista. Botuliinihoito voidaan tehdä kaikille täysi-ikäisille sukupuolesta riippumatta.

Kun säännölliset botuliinihoidot aloitetaan jo 25–30 vuoden iässä, ryppyjä ei pääse muodostumaan ihoon juuri lainkaan.

Botuliinihoito Cityklinikalla

Klinikallamme botuliinihoitoja tekevät koulutetut sairaanhoitajat ja lääkärit. Sairaanhoitajat toimivat aina lääkärin valvonnassa. Meiltä saat laadukasta palvelua moderneissa tiloissa.

Lämpimästi tervetuloa!