Sikorskin sana

RASVAIMUT

Blogitekstin on suunnitellut Cityklinikan lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii Helsingin Laser & Health Academy® Training Centerin johtavana kouluttajana. Keväästä 2017 lähtien hän on kouluttanut myös American Academy of Aesthetic Medicine -kurssilaisia ympäri maailmaa.

Rasvaimu eli liposuktio on kosmeettinen menetelmä, jonka avulla poistetaan ihonalaiskudoksessa olevaa rasvaa. Kuten varmasti jokainen meistä on huomannut, rasva ei koskaan kerry tasaisesti kehoomme. Usein sitkeimmät rasvakertymät muodostuvat ajan myötä tiettyihin kohtiin kehoa, joista sitten ajan myötä tulee ongelmakohtia. Yleisimmät paikat rasvakertymille ovat lantio, vatsa, vyötärö, pakarat, selkä ja kädet (tarkemmin allit). Monesti Cityklinikan asiakkaat haluavat poistaa rasvakertymiä juurikin näiltä alueilta. Rasvaimu voidaan tehdä myös toisen kirurgisen toimenpiteen yhteydessä, kuten rintaleikkauksen, kasvojenkohotuksen tai vatsan kiristysleikkauksen eli abdominoplastian yhteydessä.

KENELLE RASVAIMU SOPII?

Rasvaimu on tehokas ja turvallinen toimenpide, mutta asiakkaalla tulee olla realistiset odotukset toimenpiteen tuloksista. Jos mielit päästä eroon selluliitista, ei rasvaimu valitettavasti poista sitä. Ihonalaisen ja paikallisen rasvakudoksen poistamisessa rasvaimu on kuitenkin lyömätön vaihtoehto. Cityklinikalla rasvaimuja tehdään yli 18-vuotiaille perusterveille naisille ja miehille. Rasvaimu soveltuu henkilölle, jonka iho on elastinen ja joustava. Toimenpidehetkellä asiakkaan paino tulisi olla maksimissaan 30% enemmän kuin ihanteellinen paino.

KUINKA YLEINEN RASVAIMU ON SUOMESSA?

Rasvaimu on yksi yleisimmistä toimenpiteistämme rintaleikkausten ohella. Länsimäinen elämäntapa on saanut myös suomalaisten keskimääräisen painon nousemaan ja ratkaisua haetaankin usein vastaanotoltani. Rasvaimujen suosio on lisääntynyt valtavasti viimeisten vuosien aikana myös sen vuoksi, että se on todettu turvalliseksi tavaksi päästä ylimääräisistä rasvakertymistä eroon. Mikään muu toimenpide ei poista rasvasoluja kehosta yhtä tehokkaasti. Cityklinikan rasvaimuissa käytetään nykyaikaista teknologiaa, joiden ansiosta toimenpidealueen ulkopuolisiin kudoksiin ei muodostu vaurioita. Sen vuoksi toipumisajat ovat lyhyempiä kuin aikaisemmin, joka osaltaan lisää rasvaimun suosiota.

LAIHDUTTAAKO RASVAIMU?

Rasvaimu ei ole varsinainen laihdutuskeino, koska sen avulla rasvaa voidaan poistaa vain paikallisesti. Usein reilusti ylipainoisella rasva on kertynyt tasaisesti joka puolelle kehoa, jolloin laajallakaan rasvaimulla ei ole mahdollista päästä kaikista rasvakertymistä eroon. Jos ylipainoa on paljon, suosittelen ensin pudottamaan painoa terveellisen ruokavalion ja liikunnan avulla. Dieetin avulla rasvakertymät alkavat poistua kehosta ja monesti esimerkiksi naisilla rasva häviää ensimmäisenä ylävartalosta, jolloin rasvaimussa voidaan keskittyä kehon alaosien muokkaamiseen. Rasvasolut poistuvat kehosta pysyvästi ja rasvaimu onkin usein loistava startti kohti pysyvää ja terveellistä elämäntapaa.

ENNEN TOIMENPIDETTÄ

Ensimmäinen askel rasvaimun suunnittelussa on tulla konsultaatioon, joka on meillä Cityklinikalla aina maksuton. Konsultaatiossa pääset keskustelemaan esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa. Ammattilaisellemme voit kertoa rohkeasti omista toivomuksistasi ja saat vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Konsultaatio ei sido mihinkään, mutta jos kuitenkin päätät varata toimenpideajan, saat meiltä kaikki tarvittavat valmistautumisohjeet jo hyvissä ajoin ennen toimenpidettä.

Varaa aika maksuttomaan rasvaimukonsultaatioon!

Cityklinikka Helsinki — 0201 777 288

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot 100 €)

HERÄSIKÖ KYSYMYKSIÄ?

Lue lisää rasvaimumenetelmistä.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme.