Rypyt, juonteet sekä kasvojen piirteiden valahtaminen — näin hoidat ihon vanhenemista esteettisillä toimenpiteillä

Ihon vanheneminen sekä kudosmuutokset näkyvät eri tavoin — esteettisillä toimenpiteillä on kuitenkin mahdollista ylläpitää nuorekkuutta ja mahdollistaa ikääntyminen kauniisti sekä harmonisesti.

Aina rypyt ja juonteet eivät kuitenkaan johdu ikääntymisestä. Kasvojen ihon veltostumiseen ja ryppyjen syntymiseen vaikuttavat myös geeniperimä, jatkuva ilmeiden toistaminen sekä elämäntavat.

Kasvot ovat usein ensimmäinen asia, johon toisissamme kiinnitämme huomiota. On täysin ymmärrettävää, että rypyt, juonteet sekä ihokudoksen valahtaminen häiritsevät ja aiheuttavat epävarmuutta. Tänä päivänä hyvin maltillisilla esteettisillä toimenpiteillä on mahdollista heittää hyvästit rypyille, juonteille sekä valahtaneelle kasvojen ilmeelle.

Sibeliusjuonteet 

Sibeliusjuonteet tai -rypyt ilmestyvät kulmakarvojen väliselle alueelle. Sibeliusryppy ei aina ole ikääntymismuutos, vaan se voi ilmestyä myös nuoremmille, jotka esimerkiksi rutistavat kulmakarvojaan.

Tyypillisimmäksi hoidoksi rypyille suosittelemme esteettistä botuliinihoitoa ja jos alueella on syvä juonne, mahdollisesti sen täyttöä täyteaineella — tai näiden kahden yhdistelmää (ensin botuliini, myöhemmin tarvittaessa täyteaine). 

Roikkuvat yläluomet 

Raskaat tai roikkuvat yläluomet voivat vaikuttaa elämänlaatuun merkittävästi. Raskaat yläluomet tekevät katseesta helposti väsyneen näköisen ja häiritsevät usein myös näkökykyä sekä arkisia rutiineja. 

Toimenpiteeksi suosittelemme useasti tässä tapauksessa yläluomileikkausta

Lue somevaikuttaja Meijun kokemuksia yläluomileikkauksesta.

Myös 3D HIFU:n avulla voidaan tapauksesta riippuen kiinteyttää veltostuneita ja laskeutuneita kulmia ja yläluomia.

Silmäkulman juonteet ja silmäkulmien ihon vanheneminen

Silmäkulmien harakanvarpaat eli naururypyt ovat useimmilla ensimmäiset näkyvät rypyt. Ne ovat niin sanottuja ilmejuonteita, eli voivat ilmaantua nuoremmillekin henkilöille sibeliusjuonteiden tapaan. Silmäkulman juonteita aiheuttaa esimerkiksi silmien jatkuva siristely.

Ryppyjen häivyttämiseksi suosittelemme tyypillisesti esteettistä botuliinihoitoa. Ihoa voidaan kiinteyttää sekä ryppyjä tasoittaa myös laserin sekä neulaamiseen ja radiotaajuusenergiaan pohjautuvan Fractoran avulla.

Nasolabiaalijuonteet 

Nenänpielistä alaspäin lähtevät juonteet tunnetaan nasolabiaalijuonteina. Syvät nasolabiaalijuonteet vanhentavat yleisilmettä ja saavat kasvot näyttämään väsyneiltä.

Syviä nasolabiaalipoimuja tasoitetaan usein täyteaineilla, mutta joskus parhaana suosituksenamme on koko keskikasvoja liftaava kirurginen kasvojenkohotus tai minifacelift. Laitehoidoistamme 3D HIFU on myös tehokas kasvojen kiinteyttäjä. 

Lopullisen toimenpiteen valintaan vaikuttavat niin meidän ammattilaisten näkemys sekä potilaan toive ja budjetti. Cityklinikan Terveystilin avulla on mahdollista saada rahoitus toimenpiteisiin. 

Marionettijuonteet 

Marionettijuonteiksi kutsutaan suupielten ja leuan välisiä juonteita. Juonteet tällä alueella ikään kuin vetävät kasvoja alaspäin, jolloin kasvot saavat vanhemman ja väsyneemmän yleisilmeen.

Hoidoksi suosittelemme esimerkiksi täyteainehoitoa tai alakasvojen kohotusleikkausta.

Kuoppaiset ohimot

Tätä harva tulee edes ajatelleeksi, mutta vanhetessa ohimoilta lähtee lihasvolyymia, joka tuo kallon muodon esiin jättäen ohimoiden alueet kuoppaisemmiksi. Ikääntyessä ohimot menettävät lisäksi rasvaa.

Tuomalla volyymia lisää kasvojen yläosaan ja ohimoille esimerkiksi täyteaineilla, saadaan aikaan koko ilmettä nuorentava look. Nuori kasvojen muoto on enemmän sydämen muotoinen, kun taas ikääntyessä volyymin painuessa alaspäin, kasvojen alaosa levenee ja ‘’neliöistyy’’.

Hamsteripussit

Ajan mittaan piirteet laskeutuvat ja iho veltostuu. Painopiste siirtyy aiempaa alemmas, täyteläisyys vähenee ja kasvojen V-linja katoaa. Kasvojen alaosa levenee ja leukalinja pehmenee. Leukapieliin syntyvät “hamsteripussit”, jotka vanhentavat ilmettä enemmän kuin juonteet.

Hoidoksi suosittelemme esimerkiksi 3D HIFUa tai leukalinjan nostamista ja napakoittamista kirurgisesti.

Ryppyjen ja juonteiden hoitoon on erilaisia vaihtoehtoja 

Esteettiset toimenpiteet ovat parhaimmillaan nopeita ja helppoja hoitoja, joista palautuminen tapahtuu nopeasti. Ryppyjen ja juonteiden hoitoon on saatavilla runsaasti eri vaihtoehtoja laajassa toimenpidevalikoimassamme. 

Pistos- ja laitehoitoja meillä suorittavat alan ammattilaiset sekä Cityklinikan leikkaustoimenpiteet tekee plastiikkakirurgi Riikka Veltheim. Sairaanhoitajamme, lääkärimme sekä kirurgimme vastaanottavat sinut mielellään!

 

Tutustu koko palvelutarjontaamme ja kysy lisää! ☺️