Asiakastarina: Yläluomileikkaus muutti influensseri Meiju Koskelan arjen täysin

Asiakastarina: Yläluomileikkaus muutti influensseri Meiju Koskelan arjen täysin

Raskaat silmäluomet, eritoten yläluomet eivät ole ainoastaan keski-ikäisten päänvaiva myös monet kolmekymppisetkin hakeutuvat yläluomileikkaukseen, sillä raskaat yläluomet tekevät katseesta helposti väsyneen näköisen tai häiritsevät usein myös arkisia rutiineja. Maailmalla rakenteellisesti raskaita silmäluomia korjataan nuoremmilla jo paljon, Suomessakin yhä enemmän.

Sosiaalisesta mediasta ja TV:stäkin monille tuttu Meiju Koskela valitsi Cityklinikan toteuttamaan hänelle yläluomileikkauksen. Lopullisen toimenpiteen hänelle teki Cityklinikan lääkäri Piotr Sikorski. Saimme esittää Meijulle kysymyksiä liittyen toimenpiteeseen sekä lopputulokseen, lue hänen haastattelunsa alta! 

Mikä on yläluomileikkaus?

Silmäluomileikkaukset ja erityisesti yläluomileikkaus (blepharoplastia) on tänä päivänä erittäin suosittu plastiikkakirurginen toimenpide. Sen avulla on mahdollista vähentää raskaiden silmäluomien aiheuttamaa ulkonäöllistä ja toiminnallista haittaa. Yläluomileikkauksessa poistetaan roikkuvaa ihoa sekä silmäluomissa olevaa ylimääräistä rasvaa. Alaluomileikkauksissa korjataan alaluomien löysää isoa ja silmäpusseja.

Yläluomileikkaus asiakkaamme Meiju Koskelan sanoin 

Me Cityklinikalla haluamme kuulla asiakkaidemme omia kertomuksia siitä, miltä toimenpide ja lopputulos ovat tuntuneet. Tahdomme jakaa asiakastarinoitamme myös sinun kanssasi! Lue haastattelusta, suositteleeko Meiju Koskela yläluomileikkausta Cityklinikalla. 

Minkä ikäinen olit silmäluomileikkaukseen tullessasi?

Meiju: Olin 31-vuotias.

Olitko harkinnut pitkään yläluomileikkaukseen menemistä ennen kuin varasit ajan?

Meiju: Yläluomileikkaus oli ollut mielessäni parikymppisestä asti eli noin 10 vuoden ajan. Luomeni olivat olleet aina todella raskaat, joten pohdin yläluomileikkausta pitkään.

Kuva 1. Meiju ennen toimenpidettä

Kuva 2. Meiju ennen toimenpidettä

Oliko silmäluomileikkaukselle esteettinen vai terveydellinen syy, eli vaikuttivatko raskaat yläluomet esimerkiksi näköön?

Meiju: Yläluomileikkaukselleni oli puhtaasti esteettinen syy.

Millaista taustatutkimusta teit ennen kuin päädyit varaamaan ajan yläluomileikkaukseen?

Meiju: Katsoin paljon ennen ja jälkeen -kuvia. Suomen kielellä ei löydy kovin kattavasti tietoa silmäluomileikkauksista, mutta yritin etsiä vastauksia kysymyksiini kuten siihen, onko yläluomileikkaus kannattava investointi. 

Miten päädyit valitsemaan juuri Cityklinikan toteuttamaan yläluomileikkauksen sinulle?

Meiju: Googlettelun kautta. Myös eräässä Facebook-ryhmässä Cityklinikkaa suositeltiin silmäluomileikkauksen tekijänä, ja sitä kautta päädyin Cityklinikan verkkosivuille katsomaan ennen ja jälkeen -kuvia tehdyistä silmäluomileikkauksista. 

Millaisia kriteereitä sinulla oli klinikkaa ja tekijää valitessasi?

Meiju: Halusin, että klinikka sijaitsee Helsingissä, jotta pääsen helposti kotiin eikä tarvitse matkustella korona-aikana. Valitsin Cityklinikan näkemieni lopputulosten perusteella sivuilla oli hyvin esillä ennen ja jälkeen -kuvat, joista pystyi näkemään töiden jäljen.

Kävit ennen ajan varaamista konsultaatiossa. Mietitkö yläluomileikkaukseen menemistä vielä konsultaation jälkeen vai varasitko ajan toimenpiteeseen heti?

Meiju: Konsultaation jälkeen varasin ajan yläluomileikkaukseen saman tien.

Yläluomileikkaus tehtiin sinulle paikallispuudutuksessa. Harkitsitko toimenpiteen tekemistä nukutuksessa?

Meiju: Paikallispuudutus jännitti aluksi aika paljon. Pääsin kuitenkin keskustelemaan asiasta konsultaatiossa ammattilaisen kanssa, ja päädyin valitsemaan paikallispuudutuksen. Nukutuksessa on kuitenkin aina omat riskinsä ja tämän kokoiseen toimenpiteeseen nähden se ei ole välttämätöntä.

Miten kuvailisit kokemustasi Cityklinikalla toimenpiteen ja palvelun osalta?

Meiju: Kaikki sujui todella hyvin. Rakastan Cityklinikan henkilökuntaa, sillä klinikalle on todella mukava tulla ja aina tulee hyvä fiilis. Henkilökunnasta kukaan ei vaikuta liian kiireiseltä. Tuli rauhoittunut olo, sillä tuntui, että minut hoidettiin potilaana ja asiakkaana mahdollisimman hyvin.

Olitko aikaisemmin käynyt Cityklinikalla asiakkaana?

Meiju: Kyllä, Cityklinikka on minulle tuttu klinikka. Olen aiemmin käynyt Cityklinikalla pistoshoidoissa.

Miten kuvailisit yläluomileikkausta toimenpiteenä?

Meiju: Huomattavasti mukavampi toimenpide kuin ajattelin. Itse yläluomileikkaus ei tuntunut miltään. Puudutus aiheutti tuntemuksia, mutta ei mitään sellaisia, joita en olisi sietänyt. Toimenpiteen jälkeen ei ollut minkäänlaisia kipuja, ainoastaan ajoittaista kutinaa haavakohdissa.

Kuinka nopeasti pääsit toimenpiteen jälkeen palaamaan normaaliin arkeen?

Meiju: Yläluomileikkauksen jälkeen kului noin 10 päivää, että pääsin takaisin kiinni normaaleihin rutiineihin. Paranemisen ajan käytin aurinkolaseja, kun oli kesäaika. Tosi nopeasti pääsin palaamaan normaalirytmiin. Toimenpiteen jälkeen ei ollut mitään suurempia esteitä tehdä mitään mitä normaalistikin tekisin.

Lopullisen tuloksen näkymiseen voi vielä mennä aikaa. Onko lopputulos tähän mennessä vastannut odotuksiasi?

Meiju: Ehkä jopa ylittänyt ne! Etenkin ulkoluomeni olivat hyvin raskaat. Nyt katse näyttää huomattavasti kirkkaammalta, enkä näytä siltä, että olisin koko ajan väsynyt. 

Olet kuitenkin aika nuori. Kuinka lähipiirisi suhtautui toimenpiteeseen menemiseen? 

Meiju: Kaikki, kenelle olen toimenpiteestä kertonut, ovat olleet ymmärtäväisiä. Myös sosiaalisen median puolella seuraajani ovat suhtautuneet asiaan mielenkiinnolla. Seuraajani ovat kertoneet, kuinka silmäluomileikkaus on ollut harkinnan alla myös heillä.

Raskaat silmäluomet voivat vaikuttaa muun muassa meikkaamiseen. Onko yläluomileikkaus helpottanut arkeasi?

Meiju: Tykkään meikata aika vahvasti ja käyttää eyeliner-rajauksia. Raskaisiin luomiin eyeliner-rajausten tekeminen oli vaikeaa. Yläluomileikkaus on helpottanut arkeani.

Tuleeko mieleen vielä jotain muuta, mitä haluaisit sanoa toimenpiteestä?

Meiju: Paikallispuudutusta ei tarvitse pelätä! Se oli minulle iso pelko, vaikka todellisuudessa puuduttaminen oli helppo homma. Yläluomileikkauksesta palautuminen oli myös nopeaa.

Kuva 3. Meiju, n. 3 kk leikkauksen jälkeen

Kuva 4. Meiju, n. 3 kk leikkauksen jälkeen

YLÄLUOMILEIKKAUS

LISÄTIETOA TOIMENPITEESTÄ

Yläluomileikkaus on yksi Suomen yleisimmistä plastiikkakirurgisista toimenpiteistä.

Raskaat yläluomet ovat osa suomalaista perimää. Vaiva on usein aluksi puhtaasti kosmeettinen, mutta vuosien myötä yläluomien pussitus aiheuttaa myös terveydellisiä ongelmia. Jos raskaat yläluomet arvioidaan terveydelliseksi haitaksi, KELA korvaa osan leikkauksen kustannuksista. 

Tiesitkö? Cityklinikalla tehdään perinteisten yläluomileikkausten lisäksi myös ns. DOUBLE EYELID -toimenpiteitä (Asian eyelid surgery).

Suomen ensimmäinen ja ainoa AAAM-sertifioitu esteettinen lääkäri Piotr Sikorski sekä plastiikkakirurgi Riikka Veltheim palvelevat sinua yläluomileikkausasioissa Helsingin Cityklinikalla. Kaikki leikkaukset tehdään Helsingin toimipisteessä.

Varaa aika leikkauskonsultaatioon esteettiselle lääkärille tai plastiikkakirurgille (hinta 100 €). Konsultaatio ei vielä sido leikkaukseen menemiseen.

Kiinnostuitko silmäluomileikkauksesta? Varaa aikasi konsultaatioon Cityklinikalle jo tänään numerosta 0201 777 288! 

Meiju kertoo toimenpiteestä lisää myös Instagramissa: @meijukoskela