Tatuoinnin poisto – kysymyksiä & vastauksia

Joskus tatuointi muuttuu murheeksi. Tatuoinnin poisto voi olla pitkä ja monivaiheinen prosessi, ja sen onnistuminen riippuu useista tekijöistä, kuten tatuoinnin koosta, väristä, sijainnista ja ihon tyypistä. Jotta tatuoinnin poisto olisi mahdollisimman kustannustehokasta ja asiakkaalle miellyttävää, haluamme jakaa yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Näin tiedät mitä odottaa.

tatuoinnin poisto

Tatuoinnin poisto laserilla vai kirurgisesti?

Tatuoinnin poisto onnistuu kahdella tavalla: laserilla tai kirurgisesti.

Tatuoinnin poisto laserilla on yleinen ja tehokas tapa poistaa tatuointi. Se käyttää voimakasta laservaloa hajottamaan tatuointien pigmenttejä ihon alla. Tämä mahdollistaa pigmenttien vähittäisen hajoamisen. Myös laserpoistossa voidaan hyödyntää erilaisia menetelmiä, kuten perinteistä lasermenetelmää tai tehokkaampaa FracTat™-menetelmää.

Tatuoinnin poisto kirurgisesti on harvinaisempi tapa poistaa tatuointi. Kirurgi leikkaa tatuoinnin alueen ihon poistaen tatuoinnin ja sen ympäröivän kudoksen. Jos tatuointi on suuri, kirurgi voi joutua käyttämään ihonsiirtoa peittääkseen alueen, joka on poistettu. Toimenpiteen jälkeen iho ommellaan kiinni.

Kenelle hoito soveltuu?

Laserpoisto sopii yleisesti ottaen useimmille ihmisille, mutta sen sopivuus voi vaihdella yksilöllisten tekijöiden perusteella. Tässä muutamia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, kenelle tatuoinnin poisto laserilla sopii:

  • Tatuoinnin ominaisuudet: Laserhoito on tehokkain tummille pigmenteille, kuten mustalle, siniselle ja vihreälle. Vaaleammat värit, kuten keltainen ja vaaleanpunainen, voivat olla vaikeampia poistaa. Myös tatuoinnin koko ja syvyys voivat vaikuttaa hoitoon.
  • Ihon tyyppi: Laserpoisto on yleensä tehokkainta niille, joilla on vaalea iho ja tumma tatuointi. Ihon tummuus voi vaikuttaa lasersäteen imeytymiseen ja saattaa vaikuttaa hoidon tehokkuuteen.
  • Terveydentila: Ihmisillä, joilla on terve iho ja hyvä yleisterveys, on yleensä vähemmän riskejä ja paremmat mahdollisuudet onnistuneeseen tatuoinnin poistoon laserilla. Joillakin ihmisillä saattaa kuitenkin olla terveysongelmia tai lääketieteellisiä tiloja, jotka voivat vaikuttaa hoitoon.
  • Sitoutuminen hoitoon: Laserpoisto vaatii yleensä useita hoitokertoja. Jokaisen hoitokerran välissä on myös pidettävä taukoa. On tärkeää, että henkilö on sitoutunut noudattamaan hoitosuunnitelmaa ja käymään kaikissa tarvittavissa hoitokerroissa saavuttaakseen parhaat tulokset.
  • Riskitekijät: Tietyt tekijät, kuten altistuminen auringonvalolle, tupakointi ja tietyt lääkkeet, voivat vaikuttaa hoidon tehokkuuteen ja lisätä komplikaatioiden riskiä. Näistä riskeistä on hyvä keskustella lääkärin kanssa ennen hoidon aloittamista.

Onko tatuoinnin poisto turvallista?

Tatuoinnin poisto on turvallinen toimenpide. Kuten kaikkiin toimenpiteisiin, myös tatuoinnin poistoon voi liittyä riskejä, kuten ihon tulehtuminen, arpien muodostuminen ja värimuutoksien syntyminen.

Jokaisella menetelmällä on omat edut ja haitat, ja niiden sopivuus riippuu tatuoinnin koosta, sijainnista ja ihon tyypistä. On tärkeää keskustella tatuoinnin poistosta pätevän lääkärin kanssa.

Saako tatuoinnin kokonaan pois?

Kyllä, tatuoinnin voi saada kokonaan pois.

Tatuoinnin saaminen pois kokonaan on mahdollista, mutta se on usein aikaa vievä prosessi, ja lopputulos ei välttämättä ole täysin täydellinen. Tatuoinnin haalistaminen tai vain tietyn osan poistaminen on myös mahdollista. Tatuoinnin poisto on aina sarjahoito, eli hoitokertoja tarvitaan yleensä useampi.

Paljonko maksaa tatuoinnin poisto?

Tatuoinnin poisto maksaa alkaen 240 €. Tatuoinnin poisto tehokkaammalla FracTat™-menetelmällä maksaa alkaen 490 €.

Mitä tehokkaampi hoito on kyseessä, sitä vähemmän hoitokertoja vaaditaan. Yhden hoitokerran hinta riippuu siitä, mitä värejä tatuoinnissa on käytetty ja kuinka suuri alue on. Katso ajankohtaiset hintatiedot täältä. Artikkelissa mainitut hinnat voivat muuttua.

Onko halvin tatuoinnin poisto paras valinta?

Usein halvin vaihtoehto tarkoittaa sitä, että hoito on tehtävä useita kertoja. Tehokkaampi laser nostaa toimenpiteen hintaa. Esimerkiksi FracTat™-toimenpiteen ansiosta tatuointi voidaan poistaa ihosta jo muutaman tehokkaan laserhoidon avulla, kun taas perinteisellä laserhoitomenetelmällä poistokertoja voi tulla 4-10.

Varaa aikasi Cityklinikalle Helsinkiin

Meillä laserhoitoja tekevät alan asiantuntijat. Klinikkamme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa aivan Stockmannia vastapäätä. Konsultaatio on maksuton. Varaa oma aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288!