Rintojen suurennus ja kohotus – plastiikkakirurgi vastaa

Vastaamme päivittäin asiakkaidemme kysymyksiin koskien rintojen suurennusta ja kohotusta. Keräsimme muutamat usein kysytyt kysymykset, joihin plastiikkakirurgimme Riikka Veltheim antaa vastauksensa. Mikäli rintojen suurennus rintaimplanteilla tai rintojen kohotusleikkaus kiinnostavat sinua, jatka lukemista!

Rintojen suurennus

Yleinen tapa suurentaa rintoja on laittaa rintaimplantit rintalihaksen alle tai päälle. Luonnolliset rintaimplantit vaativat luonnollisen implantin sekä asiantuntevan plastiikkakirurgin. Rintojen suurennus on mahdollista tehdä myös potilaan omalla rasvalla. Lisäksi rasvansiirto voidaan myös yhdistää rintaimplantointiin. Tällöin lopputulos on pehmeä ja entistäkin luonnollisempi.

Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotusleikkauksessa korjataan ensisijaisesti rintojen muotoa. On kuitenkin hyvin yleistä, että saman leikkauksen aikana muutetaan myös rintojen kokoa. Kohotusleikkauksen yhteydessä rinnat voidaan myös suurentaa. Vaihtoehtoja ovat rintaimplantit (”silikonit”), rasvansiirto tai näiden yhdistelmä.

Rintojen suurennus ja kohotus

Yhdistämällä suurennus- ja kohotusleikkaus voidaan korjata alaspäin suuntautuvien rintojen muotoa ja kokoa. Yhden toimenpiteen aikana on siis mahdollista sekä suurentaa rintojen kokoa esimerkiksi rintaimplanttien avulla – että kohottaa rintoja ryhdikkäämpään asentoon. Rinnat näyttävät ja tuntuvat nuorekkaammilta.

Toimiiko rintojen kohotus ilman implantteja? Mikä auttaisi, kun rinnat ovat ns. kaukana toisistaan?

Riikka: ”Kyllä. Oman rintakudoksen voi kohottaa ja muotoilla nuorekkaammaksi pelkällä kohotuksella. Leveä rintaimplantti tukena antaa kurvikkaamman ilmeen ja näin osittain lähentää rintoja.”

Kauanko rintaimplantti kestää?

Riikka: ”Moderneja rintaimplantteja voi normaalisti pitää noin 20 vuotta. Kaikki on tietenkin yksilöllistä riippuen siitä, tuleeko uusia raskauksia ja millaiset elämäntavat on. Jos rinta on kaunis ja oireita ei ole, voi implanttia joissakin tapauksissa pitää jopa pidempään.”

Mikä on paras tapa kohottaa rintoja, jos ei halua ankkuriarpia, eikä isompia rintoja?

Riikka: ”Rinnan kohotus vaatii ankkuriarven hyväksymisen. Jos omaa rasvaa on kehossa, sillä voi tukea rintaa pirteämmäksi ilman, että koko oleellisesti muuttuu.

Minkä kokoiset rintaimplantit sopivat minulle?

Riikka: ”Rintaleikkauksen lopputulokseen vaikuttavat implantin läpimitta, profiili ja tilavuus. Läpimitta määrää dekolteen muodon. Profiili määrää rinnan yläosan täyteläisyyden. Tilavuus määrää kupin koon. Meille voit tulla maksuttomaan rintaimplanttien sovitukseen, jossa voit kokeilla eri kokoisia rintaimplantteja suosikkivaatteidesi kanssa. Lisäksi 3D-ohjelmamme avulla pääset näkemään valitun koon omassa kehossasi 3D-kuvan avulla jo ennen leikkausta.”

Milloin rintojen kohotus kannattaa?

Riikka: ”Mikäli rintojen muoto ei miellytä omaa silmää, voi rintojen kohotusleikkauksella muotoa korjata. Rintojen kohotus on hyvä toimenpide silloin, kun rinnat riippuvat tai nännipihat osoittavat alaspäin. Rintojen kohotuksia tehdään kaiken kokoisille rinnoille, myös pienille.”

Rintaleikkaus Helsingissä

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim, leikkaa ja konsultoi Helsingin Cityklinikalla. Valitessasi suomalaisen kirurgin valitset potilasturvallisuuden, laadukkaan hoidon ja hyvän lopputuloksen. Varaa oma aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288!