Marionettijuonteet häiritsevät, mitä tehdä?

Marionettijuonteet on monille tuttu merkki ikääntymisestä. Marionettijuonteeksi kutsutaan juonnetta, joka kulkee suupielestä kohti leukalinjaa vetäen koko kasvojen yleisilmettä alaspäin. Mitä marionettijuonteille on mahdollista tehdä?

Suosittelemme varaamaan ajan maksuttomaan konsultaatioon Cityklinikalle. Mikäli tiedät jo sinulle sopivan hoidon, voit ostaa sen suoraan verkkokaupastamme.

Marionettijuonne on yleinen ikääntymisen merkki

Ikääntymisen merkkejä syntyy kaikille, eikä niitä tarvitse hävetä tai kauhistella. Ikääntyessä iho ohenee, ihon kimmoisuus ja joustavuus katoavat sekä rasvan määrä kasvoissa vähenee. Alakasvoilla esiintyvät marionettijuonteet ovat monille tuttu merkki ikääntymisestä.

Kun marionettijuonteet tai muut kasvoilla esiintyvät rypyt häiritsevät, voit kääntyä esteettisen lääkärin tai sairaanhoitajan puoleen. Meillä Cityklinikalla sinut vastaanottavat aina esteettiset asiantuntijat.

Täyteainehoito, mesolankahoito vai kenties alakasvojen kohotus?

Marionettijuonteiden hoitoon on monia mahdollisuuksia. Mikäli juonteet ovat maltilliset eivätkä muut alakasvoilla esiintyvät ikääntymisen merkit vielä häiritse, kannattaa aloittaa pienellä toimenpiteellä. Täyteainehoito on erinomainen vaihtoehto. Nimensä mukaisesti täyteaine täyttää juonteita.

Pieniin juonteisiin sopii usein HAEQUEO Precishion, kun taas keskisyvät ja syvät juonteet hoituvat HAEQUEO Extra -täyteaineella. Sinun ei kuitenkaan itse tarvitse tietää sinulle sopivaa täyteainetta, vaan asiantuntijamme suosittelevat sopivaa.

Mesolankahoito voi olla myös vaihtoehto. Mesolangat ovat polydioksanonista (PDO) valmistettuja, kestäviä lankoja. Nk. erikoislangat sopivat myös laskeutuneiden piirteiden maltilliseen kohottamiseen. Lue lisää mesolankahoidosta.

Mikäli marionettijuonteiden lisäksi alakasvoilla esiintyy muita ikääntymisen merkkejä, kuten piirteiden laskeutumista, voidaan ongelma ratkaista kirurgisesti. Alakasvojen kohotusleikkaus on tällöin vaihtoehto, jota kannattaa harkita.

Mitä voit itse tehdä kotona?

Kotona juonteiden syntymistä voi lähinnä ennaltaehkäistä terveellisiä elämäntapoja noudattamalla ja kiinnittämällä huomiota päivittäisiin tapoihin. Myös esimerkiksi kasvojumppa saattaa toimia hyvin, jos jumppaa jaksaa tehdä pitkäjänteisesti.

Jo syntyneitä marionettijuonteita voi olla mahdotonta häivyttää pois ilman esteettisiä toimenpiteitä.

Marionettijuonteiden hoito Cityklinikalla

Ratkaisemme ikääntymiseen liittyvä ongelmia päivittäin klinikallamme Helsingissä. Kun marionettijuonteet tai muut kasvojen juonteet häiritsevät sinua, varaa oma aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288. Lämpimästi tervetuloa!