Malar bags eli pussit poskipäissä

Malar bags tarkoittaa ns. pusseja tai kohoumia poskipäiden alueella. Poskipäät saattavat näyttää pyöreiltä ja kohonneilta.

Mikäli malar bagsit häiritsevät, suosittelemme lukemaan alta asiantuntijamme vinkit ongelman ratkaisuun – sillä ei hätää, sekä esteettisiä että kotona tehtäviä hoitokeinoja on!

Mistä malar bags johtuu?

Malar bags johtuu yleensä lymfateiden toiminnan huononemisesta ikääntymisen myötä. Pussittavat poskipäät voivat kuitenkin olla ongelma myös nuoremmilla henkilöillä.

Yleisimmät syyt poskipääpussien muodostumiseen ovat:

  • Ikääntyminen → ihon veltostuminen
  • Allergiat → allergiasta johtuva turvotus kasvoilla
  • Elämäntavat → univaje, stressi, suolainen ruoka, kofeiini
  • Geneettinen taipumus → perheenjäsenten malar bagsit

Malar bagsien hoito, mitä voidaan tehdä?

Pussittavat poskipäät voivat aiheuttaa kolhuja itsetuntoon. Esteettiset toimenpiteet antavat kuitenkin mahdollisuuksia malar bagsien hoitoon. Asiantuntijamme, plastiikkakirurgi Riikka Veltheim antaa seuraavaksi vastauksen siitä, millaisia hoitokeinoja on olemassa.

Ihoalueen poisto kirurgisesti

Etenkin ikääntyvän ihmisen kohdalla Riikka suosittelee pussittavan ihoalueen poistoa kirurgisesti. Kirurgisen toimenpiteen jälkeen posken alueelle jää kuitenkin arpi, joka on hyvä tiedostaa ja hyväksyä ennen leikkaukseen hakeutumista.

Alaluomileikkaus tai laserhoito

Nuoremman ihmisen kohdalla Riikka mainitsee alaluomiplastian ja laserhoidon. Alaluomileikkaus ei itsessään poista tätä ongelmaa, mutta kun ihoa kiristetään, malar bagsien näkyvyys yleensä vähenee. Ihoa on mahdollista kiristää myös laserhoidolla.

malar bags

Kolme vinkkiä kotihoitoon

Mikäli esteettiset toimenpiteet eivät ole vaihtoehto tai kaipaat luonnollisia hoitokeinoja niiden rinnalle, suosittelemme kokeilemaan näitä kotihoitovinkkejä.

  1. Sivele silmänympärysalueen hoitotuotteita myös poskipäille. Retinoli ja peptidit auttavat vähentämään turvotusta ja pussitusta poskipäissä. Etsi näitä raaka-aineita ainesosaluettelosta.
  2. Kiinnitä huomiota uneen ja ruokavalioon. Nyt on aika ottaa ne kuuluisat kauneusunet! Huomioi myös se, miten nukut. Tyyny vasten kasvoja ei ole suositeltava asento. Lisäksi runsassuolainen ja –kofeiininen ruokavalio saattaa aiheuttaa turvotusta kasvoille.
  3. Anna poskipäille kylmää kyytiä! Kokeile jääpalan tai jäärullan säännöllistä hieromista alueelle. Myös jääkaappikylmät silmänaluslaput saattavat auttaa. Kylmällä on usein turvotusta alentava vaikutus, joten anna tälle vinkille mahdollisuus.

Malar bagsien hoito Cityklinikalla

Ratkaisemme ikääntymiseen liittyviä ongelmia päivittäin klinikallamme Helsingissä. Kun malar bagsit tai muut kasvojen alueen muutokset häiritsevät sinua, varaa oma aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288. Lämpimästi tervetuloa!