Korvannipukan korjaus

Korvan venytys on usein syynä sille, että korvannipukan korjaukseen hakeudutaan. Joskus syynä on myös esimerkiksi tapaturma, jossa korvannipukka on repeytynyt. Korvannipukan korjaus on ammattilaisen tekemänä turvallinen ja tehokas tapa palauttaa korvannipukan ulkonäkö ja toiminta.

Korvannipukka koostuu rasvakudoksesta

Korvannipukka viittaa korvan alaosassa olevaan pehmeään, riippuvaan osaan. Korvannipukka koostuu pääasiassa rasvakudoksesta ja se on usein pehmeä ja joustava. Toisin kuin muu osa korvasta, korvannipukassa ei ole rustoa.

Mistä venynyt korvareikä johtuu?

Venynyt korvareikä voi johtua useista eri syistä. Yleisin syy venymiselle on raskaiden korvakorujen tai venytyskorujen käyttö.

  • Raskaat korvakorut: Pitkäaikainen raskaiden korvakorujen käyttö voi venyttää korvareikää vähitellen.
  • Venytyskorut: Korvien venyttäminen tarkoituksellisesti venytyskorujen avulla (tunneleiden tai plugien käyttö) voi aiheuttaa korvareikien merkittävää laajentumista.
  • Tapaturmat: Äkillinen veto tai nykäisy korvakorusta voi aiheuttaa korvareiän repeytymisen tai venymisen.
  • Puutteet lävistyksen hoidossa: Lävistysten huono hoito voi johtaa arpeutumiseen ja kudoksen heikentymiseen, mikä tekee korvareiästä alttiimman venymiselle.

Korvannipukan korjaus

Korvannipukan korjaus tarkoittaa yleensä toimenpidettä, jolla korjataan repeytynyt tai venynyt korvannipukka. Tällaiset vauriot voivat johtua esimerkiksi liian raskaiden korvakorujen käytöstä, onnettomuuksista tai venytyskorujen käytöstä.

Korjausleikkaus, jota kutsutaan myös korvannipukan rekonstruktio- tai plastiikkakirurgiaksi, on suhteellisen yksinkertainen ja suoritetaan usein paikallispuudutuksessa.

  1. Konsultaatio: Ammattilainen arvioi vaurion ja keskustelee potilaan toiveista ja odotuksista.
  2. Paikallispuudutus: Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa, jotta potilas ei tunne kipua.
  3. Leikkaus: Ammattilainen leikkaa vaurioituneen kudoksen pois ja ompelee korvannipukan yhteen. Tarvittaessa korvan muotoa voidaan myös muotoilla uudelleen.

Jääkö leikkauksesta arpea?

Hyvällä kotihoidolla haava paranee kuten pitää. Korvannipukkaan jää pieni arpi, joka yleensä vaalenee ja tasoittuu ajan myötä.

Korvannipukan korjausleikkaus on nopea toimenpide

Korvannipukan muoto on mahdollista palauttaa pienellä kirurgisella toimenpiteellä. Korvannipukan korjausleikkaus on nopea toimenpide, joka tehdään paikallispuudutuksessa, eli potilas on hereillä, mutta ei tunne kipua. Paraneminen toimenpiteestä on nopeaa.

Korvannipukan korjauksen hinta

Korvalehtien korjausleikkaus plastiikkakirurgilla alk. 650 €.

Korvan muotoilu Helsingissä

Meillä sinut vastaanottavat alan asiantuntijat. Klinikkamme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa aivan Stockmannia vastapäätä. Konsultaatio on maksuton, lukuun ottamatta plastiikkakirurgin konsultaatiota (100 €).

Varaa oma aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288!