Asiakastarina: botuliinihoito kasvohermohalvauksen jälkeen

Kasvohermohalvaus saattaa jättää kasvoihin epäsymmetrian. Tätä epäsymmetriaa on mahdollista korjata botuliinihoidolla.

Lääkärimme Nikita Karpov teki asiakkaallemme Miralle @lifeofmirkku botuliinihoidon kasvohermohalvauksen jälkeen, ja tulokset todella puhuvat puolestaan. Epäsymmetrian lisäksi botuliinihoito toi helpotuksen narskutteluun sekä päänsärkyihin.

Kasvohermohalvaus

Jälkeen (vas.) ja ennen (oik.) botuliinihoitoa

Mikä on kasvohermohalvaus?

Kasvohalvaus, joka tunnetaan myös nimellä Bellin pareesi tai Bellin halvaus, on tila, jossa kasvohermon toiminta häiriintyy. Tämä hermo vastaa kasvojen lihasten toiminnasta, ja kun se vaurioituu tai tulehtuu, se voi johtaa kasvojen heikentyneeseen lihastoimintaan.

Kasvohermohalvaus voi ilmetä äkillisesti, ja sen oireisiin kuuluu usein kasvojen toisen puolen lihasten heikentyminen tai halvaus. Henkilö saattaa kokea vaikeuksia hymyilemisessä, silmän sulkemisessa, ruuan pureskelussa ja puheenmuodostuksessa.

Kasvojen epäsymmetria jäi, vaikka kasvohermohalvaus parantui

Asiakkaamme Mira on kokenut kaksi kasvohermohalvausta. Toisen kasvohermohalvauksen jälkeen, halvaantuneen puolen lihasheikkous aiheutti huomattavan kokoeron Miran leukalihaksiin ja epäsymmetrian hänen kasvoihinsa.

Kasvojen epäsymmetria jäi vaikka kasvohermohalvaus kertaalleen parantui lähes täysin. Lääkärimme Nikita Karpov teki Miralle botuliinihoidon, joka toi dramaattisen muutoksen sekä Miran ulkonäköön että hänen itsetuntoonsa.

Mira kärsi myös hampaiden narskuttelusta

Hampaiden narskuttelu eli bruksismi vaivaa monia. Botuliinihoidolla on mahdollista päästä eroon hampaiden narskuttelusta.

”Olen myös narskutellut hampaita niin kauan kuin muistan, jonka vuoksi mulle on kehittynyt erittäin vahvat ja näkyvät leukalihakset. Narskuttelu ei ole vain muokannut kasvonpiirteitäni, vaan aiheuttanut myös päänsärkyä ja kipeät leuat – jopa hampaan lohkeamisen”, Mira kertoo. Botuliinihoito toi helpotuksen Miralle myös tähän vaivaan.

Botuliinihoito auttoi epäsymmetriaan, narskutteluun sekä päänsärkyihin

”Cityklinikka vastasi avunhuutooni tarjoamalla leukalihaksien botoxin alennettuun hintaan. Pääsin kokeilemaan toimisiko hoito narskuttelun lisäksi myös lihasten epäsymmetriaan. Noh, minun ei varmaan tarvitse enempää kertoa koska kuvat puhuvat puolestaan. Muutos on aika dramaattinen. Lisäksi olen kärsinyt paljon vähemmän päänsäryistä”, Mira kertoo hymy huulilla.

Kasvohermohalvaus

Jälkeen (vas.) ja ennen (oik.) botuliinihoitoa

Epäsymmetrian ja bruksismin hoito Cityklinikalla

Me Cityklinikalla hoidamme Miran tapauksen kaltaisia epäsymmetriatapauksia sekä bruksismia Helsingin keskustassa. Varaa aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288. Ammattitaitoinen henkilökuntamme antaa sinulle lisätietoja ja auttaa sinua saamaan tarvitsemasi hoidon tai vastaamaan kysymyksiisi.

On aina tärkeää konsultoida ammattilaisia terveyteen ja lääketieteellisiin hoitoihin liittyvissä asioissa.