Hoito-ohjeet – Botuliinihoidon jälkeen

Botuliinihoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:

  • lievä punoitus
  • mustelma
  • turvotus
  • aristus

Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jos oireet jatkuvat tai muita oireita ilmenee, ota yhteyttä botuliinihoidon tekijään.

Vältä koskettelemasta hoidettua aluetta ensimmäisen kuuden tunnin aikana. Sen jälkeen voit pestä alueen hellävaraisesti vedellä ja puhdistustuotteilla. Kevyen meikin voi levittää käsittelyalueelle heti toimenpiteen jälkeen. Älä käytä luomukosmetiikkaa ensimmäisinä päivinä. Vältä kuumuutta (solarium, sauna, suora auringonpaiste) tai liiallista kylmyyttä ensimmäisten kolmen vuorokauden aikana. Ensimmäisten päivien aikana on hyvä välttää myös fyysistä rasitusta. Fyysinen aktiivisuus ennen botuliinihoitoa ja hoidon jälkeen vaikuttaa usein hoitotulosten pysyvyyteen.

Jos olet kärsinyt yskänrokosta aiemmin, voivat neulanpistot saada sen puhkeamaan uudelleen. Asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet (esim. aspiriini) ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä ruiskutuskohdassa.

Botuliinihoidon tulokset eivät näy välittömästi hoidon jälkeen. Tulokset tulevat esille yleensä noin kolmen vuorokauden kuluttua hoidosta, ja ne paranevat vielä hoitoa seuraavan kahden viikon aikana. Lopputulosta voi arvioida kahden viikon päästä hoidosta.

Botuliinihoidon tulokset pysyvät hyvinä 3–6 kuukauden ajan. Aineenvaihdunta toimii jokaisella yksilöllisesti, mikä selittää erot hoitotulosten kestossa. Yleensä seurantakäsittely tehdään kerran tai kaksi kertaa vuodessa.

TUOTESUOSITUKSET:

© Copyright - Cityklinikka | Käytämme evästeitä turvallisen käytön varmistamiseen, markkinointisisältöjen yksilöimiseen ja verkkoliikenteen seuraamiseen. | Tietosuojaseloste