Sibeliusryppy – syyt ja hoito

Sibeliusryppy on yksi yleisimmistä rypyistä sekä naisilla että miehillä. Se saa ilmeen näyttämään vihaiselta ja turhautuneelta. Niinpä monet haluavat päästä eroon sibeliusrypystä. Mistä kyseinen ryppy saa alkunsa ja kuinka sitä voi hoitaa? Seuraavaksi asiantuntijamme kertoo vastauksia näihin kysymyksiin.

Mikä on sibeliusryppy?

Sibeliusryppy on suomenkielinen termi, joka viittaa kulmakarvojen väliin syntyvään syvään ryppyyn tai uurteeseen. Yleensä se syntyy silloin, kun henkilö usein kurtistaa kulmiaan. Termi on saanut nimensä suomalaisen säveltäjän Jean Sibeliuksen mukaan, jolla oli näkyvä ryppy kulmakarvojen välissä.

Mistä sibeliusryppy johtuu?

Sibeliusryppy voi syntyä ikääntymisen myötä. Kuitenkin myös kasvojen lihasten jännittäminen, esimerkiksi ilmehtiessä tai keskittyessä, saattaa saada aikaan sibeliusrypyn kulmien väliin.

Miten sibeliusrypyn saa pois?

Sibeliusrypyn, kuten muidenkin kasvojen ryppyjen, poistamiseksi tai vähentämiseksi on useita eri menetelmiä. Näihin kuuluvat ennaltaehkäisevät kotikonstit, ammattilaisten tarjoamat hoidot sekä elämäntapamuutokset. Esteettisistä hoidoista etenkin botuliinihoito ja täyteainehoito on laajalti käytetty keino sibeliusrypyn hoitamiseen.

Ennaltaehkäisy

 • Ihonhoito: Käytä laadukkaita kosteusvoiteita ja tuotteita, jotka sisältävät retinolia tai hyaluronihappoa. Nämä voivat parantaa ihon kimmoisuutta ja vähentää ryppyjä.
 • Auringolta suojautuminen: Käytä aurinkovoidetta päivittäin. Auringon UV-säteily voi nopeuttaa ihon ikääntymistä ja rypistymistä.
 • Riittävä nesteytys: Juomalla tarpeeksi vettä pidät ihosi kosteutettuna ja kimmoisana.
 • Terveellinen ruokavalio: Syö monipuolisesti ja terveellisesti, jotta saat kaikki tarvittavat vitamiinit ja antioksidantit.
 • Kasvojooga: Kasvojen lihasharjoitukset voivat auttaa vahvistamaan kasvojen lihaksia ja näin ennaltaehkäistä ryppyjä.

Sibeliusrypyn hoito

 • Botuliini: Botuliini-injektiot voivat rentouttaa kulmakarvojen väliin muodostuvia lihaksia ja estää niitä supistumasta, mikä vähentää ryppyjä.
 • Täyteaineet: Hyaluronihappopohjaiset täyteaineet voivat täyttää syviä ryppyjä ja antaa iholle tasaisemman ulkonäön.
 • Kemialliset kuorinnat: Nämä hoidot voivat poistaa ihon pintakerroksen ja edistää uuden, sileämmän ihon kasvua.
 • Laserhoidot: Laserhoidot voivat parantaa ihon rakennetta ja kiinteyttä stimuloimalla kollageenin tuotantoa.
 • Mikroneulaus: Tämä hoito luo pieniä reikiä ihoon, mikä edistää kollageenin ja elastaanin tuotantoa, parantaen ihon ulkonäköä.

Muista myös elämäntapamuutokset

 • Stressinhallinta: Stressi voi johtaa kulmien kurtisteluun ja ryppyjen muodostumiseen. Stressinhallintatekniikat, kuten meditaatio, jooga ja riittävä uni, voivat auttaa.
 • Tupakoinnin lopettaminen: Tupakointi nopeuttaa ihon ikääntymistä ja ryppyjen muodostumista.

Sibeliusrypyn hoito Helsingissä

Meillä esteettisiä hoitoja tekevät alan asiantuntijat. Klinikkamme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa aivan Stockmannia vastapäätä. Konsultaatio on maksuton. Varaa oma aikasi soittamalla numeroon 0201 777 288!