RINTAIMPLANTIT

Mikä on totta, mikä ei?

LÄHIKUVASSA RINTAIMPLANTIT

Rintojen suurennusleikkaukset puhuttavat naisia — ja iltapäivälehtien kommenttipalstoilla myös miehiä. Jokaisella tuntuu olevan jokin käsitys ja mielipide rinnoista, rintaleikkauksista ja silikoni-implanteista.

Mielipiteenvaihto on kiivasta blogeissa, keskustelukanavilla ja muilla sosiaalisen median alustoilla.

Kaikki se, mitä rinnoista, rintaleikkauksista ja implanteista somessa puhutaan, ei kuitenkaan ole totta.

silikonit hinta Helsinki

TAUSTATYÖ ON TARPEEN

Rintaimplantteihin liittyvät harhakuvitelmat, uskomukset ja myytit istuvat tiukassa. Implantteihin liittyvillä kauhukertomuksilla on yksi yhteinen tekijä: kauhutarinat syntyvät lähes aina siellä, missä hinnat ovat äärettömän alhaiset.

Rintaleikkausten hintoja on mahdollista polkea oikeastaan kolmella tavalla:

  1. Tingitään implanttien laadusta.
  2. Tingitään plastiikkakirurgin osaamisesta ja pätevyydestä.
  3. Tingitään leikkaussalin ja välineiden laadusta ja puhtaudesta.

Tinkiminen edellä mainituista asioista on loppujen lopuksi aina tinkimistä vain yhdestä asiasta. Se asia on potilasturvallisuus.

Jos harkitset implanttien hankkimista, on hyvä olla hieman itsekäs ja itsepäinen. Varmista leikkaavan lääkärin pätevyys. Varmista implanttimerkin taustat.

Varmista se, että hankkimasi tieto on oikeasti totta.

silikonit hinta

MYYTTI 1

RINTAIMPLANTIT OVAT VAARALLISET.

Rintaimplanttileikkaus ei ole keholle yleisesti ottaen sen vaarallisempi toimenpide kuin mikään muukaan leikkaus. Asioita on tutkittu paljon.

Jokaiseen leikkaukseen liittyy kuitenkin riskejä. Komplikaatiot ovat mahdollisia varsinkin, jos leikkauspotilaan yleinen terveydentila ei ole hyvä. Implantteihin liittyviä erityisharmeja saattavat olla implantin kapseloituminen, kovettuminen tai joskus jopa implantin kääntyminen. Onneksi nämä ilmiöt ovat kuitenkin harvinaisia. Muun muassa Keller Funnel® -tekniikka on vähentänyt implanttien kapseloitumista.

Kaikki riskit on kuitenkin hyvä käydä läpi ennen leikkauspäätöstä yhdessä asiantuntijan kanssa. Asiantunteva plastiikkakirurgi tietää riskit ja pystyy myös kertomaan, kuinka mahdolliset karikot on mahdollista kiertää.

silikonit hinta Helsinki plastiikkakirurgia

MYYTTI 2

LIIKUNTA ON KIELLETTYÄ RINTALEIKKAUKSEN JÄLKEEN.

Kysy liikuntarajoituksista aina suoraan plastiikkakirurgilta tai kirurgiselta sairaanhoitajalta. Paluu arkirutiineihin ja liikuntaharrastuksiin tapahtuu jokaisella hiukan eri tavoin.

Myös koulukuntaeroja on. Jotkut kirurgit suosittelevat ripeää palaamista takaisin normaalielämään jo leikkausta seuraavalla viikolla. Osa kirurgeista kehottaa varomaan jonkin aikaa joitakin liikuntamuotoja. Tuskin yksikään leikkaava lääkäri enää nykyisin kuitenkaan patistaa ketään viikkokausien vuodelepoon.

Riikka Veltheim toteaa:

”Rauhallisille kävelylenkeille kannattaa lähteä heti, kun se on mahdollista. Noudata aina ohjeita, jotka saat. Meillä alan ammattilaisilla on hyvin laaja kokemus siitä, mikä toimii. Jos kirurgin antamat ohjeet poikkeavat siitä, mitä blogeissa puhutaan, noudata kirurgin ohjeita. Hän on asiantuntija.”

silikonit hinta rintaimplantit helsinki

MYYTTI 3

RINTAIMPLANTTILEIKKAUKSEEN HAKEUTUVAT NAISET YRITTÄVÄT OLLA MIELIKSI MIEHILLE.

Joidenkin mielipiteiden mukaan implantit ovat merkki naisen epävarmuudesta:

”Silikonit otetaan vain miesten mieliksi tai siksi, että halutaan huomiota miehiltä.”

Totuus on kuitenkin se, että suurin osa implanttiasiakkaista hakeutuu leikkaukseen itsensä takia. Implantteihin voikin suhtautua kuin huulipunaan tai uusiin vaatteisiin. Omaan ulkonäköön panostaminen parantaa naisen elämänlaatua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

”Luonnollisuus on nykyisin aika iso trendi.”

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim)

Useimmat rintaimplantit ovat niin luonnollisen näköisiä, etteivät ne herätä ulkomaailmassa huomiota lainkaan. Suurin ero on yleensä implanttiasiakkaan omassa mielialassa. Rintaleikkauksen läpikäyneet tuntevat itsensä monesti aiempaa itsevarmemmaksi. Implanttien jälkeen ero ei ole miesten katseissa vaan aiempaa paremmassa itsetunnossa.

”Olen aiempaa itsevarmempi makuuhuoneessa. Itsevarmuutta on tullut myös pukeutumiseen. Ja rehellisesti sanottuna nykyisin on tosi mukavaa katsella omaa kroppaa kuntosalin tai työpaikan eteisen peilistä…”

MISTÄ VASTAUKSIA?

Internet on täynnä vastauksia rintaleikkauskysymyksiin. Valitettavasti osa vastauksista on puutaheinää. Oikean tiedon etsiminen saattaa tuntua vaikealta. Kuinka erottaa internetin jyvät akanoista?

Cityklinikka tarjoaa maksuttoman konsultaation. Konsultaatiossa saat oikeansuuntaista tietoa asioista, jotka sinua askarruttavat. Maksuttomassa konsultaatiossa pääset keskustelemaan asiantuntevan sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärimme kanssa.

Varaa aika maksuttomaan rintakonsultaatioon puhelimitse:

    • 0201 777 288 (Helsinki, Turku)

Myös plastiikkakirurgi Riikka Veltheim haluaa auttaa sinua kaikissa ulkonäköösi liittyvissä asioissa. Riikan konsultaatiot maksavat 100 euroa. Riikka ottaa asiakkaita vastaan Helsingin klinikalla. Ajan Riikan konsultaatioon voit varata soittamalla numeroon 0201 777 288.

ENNEN JA JÄLKEEN

Jos alla oleva galleria ei näy sinulle, voit katsella Riikka Veltheimin työnäytteitä myös täällä.

silikonit hinta rintaimplantit

LOPUKSI KAKSI FAKTAA:

  1. Ensimmäinen silikoni-implantti kehitettiin jo yli 50 vuotta sitten.
  2. Tiesitkö, että maailmanlaajuisesti miltei kaikki rintaimplanttiasiakkaat pitävät leikkaukseen hakeutumista hyvänä ratkaisuna? Kansainvälisesti merkittävin potilastyytyväisyysmittari löytyy Realselfin sivuilta. Ja Realselfin mukaan rintaleikkauspotilaiden tyytyväisyys on huimat 97 %!