Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim

RASVANSIIRTO KASVOIHIN

RASVANSIIRTO KASVOIHIN

 • Suosittu, turvallinen toimenpide
 • Tehdään lähes aina kosmeettisista syistä
 • Päiväkirurginen toimenpide
 • Tehdään joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa
 • Kasvoihin siirretään joko ”perinteistä rasvaa”, mikro- tai nanorasvaa
 • Keväällä 2018 Cityklinikan plastiikkakirurgin hinnat alkavat 2356 eurosta (tai alk. 90 €/kk).

PERUSTIETOA

Kasvojen rasvansiirto on päiväkirurginen toimenpide, jossa vartalon omaa rasvaa käytetään kasvojen nuorentamiseen sekä piirteiden täyteläistämiseen ja tukemiseen. Toimenpide tehdään usein paikallispuudutuksessa tai kevyessä suonensisäisessä sedaatiossa. Myös yleisanestesia eli nukutus on mahdollinen.

Rasvansiirron jälkeen kasvot ovat nuorekkaan heleät. Iho tasoittuu. Piirteet napakoituvat ja kiinteytyvät. Lopputulos on kuitenkin erittäin luonnollinen.

Rasvansiirron suurin etu on se, että useimmiten siirrettävän rasvan saatavuus on hyvä. Kasvojen rasvansiirrossa käytetään useimmiten jopa useita kymmeniä millilitroja rasvaa. Siksi saadaan yhdellä kerralla kaikki ongelmakohdat hoidetuksi.

Siirretty rasva asettuu muutaman viikon kuluessa, ja sen kestävyys on todella pitkä. Usein puhutaan jopa pysyvistä tuloksista. Toki on muistettava, että ikääntymismuutokset jatkuvat normaalisti toimenpiteen jälkeenkin.

Rasvansiirto kasvoihin ei korvaa kasvojenkohotusta, jossa poistetaan ylimääräistä kudosta. Rasvansiirrolla on mahdollista kuitenkin siirtää faceliftiä hamaan tulevaisuuteen. Toimenpiteet myös täydentävät toisiaan. Usein kasvojenkohotusleikkaukseen yhdistetään rasvansiirto. Näin leikkaustuloksesta saadaan erinomainen.

Vaikka rasvansiirtotekniikat ovat kehittyneet vuosien myötä, osa siirretystä rasvasta poistuu aina toimenpidettä seuraavien viikkojen aikana. Tämän vuoksi kasvot ylitäytetään kevyesti. Ylimääräinen rasva häviää alueelta noin neljän viikon kuluessa. Jäljelle jää juuri oikea määrä rasvaa. Lopputulos on tasapainoinen, raikas ja nuorekas.

SUUNNITTELUVAIHE

Esteettiset toimenpiteet ovat henkilökohtainen valinta. Jokainen asiakas tulee rasvansiirtokonsultaatioon hieman eri syystä.

Voit valita, aloitatko Cityklinikan maksuttomasta rasvansiirtokonsultaatiosta (sairaanhoitaja / esteettinen lääkäri) vai varaatko ajan suoraan plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatioon (100 €).

Konsultaatiokäynnit ovat aina asiakaslähtöisiä. Konsultaatiossa keskitytään asiakkaan tavoitteisiin ja päämääriin sekä tutkitaan asiakkaan kasvoja, mahdollista ihon velttoutta, ikääntymismuutoksia ja ihonalaisen rasvan määrää.

Mikäli päätät varata ajan leikkaukseen, saat konsultaatiossa ohjeet valmistautumista varten. Tupakointi on syytä lopettaa heti, kun leikkauksen ajankohta on selvillä. Terveet elämäntavat jouduttavat paranemista. Elämäntavat vaikuttavat yllättävän paljon myös rasvansiirron lopputulokseen.

TOIMENPITEEN KULKU

Rasvansiirto ei vaadi nukutusta, joskin se voidaan tehdä myös nukutuksessa. Kasvojen rasvansiirto on lähes aina päiväkirurginen toimenpide. Kotiin pääsee yleensä jo lyhyen seurannan jälkeen.

Toimenpiteen vaiheet:

 1. Rasvanottoalueen valmistelu.
  Rasvanottoalue voi olla melkein mikä tahansa paikka missä potilaalla on rasvakertymää. Alue puudutetaan huolellisesti erittäin ohuella kanyylillä pienen ihoaukon kautta.
 2. Rasvan imeminen
  Plastiikkakirurgi päättää, minkä kokoista ja kuinka paljon rasvasiirrännäistä tarvitaan. Riippuen siirrännäisen määrän tarpeesta voidaan rasvaa ottaa useista paikoista.
 3. Rasvan puhdistaminen ja käsittely.
  Kun rasva on otettu, se käsitellään, jotta siirrännäisestä saadaan juuri sopiva.
 4. Rasvansiirto.
  Puhdistettu, käsitelty rasva siirretään pieniin ruiskuihin ja hyvin ohuilla kanyyleillä (l. tylppä neula) siirretään haluttuun alueeseen.

TOIMENPITEEN JÄLKEEN

 • Rasvansiirto on tavallisimmin 1 – 2 tunnin mittainen toimenpide.
 • Cityklinikalla asiakas viipyy keskimäärin 4 tuntia.
 • Tarvitset toimenpiteen jälkeen saattajan.
 • Toimenpiteen jälkeen saat kotihoito-ohjeet ja usein myös kipulääkereseptin.
 • Leikkauksen jälkeen olo on usein hieman epämukava. Epämukava olo kestää yleensä pari päivää. Kipuja voi hallita kipulääkkeillä.
 • Mustelmat, turvotukset, arkuus ja muut tuntemukset ovat yleisiä. Turvotuksen kesto on yksilöllistä. Yleensä turvotus laskee kolmen viikon kuluessa.
 • Liikuntaharrastusten kanssa pidetään taukoa. Rauhalliset kävelylenkit ja ulkoilu tekevät hyvää. Noudata aina saamiasi ohjeita.
 • Työhön voi palata yleensä 1 – 2 vuorokauden kuluttua leikkauksesta.

Kampanjahinnat

 • Pieni alue paikallispuudutuksessa: 1800 € + alv (alk. 80 €/kk)
 • Laaja alue paikallispuudutuksessa: 2800 € + alv (alk. 180 €/kk)
 • Pieni alue nukutuksessa: 2900 € + alv (alk. 120 €/kk)
 • Laaja alue nukutuksessa: 3800 € + alv (alk. 165 €/kk)

Kampanjan jälkeen hinnat löytyvät hinnastosivuiltamme.