Täyteainehoidon jälkeen

Täyteainehoidot ovat turvallisia toimenpiteitä, kun hoidon tekee ammattilainen, joka käyttää tutkitusti turvallista täyteainetta. Hoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:

  • lievä punoitus
  • mustelma
  • turvotus
  • aristus
  • kutina
  • kihelmöinti

Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jos oireet jatkuvat tai muita oireita ilmenee, ota yhteyttä täyteainehoidon tekijään.

Huulten alkuturvotus saattaa kestää pidempään kuin muiden alueiden turvotus. Joskus jonkinasteinen turvotus kestää jopa viikon ajan. Tällöin huulet saattavat näyttää hiukan epäsymmetrisiltä. Tulos heti hoidon jälkeen ja hoitoa seuraavina päivinä ei ole lopullinen. Lopputulosta voi arvioida kahden viikon kuluttua täyteainehoidosta.

Vältä koskettelemasta hoidettua aluetta ensimmäisen kuuden tunnin aikana. Sen jälkeen voit pestä alueen hellävaraisesti vedellä ja puhdistustuotteilla. Kevyen meikin voi levittää käsittelyalueelle heti toimenpiteen jälkeen. Älä käytä luomukosmetiikkaa ensimmäisinä päivinä.

Älä altista käsiteltyä aluetta kuumuudelle (solarium, sauna, suora auringonpaiste) tai liialliselle kylmyydelle ennen kuin turvotus ja punoitus ovat hävinneet. Ensimmäisten vuorokausien aikana on hyvä välttää myös raskaita fyysisiä aktiviteetteja. Fyysinen aktiivisuus nopeuttaa täyteaineen hajoamista jonkin verran.

Jos olet kärsinyt yskänrokosta aiemmin, voivat neulanpistot saada sen puhkeamaan uudelleen.

Asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet (esim. aspiriini) ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä ruiskutuskohdassa.

Juvéderm ja Hydryalix ovat stabiloituja hyaluronihappogeelejä. Niiden vaikutukset kestävät 5–9 kuukauden ajan. Tuloksia voidaan ylläpitää seurantakäsittelyn avulla. Yleensä seurantakäsittely tehdään kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Huulten seurantakäsittely voidaan joissakin tapauksissa tehdä kolme kertaa vuodessa.

Radiesse ja Crystalys ovat kalsiumpohjaisia täyteaineita. Niiden vaikutukset kestävät 1–2 vuoden ajan. Tuloksia voidaan ylläpitää seurantakäsittely avulla. Kalsiumpohjaisia täyteaineita käytettäessä seurantakäsittelyt tehdään yleensä 1–2 vuoden välein.

TUOTESUOSITUKSET:

© Copyright - Cityklinikka | Käytämme evästeitä turvallisen käytön varmistamiseen, markkinointisisältöjen yksilöimiseen ja verkkoliikenteen seuraamiseen. | Tietosuojaseloste