Tatuoinnin poiston jälkeen

Suojalappu poistetaan 3–4 tunnnin kuluttua hoidosta.

Tatuoinnin poistokohta on avohaava, joten se tulee pitää puhtaana ja ilmavana. Hoidettua aluetta tulee rasvata 4–6 kertaa päivässä siihen saakka, kunnes alue on kokonaan parantunut eikä iho ole enää rikki tai ruvella. Alue tulee puhdistaa juoksevan veden alla aina ennen uuden rasvan laittamista. Rasvoiksi käyvät mm. valkovaseliini, Helosan ja Bepanthen.

Hoidetulle alueelle muodostuu usein rupea, jota ei saa raapia tai repiä pois. Jos alue kutiaa, älä raavi. Kutinaa voi helpottaa 0,5–1% hydrokortisonivoiteella tai painelemalla aluetta kevyesti. Laserhoitojen jälkioireisiin suunniteltu Laserat-voide lievittää nopeasti turvotusta, kutinaa ja polttelua.

On täysin normaalia, että alueelle muodostuu ensimmäisten päivien aikana myös vesikelloja. Jos alue särkee, voit ottaa särkylääkettä, jossa on vaikuttavana aineena parasetamoli. Ibuprofeeni- ja asetyylisalisyylihappovalmisteet (Aspirin) saattavat aiheuttaa alueelle tarpeetonta mustelmien syntymistä tai verenvuotoa.

Alue tulee suojata auringolta/UV-säteilyltä noin kuukauden ajan hoidon jälkeen.

Uimista ja saunomista tulee välttää 1–2 viikkoa. Suihkussa voi käydä aikaisintaan kahden tunnin kuluttua toimenpiteestä. Suihkua ei saa kuitenkaan suunnata suoraan hoidetulle alueelle, eikä aluetta saa liottaa kylvyssä ennen kuin se on täysin parantunut.

Jos vielä viikon jälkeen kuumeilet tai hoidetulla alueella esiintyy märkimistä, runsasta turvotusta tai voimakasta kuumotusta, ota yhteys klinikkaamme.

TATUOINNIN POISTO JA TUOTESUOSITUKSET:

© Copyright - Cityklinikka | Käytämme evästeitä turvallisen käytön varmistamiseen, markkinointisisältöjen yksilöimiseen ja verkkoliikenteen seuraamiseen. | Tietosuojaseloste