Laserhoidon jälkeen

Laserhoidon jälkeen ihoa voi kuumottaa ja kihelmöidä jonkin aikaa. Jälkioireet ovat yksilöllisiä ja niiden paraneminen riippuu mm. toimenpiteen laajuudesta. Usein arkiaskareita voi tehdä normaaliin tapaan heti hoidon jälkeen.

Lasertoimenpidettä seuraavina päivinä hoidetulla alueella voi esiintyä turvotusta ja punoitusta. Joskus iholle voi muodostua myös rakkuloita, rupia tai mustelmia. Iholle voi hoidon jälkeen levittää rauhoittavaa voidetta tai geeliä. Hyvä jälkihoitotuote on esimerkiksi Pharmannin Laserat™-voide. Ihoa voi myös tarvittaessa painella kankaaseen käärityllä kylmäpakkauksella.

Vältä saunaa, kuumaa vettä, auringonottoa ja hikoilua, kunnes iho on parantunut. Jälkipunoitusta voi peittää meikillä, mikäli iho on ehjä. Ihoa on hyvä suihkuttaa hoidetulle alueelle muutaman kerran päivässä ja taputella kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä.

Hoidetulle alueelle ei suositella kemiallista kuorintaa kahteen kuukauteen laserhoidon jälkeen. Joissakin tapauksissa lääkäri saattaa kuitenkin suositella kemiallisen kuorinnan ja laserhoidon yhdistämistä.

Jos jälkioireet huolestuttavat tai eivät häviä, otathan yhteyttä.

TUOTESUOSITUKSET:

© Copyright - Cityklinikka | Käytämme evästeitä turvallisen käytön varmistamiseen, markkinointisisältöjen yksilöimiseen ja verkkoliikenteen seuraamiseen. | Tietosuojaseloste