Ennen CoolSculpting-toimenpidettä

CoolSculpting®-hoito on ei-kirurginen toimenpide, jonka avulla voidaan muokata vartaloa. Toimenpiteessä ihonalaista rasvakudosta käsitellään kylmällä, jolloin rasvasolut jäätyvät ja kuolevat. Ennen toimenpidettä potilaan on hyvä tiedostaa, ettei CoolSculpting ole painonpudotusmenetelmä tai liikalihavuuden hoitomuoto. CoolSculpting ei korvaa terveellistä ruokavaliota, liikuntaharrastuksia tai rasvaimua.

Kliinisten tutkimusten mukaan CoolSculpting-toimenpiteen avulla voidaan rikkoa rasvasoluja pysyvästi, niin että käsittelyalueen rasvakertymät pienenevät ja poistuvat.  Toimenpide sopii seuraaville alueille:

  • vatsa
  • ulko-, sisä-, etu- ja takareidet
  • lantion ja vyötärön alue (ns. jenkkakahvat)
  • leuan ja kaulan alue (ns. kaksoisleuka)
  • miehen rinnat

Käsitellyt rasvasolut poistuvat hoitoalueelta toimenpidettä seuraavien viikkojen kuluessa.

Varaudu tuntemuksiin

CoolSculpting-hoito tuntuu käsittelyalueella paineentunteena, imuna, venytyksenä ja nipistelynä. Toimenpiteen alkaessa hoitoalue voi tuntua kylmältä. Pieni kipu, pistely ja muut lievästi epämiellyttävät tuntemukset ovat mahdollisia. Käsittelyalueen puutuessa tuntemukset vähenevät.

Heti toimenpiteen jälkeen potilasta voi heikottaa. Myös hikoilu, punakkuus ja pahoinvointi ovat normaaleja sivuoireita.

Toimenpidealue saattaa näyttää muutaman tunnin ajan normaalia vaaleammalta — jopa valkoiselta. Alue voi tuntua jäykältä, kiinteältä ja kovalta. Myös mustelmat, turvotus ja punoitus ovat mahdollisia. Jos hoito tehdään leuan ja/tai kaulan alueelle, kurkkutuntemukset ovat mahdollisia. Kaikki edellämainitut tunto- ja värimuutokset kuuluvat asiaan, eikä niistä ole syytä huolestua. Muutokset häviävät vähitellen toimenpidettä seuraavien viikkojen aikana.

Tuloksia

Tuloksia alkaa näkyä noin kolmen viikon kuluttua toimenpiteestä. Lopullinen tulos näkyy 1–3 kuukauden päästä hoidosta. Keho jatkaa rikottujen rasvasolujen poistamista vielä noin neljä kuukautta toimenpiteen jälkeen.

 

© Copyright - Cityklinikka | Käytämme evästeitä turvallisen käytön varmistamiseen, markkinointisisältöjen yksilöimiseen ja verkkoliikenteen seuraamiseen. | Tietosuojaseloste