Hiustenlähtö – näin sitä voi hoitaa

Runsas hiustenlähtö ja kaljuuntuminen aiheuttavat epävarmuuksia, joista on kuitenkin mahdollista päästä eroon.

Hiustenlähtö voi olla myös normaalia, sillä jokaiselta ihmiseltä lähtee päivittäin hiuksia – toisilta enemmän ja toisilta vähemmän. Tässä artikkelissa emme kuitenkaan käy läpi normaalia hiustenlähtöä vaan tilannetta, jossa hiuksia lähtee häiritsevän paljon.

Joka kolmas ihminen kärsii hiustenlähdöstä

Normaalia runsaampi hiustenlähtö voi aiheuttaa häiritseviä, hiuksettomia alueita. Joka kolmas ihminen kärsii hiustenlähdöstä, joten se on hyvin yleinen – ja monen mielestä hyvin kiusallinen vaiva.

Etenkin miesten hiustenlähtö on yleistä. Usein kaljuuntuminen voi alkaa jo 20 ikävuoden jälkeen. Hiustenlähtö kiihtyy ikääntymisen seurauksena, ja 50 ikävuoden kohdalla jo joka toinen mies kärsii kaljuuntumisesta. Varsinkin miehelle, jolla kaljuuntuminen on alkanut jo nuorella iällä, on se varsin kiusallinen ongelma.

Naisten hiustenlähtö on myös yleistä

Kauniit hiukset ovat monelle tärkeä osa omaa naiseutta. Runsas hiustenlähtö ja kaljuuntuminen aiheuttavat epävarmuuksia sekä jatkuvaa stressiä. Miesten lisäksi myös naiset hakeutuvat klinikallemme sen vuoksi, että hiustenlähtö vaivaa.

Naisilla hiustenlähdön syy voi olla esimerkiksi stressi, raskaus, hormonaalinen ehkäisy, ikääntyminen tai jokin perinnöllinen tekijä.

Mikä auttaa hiustenlähtöön?

Yleisimmin hiustenlähtöön käytetään laserhoitoa, plasmainjektiohoitoa tai kirurgista hiustensiirtoa. Laserhoito ja plasmainjektiohoito voidaan myös yhdistää. Meiltä Cityklinikalta saat taatusti ammattiapua ongelmaasi.

Laserhoito hiustenlähtöön

HairLase-laserhoidossa laservalo tunkeutuu päänahassa sijaitseviin karvatuppiin herättäen ne jälleen toimintaan. HairLase noudattaa räätälöityä protokollaa, jonka ansiosta lasersäteet onnistuvat aktivoimaan karvatupet ilman anestesiaa tai kirurgiaa.

PRP-hoito hiustenlähtöön

Plasmainjektiohoidossa eli PRP-hoidossa käytetään asiakkaan plasmaa, joka injektoidaan ongelma-alueelle. Toimenpiteen aluksi potilaalta otetaan pieni määrä verta, kuten normaalia verinäytettä otettaessa. Hoidon avulla uusien hiusten kasvamista saadaan stimuloiduksi jopa 80 prosentissa tapauksista. Lisää tehoa toimenpiteeseen saadaan rikastamalla plasma hyaluronihappogeelillä.

Hiustensiirto hiustenlähtöön

Kirurgisessa hiustensiirrossa hiuksia istutetaan yksi kerrallaan halutulle alueelle. Cityklinikan hiustensiirrot tehdään nykyaikaisella FUE-tekniikalla. Toimenpide on kivuton, toipuminen nopeaa eikä pään ihoon jää häiritseviä arpia.

Mikä hoitokeino sopii sinulle?

Sopivan hoitokeinon löydämme yhdessä. Olet tervetullut maksuttomaan konsultaatioon, jossa sairaanhoitaja tai esteettinen lääkäri keskustelee kanssasi tilanteeseesi sopivasta hoitokeinosta.

HairLase-hoito

Sopii sekä miehille että naisille. Potilaan tausta kartoitetaan tarkasti ennen toimenpidettä. On tärkeää tietää onko hiustenlähdön taustalla esimerkiksi jokin sairaus tai huomattava stressi.

HairLase-hoidon avulla voidaan hoitaa niin perinnöllisestä kuin terveydellisestä syystä johtuvaa hiustenlähtöä.

Hoito tehdään sarjahoitona.

PRP-hoito

Sopii sekä miehille että naisille, jotka kärsivät hiustenlähdöstä ja hiusten ohenemisesta. PRP-hoito pysäyttää hiustenlähdön sekä palauttaa talirauhasten toiminnan normaaliksi. Hoito ei kuitenkaan kasvata uusia hiuksia täysin kaljuuntuneisiin kohtiin.

PRP-hoito on tehokkain sarjahoitona. Sarjahoito käsittää tavallisesti kolme hoitokertaa kolmen viikon välein. PRP-sarjahoidon kuluessa myös hiusjuurten surkastuminen pysähtyy.

Kirurginen hiustensiirto

Sopii sekä miehille että naisille. Hiustensiirto suoritetaan päiväkirurgisesti, eli kotiutuminen tapahtuu samana päivänä. Cityklinikalla tehtäviin hiustensiirtoihin liittyy aina myös kantasolukäsittely. Kantasolukäsittelyn on huomattu vaikuttavan merkittävästi hiustensiirron lopputulokseen.

Kantasolukäsittely ehkäisee hiustenlähtöä, lisää hiusten määrää olemassa olevissa karvatupissa sekä aktivoi heikentyneiden karvatuppien toimintaa niin, että ne alkavat tuottaa uusia hiuksia.

Maksuton konsultaatio on ensimmäinen askel kohti ongelman ratkaisua

Me tiedämme, kuinka vaivaannuttava ja ahdistava ongelma hiustenlähtö voi olla. Haluamme löytää tilanteeseesi parhaimman hoitokeinon, jotta saat itsevarmuutesi ja ilosi takaisin. Olemme hoitaneet hiustenlähtöongelmia loistavin tuloksin.

Sopivan hoitokeinon löydämme yhdessä. Olet tervetullut maksuttomaan konsultaatioon, jossa sairaanhoitaja tai esteettinen lääkäri keskustelee kanssasi tilanteeseesi sopivasta hoitokeinosta.

Järjestämme konsultaatioita Helsingissä. Voit varata oman konsultaatioaikasi soittamalla numeroon 0201 777 288. Konsultaatio ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Lämpimästi tervetuloa Cityklinikalle!